Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1002

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 cze 2009, 23:35

Albiolowi sie konczy kontrakt że tak tanio? Jednak to Hiszpan, kadrowicz i gre wzmancia konkurencje wiec cena 15 mln to jakas promocja i nie chce mi sie wierzyć bo za 15 teraz można co najwyzej w morde dostac :wink:
Xabi to wiadomo, powinien być piorytetem. Ja jednak chce wrócic do rozmowy z innego tematu , w czym igła jest lepszy piłkarsko od Benzemy bo to że mial lepszy sezon o niczym nie swiadczy.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 cze 2009, 0:03

a w czym jest słabszy ? widziałeś jak ciągnął gre Realu ? Benzema jest nadmuchanym balonem przez media i to jest oczywiste .

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 cze 2009, 0:25

Nie ma to jak Twoja błyskotliwa wypowiedz pełna argumentow :boje się:
Zadalem tylko pytanie, ze Benzema jest nadmuchany to ja wiem ale pisanie że jest duzo słabszy od Igły podchodzi pod jakąs kpine.Benzema ten sezon miał słabszy ale mogł, kazdy może.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 cze 2009, 0:35

a gdzie ktoś napisał że jest dużo słabszy ? bo nie widziałem takiego postu :boje się: po prostu Mazur nie doceniał Higuaina ale już widać z braku argumentów i z powodu ogólnego wyśmiania zaniechał pisania herezji :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 cze 2009, 0:47

w temacie o milanie na 664 stronie RealFan napisał ze jest wyraznie gorszy od Igły :mrgreen: Moje pytanie zostało tam bez odpowiedzi bo zamiast sprowadzic rozmowe do rzeczowej dyskusji były szydercze usmiechy do mazura :mrgreen:

Odnosnie Realu to chce widziec kto bedzie pomagał w grze defensywnej za Ronaldo bo jak wiemy on sobie rak tym nie brudził i czesto dosc to olewał a że w MU mial Rooneya i Teveza to czesto uchodziło mu to płazem.Dodajac do tego Kake co w defensywie sie nie udziale to wasz srodkowy pomocnik bedzie musiał miec motorek w tyłku.Zeby Ronaldo wykorzystac trzeba miec gracza ktory go od czasu do czasu zaasakeuruje na flance, Ramosik może tam miec ciekawie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 cze 2009, 1:00

w temacie o milanie na 664 stronie RealFan napisał ze jest wyraznie gorszy od Igły :mrgreen: Moje pytanie zostało tam bez odpowiedzi bo zamiast sprowadzic rozmowe do rzeczowej dyskusji były szydercze usmiechy do mazura :mrgreen:

Z tego co wiem to Mazur rzucił tezą że Igła jest słabszy i RealFan zapytał dlaczego i w którym elemencie , odpowiedzi nie dostał .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2009, 9:47

benzema to typowy napastnik. swietny technicznie, z dobrym uderzeniem... mozna wymieniac, ale do rzeczy.

ale higuain znacznie przewyzsza go we wszechstronnosci. gra jako wysuniety napastnik, mediapunta, na prawym, czasami na lewym skrzydle. i wszedzie sobie radzi. jest niezwykle ruchliwy (w trakcie meczu potrafi pojawic sie przynajmniej trzech pozycjach), piekielnie szybki (tak, szybszy od karima), ma lepszy drybling (nieraz juz strzelal bramki po indywidualnych akcjach a osobiscie nie widzialem by benzema sam przeszedl pol boiska i strzelil gola), technicznie sa nieporownywalni bo obaj sa swietni, higuain ma jeden dar - mial go zawsze, nawet na poczatku swojej gry w realu gdy razil nieskutecznoscia, ma te wielka latwosc znalezienia we wlasciwym miejscu i we wlasciwym czasie (rzecz, ktorej obecnie chocby raul nie ma), jest tez kreatywniejszy (higuain to nie tylko gole, ale rowniez wiele asyst i podan kluczowych), strzal z dystansu? benzema tez swietnie potrafi pierdyknac wiec niech bedzie na remis.

w czym jest wyraznie gorszy? w grze glowa na pewno. to nie jest wielki atut higuina. czasem strzeli tak bramke, ale to rzadkosc.

jest jeszcze jedna rzecz, ktora niezwykle cenie u kazdego pilkarza, a maja ja obaj. bardzo dobrze graja obiema nogami i obiema strzelaja gole (nie wiem jak to sie rozklada u francuza, ale pipita 10 goli prawa noga i 9 lewa w zeszlym sezonie). to duzo, bo sa napastnicy (wiekszosc), ktorzy jedna strzelaja a druga maja niemal wylacznie do podpierania. w niczym im to nie ujmuje, ale kto potrafi swietnie grac obiema nogami ma duza przewage.

benzema jest troche napompowanym balonem. jest dobry, nawet bardzo dobry, ale jest wielu pilkarzy, ktorzy cenieni sa mniej, a wrzeczywistosci nie sa od niego gorsi, a moze sa nawet lepsi.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 cze 2009, 12:06

Albiol oficjalnie, teraz czas na Arbeloę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 cze 2009, 12:30

ma lepszy drybling (nieraz juz strzelal bramki po indywidualnych akcjach a osobiscie nie widzialem by benzema sam przeszedl pol boiska i strzelil gola)
np.
http://www.youtube.com/watch?v=lf5QLVce ... re=related1'29" - po 5 sekundach szukania na youtube :boruta:
może nie pół boiska,ale twierdzenie,że Hiuguanin ma lepszy drybling tylko dlatego,że Real w tym sezonie grał przeważnie z kontry jest nadużyciem :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 cze 2009, 12:45

Bardzo dobry transfer - mlody, ograny w La Liga, niedrogi, no i przede wszystkim Hiszpan. Jestem spokojniejszy o nasze tyly po odejsciu Canny. Arbeloa? Przydalby sie, ale wolalbym nominalnego lewego obronce, a w przyjscie jeszcze dwoch defensorow nie wierze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2009, 13:11

nie ma tu zadnego naduzycia. higuain sporo razy strzelal bramki po akcjach indywidualnych.

akcje, ktora wkleiles widzialem. po prostu wykorzystujac swoja swietna technike wypuscil sobie pilke i uciekl obroncy, ktory byl potem tylem do akcji.

albiol :jupi: no to pepe ma swietnego partnera na srodek obrony, a jednoczesnie potwierdza sie, iz ci, ktorzy obawiali sie o zakupy do obrony nie mieli racji.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 cze 2009, 13:23

Hmmm...co do Higuaina - nie chcę rozwijać tematu,bo znowu zlecą się hieny jak wczoraj w temacie o ACM,które wiedzą lepiej.
akcje, ktora wkleiles widzialem.
czyli ze swojej wiedzy korzystasz wybiórczo tak aby akurat pasowała pod teorię którą głosisz...zastanawiałeś się nad karierą w polityce? :roll:

BTW - może ktoś odpowiedzieć mi co z Garayem,który jeśli mnie pamięć nie myli w tym sezonie miał dołączyć do Królewskich (swoją droga jeszcze 2 lata temu uchodził za megatalent,teraz tak jakby znikł z radaru)?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2009, 13:30

MazurXIII pisze:czyli ze swojej wiedzy korzystasz wybiórczo tak aby akurat pasowała pod teorię którą głosisz...zastanawiałeś się nad karierą w polityce? :roll:
nie. dla mnie ta akcja ma niewiele wspolnego z dryblingiem, tylko z technika i koordynacja ruchowa.

garay jest pilkarzem realu i razem z zespolem przepracuje okres przygotowawczy. po czym pellegrini zadecyduje, czy zostaje, czy jeszcze rok w santander. ale raczej zostanie w madrycie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 25 cze 2009, 13:34

właśnie że chyba raczej Garay odejdzi z powrotem do Santanderu. W zamian Real powinien dostać od Racingu lewego obrońce Marcano

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2009, 13:35

biorac pod uwage, ze pewnie odejdzie heinze - garay zostanie i w klubie bedzie 4 srodkowych obroncow. pepe, albiol, metzelder i wlasnie garay.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”