Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1006

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 sty 2014, 13:49

MGiggs pisze:Po transferze Maty mało wydaje się obecnie rzeczy nie realnych.Wyciągnąć od Chelsea prowadzonej przeż Jose jej najlepszego w ostatnich latach piłkarza w dość młodym jeszcze wieku? Nierealne a jednak to się stało.

Shaw będzie świetny jednak to nie jest gracza na teraz dla wielkiego klubu moim zdaniem.
Pełna zgoda. Podobnie jak w przypadku transferu Oezila do Arsenalu, transfer piłkarza o jakim kibice nawet nie śmieli marzyć. Swoją drogą gdyby 2,5 roku temu ktoś mi powiedział, że największa gwiazda Arsenalu i największa gwiazda Chelsea będą razem grali dla Manchesteru United, to bym mu k*wa nie uwierzył. Gdyby ten ktoś powiedział do tego, że tymi graczami w składzie United nie będą się liczyli w walce o mistrza, to w ogóle bym go wyśmiał :)

Co do Cziczy, nie dziwię się że lubicie go i wysoko cenicie, jednak 20 mln nikt za niego nie da. Mata po pół roku siedzenia na ławce za 37mln jest graczem przepłaconym, zaś Czicza który NIGDY podstawowym graczem nie był ma kosztować 20? Bez przesady. Tevez (robił szopki) poszedł za 15, van Persie (rok do końca kontraktu) za 25, zaś Czicza za 20... bo jest grzeczny i ma długi kontrakt? Gość jest świetnym Jokerem, ale sami przyznacie że kiedy gra w wyjściowej jedenastce, to szału naprawdę nie robi. Od wymienionych Teveza i van Persiego to moim zdaniem gracz o klasę gorszy i jego cena nie powinna być porównywalna.

Jeśli United wyda 23mln za Shawa, to moim zdaniem będzie to oznaczało odejście Evry. Francuz na ławkę jest za dobry, zaś Show byłby za drogim rezerwowym.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 sty 2014, 13:55

Shaw teraz to dobra opcja, pograłby za Patem pół roku, po mału wchodząc do pierwszej 11-stki. Idealne przygotowanie pod przyszły sezon, a myslę że zluzowanie Evry też podniesie jego.jakość. jak jest opcja to nie ma sie co dużo zastanawiać tylko go brać wg. mnje ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 13:58

Vidić gra falami- raz dobrze raz slabo.Ze zdrowiem jest już ok choć tylko raz na 10 spotan gra na takim poziomie jak kiedyś.Z Pewności łakomy kąsek na 2 letni kontrakt dla jakiegoś klubu,chcialbym go w MU dalej jednak widać że to nie ten Vida już i idzie młode,choć czasami zagra znakomity mecz (choćby z Realem).
Podobno na transfer naciska żona która nie lubi Manchesteru więc transfer do Włoch wydaje się prawdopodobny.
Dla Milanu transfer chyba idealny i na 2 lata macie dobrego doświadczonego obrońce koło którego każdy zyskuje sporo umiejętności.Small Jones Evans przy serbie(jak i przy Rio) zazwyczaj grali świetnie.
To chyba już oficialny koniec najlepszego takiego duetu na świecie,teraz czas garayów :P

Czicza jest cudowny ale na ostatnie minuty- jeśli zostanie Roo to ja osobiście bym przyjął oferte 15 mln za niego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sty 2014, 14:02

A ile zarabia u Was?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 14:08

Na kontrakcie z 2010 widnieje 120 tys funtów :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2014, 14:16

sickstick pisze:Co do Cziczy, nie dziwię się że lubicie go i wysoko cenicie, jednak 20 mln nikt za niego nie da. Mata po pół roku siedzenia na ławce za 37mln jest graczem przepłaconym, zaś Czicza który NIGDY podstawowym graczem nie był ma kosztować 20? Bez przesady. Tevez (robił szopki) poszedł za 15, van Persie (rok do końca kontraktu) za 25, zaś Czicza za 20... bo jest grzeczny i ma długi kontrakt? Gość jest świetnym Jokerem, ale sami przyznacie że kiedy gra w wyjściowej jedenastce, to szału naprawdę nie robi. Od wymienionych Teveza i van Persiego to moim zdaniem gracz o klasę gorszy i jego cena nie powinna być porównywalna.
37 mln ale funtów za Matę, Van Persie za 24 mln ale też funtów. O Hernandezie red pisał w kontekście 20mln euro czyli jakichś 16 mln funtów co nie wydaje się wygórowaną kwotą biorąc pod uwagę za ile chodzą teraz piłkarze. Kwestia negocjacji. Mata pewnie też spokojnie mógł pójść za niższą kwotę, był niepotrzebny Mourinho, jakby zgłosił się klub z innej ligi to pewnie można było zejść poniżej tych 30 mln funtów ale że United gra jak gra i jest zdesperowane to poszła bez żalu taka suma. Sprzedaż Hiszpana to w zasadzie od lata była tylko kwestia czasu. Hernandez ma z kolei papiery żeby być czołowym strzelcem każdej ligi, ale z drugiej daje za mało z przodu żeby definitywnie oprzeć na nim atak United.

Z drugiej strony teraz jak dostajemy jeszcze Matę, który powinien zagwarantować pewną ilość asyst szkoda się pozbywać Meksykanina bo drugiego takiego sępa/egzekutora nie mamy a przy odpowiedniej ilości kreowanych sytuacji może ktoś taki być potrzebny. Robin może coraz częściej się łamać, w tym sezonie wrócił stary, dobry Van Persie z Arsenalu, który co chwilę musi jeździć do szpitala, mecz z Chelsea potwierdził, że Welbeck lisem pola karnego nie jest a z Roonyem nigdy nic nie wiadomo. Ja bym poczekał do lata z ewentualnym transferem Groszka, zresztą pozbywanie się takiego gracza przed Mundialem gdzie może być gwiazdą to moim zdaniem głupota bo po MŚ mniej warty nie będzie a cena może wzrosnąć o te kilka milionów jak wpakuje kilka goli.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2014, 14:21

MGiggs pisze:No tak Bassu wyciągnięcie Maty to była prosta operacja do przewidzenia i logiczna
Bassu ma rację, a Ty blefujesz ;)
Wyciągnęliście Mate, bo Jose go skreślił i tyle. Czy Chelsea po przyjściu Romka straciła piłkarza, którego chciała zatrzymać? Nie przypominam sobie (pamięć już nie ta, więc może jakiś był). Jose nie widział Maty w składzie (tylko 2 pełne występy w lidze w tym sezonie) i postanowił go sprzedać, bo oferta była dobra (ani za mała, ani za duża, jak mówi Bassu - dobra dla obu stron). Oscara byście nie wyciągnęli.

Odnośnie Robina, to w 2010 przed mundialem zagrał kilkanascie spotkań w lidze, ale już na MŚ wystąpił we wszystkich. Ciekawe jak będzie w tym roku i jak zdrowie "dopisze" na turnieju.

Morrow, a suchara widziałem na TL wczoraj i mi się strasznie spodobał :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2014, 14:27

Mata odszedłby jak nie teraz to w lecie. Kwestia tego czy Chelsea wolała z niego zrobić niewolnika czy sprzedać do konkurencji. Kasa jest odpowiednia ale Mourinho równie dobrze mógł zrobić veto i czekać aż zgłosi się PSG, Monaco albo Real. Puścił go do MU i albo będzie miał z tego Rooneya w lecie albo po prostu lubi Man Utd :)

Zaha na testach w Cardiff. I bardzo dobrze. Idealne miejsce aby pod okiem Solskjaera wdrażać się w Premier League. Liczę, że "zatrybi" i po tym pół roku wróci do nas realne wzmocnienie na skrzydło. Ma możliwości ale musi dojrzeć piłkarsko bo za 2-3 lata nikt nie będzie o nim pamiętał.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 14:28 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 14:28

Mata jest piłkarzem lepszym od OScara i tego 2 nikt by w MU nie chciał.Ja rozumiem wslizgi odbiory ale wystarczy porównać gole asysty kluczowe piłki Maty z ostatniego sezonu do Oscarowych i widac wręcz przepaść.To że Jose stawia na OScara to jego decyzja, to jakby u nas trener stawiał na Kagawe kosztem Roo.
Zresztą obeserwuje tego Oscara i nie rozumiem zachwytów, w meczach MU zawsze gra jak lama, z silnymi rywalami ogólnie tak wygląda.Nie rozumiem decyzji Jose ale bronią go wyniki, do czasu aż będzie mecz gdzie by si e przydał geniusz Maty a Oscar sie bedzie potykał o własne nogi.Dla mnie nie logiczne co robi Jose z Matą tzn robił.Oddał nam najlepszego piłkarza w kadrze obok Hazarda.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2014, 14:48

ale ja nie o tym. Ja o tym, że oddał, bo chcial go oddać, bo sam nie uważa go za najlepszego. Jego zdaniem Oscar jest lepszy i zakładając, że chcielibyście Oscara, to byście go nie dostali tak łatwo (lub raczej - w ogóle). Mata odszedł głównie nie dlatego, ze United go chcieli, tylko dlatego, że Jose go nie chciał. Ja sam bardzo cenię Mate, to znakomity piłkarz i na pewno dużo dobrego wniesie do United i też nie rozumiem dlaczego Jose z niego zrezygnował, ale jednak zrezygnował i dlatego odszedł. Jakby Jose na niego liczył, to byście go w United nigdy nie zobaczyli (ani nikt inny u siebie)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 sty 2014, 15:18

Z tego co niemieckie media podały Fabio podpisze w najbliższym czasie kontrakt z Freiburgiem. Kwota transferu ma wynieść w okolicach 1 mln euro.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 26 sty 2014, 15:30

MGiggs pisze:Mata jest piłkarzem lepszym od OScara i tego 2 nikt by w MU nie chciał
To, że Mata jest piłkarzem lepszym od Oscara ciężko w jakikolwiek sposób podważać, ale mówienie, że Oscara nikt by w MU nie chciał to chyba przesada? Bo patrząc tylko na umiejętności i obecną formę to chyba takich Oscarów to powinni przyjmować z pocałowaniem ręki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 sty 2014, 15:40

janop pisze:Fabio ma przejść do Cardriff
Stylem gry to on bardziej do Stoke pasuje ;)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 16:42

fieldy pisze:Ja o tym, że oddał, bo chcial go oddać, bo sam nie uważa go za najlepszego.
mgiggs zwykł pisać i akceptować tylko swoje racje, jak już ktoś do nas przechodzi to tylko dlatego że świetnie nam się udaje ugrać na rynku i dokonać niemal cudu, sprowadzając zawodnika, a rywal oczywiście traci (naprawdę masz mgiggsie Mou za głupca, który oddaje zawodnika bo chce pomóc rywalowi w niedoli?)... Gdyby Mata grał tak, jak to było w zeszłym sezonie (czyli regularnie przede wszystkim), Mou postukałby się po czole i nie byłoby żadnego transferu. Ni mniej jednak trzeba się cieszyć bo jest z czego.W ogóle śmiesznie jest czytać Twoje wypowiedzi o Oscarze, podczas gdy mamy problemy z rozgrywaniem piłki i deficyt właśnie takich błyskotliwych piłkarzy jak on.

Odnośnie cytatów do których chciałeś żebym się odnosił to nie widzę powodu żebym musiał to robić, bo jak zwykle szukasz afery.
Bassu wyłożę Ci na tacy Twoje rozumowanie- osobiście nie chce nowego bramkarza ale dajmy (1000 razy wypluć) DDG się polamie i będzie trzeba nowego bramkarza to co wtedy? Będę hejterem który domaga się bramkarza? Albo jak DDG bedzie walił klopsy jak ostatnio i będę się go domagal czego nie robilem w wakacje to mam prawo czy nie? Teraz Ty napinasz klate i mówisz wszystkim że było trzeba kupowac w lato a nie teraz. Nikt tutaj nie jest idiotą, piłkarze nowi są potrzebni, jednak problem jest głębszy.Pisałem to tutaj pare razy ostatnio i zamiast sie do tego odnieść napisałeś że moje pisanie o RVP Januzaju Roo i Macie jako mega sile jest żenujące. Nie wiem w co grasz ale widocznie szukanie dziury w calym masz we krwi.
W lecie trzeba było sprzedać Andersona i Younga i nie biegać za Fabergasem, nie kompromitować się transferowymi cudami, tylko kupić dwóch grajków którzy byli reali do wyłapania. Nie chodzi mi o to, co w sytuacji jak ktoś się połamie bo tego nie da się przewidzieć. Nie trzeba jednak być jasnowidzem (po ostatnim sezonie), żeby wiedzieć kogo kupić kogo sprzedać i jak zorganizować skład żeby był efektywny i wydajny. Taka jest rola menagera i Moyes powinien zasięgnąć języka od Fergusona oraz od sztabu szkoleniowego, który wymienił z dnia na dzień na swój. W tym aspekcie można go rozliczyć, że nie odrobił tej lekcji i było to błędem, który teraz chce naprawić (i tu się nie dziwie-lepiej późno niż wcale) latając po całej Europie i szukając wzmocnień w zimie, która nie jest wcale aż taka dobra do robienia zakupów. Tak więc powtórzę raz jeszcze, wtedy kiedy domagałem się takich ruchów jak te wyżej, chcąc do klubu kreatorów gry (tak tak, to ta rozmowa z Morrowem, która się tak podniecasz) w postaci Ozila chociażby, padały na mnie słowa krytyki. A jak kupujemy Mate ( z czego podkreślam raz jeszcze, bardzo się cieszę) i ja napiszę, że to nie aż taka wielka sprawa bo grzał ławę i potrzeba mu rytmu meczowego żeby zatrybił, bo Mou oddał nam gościa który nie pasował do swojej układanki to jest Ci źle i piszesz:
No tak Bassu wyciągnięcie Maty to była prosta operacja do przewidzenia i logiczna.
Tak Mgiggsie była to prosta operacja do przewidzenia i całkowicie w moim odczuciu logiczna.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 26 sty 2014, 17:24

MGiggs pisze:Mata jest piłkarzem lepszym od OScara i tego 2 nikt by w MU nie chciał.Ja rozumiem wslizgi odbiory ale wystarczy porównać gole asysty kluczowe piłki Maty z ostatniego sezonu do Oscarowych i widac wręcz przepaść.To że Jose stawia na OScara to jego decyzja, to jakby u nas trener stawiał na Kagawe kosztem Roo.
Zresztą obeserwuje tego Oscara i nie rozumiem zachwytów, w meczach MU zawsze gra jak lama, z silnymi rywalami ogólnie tak wygląda.Nie rozumiem decyzji Jose ale bronią go wyniki, do czasu aż będzie mecz gdzie by si e przydał geniusz Maty a Oscar sie bedzie potykał o własne nogi.Dla mnie nie logiczne co robi Jose z Matą tzn robił.Oddał nam najlepszego piłkarza w kadrze obok Hazarda.
Bassu ma dużo racji z tym co pisze, Mata jest świetnym piłkarzem, ale bądźmy szczerzy, w tym sezonie nie pokazał 1/10 tego co Oscar. Tak jak piszę fieldy, Mou nie oddałby Maty gdyby w niego wierzył. On stwierdził że Hiszpan jest mu niepotrzebny i bez żalu go oddał do United. A co do Oscara, to chyba rzadko oglądasz Chelsea, to za Hazardem i według mnie na równi z Ivanoviciem najlepszy piłkarz Chelsea w tym sezonie, tylko że jego gra różni się od gry Maty. Mata to przede wszystkim typowy kreator i on głównie robi swoje, czyli utrzymuje piłkę i podaje ją partnerom, asystuje. Brazylijczyk natomiast ma często świetne zagrania gdzie znajdzie się w miejscu, w którym obrońcy rywala się go nie spodziewają, do tego ma fenomenalny strzał a także bardziej przykłada się do gry obronnej. No i jest 3 lata młodszy od Hiszpana.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”