Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1005

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 25 sty 2014, 23:00

Tylko jaką drużynę dostał Ferguson a jaką Moyes. Zresztą np. ja bym nie zwalniał Moyesa, to mój faworyt na obecną chwilę :mrgreen:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 sty 2014, 23:12

O podobnym potencjale, tylko Bog Ron to nie był na nasze szczęscie taki kozaczyna jak Alex Ferguson

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 sty 2014, 9:02

Tylko, że Moyes startował z pierwszego miejsca, Ferguson miał gorszą sytuację niż teraz Seedorf w Milanie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 9:45

Nie chce mi się wierzyć, że takie z Was staruchy, które pamiętają dokładnie jak to było ze startem SAFa. Oczywiście, też w pewnym momencie mnie poniosło i naściągałem tych meczów z lat 80 tych całą masę. Wydaje mi się, że jednak różnica pomiędzy szkockimi trenerami jest ogromna. Fergusonowi było ciężko bo nie dostał poukładanego zespołu (jak to wyżej samael pisał) i nie miał aż tylu dobrych zawodników. Temat jest tu wałkowany odkąd Moyes jest trenerem. Nie wiem czy jest taka potrzeba. Osobiście piszę o zwalnianiu naszego nowego trenera zaraz po meczach, bo wtedy szlag mnie trafia. Jeśli jednak patrzeć na to jak działa United, trzeba zrozumieć że on i tak będzie dalej budował i ma duży kredyt zaufania. Na razie na boisku nie ma niczego co mogłoby dawać jakieś nadzieje (poza Januzajem). Jest ryzyko, że będziemy notować zjazd w tabeli tak jak Milan czy Inter chociażby. Nie można jednak wyciągać wniosków z samych obserwacji i lektury bo nie wiemy jak to wszystko trybi w głowie Moyesa. Na razie koleś lata po europie i ogląda. Nie wiadomo po co i kogo. Widać jednak zaangażowanie i frustracje, szczególnie po przegranym półfinale z Sunderlandem. Trochę nierealistyczne są dla mnie te gdybania o Kroosie czy Reusie. Po sadze z Fabregasem, myślałem że boss będzie bardziej stąpał po ziemi, a tu jednak bez zmian. Chętnie jednak przywitam u nas Shawa i uważam, że byłby to złoty strzał.

Nie wiem czy Mata będzie dla nas przełomowym transferem, czy zaspokojeniem potrzeby kupienia kogoś na zasadzie alibi, że przecież są transfery. Sam zawodnik wydaje się być zadowolony i myślę, że da nam wiele kombinacji w ofensywnej grze. Przede wszystkim oczekuje dobrych asyst, bo tych brakuje najbardziej. Jeśli Mata i Januzaj zagrają na skrzydłach, a Rooney i RVP wrócą do gry, będzie czym straszyć.

Teraz tylko pytanie, jak załatwić sprawę z zawodnikami takimi jak Cziczarito, czy Young? Ewidentnie nie widzę dla nich miejsca w drużynie. Ten pierwszy robi co może żeby grac na najwyższym poziomie, jednak przy powrocie etatowych napastników, będzie znowu 4 snajperem w drużynie. Dla Meksykanina najlepszą drogą jest droga ewakuacyjna i piszę to, bo darzę gościa sporą sympatią. Ma całą karierę przed sobą i szkoda, żeby grzał u nas ławę. Fajnie jakby przeszedł do jakiejś hiszpańskiej drużyny gdzie chyba bardziej mógłby pokazać swoje walory. Natomiast Young mimo paru dobrych meczów, jest w tym klubie wydmuszką i dziwi mnie, że jeszcze figuruje w drużynie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 sty 2014, 10:00

Hernandez to by idealnie pasował do Primera Division. Ile możecie oczekiwać za Meksykanina? Do takiej np Valencii byłby potrzebny natychmiast, ale to pewnie mało realny transfer.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 10:03

BarcaQzYN pisze:Hernandez to by idealnie pasował do Primera Division. Ile możecie oczekiwać za Meksykanina? Do takiej np Valencii byłby potrzebny natychmiast, ale to pewnie mało realny transfer.
Wcale nie taki mało realny. Hernandez wie, że musi mieć formę na MŚ i widać u niego ogromną chęć gry. Myślę, że za jakieś 12-15 mln ojro byłby do wyciągnięcia o ile United dadzą zgodę na transfer.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2014, 10:08

mówi się o Shawie, czy Kroosie. Oby się nie skończyło na tym, że wróci do was Shawcross

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 sty 2014, 10:17

Ale bez Petera Lima nikt na taki transfer pewnie nie pozwoli... A szkoda, bo Valencia z miejsca potężnie zyskałaby na jakości... (ja również darzę Chicharito olbrzymią sympatią)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 sty 2014, 12:16

Myśle ze nikt by u nas nawet nie spojrzał na oferty rzędu 12-15mln ojro za Hernandeza. Imo absolutne minimum to 20.

Sporo racji ma rownież masacra. Proponuje przeanalizować pozycje united w sezonach poprzedzających erę Fergiego. Do bajdy patalachow im sporo brakowało. Co więcej - po obiecujących początkach był czas, ze było zle, wiec można było odnieść wrażenie , ze Fergie wiecej nie osiągnie. Jak wiemy, skończyło sie zupełnie inaczej:)

Szczerze watpię ze teraz bedzie tak samo, ale fakt faktem ze ci, którzy tak plują jadem na Myoesa, Pluliby zapewne w stronę Fergiego w latach80-tych.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 sty 2014, 12:44

fieldy pisze:mówi się o Shawie, czy Kroosie. Oby się nie skończyło na tym, że wróci do was Shawcross
Wręcz odwrotnie, oby się skończyło na tym, ze wróci Shawcross. :P Mata, Kross.... nieźle się dzieje.

Czytałem wcześniejsze posty i widziałem takie ananaski jak "Mata przepłacony". :lol: No nie wierzę... W czasach gdzie różne Lamele itd przechodzą do słabszych klubów za niewiele mniejsze pieniądze są ludzie, którzy obawiają się, że Mata jest przepłacony. :badziewie: jeszcze nie tak dawno Herrera miał do was dołączyć za bodajże 36 mln euro...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2014, 13:10

fieldy pisze:mówi się o Shawie, czy Kroosie. Oby się nie skończyło na tym, że wróci do was Shawcross
To posłałeś fieldy teraz suchara ;)

Mata to znakomity gracz i wydaje się dużo pewniejszą inwestycją niż choćby wspomniany Herrera. Gość w swoich dwóch sezonach w Chelsea był dwa razy wybierany najlepszym graczem The Blues więc uzasadnione są nadzieje, że będzie sporym wzmocnieniem siły ognia. Przed sezonem pisaliśmy, że sztuką jest wzmocnić skład graczami, którzy faktycznie powinni dać skok jakościowy i Hiszpan mimo słabego pół roku wydaje się być takim graczem.

Skład wygląda nieźle, brakuje wciąż tego jednego ogniwa w środku pomocy w postaci właśnie takiego Kroosa, który byłby łącznikiem w pomocy. Jak pisałem wcześniej taki transfer wydaje się bardzo mało prawdopodobny, nawet w lecie. Kroos gra w obecnie najlepszym zespole w Europie, jest filarem pomocy także pod wodzą Guardioli a w dodatku wychowankiem Bayernu. Tu tylko jakieś parcie na kasę mogłoby coś zmienić ale IMO to nie byłby dobry ruch ze strony Niemca.

Jak dajemy koło 23mln funtów za Shawa to w Southampton powinni go zapakować w pudełko i jeszcze dołożyć kokardkę. Fajny gracz ale chore pieniądze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 13:20

Po transferze Maty mało wydaje się obecnie rzeczy nie realnych.Wyciągnąć od Chelsea prowadzonej przeż Jose jej najlepszego w ostatnich latach piłkarza w dość młodym jeszcze wieku? Nierealne a jednak to się stało.

Shaw będzie świetny jednak to nie jest gracza na teraz dla wielkiego klubu moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 13:32

MGiggs pisze:Wyciągnąć od Chelsea prowadzonej przeż Jose jej najlepszego w ostatnich latach piłkarza w dość młodym jeszcze wieku? Nierealne a jednak to się stało.
Bez przesady. Mou nie stawiał na gościa i sadzał na go na ławce, więc raczej napisałbym o dobrym interesie dla obu stron. Jakby się Hazarda wyciągnęło to można pisać o zrealizowaniu nierealnego transferu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 13:44

No tak Bassu wyciągnięcie Maty to była prosta operacja do przewidzenia i logiczna.Licze że nie zapomnisz się odnieść do mojego posta gdzie wykazałem Ci w jaki sposób manipulowałeś moimi wypowiedziami,dziwnym trafem to ominąłeś i tak tylko ładnie przypominam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2014, 13:48

Jak się u Was ma sprawa Vidicia, bo wygasa mu kontrakt i jak na razie nie podspisał a coraz więcej się mówi o jego przeprowadzce do Włoch. Jak forma po kontuzji? Gra regularnie? I jaka jest jego sytuacja odnośnie kontraktu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”