FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1007

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2009, 11:01

Kiedyś oznajmiłem, że będę usuwał posty misia i tego będę się trzymał. Dopóki jego posty w tym temacie ograniczać się będą do debilizmów, obrażania, prowokacji i mało subtelnej napinki dopóty będę je usuwał. No chyba, że będę mógł go zbanować.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 lis 2009, 12:55

Finally, asked about a possible deal to bring Robinho from Manchester City to Barça, Txiki Begiristain flatly denied any substance to the rumours: “There’s nothing at all”.
No to wreszcie ktos wyszedl i ucial spekulacje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2009, 13:25

W lecie temat wróci. Kogoś w miejsce Titiego tak czy inaczej powinniśmy sprowadzić a Robinho na pewno będzie jedną z ciekawszych opcji. Ribery raczej trafi do Realu o ile nie będzie w tym czasie kontuzjowany :lol: Podobno Valencia ma sprzedać Villę i Silvę, ale trudno wyczuć ile prawdy w tych doniesieniach. Silva byłby fajną opcją bo może grać na lewym ataku, ale i w pomocy na pewno dałby sobie radę. Można (a nawet należy) mu jednak zarzucić, że strzela mało bramek a my jednak potrzebujemy napastnika. Robinho jest zdecydowanie bardziej bramkostrzelny. Tak czy inaczej powtórzę to co napisałem na początku - temat wróci w lecie.

[EDIT]

Foty z treningu :lol:

Obrazek

Obrazek

Więcej o meczu potem albo jutro.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lis 2009, 0:32

Pytanko - co kibice Barcy sądzą o ściąganięciu Fabregasa? Myślicie, że przejdzie w najbliższym czasie? Przydałby się wam czy raczej by siedział na ławce?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2009, 1:01

Temat wałkowany pewnie nieco ponad milion razy więc będzie krótko, ale za to dosadnie :P

Pewne jest, że przydałby się. Pewne jest, że będziemy próbowali go ściągnąć już najbliższego lata. Uważam, że mamy na to szansę i głęboko wierzę w ten transfer. Druga opcja jest taka, że zechce jeszcze rok przeczekać w Londynie, ale raczej nie obawiam się o to, aby w razie odejścia z Arsenalu zdecydował się przejść gdzieś indziej niż do Barcelony.

Oczywiście bardzo by się przydał co nie znaczy, że grałby w każdym meczu. Można śmiało założyć, że Henry po sezonie odejdzie albo przynajmniej zostanie przesunięty na dalszy plan. Fabregas prawdopodobnie będzie celem numer 1 podczas walki o prezydenturę. Wiemy, że na lewej stronie może grać (i grywa bardzo często) Iniesta. Ubolewam nad tym bo jego miejsce jest w środku, ale jeżeli mielibyśmy sprowadzić Cesca to przeboleję jakoś Andresito na ataku :P Oczywiście wszystkich obejmowałaby rotacja bo na środku jest też el crack total Keita, którego pozycja w zespole jest niepodważalna i to nie tylko ze względu na ostatnie występy.

Naprawdę nie chce mi się znowu analizować tego tematu więc powtórzę tylko raz jeszcze najważniejsze rzeczy:
1. Chcę Cesca.
2. Cesc by się przydał.
3. Spróbujemy kupić Cesca w lecie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2009, 1:04

Jak Arsenal "coś" w tym roku wygra to wydaje mnie się, że możecie o Cescu zapomnieć.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 1:14 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2009, 1:08

O Cescie czy o Cescu :> :P

W sumie to mógłbym się nawet zgodzić przy czym wątpię, aby Arsenal 'coś' ugrał. W mojej opinii trofeum mogącym skłonić Fabregasa do pozostania w Londynie byłaby Liga Mistrzów albo Mistrzostwo Anglii. Wiem, że u Was jeden z pucharów (nie pamiętam czy chodzi o Puchar Ligi czy Puchar Anglii) jest dość prestiżowy, ale to chyba jednak wciąż mało.

Nie mniej jednak biorę pod uwagę scenariusz w którym Cesc zostaje w Londynie na kolejny rok, ale w razie ponownego fiaska w walce o najwyższe laury będziemy mogli go wyciągnąć. Gotów jestem poczekać nawet ten rok :P

Generalnie w kwestii tego transferu jestem optymistą. Tak po prostu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2009, 1:23

Cescie czy o Cescu
:oops:
W sumie to mógłbym się nawet zgodzić przy czym wątpię, aby Arsenal 'coś' ugrał.
A ja zaczynam się z nimi coraz bardziej liczyć :P Stąd poruszam ten temat :mrgreen:
Wiem, że u Was jeden z pucharów (nie pamiętam czy chodzi o Puchar Ligi czy Puchar Anglii) jest dość prestiżowy, ale to chyba jednak wciąż mało.
Puchar Anglii :wink: Ogólnie to byłem przekonany, że jak w tym sezonie Arsenal nic nie ugra to odejdzie na bank, ale to całowanie herbu dało do myślenia i sądzę, że przy wygraniu Majstra albo LM zostanie. Puchar Anglii też może być wystarczający na ten moment. Brak trofeów będzie oznaczać gorące lato, aczkolwiek już takiej pewności co do jego powrotu do Katalonii nie mam :wink: Ale gdybym musiał stawiać u buka to przy braku trofeów jednak bym postawił na transfer do Barcy :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 lis 2009, 2:07

No to Mentor nie jestes sam, ja tez chce Cesca, tylko zeby został :lol:

Osobiscie drżę na każdą plotkę o transferze.. ale wydaje mi sie, ze wygramy trofeum w tym roku wiec mam nadzieje ze to wyrzuci mysli Cesca o powrocie przynajmniej na jakis czas..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2009, 12:02

Wiadomo, ze Cesc odejdzie. Czy to tego lata, czy następnego. Pewne jest chyba tylko to, że jak odejdzie to latem a nie zimą :D no i że pójdzie do Barcy. Kibice Milanu chcieliby żeby obrał tamten kierunek, ale nie po to Cesc mówi, że jak odejdzie to do Barcy, by później nagle do Milanu iść, który nie oszukujmy się z Barcą na chwilę obecną nie ma szans rywalizować [sportowo].
Z tym całowaniem herbów to są ciekawe sprawy, niektórzy całują na pokaz, inni na serio. Wierzę, że Cesc nie gra pod publiczkę :] Póki co nie mijał się z prawdą. Mówił od początku, że pewnego dnia bedzie chciał wrócić. Ale również mówił, że na chwile obecną koncentruje się na grze w Londynie. I od kilku lat gdy prasa pisze, że już odchodzi Cesc mówił, że zostaje i póki co mówił prawdę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2009, 12:27

Dzisiaj gramy :] Bardzo ważny i prawdopodobnie bardzo ciężki mecz przed nami. Po stronie Rubina poza umiejętnościami czysto piłkarskimi, boskim wstawiennictwem (trenerowi pewnie różaniec już wrósł w dłoń) wystąpią dzisiaj jeszcze mróz, śnieg i wysoka trawa :lol: Oczywiście należy nadmienić, że nie ma mowy o żadnym usprawiedliwianiu. Warunki są jakie są i koniec. Oto co na ten temat powiedział Guardiola:
"Będzie zimno i już. Nie powinniśmy o tym więcej myśleć. Zespół pragnie osiągnąć w tym roku wielkie rzeczy i dlatego będziemy musieli grać na zimnych terenach, błotnistych murawach czy też przeciwko dwunastu graczom... Skoro jest tutaj zimno, to jest zimno".
Messi stwierdził wprost, że zima jest chuyowa ( :lol: ), ale i tak mam nadzieję, że zagra przynajmniej dobrze. Świetną informacją jest powrót do pełnej sprawności Daniego Alvesa, który podobno jest w pełni przygotowany do gry. Tak powiedział Pep a więc zdecydowanie spodziewam się dzisiaj najsilniejszego na dzień dzisiejszy zestawienia:

Valdes - Abidal, Pique, Puyol, Alves - Toure*, Xavi, Keita - Iniesta, Zlatan, Messi

* - choć Busquets w ostatnich spotkaniach gra przynajmniej nie gorzej a może nawet lepiej

Trzeba wygrać choć nie jest to jeszcze dla nas spotkanie ostatniej szansy. Tak czy inaczej trzeba zrobić wszystko, aby uspokoić sytuację. Ewentualna strata punktów nie byłaby tragedią ani wielkim szokiem, ale jeszcze bardziej skomplikowałaby i tak utrudnioną już sytuację. Bez względu na warunki mamy potencjał, aby wygrać i liczę, że ten potencjał wykorzystamy a Rubin limit szczęścia wyczerpał w pierwszym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lis 2009, 19:22

Mam nadzieje ze Ruscy padna ze zmeczenia przeszkadzania.

Szkoda ze nie wykorzystalismy jednej z wielu sytuacji do zdobycia bramki. Mamy ku temu okazje i w drugiej polowie czas je wykorzystac.

PS: Trzeciak z tym drugim komentatorem prezentuja bardzo denny poziom mulu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2009, 19:28

A ja oglądam na Fox Soccer Chanel i nie narzekam na komentarz, polecam wszystkim, którzy oglądają w necie.

Barca najlepsza okazję miała na początku, jak Zlatan trafił w słupek, oczywiście do siatki nie trafił, bo mam go w Fantasy :lol: myślałem, że więcej setek bedzie, bo dobrze się zapowiadało, aleee nieee. Kilka strzałów, niektóre bardziej groźne - fajnie rozegrany wolny btw. Ale dobrze, że w ogóle są strzały. Rubin chyba tylko raz uderzał, w końcówce po tej kontrze. Biedny Valdes, nie dosyć, że łysy, to jeszcze nie ma nic do roboty, pewnie tam zamarza :lol:

Bramka dla Barcy na poczatku 2 połowy i powinno sie trochę ruszyć.
Aha i obserwuje Pique z tym jego wyprowadzaniem piłki i nic nadzwyczajnego tam nie widzę :think:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lis 2009, 19:29

Wielu? Przecież to gra w tysiąc podań na środku boiska.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2009, 19:31

RealFan pisze:Wielu? Przecież to gra w tysiąc podań na środku boiska.
często też na własnej połowie, pomiędzy Pique i Puyolem.

Nie widziałem pierwszego meczu, ale chyba podobnie wyglądał ? Nie zdziwie się jak Barca dalej bedzie biła głową w mur, a Rubinowi uda się jakaś kontra i znów bedzie niespodzianka :lol: Choć mam nadzieję, że Barca wygra, bo licze na rewanż w fazie pucharowej :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”