Liverpool (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 lip 2007, 18:04

Masacra podaj mi zródło swoich informacji na temat kwoty transferu Torresa, bo ja czytam tego dosc sporo i nigdzie nie wyczyałem ze kwota 27 mln funtów to kwota tzw 'up to'.
W tym sezonie Benitez wydał wyjątkowo duzo bo tyle kasy dostał. Zmienili sie własciciele - zmieniły sie finanse klubu i to ze znaczną korzyscią dla Liverpoolu. Gdyby stadion był podowany przy rządach starych włascicieli Liverpool miałby przykręcony kurek z kasa na transfery tak jak np było z Arsenalem.
No i przyznałes ze Liverpool jednak korzysta z amerykanskich pieniędzy :P

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 lip 2007, 18:46

John prosze:

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 239286.stm

http://home.skysports.com/list.aspx?hli ... s+Fabregas

To nie jedyne źródła ale moim zdaniem dwa najbardziej wiarygodne, jak pisałem wartość tego transferu może wzrosnąć ale w przypadku np nie zaaklmatyzowania się w Anglii Hiszpana (vide Morientes) wcale nie musi. Dlatego podałem to co LFC wydało za niego w chwili obecnej.

Benitez wydał wyjątkowo dużo... jak na Liverpool, bo jesli porównac to z Chelsea swego czasu, czy z ManU to i tak to 'wyjątkowo dużo' nie jest jakąś astronomiczną kwotą (np Abramovich w swym pierwszym sezonie w Chelsea w jednym okienku wydał ponad 150 mln!!!).
Finanse prawda się zmieniły ale jak już pisałem Amrykanie ze swej kieszeni na transfery nie wydają nic... więc błędne jest stwierdzenie że Liverpool nie szczędzi amerykańskich pieniędzy i to chciałem przede wszytskim sprostować.

Prawda jest że Liverpool korzysta z kasy amerykańców, tez tego nie negowałem ale akurat nie w kwestii transferów, stadion zoobowiązali się w częsci sfinansowac bo to było częścią umowy o przejęcie klubu (kto wie czy to nie zaważyło na tym że to oni a nie Arabowie wygrali walke o klub, przynajmniej tak mówi Parry, mi sie wydaje że poprostu dali więcej kasy odpowiednim ludziom i tyle.)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2007, 19:12

nieprawda. liverpool zaplacil za hiszpana 36 milionow euro:

http://www.marca.com/edicion/marca/futb ... 12536.html

Paniol_LFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paniol_LFC » 29 lip 2007, 9:25

Tu chodzi o funty ....

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 29 lip 2007, 14:03

Na razie Torres nie zachwyca,ale uważam,że może sobie lepiej poradzić aniżeli Morientes.Poza tym Babel także nie prezentuje się najlepiej. Jedyny
nowy nabytek,który już okazał się sporym wzmocnieniem to Voronin,który paradoksalnie nie kosztował Liverpoolu nawet 1 funta. Sparingi pokazują,że The Reds rokrocznie podtrzymują tradycję dużej rotacji w składzie i wydaje mi się,że przy odpowiedniem nastawieniu piłkarzy i determinacji Rafy sięgną wreszcie po tytuł mistrza Anglii.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 lip 2007, 14:09

Ludi pisze:Na razie Torres nie zachwyca,ale uważam,że może sobie lepiej poradzić aniżeli Morientes
Nie ma takiej opcji żeby sobie lepiej nie poradził. On kosztował zdecydowanie więcej niż El Moro i jeżeli nie będzie lepiej grał to pieniądze na niego zostaną bardzo źle zainwestowane.
Ludi pisze:przy odpowiedniem nastawieniu piłkarzy i determinacji Rafy sięgną wreszcie po tytuł mistrza Anglii.
Łatwo mówić, trudniej wykonać. Choćby Rafa się roztroił a piłkarze trenowali jak najęci. Zajmą co najwyżej 2 miejsce. Liverpool nawet po transferach w tym okienku według mnie nie ma szans z Chelsea czy choćby Manchester na przestrzeni całego sezonu. Porównując składy Liverpoolu, Chelsea, Manchesteru blado tu wypada Liverpool. Mam przeczucie że Chelsea zdominuje ligę tak jak 2 lata temu...
Ostatnio zmieniony 29 lip 2007, 14:11 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 29 lip 2007, 14:11

Mam przeczucie że Chelsea zdominuje ligę tak jak 2 lata temu...
na jakiej podstawie ma te przekonanie( zero napinki, ciekawy jestem)?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 lip 2007, 14:14

Na podstawie tego że Mourinho teraz będzie miał nóż na gardle i jeżeli czegoś nie wygra to wyleci... i nie chodzi o puchar ligi czy puchar Anglii

Będzie walczył w Premiership o zwycięstwo bo Liga mistrzów to wiadomo pech głupia bramka czy nieodgwizdany spalony i koniec zabawy. Priorytetem będzie CL jednak zakładając że odpadną znowu to zwycięstwo w Premiership może osłodzić taką ranę.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 29 lip 2007, 14:23

Tobik33 pisze:Na podstawie tego że Mourinho teraz będzie miał nóż na gardle i jeżeli czegoś nie wygra to wyleci... i nie chodzi o puchar ligi czy puchar Anglii

Będzie walczył w Premiership o zwycięstwo bo Liga mistrzów to wiadomo pech głupia bramka czy nieodgwizdany spalony i koniec zabawy. Priorytetem będzie CL jednak zakładając że odpadną znowu to zwycięstwo w Premiership może osłodzić taką ranę.

Ale tak jest i było zawsze. W Romkolandzie przy moście stanford nie ma możliwości odpuszczanie czegokolwiek co wielokrotnie powtarzał sam czarodziej z krainy Oz Mourinho jak i wlasciel klubu Abramowicz.

ja uwazam ze jesli Jose wrocil do koncepcji z samotnym Drogba w ataku i posadzi twardo na ławce Andzrzeja Sz. to Chelasea będzie faworytem całej puli rozgrywek. Szans na to wielkich nie ma bo Roman to Roman i Andri to przyjaciel Romana.:D
zresztą wszyscy wiemy jak to wygląda.

Istotna kwestia jest to jeśli JM nie otrzyma pełnej autonomi personalnej to Chelsea straci kolejny sezon i o ironio Mourinho straci zatrudnienie w Chelsea.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 lip 2007, 14:26

W tym sezonie Roman będzie musiał wybrać pomiędzy sukcesami drużyny a stawianiem tak jak kiedyś Perez na swoje gwiazdki. Cenię bardzo Jose choć jak wielu go nie lubię jednak trenerem to on jest wspaniałym i Roman nie powinien mu się wtrącać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sie 2007, 20:06

Liverpool wygrywa z Aston Villa 2:1. Ogladalem tylko druga polowe.

W 85 minucie Carragher zachowal sie jak amator i zupelnie niepotrzebnie zagral pilke reka, dzieki czemu byl karny i bramka dla Villi. Minute pozniej Gerrard swietnym strzalem z rzutu wolnego zdobyl bramke, naprawde piekny strzal. 3 pkt zdobyte, jednak w dalszym ciagu uwazam, ze Liverpool ma male szanse na mistrzostwo. Chociaz moge sie mylic.

fieldy- widzialem tylko jedna powtorke z ktorej ciezko jednoznacznie stwierdzic czy zagral celowo czy nie. Kierowalem sie troche tym, ze wogole nie protestowal i ocena komentatorow na sky. Jesli rzeczywiscie byl to przypadek to sedzia nie powinien dyktowac karnego.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2007, 20:11 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2007, 20:06

Bardzo dobry mecz Villi z Liverpoolem.
Co prawda widziałem tylko 2 połowę. Ale nie jestem zawiedziony.
Gracze Beniteza mieli kilka swietnych okazji do zdobycia bramki, ale czy strzelał Gerrard, czy Riise, czy też Babel - zawsze albo niecelnie, albo w bramkarza, bądź obrońce. W końcu pod koniec meczu M. Riley [byłby chory jakby karnego nie dał ] podyktował "11" przeciwko L'poolowi, za zagranie ręką Carraghera - zagranie nie było celowe. Villa wyrównała, a Liverpool - jeszcze mocniej zaatakował. Minute póxniej było już 2:1 dla Liverpoolu. Wolnego wywalczył Gerrard i osobiscie strzelił gola z przeszło 30 metrów. [na moje stare oko] Znakomity gol.

był to mecz walki - strasznie agresywna gra piłkarzy Aston Villi.
Torres pokazał sie z dobrej strony, choć mógł zagrać lepiej. Babel grał dużo krócej i pokazał kilka ciekawych akcji.

mistyk - imo piłka odbita ręką przypadkowo.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 sie 2007, 20:10

Przypadkowo, nieprzypadkowo ale jednak ręce miał jak to zwykł mawiać Wit Ż. w nienaturalnej pozycji więc karny przyznany słusznie IMHO (a co mi tam).

Świetny gol Gerrarda. Ciekawe na jakiej wysokości leciała ta piłka, zanim zaczęła opadać... :think: .

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sie 2007, 21:47

fieldy pisze:Torres pokazał sie z dobrej strony, choć mógł zagrać lepiej.
mógł lepiej i to bardzo :)

nie chce być wróżką ale może być drugim Morientesem

a Benitez też takim asem mercato nie musi sie okazać bo po prawdzie
to w anglii wg. mnie jest lepszy napastnik który spokojnie mógłby dać
Liverpoolowi to co mu potrzeba - gwarancje 20 goli w sezonie a nazywa sie Obefemi Martins

a Torres ma 2-3 mecze na strzelenia bramki potem bedzie mu bardzooo
trudno poradzić sobie z presją

IMHO to nie da sobie rady w Premiership

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 11 sie 2007, 23:36

Jesli rzeczywiscie byl to przypadek to sedzia nie powinien dyktowac karnego.
Nie mogę się zgodzić ręka to ręka nieważne czy specjalnie czy przypadkiem.

Fantastyczny gol Gerarda a z Torresa to przereklamowany kopacz. Transfer w stylu (PEPE za 30 MLN)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”