Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 19:45

rkoeman pisze:otoz nie. z przyczyn ktore podalem alex nie moze wrocic teraz a kluby nie moga podpisywac takich umow. ze wzgledu na mozliwosc gry z tym zespolem w LM

Jakos to niezrozumiale, nie mozna wypozyczac zawodnika i pozniej rzadac jego powrotu, bo moga zagrac ze soba w LM... A jak umowa obowiazywałaby do stycznia tego roku...

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 08 sty 2007, 23:31

Jarzinho pisze:
rkoeman pisze:otoz nie. z przyczyn ktore podalem alex nie moze wrocic teraz a kluby nie moga podpisywac takich umow. ze wzgledu na mozliwosc gry z tym zespolem w LM

Jakos to niezrozumiale, nie mozna wypozyczac zawodnika i pozniej rzadac jego powrotu, bo moga zagrac ze soba w LM... A jak umowa obowiazywałaby do stycznia tego roku...
Wydaje mi się, że zgłoszenia zawodnika do LM może dokonać tylko eden klub. Bez względu na to, czy jest do niego wypożyczony na miesiąc, rok czy znalazł sie w danym zaspole poprzez transfer definitywny.

Alex w LM zagrać może tylko pod szyldem PSV, jakiekolwiek są prawa Chelsea do danego zawodnika.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 23:39

Jarzinho pisze:Wydaje mi się, że zgłoszenia zawodnika do LM może dokonać tylko eden klub. Bez względu na to, czy jest do niego wypożyczony na miesiąc, rok czy znalazł sie w danym zaspole poprzez transfer definitywny.

Alex w LM zagrać może tylko pod szyldem PSV, jakiekolwiek są prawa Chelsea do danego zawodnika.

Mi nie chodzi o to, wiem, ze moze wystepowac tylko w jednym zepsole w jednej edycji LM, a rozchodzi sie o to czy moze w tym okienku przejsc do Chelsea. Ja sadze, ze bez problemu.

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 08 sty 2007, 23:42

Oczywiście że może, będzie grał tylko w lidze i pucharach krajowych ale formalno prawnych problemów nie ma. Chelsea zarządza piłkarzem, a zwłaszcza w okienku może go ściągnąć spowrotem i to bez tragedii dla Holendrów bo mają przerwę i mogą się w tym czasie wzmocnić.

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Mam pytanie kto jest na tym zdjęciu P.Czech i ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 11 sty 2007, 12:56

Petr Czech i kto ??
Zdjęcie natej stronie
http://www.petr-cech.cz/index_hp.html?p ... ng=1&pic=0

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sty 2007, 13:28

FUDŻIN pisze:Petr Czech i kto ??
Zdjęcie natej stronie

Jego były :P

Trzeba przyznac wczorajszy mecz był jedyny w swoim rodzaju. Brak środkowego obroncy... Ferreira i essien na srodku defensywy :P Bridge w pomocy. Dobrze, ze Jose nei wystawil Shevy, bo porazka by była jak nic. Mecz wygladał jakby spotkaly sie dwie rowne sobie ekipy, Wycombe grało jak z rownym sobie. Dośc łatwo stwarzali sobie sytuacje. Ciekawe było wejcie Sahara, myslałem, ze pokaze sporo wiecej, a tak wygladał jak reszta dosc przecietnie, a podobno talent ogromny. kolejny tragiczny wystep Ballacka, jak on sobie nie radzi z zepsolem z nizszych lig to oc tu mwoic o Premiership.

Ciekawe dzisiaj rzeczy w DailyMail, Jose jasn opwiedzial, ze klub a raczej własciciel sporawadzał pilkarzy nie on, a ci co go interesowali nie zostali sporwadzeni. Widac stosunki nie sa tak dobre, a wystarczyla lekka zadyszka i wszystko sie sypie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 sty 2007, 23:49

No i w końcu Mourinho zdecydował się opuścić Chelsea. W sumie było to do przewidzenia, Jose najwyraźniej będzie chciał udowodnić, że nawet bez olbrzymich pieniędzy Romka będzie w stanie poprowadzić jakiś inny klub na szczyt (obojętnie czy po Champions League czy wygranie krajowego pucharu). Ciekawi mnie tylko kto będzie Jego zastępcą :think:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 sty 2007, 23:52

RóżA pisze:No i w końcu Mourinho zdecydował się opuścić Chelsea.
Też o tym czytałem, ale czy to jest na pewno sprawdzona wiadomość? Bo na paru różnych stronach wyczytałem że Murinho to dementuje czy coś w tym stylu :roll: Jeśli to prawda to ciekawy jestem kogo widzi na tym stanowisku Abromowicz.. Może Hiddinkowi już zmarzła dupa w Moskwie :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 sty 2007, 23:56

RóżA pisze:Ciekawi mnie tylko kto będzie Jego zastępcą
wg mnie pozostający ostatnio bez pracy Sven Goran :wink: ma rozeznanie w angielskim footballu, znany, niezbyt lubiany przez niektórych czyli trochę podobny do Mourinho :P I możliwe, że chciałby udowodnić Angolom, że źle zrobili krytykując go i doprowadzając do wcześniejszego rozwiązania kontraktu
Poza nim to mało możliwe jest zatrudnienie Hitzfelda- on chciałby trenowac kogoś z BL. Może po Luksemburgo sięgną :lol: :P
ciekawe czy po odejściu Mourinho będzie jakać rewolucja kadrowa :?:

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 13 sty 2007, 0:30

Mówi sie o Hiddinku i dla mnie to jest najlepszy kandydat. Tylko pytanie - czy rozwiaże umowę z Rosją? Niewątpliwie praca w Angli byłaby dla Guusa dużym wyzwaniem, niemniej jest on kompetentny i myślę ze sprawdziłby się na tym stanowisku. Co do rewolucji kadrowej ... wątpie, nie sądzę, że Abramowicz wyda kolejny gruby szmal na podporządkowanie się do stylu trenera. Myślę że kandydaci na trenera ewentualnie będą musieli grać tym co jest + jeden, dwaj piłkarze którzy mają sprostać koncepcji, a reszta niech się uczy. Chyba że następca Mourinho będzie musiał kontynuować pracę Portugalczyka, ale wtedy zmiana byłaby niepotrzebna.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 1:01

Goguś pisze:Tylko pytanie - czy rozwiaże umowę z Rosją?

W 50% ta umowe finansuje ... Czerwony Romek. Czyli chyba nie było by zadnego problemu z rozwiązaniem. Tylko ja tym nie podpalał sie tymi plotkami bo ja wątpie ze Jose odejdzie. Może cos iskrzy na lini Mourinho Arnesen czy nawet obecna słaba forma Chelsea martwi Romka. Ale te "The Sun" i inne "zawsze wiarygodne źródła" już tyle informacji nam przynosiły że luz. Za obecna sytuacja w Chelsea nie do końca odpowiada Jose - i to może go urazic że dostał "polecenia służbowe" które tak naprawde tylko zburzyły jego wizje. Predziej po sezonie zrobi porzadek i znów ustawi zespoł jak chce niz odejdzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 1:12

Jose juz zdementował te plotki, bo od poczatku były smieszne. Takie wiadomosci nie maja poparcia, bliska osoba Mou potwierdzila, bliski wspolpracownik itp.... Czyli cos a'la Fakt.
Jednak ostatnio ostro krytykuje min. Romka. Wyszło takze, ze to Romek mu dobiera transfery, a raczje dyrektorzy sportowi, a tych co chce Portugalczyk poprostu nei sa sprowadzani. Głupia sytuacja.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 1:22

No właśnie i tyle sie Jose na odchodził :P Jak napisałem może naprawde jest spiecie Mou - Arnesen czy Kenyon ale to sobie sami wyjasnia. Nawet w razie jakiś nie powodzeń, ma Portugalczym mocny argument :roll: bo ewidentnie inaczej to sobie planował. A tu transfery które mu troche namieszały. Zawsze grał jednym klasycznym napadem teraz dwoma, zawsze grał skrzydłowymi, teraz tylko z ławki przy nie korzystnym wyniku. No i cały czas ma żal za Gallasa.

Po sezonie Romek da mu wolna reke i znów ustawi wszystko pod siebie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 1:35

No ewidentnie plan, jessli to był plan panow dyrektorow to nie wypalil... Mysleli, ze jak dokupia Chelsea gwiazdy pokroju Shevy i Ballacka to Jose bezproblemu ich ustawi i mecze beda wyygrywane seryjnie. Wiadomo, ze Jose nie decydował o transferze Gallasa, co teraz pokazało, ze to była ogromna głupota, mysle, ze nei był takze ogromnym zwolennikiem transferu Duffa. Wiadomo wszystko spadło na JM, ze porobil zle transfery, a w odpowiedzi powiedzial, ze to nie jesgo klub i on nie decyduje kogo kupi Romek. Widac, ze w klubie świeta krowa przeez stosunki z wlascicielem jest Sheva, ktorego ostatnio dosc czesto krytykuje trener, wakacje w Londynie itp. Jasno daje mu do zrozumienia, ze on go w Cheslea nie chcial sadzajac go na lawie. JEdnak w tym przyapdku nei ma sie co dziwic, bo on nawet 3czy4 ligowcowi nie potrafi strzelic bramki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 1:48

Tych "dziwnych" ruchu w Chelsea troche by sie pozbierało. Wspomniany przez Ciebie Duff - teraz wobec urazu Cole piłkarz jak znalazł, Robben i SWP to jedna para ale gdy Damian był to zawsze grał i dawał rade. Irlandczyk klub nie zwykle ceniony Gallas, nie wiem czy teraz Tiago nie załują. Choc to troche inny okres. Chyba w tym oknie tylko Ashley Cole był popierany w 100% przez Jose, może jeszcze Kalou za wzgledu na to że umnie grac na boku. A tak reszta okazała sie niewypałami. Sheva tylko sie skompromitował. Az mi go czasem żal, bo może czasem nie gra tak jak sie go krytukuje jednak i tak jest cieniem siebie. Cały czas sie przypomina że nie tacy on on potrzebowali czasu w Premiership, ale inaczej sytuacja sie miała z 23 letnim Henrym, a inaczej sie ma z 29 letnim Shevchenką. Jedyny plus w tym transfer to pozytywna reakcja Drogby. Nic wiecej, zreszta podobnie jak Ballack, który poprostu nie pasuje tam. Musi Jose znów zaczać grac jak wcześniej. Duffa już nie odkupi ale nie zdziwie sie jak na Quaresma wyląduje w Londynie. Albo taki Lennon [choć ostatnio podpisał nowa umowe], może lepiej by nie odchodził bo SPower tez sie wydawał wzmocnieniem że hoho ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”