F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 101

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 06 cze 2005, 22:07

Ficyk pisze:kluivert pichichi ??? prosze was nie oslabiajcie mnie. zawodnik ktory w barcelonie w najlepszym sezonie zdobyl najwiecej bodaj 19 bramek ma zostac krolem strzelcow ?? jezeli dojdzie do 10 bedzie to dla niego sukces
ile goli by mial eto'o gdyby nie strzelil 4 karnych? 21, a moze i 20, bo ten deco to nie wiem czy mozna powiedziec ze jego.
eto'o ma lepszych zawodnikow z tylu co dopgrywaja mu pilki!
poza tym kluivert mial srednio w sezonie 6-9 asyst, a eto'o 1 (slownie jedna)

baqu - a co sie stalo z reyesem, di vaio, corradim, walterem samuelem, beckhamem, drogba?

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 07 cze 2005, 18:20

zawdi pisze:
Ficyk pisze:kluivert pichichi ??? prosze was nie oslabiajcie mnie. zawodnik ktory w barcelonie w najlepszym sezonie zdobyl najwiecej bodaj 19 bramek ma zostac krolem strzelcow ?? jezeli dojdzie do 10 bedzie to dla niego sukces
baqu - a co sie stalo z reyesem, di vaio, corradim, walterem samuelem, beckhamem, drogba?
zawdi a to żeś palnął troszke...

reyes - pierwszy skład w Arsenalu
beckham - ten sezon na prawdę bardzo dobry, ogolnie źle to on na pewno nie gra
drogba - świetny !!! takiego napastnika chciałbym w Barcelonie
samuel - rozmawiamy chyba o napastnikach... a to jest obronca... :)
di vaio - akurat jego szanuje nie dostawal duzo szans gry w valencji nie byl "pewniakiem" ale IMHO swoje zrobil
corradi - akurat ten to drewno jak Pat i Rasiak wiec co sie dziwić.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 07 cze 2005, 18:28

Baqu pisze:zawdi a to żeś palnął troszke...

reyes - pierwszy skład w Arsenalu
beckham - ten sezon na prawdę bardzo dobry, ogolnie źle to on na pewno nie gra
drogba - świetny !!! takiego napastnika chciałbym w Barcelonie
samuel - rozmawiamy chyba o napastnikach... a to jest obronca... :)
di vaio - akurat jego szanuje nie dostawal duzo szans gry w valencji nie byl "pewniakiem" ale IMHO swoje zrobil
corradi - akurat ten to drewno jak Pat i Rasiak wiec co sie dziwić.
nie uwazam, zebym palnal
reyes pierwszy skald i co z tego, jest cieniem samego siebie z hiszpanii
beckham oprzyszedl do realu 2 sezony temu, poza tym nie gra jak w mu. to samo co reyes
drogba - przeplacony cienias na moje, nic wielkiego nie pokazal. ile goli strzelil?
samuel - myslalem, ze rozmawiamy o zawodnikach, ktorzy stracili forme po przejsciu do innej ligi
di vaio - co z tego ze szunajesz, jest teraz cienki i tyle

w sumie to malo mnie obchodzi twoja opinia o kluivercie, wiec na tym koncze

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 07 cze 2005, 18:32

jak to pierwszy sklad i co z tego :] co Ty piszesz, jak koles gra w skladzie jednej z najlepszych druzyn na świecie i nieźle sobie radzi Ty piszesz "co z tego" i możesz go w ogole porownywac do Pata, ktory gral w średniej druzynie, w ktorej w pierwszym skladzie wystepuje dziadek, wystapował pilkarz ktorego zatrzymal Hajto, gra tam jeszcze jeszcze czarnosukory napastnik chyba rodem z Afryki...a Kliuf siedział ciagle na ławie... to chyba o czymś świadczy.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 07 cze 2005, 18:44

no ok. w angli szlo mu wibitnie slabo. zgadzam sie. malo strzelil, malo mial asyst, malo gral. czesciowo usprawiedliwiaja go kuntuzje, ale tylko czesciowo. nie twierdze, ze byl gwiazda premiership. gral slabo, ale w hiszpanii jak jeszcze gral, to gral bardzo dobrze i byl gwiazda.
jedeny co mowie, to to, ze licze na to, iz kliuv odzyska swoja dawna forme. przeciez nie mogl stracic talentu. przeciez jakos strzelil te setki goli. przeciez jest najlepszym strzelcem oranje. przeciez ze wszystkich rozgrywek ma mniej wiecej srednia 0,5 gola na mecz (i nie strzela karnych) i 6-9 asyst na sezon. tego nie mozna zapomniec.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 07 cze 2005, 18:54

IMHO to ciągłe zabawianie się w klubach Barcelony a później Newcastle nie prowadzi na dobra drogę, zgodze się co do jednego - mial on ogromny talent, ktorego zaprzepascil swoim hulaszczym zyciem a w jego wieku, wieku prawie optymalnym dla napastnika forma od tak nie wroci, pracuje sie na nia wlasnie ladne kilka lat, a on juz teraz bedzie sie bardziej zblizal ku koncowi niz blaskowi...

mimo zlej mojej opinii o nim zycze mu jak najlepiej

pozdr,

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 cze 2005, 12:19

Dzisiaj do Barcelony przylatuje Mark van Bommel, by złożyć historyczny podpis pod kontraktem z katalońskim zespołem. ;) Według mnie to dobry transfer, ale z deka nie pasuje mi wiek Holendra... :) Są lepsi od niego i w dodatku młodsi, ale rozumiem, że włodarze FCB postanowili rozpocząć letnie zakupy od promocji, a że MvB za darmo mógł się przenieść, to go wzięli... :) W dodatku komplemetnował go Johan Cruyff, a wiadomo przecież, że jego opinia jest w FC Barcelonie uznawana za 'świętą'.

Na celowniku Barcy znalazł się Henry, Torres, Kezman (??), van Nistelrooy i Riquelme (Rijkaard wciąż się zastanawia nad jego sprawą). Ale powiedzice mi jedną rzecz: po cóż Bacelonie kolejny napastnik? Mamy przecież Samuela Eto'o, Henrika Larssona i Maxi Lopeza. Po co wydawać gupo ponad 20 milionów €uro na jakąś gwiazdę, skoro już teraz są kłopoty z ustawieniem, bo taktyk FCB nie umie się zdecydować: bramkostrzelność i nieokiełznanie (Eto'o) v bramkostrzelność i doświadczenie (Larsson). :? Wytłumaczcie mi, bo mój mózg odmawia mi posłuszeństwa...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 cze 2005, 10:10

Riquelme sprzedny za 7 mln€ do Villarealu :? :? :? . Po co tak zrobili?? Nikt tego nie wiem. Jak dla mnie zła decyzja zarządu. Mogli właczyć go do transferu Torresa, ale tego już nie zrobią. Został tylko Joaqiun.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 10 cze 2005, 11:42

zaczynaja sie bledy. najwiekszy to konflikt w zarzadzie i dymisje, w tym rosella. teraz drugi, widzieliscie mecz argentyna - brazylia? jrr byl najlepszy na boisku wsrod gwiazd brazylii i argentyny. i wart tylko 7 baniek? zenada i bezcen!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 cze 2005, 12:27

Zenada to jest co piszecie.
Realna cena za Riquelme to 10 mln!!!! Dostajemy 7 plus ewentualne 3 plus 25%praw do zawodnika, malo? Dodam ze za tyle mamy Giulego, oraz Deco(troszke naciagane ale jak dobrze pojdzie 12 mln w sumie moze bedzie wart Roman)
Po drugie co mieli z nim zrobic? Chlopak chcial bardzo zostac na El madrigal a jak wiadmo z niewolnika nie ma pracownika wiec musieli juz negocjowac tylko z Villarreal. Cena ktora osiagneli jest satysfakcjonujaca o mozna pochwalic zarzad za dobry transfer.
Zawdi jeden mecz nie czyni z niego wielkiej gwiazdy bo co z tego ze byl najlepszy w tym meczu jak zaden wielki klub po niego sie nie upominal tylko kluby sredniej klasy europejskiej.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 10 cze 2005, 12:40

to za jaka cene my kupujemy zawodnikow nie znaczy, ze musimy ich sprzedawac za bezcen. dostaniemy 7 (wedlug niektorych zrodel 5) i plus jakie 3? te za awans do ligi mistrzow? mam nadzieje, ze wiesz, ze chodzi o przyszly sezon! jakie ma villa szanse na awans do LM w nastepnym sezonie? okolo 20%, no to masz 20% na te 3 banki. 25%? ok, ale to za duzo nie jest.
12 milionow? chyba 9 (oby) jak dobrze pojdzie. chcial grac w villa? pogralby wszedzie jakby dostal odpowiednia kase od np. atletico. jeden mecz nie czyni z niego wielkiej gwiazdy, ale jest liderem reprezentacjio argentyny, ktora prowadzi w eliminacjach swoich z 4 punktowa przewaga nad brazylia! to chyba cos znaczy. byl najlepszym zawodnikiem w PD na swojej pozycji. zobacz ile strzelil goli, ile mial asyst, jaki mial wklad w sukces villa!
jak przychodzil do barcy mial byc nastepca maradony (nie ta pozycja, ale chodzi o poziom). nie byl, bo sie nie odnalazl. teraz juz mu coraz blizej.
chodzi mi o to, ze to bedzie wielki zawodnik, jak mu przepowiadano (na poprzednich MŚ nie gral, bo bielsa powiedzial, ze zdominowal by druzyne, reprezentacje argentyny :wow: ).
bedzie jednym z najwiekszych pilkarzy, a barca go oddaje za 9 baniek (jak dobrze pojdzie).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 cze 2005, 13:51

zawdi pisze: to za jaka cene my kupujemy zawodnikow nie znaczy, ze musimy ich sprzedawac za bezcen. dostaniemy 7 (wedlug niektorych zrodel 5) i plus jakie 3? te za awans do ligi mistrzow? mam nadzieje, ze wiesz, ze chodzi o przyszly sezon! jakie ma villa szanse na awans do LM w nastepnym sezonie? okolo 20%, no to masz 20% na te 3 banki. 25%? ok, ale to za duzo nie jest.
Wg sportu 7 baniek a na jego wole sie powolywac niz na madryckie brukowce!

zawdi pisze:
. jeden mecz nie czyni z niego wielkiej gwiazdy, ale jest liderem reprezentacjio argentyny, ktora prowadzi w eliminacjach swoich z 4 punktowa przewaga nad brazylia! to chyba cos znaczy.

MOwisz o tej Argentynie co nawet z grypy nie wyszla i grala beznadziejny futbol?! 4 pkt oznacza tyle ze Brazylia odpuscila eleminacje(jak zwykle) Do ostatnich MS zakwaliwikowala sie z 4 miejsca i zdobyla puchar, na CA grala w finale z pierwszym skladem Argentyny(sama grala drugim) i wygrala!
zawdi pisze:
byl najlepszym zawodnikiem w PD na swojej pozycji. zobacz ile strzelil goli, ile mial asyst, jaki mial wklad w sukces villa!
bedzie jednym z najwiekszych pilkarzy, a barca go oddaje za 9 baniek (jak dobrze pojdzie).
Zgodze sie ze jest to bardzo dobry pilkarz ale w tej chwili panuje taka sytuacja finansowa rynku iz nikt nie zaplaci za Romana 15 baniek( oprocz innego Romka) To co osiagnelismy jest dosc dobre i zarzad Barcy postapil slusznie tym bardziej ze nie mieli mozliwosci go nigdzie indziej sprzedac bo sam zawodnik chcial dalej grac w dotychczasowym klubie.

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 10 cze 2005, 14:33

Bienias pisze:Zenada to jest co piszecie.
Realna cena za Riquelme to 10 mln!!!! Dostajemy 7 plus ewentualne 3 plus 25%praw do zawodnika, malo? Dodam ze za tyle mamy Giulego, oraz Deco(

bienias, a czy przypadkiem deco nie kosztowal nas 20 baniek + quaresma ???

pozatym to jest troche przegiecie ze sprzedaza, a arczej cena. w zeszlym sezonie kupilismy bellettiego za 5,8, w zimie maxiego za 6, a oni nie byli gwiazdami, wiec uwazam ze 7 baniek za naprawde klasowego gracza to troche malo.

ale poczekajmy na oficjalna wiadomosc o sprzedazy, bo narazie cos kreca, w koncu rik sam deklarowal chec gry w ekipie bianchiego

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 10 cze 2005, 14:37

z ta argentyna i brazylia to nie przesadzaj. brazylia odpuszcza sobie eliminacje? ciekawe czemu do MŚ awansowali szczesliwie!!! chyba nikt nie jest na tyle glupi by sobie az tak odpuszczac eliminacje by stanac przed grozba nieawansowania! meczu z argentyna napewno sobie nie odpuscili, bo takich klasykow sie nie odpuszcza. ta argentyna, w ktorej jrr jest liderem, jest zupelnie inna od tej z 2002 (to juz 3 lata) i jak widac wcale nie jest slabsza od brazylii, co z reszta udowadnia w tych eliminacjach.

sprawe romana mozna bylo rozwiazac na wiele sposobow. mysle, ze daloby sie go sprzedac za wieksza kase do innego klubu. mysle, ze mozna go by bylo wlaczyc w transakcje wymienna. mysle, ze znalazlby sie klub, ktory placilby mu przez rok na wyporzyczeniu pelny kontrakt, az dostalby UE. byla masa mozliwosci, a ta wybrana nie jest dobra!

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 10 cze 2005, 14:38

i jeszcvze jedno, romana zawsze zdazyli by sprzedac do villa, szczegolnie ze okno transferowe jeszcze sie nie zaczelo a konczy sie z koncem wrzesnia. wiec mogli poczekac na oferty za romana z innych, silnijszych klubow

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”