Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1003

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2014, 9:27

Przecież napastnicy Chelsea to żart i Mou o tym wie, nawet hat-trick Eto'o z United tego nie zmieni. Rooney byłby tam najwazniejszą osobą w ataku.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 sty 2014, 9:34

fieldy pisze:Przecież napastnicy Chelsea to żart i Mou o tym wie, nawet hat-trick Eto'o z United tego nie zmieni. Rooney byłby tam najwazniejszą osobą w ataku.
W tym wypadku musiałby coś z nimi zrobić, bo po co mu aż czterech? Torres od paru sezonów jest jechany z góry na dół, ale nie jest sprzedawany. Eto'o się dopiero rozpędza i może jeszcze parę sezonów grać na najwyższym poziomie. A Lukaku świetnie spisuje się w Evertonie, więc moim zdaniem nie jest tak źle. A jeśli nawet Mou byłby niezadowolony, to dlaczego nie mówi się głośno o ich sprzedaży?

Oczywiście Romek może wyłożyć dużą kasę za Rooneya, pytanie tylko czy dla samego zawodnika będzie wygodne układać się w nowym klubie i opuszczać ciepłe gniazdko.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2014, 9:42

Torresa i jego pensji chyba nikt by obecnie nie chciał. Co do Eto'o - wątpię, gość ma już 33 lata rocznikowo, więc fizyczne umiejętności będą spadać coraz szybciej, a to zawsze było jego mocną bronią. Tutaj pozostaje tylko Lukaku, ale nie wiadomo, jak widzi jego przyszłość Mou, już raz go oddał, gdy ten wydawał się najbardziej sensownym snajperem, więc może szukać jakiegoś pewniaka. A to, że ma dobrze opłacanych, ale nie najlepszych napastników, to, że ci mogą posiedzieć w klubie, nie oznacza, że Jose nikogo nie będzie chciał sprowadzić, nie będzie grał na siłę zawodnikami słabszymi tylko dlatego, że ma ich w klubie.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 25 sty 2014, 10:12

Eto'o po sezonie się kończy kontrakt i pewnie nie będzie przedłużany, Ba pewnie pójdzie gdzieś do Turcji, zostaje więc Torres, którego też jest jakaś szansa sprzedać, no i oczywiście Lukaku i wydaje mi się że to właśnie Belg będzie jednym z dwóch podstawowych napastników w Chelsea. Dobrze gra w Evertonie, a Mou lubi takich napastników, silnych fizycznie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sty 2014, 13:36

jakie są szanse że Chicharito odejdzie już teraz ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sty 2014, 13:40

Zależy od oferty.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sty 2014, 13:45

W mediach pojawiła się informacja że oczekujecie 15 milionów euro w związku z przybyciem Maty, oferta dla klubów świetna, bo to dobry napastnik. Niemniej jednak dla was niezbyt, bo to cholernie utalentowany gracz, ale w pełni rozumiem taką kwotę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sty 2014, 14:03

No to w zasadzie już mamy Matę. Hiszpan już w Carrington. Pierwszy wielki transfer Moyesa, oby było już tylko lepiej. Dziś ma przejść medyczne i najpóźniej do poniedziałku będzie potwierdzenie tak żeby wyrobić się na mecz z Cardiff. Wywaliliśmy kosmiczną kwotę ale za gracza, który pokazał, że tych pieniędzy może być warty. Hiszpan ma za sobą pół roku kosy z Mourinho gdzie więcej kopał się w czoło i siedział na ławce niż nawiązywał do tego co pokazywał choćby w poprzednim sezonie. Wiemy jednak na co go stać, w dodatku jest w znakomitym dla piłkarza wieku no i jest już ograny na Wyspach. Za rządów Mourinho od początku było widać, że Hiszpanowi jest nie po drodze. O odejściu mówiło się już przecież w lecie. Teraz pytanie, czy wyglądał tak słabo bo jest bez formy czy po prostu założenia Portugalczyka "mu przeszkadzały".

Hiszpan stracił pół roku i teraz ma drugie pół żeby udowodnić swoją wartość. Liczę, że da nam trochę ognia z przodu, powinien wypruwać flaki bo Mundial mu ucieka przed oczami. Swoją drogą ciekawe jak byli gracze/wychowankowie Realu chodzą teraz za wielkie kwoty. Mata, Negredo, Soldado. Chyba wszystkich by chętnie oglądali teraz na Bernabeu.

Co ten transfer znaczy dla United? Na ten moment ciężko powiedzieć z racji tego, że niejasna jest sytuacja Rooneya wobec ostatnich doniesień. Byłem przekonany, że Mourinho "oddał" tylko przeszkadzającego mu Matę za możliwość pozyskania w lecie Rooneya ale ostatnie doniesienia o walce naszego zarządu o to aby zatrzymać Anglika trochę temu przeczą.

Tak czy siak, wydaje się, że najbliższe pół roku Mata rozegra na boku. Jak pisałem wcześniej, to wymusi pewne modyfikacje w naszej grze obronnej i spodziewam się teraz przesunięcia ciężaru rozgrywania wyżej, za to w środku dwóch "kołków" czyszczących teren i asekurujących boczne sektory. Biorąc pod uwagę, że to środek sezonu to dość poważne zmiany, zobaczymy jak odpalą. To jednak tylko jeden z wariantów, jak będzie zobaczymy. W każdym razie transfer Maty oznacza moim zdaniem pożegnanie kogoś z pary Rooney/Kagawa.

Co do Rooneya to mam wrażenie, że Moyes po wojence jaką z nim stoczył włazi Anglikowi w dupę jak tylko się da. To, że Wazza jest świetnym piłkarzem nie ulega wątpliwości, to, że jest tylko najemnikiem łasym na kasę także. Teraz nawet BBC informuje, że negocjujemy z nim nowy kontrakt więc w United chcą jego pozostania a lepszych okoliczności żeby go zatrzymać na OT już nie będzie. Gruby transfer Maty pokazujący, że w United będą ostro inwestować, głaskanie przez Moyesa i dawanie grać tam gdzie lubi a w dodatku pewnie pokaźna podwyżka. Po szopce w lecie:

Obrazek

wydawało mi się, że sprawa jest przesądzona ale jak widać odpowiednia kasa być może zrobi swoje. Nie wiem o jakim kontrakcie mowa, może media dokładają swoje ale w wieku 28 lat pewnie lepszego Anglik nigdzie już nie dostanie. Trochę niepokoi mnie to, że wygląda jakby to zawodnik rządził i dzielił drużyną a nie trener. Ferguson raz się ugiął bo nie chciał stracić kolejnego filaru po Ronaldo ale nigdy nie pozwolił być żadnemu zawodnikowi ponad klubem, teraz ta tendencja się moim zdaniem zmienia i zdecydowanie mi się to nie podoba bo doniesienia o tym co zaproponowano Rooneyowi wydają się wręcz chore.

Mimo wszystko ze sportowego punktu widzenia to wciąż świetny piłkarz i fajnie jakby jego sytuacja wyjaśniła się w obecnych tygodniach tak żeby nie trzeba było przeżywać kolejnej szopki w lecie. Jak dla mnie Rooney to nie jest piłkarz, na barkach, którego można budować zespół, podobnie Kagawa. Ale Mata i Januzaj już na takich wyglądają. Jak połączymy to z tym co mamy i pojawi się wreszcie jakaś idea to po prostu musi zacząć funkcjonować.

Moyes jeździ po Niemczech i przyłapano go jak wczoraj większość czasu spędzał z agentem Reusa i Kroosa. Obaj trudni do wyjęcia, Kroos IMO nie do wyszarpania w ogóle a właśnie taki zawodnik by nam się przydał choć chyba nikt zdroworozsądkowo myślący nie spodziewa się, że uda się wyjąć któregokolwiek w zimie. Ja cały czas upieram się, że jeśli myślimy o wzmacnianiu się w zimie to warto byłoby uderzyć po Cabaye'a. Gość byłby wzmocnieniem na już i w lidze i w pucharach a nawet jeśli w United myślą o kimś ze ścisłego światowego topu na jego pozycję w lecie to Francuz wciąż byłby cennym uzupełnieniem kadry i odpowiednią konkurencją na tej pozycji.

Plotek zresztą jest znacznie więcej bo mówi się także o ofercie 23 mln funtów za Shawa.

Na deser zdjęcie źrebaków:

Obrazek

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 sty 2014, 14:14

Obrazek
Obrazek

Już przyleciał, już tutaj jest! :jupi:
Jak ktoś chce MUTV, to niech klika.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sty 2014, 14:16

Stare te zdjęcia.

Obrazek

Ja jestem ciekawy ile ostatecznie za niego zapłacili. Wiadomo, że pękł klubowy rekord ale ile dokładnie nie wiadomo. No to teraz tylko oby odpalił.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 sty 2014, 14:39

Morrow pisze:Ja jestem ciekawy ile ostatecznie za niego zapłacili. Wiadomo, że pękł klubowy rekord ale ile dokładnie nie wiadomo. No to teraz tylko oby odpalił.
Transfery.info mówią, że kwota to £37 milionów, czyli jakieś 45 milionów €. Metro pisze o takiej samej kwocie, więc można im zaufać. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sty 2014, 14:52

Drogo coś... Myślałem że wartość Maty nieco spadła przez to przesiadywanie na ławce. Ale w sumie obie strony mogą być zadowolone. ManUnited kupił gracza, który potrafi zrobić różnicę i pociągnąć grę, a Chelsea zainkasowała pokaźną sumkę za niechcianego przez Mourinho zawodnika.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 25 sty 2014, 15:01

Salas11 pisze: ManUnited kupił gracza, który potrafi zrobić różnicę i pociągnąć grę
Pytani co z nim zrobi Moys. Bo jak dla mnie Mata to będzie albo gwóźdź do trumny albo perełka nadziei dla pana Moysa. Choć liczę na to pierwsze.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 25 sty 2014, 15:05

Na gwoździe w jego trumnie to już powoli miejsca zaczyna brakować :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sty 2014, 15:07

Drogo albo i nie. Jak Hiszpan będzie grał tak jak w poprzednim sezonie to będzie warty każdego wydanego miliona a w Londynie będą sobie długo pluli w brodę. Jak dalej będzie wyglądał jak w tym sezonie to będzie jednym z naszych bardziej przepłaconych transferów. Cena spora ale biorąc pod uwagę wiek, klasę i to co już zdążył pokazać na Wyspach Mata może okazać się adekwatna.

Nawet ESPN donosi, że teraz idziemy po Shawa. Dużo bardziej podoba mi się ta opcja niż Baines. Jakiś LB jest niezbędny, liczyłem na Fabio ale on na dobrą sprawę nawet nie dostał tam szansy a jak już wszedł to złapał czerwo. Czy na OT trafi Coentrao czy Shaw, czy teraz czy w lecie to będę zadowolony choć wolałbym żeby nie wiązało się to z odejściem Evry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”