Nasz codzienny dreamliner - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8747
Kontakt:

Re: Nasz codzienny dreamliner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sty 2014, 9:22

Życie depcze wyobraźnię.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 sty 2014, 15:34

Bartek's Bus :>

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 sty 2014, 23:58

BarcaQzYN pisze:Dzisiaj słuchałem wiadomości i mówili o pewnym pedofilu - mordercy. Zapewne ktoś zaraz opisze sytuację dokładniej, ja nie wszystko pamiętam.
W latach 80-tych jakiegoś pedofila (w Polsce) skazali na kilka lat więzienia. Dobierał się do 10-letnich chłopców, skutecznie.
Ale po krótkim czasie został najzwyczajniej w świecie wypuszczony na przepustkę w celu odwiedzenia matki czy coś podobnie głupiego.
Na przepustce zgwałcił i zamordował 4 chłopców poniżej 13 roku życia. Dramat totalny.
Ciała trójki z nich ułożył w "trójkąt" (ojciec jednej z ofiar bardzo podkreślał ten wyraz) i podpalił...

No więc gościu początkowo miał zostać skazany na karę śmierci, ale przyszedł rok 89' i zgodnie z prawem nie można było skazać go na śmierć, ani nawet na dożywocie...
Dostał więc 25 lat pozbawienia wolności.
WYJDZIE na początku 2014 r.
Podobno ciągle powtarza, że jak tylko wyjdzie, wróci do swojej "pasji". To jest chore.

Moim zdaniem w przypadku takich jak on, kara śmierci to za mało.

Pojawiają się wszędzie pomysły, że "ludzie" tacy jak on powinni po odsiadce przechodzić obowiązkowe leczenie psychiatryczne. Naprawdę nie mają na co przeznaczać pieniędzy z naszych podatków? Nie dość, że przez 25 lat żyje na utrzymaniu państwa, to jeszcze teraz zapewnić mu leczenie i wypuścić na wolność. Ciężkie kamieniołomy do usranej śmierci. Kara śmierci bez ustalonej daty wykonania. Niech skurwiel każdego dnia wstaje z myślą, że być może to jest ostatni dzień w jego życiu a następnie niech 12 godzin zapierdala na jakieś śmieci i odpady do żarcia.
W USA są takie więzienia.
Ale jaja, post z pierwszej strony tego tematu, z 2012 roku.

A więc mamy początek 2014 roku i na szczęście państwo staje na wysokości zadania. Jeszcze nie wiadomo, czy zadziałają procedury, ale na to nasz dzielny premier nie ma wpływu. Z całą mocą pracuje on, aby się o te kilka dni nie spóźnić i jednak posadzić drania znowu do więzienia. Może nawet nagnie prawo, wymusi na pewnych służbach szybszą i energiczniejszą pracę, ale myślę, że przyzwolenie społeczne ma ogromne. Oby się udało. Codziennie wyjmuję popcorn i oglądam.

Co my byśmy zrobili bez Pana Premiera.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 24 sty 2014, 0:06

Trynkiewicz kurwisko z mojego rodzinnego miasta. Sposob by sprawe zalatwic jest banalny, przywiwzc go do Piotrkowa wypuscic na osiedle Wyzwolenia i dac ludziom wolna reke. Ewentualnie dibry pomysl mial Korwin, sluzby wiezienne niech na chwile spuszcza go z oka i dadza przysluzyc sie ludzkosci pozostalym wiezniom.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sty 2014, 10:47

Obrazek

Bareja by tego nie wymyślił.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 sty 2014, 16:15

Inspektorzy Zakładu Ubezpieczeń Społecznych rozpoczną kontrolę w kierowanych przez Grzegorza Ślaka firmach Akwawit Polmos oraz Wratislavia-Bio. Ich prezes publicznie twierdził, że nie wierzy w państwowe emerytury, a swoim pracownikom zapewnił 50 proc. podwyżki za przejście na tzw. umowy śmieciowe.

nie no [k****], to są jaja
http://www.tvn24.pl/bez-cel-krat-i-zamy ... 640,s.html

przepraszam za link, ale no...

ośrodek jeszcze im zbudowali

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 sty 2014, 17:05

pedolino:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 691
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lut 2014, 23:33

Wojewódzki jedzie po Lisie:
List otwarty do Tomasza Lisa

Drogi Tomku.

Poprosiłeś Mikołaja Lizuta oraz mnie o artykuł do Newsweeka na temat chamstwa w mediach. Napisaliśmy go.
Poprosiłeś nas o obecność na okładce. Nie budziło to mojego entuzjazmu ale zgodziliśmy sie.
Poprosiłeś nas o sesję fotograficzną. Choc to strata czasu i energii, zgodziliśmy sie.
Następnie poprosiłes mnie o to, abym jednak był na okładce sam. NIE zgodziliśmy sie.
Sesja miała charakter chaotyczny i nieprofesjonalny a kreatywność Twoich ludzi polegała głównie na pokazywaniu nam okładek innych pism amerykańskich, które chcieliście skopiować. NIE zgodziliśmy się.
Kiedy ja poprosiłem Ciebie oraz Twoich wspólpracowników o niewykorzystywanie zrobionych zdjęć, ze wzgledu na ich ewidentnie słaby poziom, zlekceważyłeś to.
Gdy opuszczałem studio fotograficzne, Twoi współpracownicy obiecali mi, że na okładce będziemy razem z Mikołajem, co dla nas miało istotne znaczenie, ze względu na start naszej wspólnej audycji w Rock Radiu. Okłamaliście nas.
Kiedy próbowaliśmy sie do Was dodzwonić, NIE odbieraliście telefonów.
Kiedy napisałem do Was, że NIE zgadzam sie na wykorzystanie zrobionej sesji. Zlekcewarzyliscie to.
Kiedy zobaczyłem projekt okładki, zdecydowanie się na nią nie zgodziłem. Zlekceważyłes to.

Tym samym potwierdziłes wszystkie negatywne opinie na swoj temat, które docierają do mnie od lat.
Pogwałciłeś standardy nie tylko dziennikarskie ale po prostu koleżeńskie. Zwykłe, ludzkie. Fajnie Ci z tym ?
Piszesz o dyktaturze przemocy. A jak nazwiesz swoje zachowanie ?
Jest mi po prostu, po ludzku przykro, choć sytuacja jest i śmieszna i żałosna zarazem.
Już kilkukrotnie wykorzystywałeś mój wizerunek na okładce Newsweeka, cynicznie i w sposób jawnie manipulatorski, na co zresztą zwracałem Ci uwagę publicznie.
Dla mnie przestałeś byc redaktorem naczelnym a stałeś się handlarzem. Małym handlarzem.

Artukuł a chamstwie w mediach zyskał dodatkowy epilog oraz nowego bohatera. Ja, pisząc o medialnych chamach, zacząłem od siebie. Może teraz czas na Ciebie ? Czy w pogoni za sprzedażą naprawde warto dymać starych kolegów ?
Z licznych linii podziałów w naszym kraju osobiscie uważam, że ta jedna jest najważniejsza. Linia podziału na takich, co mają zasady i na takich co mają je, na miarę potrzeb.
Nie wiem jak daleko w budynku wydawnictwa Ringier Axel Springer jest od redakcji Newsweeka do redakcji Faktu, ale odnoszę wrażenie, że coraz bliżej.
Ostanio Twojemu tygodnikowi spada sprzedaż. Może w tych kilku słowach znajdziesz podpowiedź, dlaczego.
Gratuluje prezentu, jaki swoim postępowaniem, podarowałeś osobiście braciom Karnowskim.

Wyjątkowo nie pozdrawiam

KW

Ps – To nie jest moje ostatnie zdane w tej sprawie.
Ps 2 - Agnieszka Fok oraz Aleksandra Karasińska – również gratuluje wysokich standardów.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 02 lut 2014, 23:44

Bassu pisze:Sesja miała charakter chaotyczny i nieprofesjonalny a kreatywność Twoich ludzi polegała głównie na pokazywaniu nam okładek innych pism amerykańskich, które chcieliście skopiować.
:roftl3:

Bassu pisze:Zlekcewarzyliscie
:roll:

Urocze. Festiwal hipokryzji. Czyżbyśmy byli świadkami nawrócenia dziadka Kubusia, czy też może to wyreżyserowana akcjyjka dla podniesienia poziomu sprzedaży, tudzież oglądalności?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 691
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lut 2014, 23:48

Jakkolwiek się to nie rozwinie, Wojewódzki jest ostatnią osobą którą bym podejrzewał o taką torpedę w stronę swojego ziomka 'z obozu' jak to się teraz popularnie pisze. Ciekawe też są komentarze na oficjalnym profilu W.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 mar 2014, 17:57

Związkowcy w Przedsiębiorstwie Państwowym „Porty Lotnicze”, zarządcy warszawskiego portu, rozważają akcję strajkową. To reakcja na wypowiedzenie zakładowego układu zbiorowego pracy obowiązującego od lat 90.Użyjemy wszelkich przewidzianych prawem środków, z zatrzymaniem lotniska włącznie – zapowiadają anonimowo przedstawiciele związków zawodowych działających w przedsiębiorstwie. Nie chcą się wypowiadać pod nazwiskami – jak argumentują – by ich stanowisko nie zostało wykorzystane w złej woli przez dyrekcję w trakcie czekającej obie strony batalii.

A będzie się działo, bo pracownicy nie zostawiają na sprawcy zamieszania, nowym dyrektorze Portów Michale Kaczmarzyku, suchej nitki. Twierdzą, że nie zna się na zarządzaniu lotniskiem, w dodatku od początku nie chciał załatwić ugodowo sprawy uszczuplenia przywilejów pracowników. W zakładowym układzie zbiorowym pracy (ZUZP) kluczowy jest zapis, który zwalnianym pracownikom daje prawo do dużych odpraw. Jeżeli ktoś jest zatrudniony w przedsiębiorstwie od trzech do pięciu lat, ma prawo do 12- miesięcznej odprawy; od pięciu do dziesięciu lat do 24-miesięcznej; a powyżej dziesięciu lat do 36-miesięcznej. W ZUZP są też dodatki do wynagrodzenia, m.in. zwrot kosztów za pranie ubioru służbowego i umundurowania czy dodatek za prace przy obsłudze elektronicznych monitorów ekranowych.

– Przedsiębiorstwo nigdy nie wzięło od Skarbu Państwa ani złotówki, co roku odprowadza do budżetu wiele milionów z podatków. Zyski, jakie wypracowuje, są także efektem naszej pracy – mówią przedstawiciele czterech z siedmiu związków zawodowych w PPL.

Zaznaczają, że w porozumieniu chodzi też o kwestie bezpieczeństwa. – Do skomplikowanych zadań związanych z obsługą samolotów przy starcie czy lądowaniu trudno skierować osobę, która będzie szkolona trzy miesiące – tłumaczą.Dyrekcja odpiera jednak argumentację związkowców, podając biznesowe uzasadnienie swojej decyzji. – Działalność PPL cechuje duży udział kosztów o charakterze stałym – ok. 90 proc., w tym udział kosztów pracy na poziomie 53 proc. To powoduje, że nasza firma jest bardzo mało elastyczna w stosunku do zmieniających się warunków rynkowych – podkreśla Przemysław Przybylski, rzecznik prasowy PPL.

Według niego wypowiedziany układ był w dotychczasowej formie bardzo dużym obciążeniem, uniemożliwiającym sprawne zarządzanie przedsiębiorstwem i konkurowanie z innymi europejskimi lotniskami.

– Zaktualizowane prognozy finansowe przewidują, że nadchodzące lata będą dla przedsiębiorstwa okresem trudnym, pełnym ryzyka i napięć finansowych, w którym skumuluje się kilka istotnych dla naszej działalności czynników – dodaje Przybylski. Należą do nich m.in. potencjalne zobowiązania związane z roszczeniami utworzonego Obszaru Ograniczonego Użytkowania (OOU), rozliczenie kosztów wstrzymanych i zaniechanych inwestycji, jak system paliwowy Hydrant, czy też potencjalne odpisy związane z zaangażowaniem kapitałowym PPL w spółki z grupy kapitałowej. Chodzi o spadek wartości udziałów PPL w lotniskach Modlin oraz Goleniów.

Te elementy w 2013 r. zmusiły firmę do zawiązania rezerw. I przedsiębiorstwo, które rok w rok generowało zyski, za 2013 r. wykaże stratę. Około 197 mln zł – wynika z nieoficjalnych informacji.

Jednak związki taką argumentację przyjmują za fałszywą. Przypominają, że jeszcze w lutym w formularzu F01, który dyrekcja składała do GUS, widniał zysk na poziomie 43 mln zł. – Ta zła sytuacja finansowa jest więc efektem zapisu księgowego. Nasza firma nie jest bankrutem. Mamy dodatnie przepływy finansowe i generujemy zysk z działalności operacyjnej – twierdzą pracownicy.Według nich taki ruch jest tylko pretekstem do wykonania skoku na kasę, którym ma być utworzenie Polskiego Holdingu Lotniczego w celu ratowania LOT-u. – To, co się u nas dzieje, to tylko przykrywka do realizacji tego planu – przewidują związkowcy.

Chodzi o koncepcję skupienia w jednej spółce wszystkich lotniczych aktywów Skarbu Państwa, do której jednak oficjalnie w żadnym ministerstwie nikt się nie przyznaje. Niemniej związkowcy nie chcą holdingu, bo – jak mówią – dziury finansowej, jaką wypalił LOT, nikt nie jest w stanie zasypać. A wydrenowanie ich przedsiębiorstwa ściągnie je na dno razem z załogą.
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/783 ... jkiem.html

36 miechów :D

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 20 mar 2014, 16:17

http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/policjan ... 09083.html
Wiem, ze tvnu ale warto zobaczyc co wybrawiaja bandyci w mundurach.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 mar 2014, 17:59

Jak podaje portal wgospodarce.pl, od sierpnia 2014 roku były szef MSW – Czesław Kiszczak ma otrzymywać dwa razy wyższą emeryturę niż obecnie.

Były komunistyczny aparatczyk po ostatniej decyzji dotyczącej zmniejszenia uposażenia otrzymywał „jedynie” 4100 zł emerytury. Tymczasem Trybunał Konstytucyjny zdecydował, że wysokość emerytury ma ponownie zostać zwiększona. Tym samym, już za kilka miesięcy Czesław Kiszczak ponownie otrzymywał będzie ponad 8000 złotych miesięcznie
:roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”