FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1004

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2009, 21:22

Jak to do czego Bienias? Sracz na każdym kroku podkreśla wyższość Valdesa nad Casillasem, więc chciałbym coś, co to poprze. Bo z nim jest gorzej niż z niejakim wakabayashim.

Sracz dalej kontynuuje bełkot. Szkoda mojego czasu.

Edit:

Bądź sraczu poinformowany, że nie widzę już twoich postów, więc nie odpisuj :)

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lis 2009, 21:25

[quote="RealFan"]Sracz na każdym kroku podkreśla wyższość Valdesa nad Casillasem,[quote]

kolejna BREDNIA. dla mnie Valdes wcale nie jest bramkarzem wybitnym ale jesli zdobywa ktos nagrode Zomorra to powien liczyc sie z szacunkiem kibicow. Niestety, po tobie (z malej litrery bo szacunku nie mam co ciebie zadnego), to widać idealnie.

ps. a twoje "niewidoczne" komentarze sa tylko potwierdzeniem ze jestes maluchem wsrod mercedesow. AMEN.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2009, 21:28 przez DREWNIANY SRACZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2009, 21:27

Widzę, że sracz dalej coś pisze więc niech jeszcze raz przeczyta ostatnią linijkę mojego ostatniego posta.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 lis 2009, 21:29

Valdes zeszly sezon mial lepszy od Ikera, ale Iker i tak bedzie najlepszy nawet jesli wpusci 20 goli w jednym meczu.

Pique byl w zeszlym sezonie najlepszym obroncą najlepszej druzyny w Europie. Mi to wystarczy.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lis 2009, 21:38

iker 2-6 zglos sie!

Piqe gral w najlepszej druzynie swiata, F.C. BaRCELONIE zdobyl z nia wszystko byl jej najlepszym obroncą, gral rowniez w najlepszej reprezentacji swiata, no moze brazylia byla lepsza..., wiec byl rowniez najlepszym obroncą swiata. proste? zaden videc i inny jonh terry. Pike.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2009, 21:45

mistyk pisze:Valdes zeszly sezon mial lepszy od Ikera, ale Iker i tak bedzie najlepszy nawet jesli wpusci 20 goli w jednym meczu.
Czasem ilość wpuszczonych goli nie świadczy o klasie bramkarza, bo nie wszystko można obronić. Valdes miał lepszy zeszły sezon od Ikera, jednak pracy też miał dużo mniej.
mistyk pisze:Mi to wystarczy.
Mi nie wystarczy, ale chyba nie ma sensu tego ciągnąć.

Oczywiście jestem w stanie przyznać, że Pique miał bardzo dobry sezon. Jednak stwierdzenie, że ktoś jest najlepszy wymaga pewnych konkretnych faktów. Jak dla mnie stwierdzenie - ten jest najlepszy na świecie - zawsze będzie miało w sobie sporo subiektywizmu, a już na pewno w sytuacji, gdy mówi się o piłkarzu swojego ukochanego klubu. :wink:

Z mojej strony to już wszystko.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lis 2009, 21:49

widzisz potrafisz napisac cos z sensem bez napinki.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 lis 2009, 22:08

Dla mnie Pique wcale nie musi byc najlepszy na swiecie. Jesli utrzyma swoj poziom z zeszlego sezonu, to bede bardziej niz zadowolony. A to, ze utrzyma jest praktycznie pewne,co najwyzej moze byc jeszcze lepszy, bo przeciez jest mlody, szczegolnie jak na stopera. Dzieki swojej grze w zeszlym i obecnym sezonie dla mnie Pique nalezy do najlepszych na swiecie na swojej pozycji. Z czystem sumieniem moge go wymienic obok takich nazwisk jak Terry czy Ferdinand. Jak przychodzil do nas bylem srednio szczesliwy, ale swoja gra zasluzyl na szacunek. Naprawde malo kto osiaga wszystko w jeden sezon, mu sie udalo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2009, 22:36

DREWNIANY SRACZ pisze:widzisz potrafisz napisac cos z sensem bez napinki.
W końcu usunąłem cię z listy ignorowanych, bo fajnie czasem poczytać o mierdach. Można się wielu nieprawdziwych rzeczy dowiedzieć. Będę tylko miał kolejny ( :lol: ) dowód na to, by nie dyskutować z twoją osobą, gdyż dyskusja jest bezcelowa i nieefektywna. Z kilku powodów.

Trzymaj się ciepło.

EOT ostatecznie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 lis 2009, 22:42

Chętnie bym zacytował siebie sprzed kilku miesięcy. Już wtedy mówiłem, że niebawem usłyszymy, że Pique to najlepszy defensor na świecie :lol:

Miał bardzo udany poprzedni sezon, ale bądźmy poważni. Powtarzałem to niejeden raz - bycie obrońcą w Barcie to bardzo fajna praca. Twoi koledzy w przodzie mają na tyle duże umiejętności, że nie dość, że przez ponad 60% meczu utrzymują się przy piłce, to również rozbijają większość ataków. Imponuje mi gra defensywna Barcy w drugiej linii, ale jakoś sama linia obrony nie budzi we mnie super wielkiego uznania.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2009, 10:05

red85 tyle ze obroncy Barcelony musza jak nikt inny na swiecie wyprowadzac pilke, bronic atakowac. Od paru lat nasza obrona z bramkarzem nie sa tacy slabi jak to bylo wczesniej i jak sie przyjelo. Wreszcie jest rownowaga miedzy defensywa a ofensywa

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 02 lis 2009, 12:50

wiara kibicow barcelony ze ich klub jest jakis szczegolny i graja tam sami najlepsi zawodnicy na kazdej pozycji jest jakims fenomenem spolecznym

z drugiej strony dziesiatki faktow ktore kompromituja ten klub i robia z niego posmiewisko w pilce europejskiej przechodza obok nich jak ninja obok gluchego slepca

a wiec bzdura nr 178 fanow barcelony-obroncy tego klubu musza jak nikt inny wyprowadzac pilke...buhahahaha

skoro na bramke firany oddawane jest najmniej strzalow w lidze,skoro ilosc wznowien gry barcelony z autu bramkowego jest najmniejsza w lidze,skoro najtrudniej w lidze przebic sie z akcja przez pomoc barcelony,skoro w pomocy i w ataku barcelony jest milion zawodnikow kreatywnych ktorzy od razu biora sie do rozgrywania pilki,TO JAK TO MOZLIWE ZE OBRONCY BARCY MUSZA NAJCZESCIEJ W KOSMOSIE WYPROWADZAC PILKE?

czy pikenbauer i cesarz z meksyku to jedyni obroncy na swiecie ktorzy umieja podac pilke do przodu a np nesta,terry i pepe odbieraja pilke i kopia przed siebie?

czy ktos moglby mi wytlumaczyc kolejna teze ktora sie zrodzila w glowach kibicow tego wyjatkowego klubu?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2009, 13:00

red85 pisze:bycie obrońcą w Barcie to bardzo fajna praca. Twoi koledzy w przodzie mają na tyle duże umiejętności, że nie dość, że przez ponad 60% meczu utrzymują się przy piłce
Red, ale to wynika ze stylu gry, nie można mieć pretensji o to, że obrońcy mają mało roboty bo Barca utrzymuje się przy piłce i stale atakuje.Po tytułach widać, że styl kreowany przez Pepa przynosi efekty i nie ma sensu zmienić, żeby udowadniać, że Pique jest najlepszy na Świecie.

Co do samego Pique to uważam, że zrobił niesamowity postęp i jest wart kilka razy więcej niż 5 mln za które został kupiony, nie chcę tutaj mówić czy jest najlepszy, ale nie ma drugiej takiego obrońcy, który wyprowadza piłkę z defensywy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2009, 13:12

Wielu obrońców wyprowadza piłkę z defensywy. Niewielu tak często ma przy tym ogromną swobodę, bo rzadko się zdarza zdecydowany pressing na obrońcach Barcelony, co wynika z niebezpieczeństwa, z jakim owy by się wiązał. Niewielu też tak często musi to robić, gdyż niewiele frużyn tak długo utrzymuje się przy piłce, a podania do tyłu w Barcelonie nie są niczym niespotykanym.

Umiejętność wyprowadzenia piłki nie jest umiejętnością z kosmosu dla wielu obrońców. Nie widać tego na pierwszy rzut oka tylko dlatego, że w niewielu drużynach koledzy ustawiają się należycie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2009, 13:16

EnJoy's pisze:ale nie ma drugiej takiego obrońcy, który wyprowadza piłkę z defensywy.
Ostatnio trochę zaniedbałem oglądanie meczów Barcy. Mógłbyś wytłumaczyć jak Pique wyprowadza tą piłkę ? Bo jak oglądałem jakiś czas temu Barce, to nie widziałem jakichś niesamowitych akcji w jego wykonaniu.
Czym się objawia to wyprowadzenia piłki, że nikt inny tak nie potrafi ? I czym mówimy tu o stoperach, czy ogólnie o obrońcach ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”