Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1007

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 18:05

Nie szukam afery- napisałeś kłamstwo na mój temat i tyle a że odbiłem piłeczke...dziwi Cie to?Nastepnym razem po prostu nie kłam.Pozniej Tworzysz swoje historie.

OScara nam trzeba? Na jego miejsce mamy Roo któremu kanarek może co najwyżej buty wiązać.Pisanie że Oscar pokazal od Maty wiecej- a co miał Hiszpan pokazac na ławce? Jakby Moyes grał nagle Kagawa i tłumaczył że mu lepiej pasuje do taktyki a Roo grzał ławke. Roo jak i Mata są piłkarzami klase lepszymi od OScara, to jest decyzja Mou. Smieszy mnie jaką OScar ma opinie- wystarczy sobie porównać staty jego z Mata z ubiegłych sezonów.

Na pozycje OScara mamy Roo Kagawe januzaja, faktycznie potrzeba nam Oscara.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 26 sty 2014, 18:07

Oscar i Mata to ta sama pozycja :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 18:08

Oczywiscie tylko Hiszpan da rade grać i po bokach.Widzisz mamy w zespole Roo który jest w mega formie i nagle są płacze że brakuje na OScara mając na tej pozycji gracza klase lepszego, niestety Bassu nie ogarniesz.

Mata doprowadza ekipe do wygrania LM LE, notuje najważniejsza asyste w historii klubu(do Drogby), 2 razy fajni wybieraja go pilkarzem sezonu, ma kosmiczne statystyki. Zapytam oficialnie w czym OScar jest lepszy od maty poza odbiorami,prosze o liczbe asyst kluczowych podan bramek- Maty z tamtego sezonu iOScara z tego.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 18:16 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 18:16

MGiggs pisze:Oczywiscie tylko Hiszpan da rade grać i po bokach.Widzisz mamy w zespole Roo który jest w mega formie i nagle są płacze że brakuje na OScara mając na tej pozycji gracza klase lepszego, niestety Bassu nie ogarniesz.
Co za gość :D ja przecież nigdzie nie napisałem, że potrzeba nam Oscara! :badziewie:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 18:19

Bassu pisze:
MGiggs pisze:Oczywiscie tylko Hiszpan da rade grać i po bokach.Widzisz mamy w zespole Roo który jest w mega formie i nagle są płacze że brakuje na OScara mając na tej pozycji gracza klase lepszego, niestety Bassu nie ogarniesz.
Co za gość :D ja przecież nigdzie nie napisałem, że potrzeba nam Oscara! :badziewie:
Napisałeś że brakuje(deficyt?) nam tam błyskotliwych piłkarzy jak Oscar mając na jego pozycji klase lepszego Rooneya.No ale z pewnościa zaraz napiszesz poemat że miałeś coś innego na myśli.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 26 sty 2014, 18:30

Mam wrażenie, że dyskusja jest na jakiś abstrakcyjnym poziomie.

Mou bardziej pasuje Oscar - jego sprawa. Dostaliśmy Matę, którego nikt u nas by na Oscara nie zamienił, bo potrzebny jest nam Mata, a nie Oscar. Chelsea z oczywistych względów nie zrobi odwrotnej zamiany.

Przyjście Maty to jasny sygnał, że zmienimy taktykę na tą zbliżoną do City- mamy 4 świetnych graczy którzy świetnie odnajdą się w systemie 3-2-3-1 jak 10tki bądź fałszywi napastnicy (Roo, Januzaj, Mata, Kagawa) - w obwodzie jest Nani, Valencia i Young którzy mogą dodać trochę szybkości jeśli taka będzie potrzeba - czyli coś jak Navas w City. Mam nadzieję, że środek pomocy jakoś się odnajdzie - spadnie z nich trochę odpowiedzialności kreowania gry. Mam nadzieję, że Carrick/Fletcher/Jones/Fellaini będą potrafili odpowiednio zabezpieczyć tyły przy trochę mniej ogarniętych w defensywie piłkarzach jakimi są Januzaj i Mata.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 18:32

Nie napisałem, że 'brakuje nam Oskara' , a to duża różnica. Brak natomiast piłkarzy grających tak jak on, podobnie. W ogóle temat Oscara był podjęty w celu pokazania Ci, co to znaczy nierealistyczny transfer.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 18:37

Jak brakuje jak na jego pozycji gra Rooney? Jest jeszcze januzaj i kagawa- mało?

Sprawdzam własnie sobie staty Maty z tamtego sezonu i oscara z tego- przepaść. Mata miał 2,7 kluczowych piłkek na mecz, OScar ma calych 1,2 i mega liczbe asyst 2 w lidze :lol: To już Januzaj ma wiecej asyst z tego co pamiętam. Ta decyzja sie odbije MOu jak będzie trzeba w meczu zaatakować pozycyjnie , bo piłkarsko liczbami golami asystami cięzko ją obronić...wyniki są ale ja czuje że przyjdzie taki czas że będzie płakał za Matą.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 26 sty 2014, 18:48

MGiggs, wszyscy się bardzo cieszymy że jest zadowolony z tego transferu, bądź co bądź dostaliście klasowego zawodnika, jednego z najlepszych na świecie, ale komu Ty chcesz udowodnić to że Mata ma lepsze staty od Oscara? Nikt się z Tobą nie kłóci że tak nie jest, a Mou raczej tych Twoich wypocin nie czyta.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2014, 18:55

MGiggs pisze:Jak brakuje jak na jego pozycji gra Rooney? Jest jeszcze januzaj i kagawa- mało?
Ale żeś wrzucił wszystkich do jednego worka- gratulacje. Kagawa jak gra każdy widzi, Ronney to napastnik i ma inne funkcje na boisku niż Oskar, zostaje Januzaj ale to przecież jeden ofensywnie grający skrzydłowy... Nie mam pojęcia skąd Ci się wzięły te nazwiska.

Do statystyk się nie odnoszę, dla mnie nigdy nie były ważne bo to nie FM. Mi się tacy piłkarze jak Oscar podobają ze względu na nietuzinkowość. Ok, może chłopak przepadnie, ale dla mnie się wyróżnia się (nie w każdym meczu) na tle swojej drużyny. I nie porównuje go do Maty, tylko mówię, że fajnie by było mieć w naszym składzie podobnego do niego piłkarza. Mggigsie raz jeszcze- ja NIE PORÓWNUJE MATY DO OSKARA, ok?

A oto dlaczego brakuje mi takich zawodników, mecz z dzisiaj, zwycięska ( i jedyna ) bramka Oscara:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2014, 19:10

Bassu ogarniający taktyke :D

Mata też gra inaczej niż Oscar co nie ozbacza że graja na takiej samej pozycji .Roo w MU ma fukcje podobną do OScara-operuje za napastnikiem i czesto cofa się do 2 lini.Januzaj też grywał pare razy na AM- widze że taktyka to czarna magia.

Nie rozumiem link z bramka OScara- co to ma udowodnić? Roo chyba już w tym sezonie strzelił 3 bramki z wolnych. OScar by nam nie dał nic czego nie mamy w kadrze. Jesli piszesz że ma inne zadania niż Roo..... mają podobne ale graja inaczej a kto kest lepszy chyba nie musze mówić.

Z Chelsea bym przytulił Hazarda czy nawet Williama bo mamy mizerie na skrzydłach poza Januzajem, Ramiresa , wieszkośc obronców. Jednak nie OScara,gdzie by grał? Na skrzydle?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 19:14 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 sty 2014, 19:10

Mata to kocur i tu raczej wchodzą w grę jakieś osobiste animozje.Jak Mou kogoś nie lubi to go zgnoi - patrz w Realu np. Canales.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2014, 0:27

Tu jeszcze apropos banalnej operacji przy transferze Maty

http://www.theguardian.com/football/blo ... a-transfer

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 sty 2014, 9:38

No i jak wszyscy przypuszczali, zaczyna się wodzenie Januzaja na pokuszenie. PSG proponowało 23 miliony za naszego zawodnika i lepszy kontrakt. Na szczęście w zalążku propozycja została odrzucona.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 sty 2014, 10:41

Myślałem początkowo, że dyskusja o Oscarze to jakiś żart, ale jak zobaczyłem kto to wszystko zapoczątkował, to przestałem się dziwić. Nie ma co więcej komentować, bo mgiggs w zasadzie wszystko wyjaśnił.

Jeśli natomiast prawdą jest to, co pisze Guardian to Woodward świetnie to wszystko rozegrał 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”