R jak Rasiak - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 16 sie 2005, 12:28

Ja i tak sie obrazilem na pana Janasa, nie dosc ze meczu nie widzialem to sie dowiedzialem, iz nie wystawil Boruca. Poza tym wstawil El Wooda na boisko co wedlug mnie rowniez bylo pomyslem beznadziejnym. Wedlug mnie powinien dac grac Zurawiowi poniewaz ten ostatnimi czasy ma ciche dni na wyspach. Nikt juz do niego nie krzyczy Zuraw Zuraw wladca muraw. Wyobrazcie sobie jak on musi sie z tym czuc :?

Co do gry naszych pisklat nie bede sie wypowiadal, bo jak juz wczesniej nadmienilem meczu nie bylo dane mi ogladac z kilku powodow. Jednakowoz z waszych wypowiedzi wnioskuje, ze nic nie bylo w slowianskim starciu porywajacego.

Co do lewandowskiego popieram zdanie Krzysztofa Jarzyny.

Co do Kaluznego nie pozostaje mi nic innego jak odwyk od smiechu przy jego grze w kadrze.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 12:47

Sorry, ze tak dlugo nie odpowiadalem ;) ale juz sie biore powoli za to :
piwus pisze:Kosowski [...] Jego dośrodkowania to czysta loteria, albo w trybuny albo komuś na głowę,
hehehe, tu sie niezle usmialem :D:D to prawda :D:D czysta loteria :D:D

piwus pisze:Szymkowiak [...] Jak na pomocnka to chyba full servis, bo bronienia od niego nie wymagamy?
hmm, moze nie full, ale sporo, jednakze ja wymagam od kazdego pomocnika powrotu i bronienia sie, bo gdy gramy np. z Serbia (dosc mocny przeciwnik) to potrzebny jest kolejny zawodnik z tylu :!:

piwus pisze:O widzę, że jak pisałem tego posta, to Cloner zdążył juz wyciągnąć Kałużnego z kapelusza . Czekamy na więcej
ocztywiscie :) jest to moj ulubieniec :) .... ale napisalem, tylko jesli zmieni klub na troche lepszy, bo LR Ahlen to nie jest jego szczyt mozliwosci :!:

Krzysztof Jarzyna pisze:To znaczy, ze wg Ciebie powinni grac dwoma defensywnymi pomocnikami?
no wreszcie :) ktos to pojal :)
wystarczy, ze przypomne dwa piekne zwyciestwa nad Serbia oraz Wlochami jakies 2 lata temu (pamietacie to jeszcze ?)

Krzysztof Jarzyna pisze:a pokaz mi jeden(!) dobry mecz w reprezentacji Radomskiego... nie ma takiego
hmm, kika dobrych bylo, ale reszta to fakt, przecietne :!:
ale teraz najwazniejsze, po co powolywac Mile, skoro on jest tylko zmiennikiem Radomskiego w Austrii Wieden :!:

Krzysztof Jarzyna pisze:a Kaluzny? jak dla mnie to na obecna chwile jest pomylka.
hmm, wytlumaczylem kilka wersow wyzej :)

Krzysztof Jarzyna pisze:Sobolewski jest swietny w destrukcji, a jak potrzeba to i uderzy z dystansu
no wg mnie w destrukcji lepszy jest np. Lewandowski i ma o wiele mocniejsze uderzenie z dystansu :)

fanfci18 pisze:Co do Lewandowskiego to po głebszym zastanowieniu sie dochodze do wniosku ze jest przydatny dla drużyny.Gdyby był tak słaby jak sie o nim mowi to nie grałby w Szachtarze
no nie :D chyba 1.osoba, ktora powaznie przemyslala "za" i "przeciw" i doszla do wniosku, ze jednak Lewandowski jest przydatny w Polskiej reprezentacji :)

fanfci18 pisze:Wracając do Rasiaka jest to troche taki nasz John Hartson.W każde innej lidze poza ligami brytyjskimi nie sprawdziłby sie.Słabo gra nogami ale głowa gra dobrze a Rasiak w kadrze jest troche tak jak Żuraw w Celticu(doopoki sie nie przyzwyczaji)bezuzyteczny w tym systemie.
baaardzo dobre stwierdzenie :!:
Rasiak gra przecietnie w Polskiej reprezentacji, a nadal dostaje powolania (bo swieci w klubie) :!:
Zurawski gra slabo w Celticu, a trener nadal na niego stawia (bo dobrze gra w reprezentacji) :!:

mark_p pisze:Kosowski i Szymkowiak powinni grać w pierwszym
moim zdaniem Kosowski to bardzo wielki talent
a to że teraz gra troszkę słabiej
to nie ma co się dziwić, przecież on wogle nie gra w meczach
Kosowski w 1.skladzie :lol: :lol: :lol:
wielki talent :lol: :lol: :lol:
to co on robi na trybunach druzyny, ktora ledwo sie utrzymuje w bundeslidze :lol: :lol: :lol:

i do ostatniego zdania : skoro nie gra w lidze, to po co jest powolywany do kadry ?!

mark_p pisze:co do Rasiaka, taki zawodnik też jest potrzebny w kadrze, i jedną połowę przynajmniej w meczach powinien zaliczać
jest bardzo potrzebny, ale jesli chcesz, zeby strzelal bramki to musi grac w wyjsciowym skladzie :) bo wydaje mi sie, ze Rasiak jesli wchodzi z lawki rezerwowych to wtedy jest zagubiony na boisku, ale jesli zaczyna od 1.minuty - to wtedy mu gra wychodzi o niebo lepiej :)

mark_p pisze:ja bym proponował zagrać 3 nominalnymi napastnikami, z tym że Rasiak i Franek wysunięci
a Żurawski trochę za nimi, Maciek lubi troszkę rozegrać, i się cofnąć więc mu by to pasowało
to byłoby dobre rozwiązanie myśle
qrde :) pierwsze kompromisowe wyjscie :)
brawa dla tego Pana :):):)
mysle, ze mozna by tak kiedys zagrac :) ciekaw jestem wyniku ;)

mark_p pisze:
cloner pisze:skad Ty sie qrde wziales dzieciak
jakaś kultura wypowiedzi obowiązuje
no wybacz, ale dzieciak nie widzial zadnej bramki Rasiak noga, no to mnie to maxymalnie rozbawilo :lol: :lol:

serek408 pisze:Jak ja sie ciesze , ze Cloner nie jest selekcjonerem - bez urazy.
ja tez sie ciesze, ze Ty selekcjonerem nie jestes :D

serek408 pisze:Pozatym sa Pawel Brozek , Niedzielan (slaby w grze glawa) i byc moze Olisadebe , ale na niego zbytnio nie licze.
Brozek dopiero zaczyna szalec :D, jak bedzie szalal tak przez cala runde, to mozna go sprawdzic :)
Niedzielan gra slabo glowa, ale jest najszybszy z wszystkich napastnikow :!: (oczywiscie chodzi mi o Polakow)
dlatego Niedzielan tak dobrze gra z Rasiakiem (wysoki + szybki) :!:
A Olisadebe, hmm, tez licze na jego powrot, trzeba sprawdzic jego umiejetnosci :)

serek408 pisze: Rasiak jest potrzebny do jednego planu . Postraszyc swoim wzrostem Walie , Austrie i Anglie, pozniej mozna mu podziekowac
hmm, tu sie troche zdziwilem, za bardzo nie kumam o co Ci moze chodzic :D
przeciez Austria gra calkiem inaczej anizeli Walia czy Anglia :!:
Rasiak jest baardzo przydatny w meczach z "wyspiarzami" i z nimi powinien grac na 100% :)

pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2225
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 13:00

Grzegorz Rasiak z powodzeniem występuje również w reprezentacji Polski. Od kilku lat jest trzonem drużyny. Janas od niego rozpoczyna ustalanie składu na następne mecze.

Miejmy nadzieję, iż jeszcze przez kilka lat będzie występował na tak wysokim poziomie.
:lol: Dobre :lol:
Ale trzeba przyznać, że Janas naprawdę dosyć często go powoływał i wstawiał do składu, mimo iż ten na to totalnie nie zasłużył :roll:
Trzon drużyny? To chyba miał być jakiś dowcip? :lol:
Anka pisze:Kurczę, wiecie, co mnie najbardziej wkurzyło? To, że Rasiak zagrał lepiej od Żurawskiego. Wiem, wiem, Żuraw grał tylko bodaj 20 minut, ale jednak... grał potwornie.
Nie przesadzajmy 8) Gdy z boiska zszedł Frankowski - gra naszym w ogóle się nie kleiła. Potem wszedł Żurawski i wszystko wróciło do normy. Ja akurat jestem zadowolona z postawy Maćka. Zagrał tylko 20 minut, ale za to bardzo dobrych minut :) :) ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 13:04

futbolowa pisze:Nie przesadzajmy 8) Gdy z boiska zszedł Frankowski - gra naszym w ogóle się nie kleiła. Potem wszedł Żurawski i wszystko wróciło do normy. Ja akurat jestem zadowolona z postawy Maćka. Zagrał tylko 20 minut, ale za to bardzo dobrych minut :) :) ;)
Ja tam nie widzialem dobrej gry Zurawskiego (wiem, ze zaraz napiszecie, ze ja wogole nie widze dobrej gry Wislakow, ale to nieprawda) :!:

zgadzam sie z Anka :) Rasiak zagral naprawde dobry mecz :!:
nie przydarzyly mu sie zadne wieksze bledy :!:
a Zurawski zagral zwykle tyle, co Rasiak (jak wchodzi z lawki):D no i nic nie pokazal :D:D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2005, 13:09

cloner pisze:Brozek dopiero zaczyna szalec , jak bedzie szalal tak przez cala runde, to mozna go sprawdzic
Niedzielan gra slabo glowa, ale jest najszybszy z wszystkich napastnikow (oczywiscie chodzi mi o Polakow)
dlatego Niedzielan tak dobrze gra z Rasiakiem (wysoki + szybki)
A Olisadebe, hmm, tez licze na jego powrot, trzeba sprawdzic jego umiejetnosci
Ale chyba nie myslisz , ze Rasiak i Niedzielan moga tworzyc pare napastnikow na mecze eliminacyjne :?: A jesli tak to faktycznie , ze masz caaaaaaalkiem kontrowersyjne zdanie.
U Janasa :
1.Zurawski , Frankowski
3.Rasiak
4.Niedzielan
5.Brozek , Saganowski
7.Ielen , Olisadebe ....

U mnie:
1.Frankowski , Zurawski
3.Brozek
4.Niedzielan
5.Saganowski , Rasiak

U Clonera (?) :
1.Rasiak
2.Niedzielan
.
.
.
Dobrze wnioskuje :?:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 sie 2005, 13:12

Nie wiem czemu się wszyscy tak Rasiaka uczepili :lol: przecież on jest w swoim klubie najjaśniejszą(pewnie go wypoleroowali) gwiazdą(drewnianą ale to są szczegóły) to nie jest wina Grzesia, że Wujka Listkiewicza nie stać na jakiś środek chemiczny, żeby również w reprezentacji Rasialdo błyszczał :lol:
Jest on pniem Polskiej Reprezy dla mnie. Bez niego nie byłoby tylu osób na stadionach :!: To jest żywa legenda :!: Polak, który zdobył Anglię :!: trochę szacunku dla tego pnia...ooo przepraszam pana :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2225
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2005, 13:17

Żeby nie było niedomówień - mnie również Rasiak się podobał we wczorajszym meczu 8) ;)
I racją jest, iż jest najjaśniejszym punktem Derby - taki nowy Polak-idol na Wyspach. Zdobywa dużo bramek i to cieszy działaczy i kibiców. I mnie też to cieszy, bo przecież jest Polakiem :) To, że nie podoba mi się jak gra, to już inna historia... 8) ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 13:19

bagg pisze:Nie wiem czemu się wszyscy tak Rasiaka uczepili :lol: przecież on jest w swoim klubie najjaśniejszą(pewnie go wypoleroowali) gwiazdą(drewnianą ale to są szczegóły) to nie jest wina Grzesia, że Wujka Listkiewicza nie stać na jakiś środek chemiczny, żeby również w reprezentacji Rasialdo błyszczał :lol:
Jest on pniem Polskiej Reprezy dla mnie. Bez niego nie byłoby tylu osób na stadionach :!: To jest żywa legenda :!: Polak, który zdobył Anglię :!: trochę szacunku dla tego pnia...ooo przepraszam pana :lol:
skoro Ty sie mozesz nabijac z Rasiaka, to ja sie ponabijam z Ciebie :lol:
przeciez Ty jestes najlepiej wiedzacym kibicem, wiesz lepiej anizeli Janas :D:D (szkoda, ze to Ty nie jestes trenerem) :D, ale to nie Twoja wina, ze PZPN Cie jeszcze nie zauwazyl :D po prostu jestes tak skromny, ze sam sie nie zglosisz :D:D
ale jakos bez Ciebie reprezentacja sobie poradzi :D skoro potrafili dwukrotnie wygrac z Serbia, raz z Wlochami, z Austria, Walia, to teraz bedzie tylko z gorki :D:D
Ty jestes przyszla legenda polskiej pilki :!:
Dziekuje za uwage :)

sorry za OT

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 sie 2005, 13:24

cloner pisze:
bagg pisze:Nie wiem czemu się wszyscy tak Rasiaka uczepili :lol: przecież on jest w swoim klubie najjaśniejszą(pewnie go wypoleroowali) gwiazdą(drewnianą ale to są szczegóły) to nie jest wina Grzesia, że Wujka Listkiewicza nie stać na jakiś środek chemiczny, żeby również w reprezentacji Rasialdo błyszczał :lol:
skoro Ty sie mozesz nabijac z Rasiaka, to ja sie ponabijam z Ciebie :lol:
przeciez Ty jestes najlepiej wiedzacym kibicem, wiesz lepiej anizeli Janas :D:D (szkoda, ze to Ty nie jestes trenerem) :D, ale to nie Twoja wina, ze PZPN Cie jeszcze nie zauwazyl :D po prostu jestes tak skromny, ze sam sie nie zglosisz :D:D
ale jakos bez Ciebie reprezentacja sobie poradzi :D skoro potrafili dwukrotnie wygrac z Serbia, raz z Wlochami, z Austria, Walia, to teraz bedzie tylko z gorki :D:D
Ty jestes przyszla legenda polskiej pilki :!:
Dziekuje za uwage :)

sorry za OT
Cieszę się, że mnie doceniasz :lol: już niedługo zwoujuję całą piłkę nożna na świecie :lol: tak będę najlepszy :lol: i widzę, że już mam pierwszego fana :lol:
P.S. cloner chyba naprawde nie przepada za ludźmi do lat 15?? czy on tak zawsze :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 13:29

bagg pisze:Cieszę się, że mnie doceniasz :lol: już niedługo zwoujuję całą piłkę nożna na świecie :lol: tak będę najlepszy :lol: i widzę, że już mam pierwszego fana :lol:
P.S. cloner chyba naprawde nie przepada za ludźmi do lat 15?? czy on tak zawsze :lol:
nie przepadam za ludzmi do lat 15 przede wszystkim na forum :D
a to dlatego, ze oni zazwyczaj nie mysla jeszcze tak racjonalnie, logicznie :) (bez urazy of course), ludzie do lat 15 nie potrafia wyczuc ironii, czasem wszystko biora na powaznie,
tak to juz jest :) (sam kiedys bylem 15-latkiem) :D:D

serek408 : ta lista w Twoim wykonaniu jest kiepska :D:D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 sie 2005, 13:34

cloner pisze:
bagg pisze:Cieszę się, że mnie doceniasz :lol: już niedługo zwoujuję całą piłkę nożna na świecie :lol: tak będę najlepszy :lol: i widzę, że już mam pierwszego fana :lol:
nie przepadam za ludzmi do lat 15 przede wszystkim na forum :D
a to dlatego, ze oni zazwyczaj nie mysla jeszcze tak racjonalnie, logicznie :) (bez urazy of course), ludzie do lat 15 nie potrafia wyczuc ironii, czasem wszystko biora na powaznie,
tak to juz jest :) (sam kiedys bylem 15-latkiem) :D:D

serek408 : ta lista w Twoim wykonaniu jest kiepska :D:D
wiesz, wiem o co Ci chodzi :) ja w wieku 13 lat staram się używać ironii z różnym skutkiem(ale przeważnie nie jest źle). Tata ma ironiczne żarty i dzięki niemu ja też sam jej używam. Ale jak widzę niektóre dzieciaki w moim wieku, którym muszę tłumaczyć, że to nie na serio to :shock: :evil: ale mam nadzieje Cie przekonać do 13-latków :lol: w końcu to nie 15-latki :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2005, 14:00

cloner pisze:baaardzo dobre stwierdzenie Exclamation
Rasiak gra przecietnie w Polskiej reprezentacji, a nadal dostaje powolania (bo swieci w klubie) Exclamation
Zurawski gra slabo w Celticu, a trener nadal na niego stawia (bo dobrze gra w reprezentacji) Exclamation
Nie wiem czy mnie zrozumiałes.Z Rasiakiem w reprezentacji jest tak jakby Hartsona postawic w ataku Realu.On sie tam nie nadaje
A Żurawski w Celticu jeszcze sie pokaze z dobrej strony.
A co do Kosowskiego to sie dziwie ze on sie przebił wogóle do pierwszej ligi.Przecież on nawet piłki nie potrafi przyjąc.Wypuscza sobie piłke na 10 m w przód i te jego loteryjne dosrodkowania(podobnie loteryjne strzały) jak to określil Piwus moga doprowadzic do szału.Poruszaniem sie po boisku przypomina Rasiaka.
Ma jednak zalete biega jak szalony.W tym szaleństwie jest metoda bo tak trzeba wytłumaczyc jego pojedncze swietne występy.Dla mnie on do końca kariery będzie wielkim talentem.
A to ze chce go kupić Lazio, Roma, Inter to sa ploty Kołtuńskiego Przeglądu Sportowego.Wątpie zeby tak wielkie kluby kupowały kogoś bez rozeznania.Chyba ze selekcjoner tysiąclecia(zibi) ma takie wpływy we Włoszech.
pozdro

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 16 sie 2005, 14:27

macie cos do składu ataku serka?? a co??:P niech mi ktos powie że Rasiak jest lepszy od Brożka to mu sie zasmieje prosto w twarz !!!:D to ze jak stanie przypadkowo w polu karnym i komus pilka zejdzie ze stopy trafiajac go w łeb i wpadnie do siatki pare razy to juz jest super i wogole.. a jak za przeproszeniem spieprzył kilka waznych sytuacji w soich meczach czy to w Pu z groclinem czy i w reprezie to kazdy ejchał po nim.. zastanówcie sie w która strone idziecie.. ten gol wczoraj jest spowodowany pieknym dośrodkowaniem FRANKA, jakby to Rasiak puscil pilka i tak by wleciała do siatrki pewnie...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 14:57

Mazi pisze:niech mi ktos powie że Rasiak jest lepszy od Brożka to mu sie zasmieje prosto w twarz !!!
To stwierdzenie jest bez sensu. jak juz tu w kilku postach zauwazono, to czy zawodnik bedzie gral zalezy od jego wkomponowania sie w system. Rasiak nie pasuje do stylu gry reprezentacji (o ile w ogole jest jakis styl), ale nie jestem pewny czy ten Twoj Brozek wkomponowalby sie z kolei np. w gre Derby.
Mazi pisze:ten gol wczoraj jest spowodowany pieknym dośrodkowaniem FRANKA, jakby to Rasiak puscil pilka i tak by wleciała do siatrki pewnie...
taaa jasne. to chyba ta pilka wpadlaby bramkarzowi miedzy nogami, bo Rasiak na 5 metrze uderzyl ja glowa z wysokosci klatki piersiowej. no chyba ze w Wisle nauczyli sie takich sztuczek, ze pilka najpierw spada a pozniej sie wznosi. jak tak to luz, byc moze wpadlaby.
Mazi pisze:a jak za przeproszeniem spieprzył kilka waznych sytuacji w soich meczach czy to w Pu z groclinem czy i w reprezie to kazdy ejchał po nim
Gdyby wykorzystywal wszystkie sytuacje to nie gralby w Derby tylko w Chelsea albo w Arsenalu.

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 16 sie 2005, 15:22

futbolowa pisze:Anka napisał:
Kurczę, wiecie, co mnie najbardziej wkurzyło? To, że Rasiak zagrał lepiej od Żurawskiego. Wiem, wiem, Żuraw grał tylko bodaj 20 minut, ale jednak... grał potwornie
Żartujesz chyba... :roll: MOze inny mecz ogladałaś?Żurawski przeprowadził dwie ładne akcje,ale niestety Sebek Mila nie potrafił ich wykorzystać.
fanfci18 pisze:A Żurawski w Celticu jeszcze sie pokaze z dobrej strony
Zgadzam sie,szkoda tylko,ze już dużo osób z mediami na czele zaczyna go skreślać.( a sami go tak długo "sprzedawali" do Celticu,Trabzonsporu i paru innych.)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”