Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 102

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 25 kwie 2013, 18:05

Zastanawiam się czy czasem Robert nie wyląduje w Chelsea. Sam mówił że chciałby grać na wyspach, a Chelsea monitoruje niemiecki rynek (patrz Marin) i poszukuje napastnika. Oczywiście celem numer 1 jest Falcao, ale jeśli coś pójdzie nie tak to czemu nie wziąć Lewandowskiego?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 kwie 2013, 20:07

Wenger też mówił, ze w życiu nie sprzeda Nasriego, czy Robina przed końcem kontraktu, ale jak klub dostał dobre oferty, to się zarząd dwa razy nie zastanawiał, brali co dawali i żegnali piłkarzy. BVB raczej nie pozwoli sobie na stratę poważnych pieniędzy, a takie mogą dostać za Roberta.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2013, 20:09

Zarobili na LM i na Goetze tyle, że zdziwię się jak Lewandowski odejdzie już teraz. Zwłaszcza, że nie ma żadnej klauzuli. Po prostu w Niemczech tak się robi. Więcej zarobią z nim w przyszłym sezonie niż sprzedając go do innego klubu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 kwie 2013, 20:31

Akarin pisze:
Wczoraj wieczorem pojawiła się wypowiedź agenta Heynckesa który powiedział, że JUVE odrzucił 45 milionową ofertę za Vidala i właśnie, że Lewy podobnie jak Gotze przechodzi do Bayernu.
Dzisiaj ten sam pan powiedział już coś innego. Nie brałbym go na poważnie, bo dzisiaj twierdzi, że nic nie powiedział takiego, tylko mówił, że Bayern jakby kupił Lewego to będzie w najbliższych latach nie do zatrzymania.

Bayern żadnej oferty za Vidala nie złożył i nie złoży. Tego akurat jestem pewien. Zresztą, po co on? Na ławkę? Odmłodzenie skrzydeł czy coś w tym stylu może być przesłanką do kupna Goetze, ale środka pola to my odmładzać nie musimy. Jeszcze Kroos jest o krok od przedłużenia kontraktu do 2018 roku.

Ebi, to 95', 96' i wygranej w LM w 97' też pisałem. I sam chyba sezon temu pisałem, że jak historia zatoczy koło to BVB powinna teraz wygrać LM. Życzyłbym im tego jakby nie było Bayernu, ale Bayern musi to trofeum w końcu zgarnąć.
Wiem wiem, że pisałeś. Historia lubi się powtarzać, ale nic dwa razy się nie zdarza :) Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak na Dortmund.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2013, 9:05

fieldy pisze:Wenger też mówił, ze w życiu nie sprzeda Nasriego, czy Robina przed końcem kontraktu, ale jak klub dostał dobre oferty, to się zarząd dwa razy nie zastanawiał, brali co dawali i żegnali piłkarzy. BVB raczej nie pozwoli sobie na stratę poważnych pieniędzy, a takie mogą dostać za Roberta.
Może tak, a może nie. Bayern w końcu też Ballacka nie puścił, odszedł dopiero po zakończeniu kontraktu.

Niemieckie kluby stoją na tyle dobrze finansowo, że mogą sobie na takie akcje pozwolić. Choćby dla zasady. A Lewy, w przeciwieństwie do swoich doradców, wygląda na honorowego gościa i w razie potrzeby nie będzie robił problemu z wypełnieniem kontraktu. Z kolei Bayern może sobie pozwolić, żeby czekać na niego jeszcze rok ;)

Awatar użytkownika
SzpaQQQ
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzpaQQQ » 26 kwie 2013, 15:01

http://www.borussia.com.pl/news/Nieofic ... tzego-9542
Znalazłem niedawno coś takiego.
Ciekawe transfer by był, ale wątpię, że Chelsea puści De Bruyna tak łatwo.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 kwie 2013, 15:05

Biorac pod uwage, ze maja z przodu Mate, Hazarda, Oscara czy podobno Schurrle, to b. realne by to bylo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 kwie 2013, 15:40

De Bruyne to bardzo ciekawa opcja. Chlopak swietnie gra w Werderze oraz reprezentacji i mysle, ze w przyszlosci moze stac sie topowym pomocnikiem w Europie.

Szkoda, ze przy okazji transferu Gotze BVB nie powalczyla o jakies wypozyczenie Shaqiriego, ktory w nastepnym sezonie pewnie duzo sobie nie pogra, a pelny sezon w silnej Borussii na pewno sporo by mu dal.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2013, 15:42

Dr.Football1 pisze:Szkoda, ze przy okazji transferu Gotze BVB nie powalczyla o jakies wypozyczenie Shaqiriego, ktory w nastepnym sezonie pewnie duzo sobie nie pogra, a pelny sezon w silnej Borussii na pewno sporo by mu dal.
Jak niby mieli to zrobić? Przecież tu nie było negocjacji, tylko skorzystanie z klauzuli odstępnego.

Co do de Bruyne'a, to jest rzeczywiście ciekawa opcja, ale języczkiem u wagi może być Leverkusen i transfer Schuerrle. Leverkusen ponoć jest skłonne puścić Schuerrle tylko pod warunkiem, iż de Bruyne (a w zasadzie jego wypożyczenie) będzie elementem transakcji. Zapowiadają się niezłe negocjacje ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 kwie 2013, 15:45

Jak niby mieli to zrobić? Przecież tu nie było negocjacji, tylko skorzystanie z klauzuli odstępnego.
No niby tak, ale ja osobiscie chcialbym zobaczyc Shaqiriego w BVB chociaz na jeden sezon. Bayernowi w walce o majstra krzywda i tak sie nie stanie, a Xherdan moglby sie w Dortmundzie ladnie rozwinac. No chyba, ze Pep chce odwazniej na niego postawic w Monachium.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2013, 15:53

Dr.Football1 pisze:No niby tak, ale ja osobiscie chcialbym zobaczyc Shaqiriego w BVB chociaz na jeden sezon. Bayernowi w walce o majstra krzywda i tak sie nie stanie, a Xherdan moglby sie w Dortmundzie ladnie rozwinac. No chyba, ze Pep chce odwazniej na niego postawic w Monachium.
Wątpię, czy dojdzie w najbliższym czasie do jakiejkolwiek akcji "wypożyczenie" między Bayernem a BVB ;) I czy w ogóle jakikolwiek transfer inny niż klauzula odstępnego czy koniec kontraktu będzie możliwy...
Co do Shaqiriego i planów Pepa z nim związanych, to b. cięzko się wypowiedzieć. Choćby dlatego, że kompletnie nie wiemy, jakie one są, nawet tego, jaką taktykę zaproponuje Pep. Shaqiri póki co jest zadowolony ze swoich dokonań, przychodził w wiadomym celu - jako zmiennik na skrzydła, i ten cel póki co b. dobrze wypełnia. Ostatnie mecze to wzrost jego formy i znaczenia dla drużyny, więc miejmy nadzieję, że będzie tylko lepiej ;) Ofensywna pomoc w Bayernie jest niezwykle silna, ale mam nadzieję, że jednak z udaną rotacją, możliwości i siły każdego z zawodników będą dobrze wykorzystywane ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2013, 12:46

Niemiecki Bild, powołując się na informacje belgijskich mediów donosi, że Kevin de Bruyne już wkrótce podpisze 5-letni kontrakt z Borussią Dortmund.

Kevin de Bruyne jest zawodnikiem Chelsea Londyn, a obecnie gra na wypożyczeniu w Werderze Brema. W obecnych rozgrywkach Bundesligi 21-letni reprezentant Belgii wystąpił w 30 spotkaniach, zdobył 6 goli i zaliczył 9 asyst. Tak jak Mario Gotze, występuje na pozycji ofensywnego środkowego pomocnika.
Wychowanek KRC Genk ma podpisać z Borussią kontrakt do 2018 roku, a kwota transferu wyniesie 15,5 milionów euro. Jeśli transfer dojdzie do skutku, upaść może temat przenosin do Chelsea Andre Schürrle, gdyż Kevin De Brunye miał być częścią transakcji z Bayerem Leverkusen.

Przyszłość Kevina De Bruyne w Chelsea raczej nie wygląda kolorowo, bo gdyby nie udało się go sprzedać, powędrowałby na kolejne wypożyczenie. Zawodnikiem interesuje się również Schalke.
Bild jak pisze takie rzeczy to w 90% ma rację, więc wydaje mi się, że to może być prawda.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 kwie 2013, 12:51

Chelsea rozdaje karty. Jezeli beda chcieli Schurrle, a podobno chca bardzo, to De Bruyne wyladuje zapewne w Leverkusen.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 kwie 2013, 18:21

http://www.tribalfootball.com/articles/ ... Xv6wUqbqP4

Odnośnie tematu Lewandowski w Genoii.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 maja 2013, 17:39

BVB: Weidenfeller - Schmelzer, Subotic, Santana, Großkreutz - Kehl, Sahin - Schieber, Gündogan, Blaszczykowski - Lewandowski
Ławka: Langerak, Kirch, Hummels, Reus, Bender, Leitner, Bittencourt

FCB: Neuer, van Buyten, Rafinha, Boateng, Contento, Alaba, Gustavo, Tymoshchuk, Shaqiri, Pizarro, Gomez.
Mats, Marco i Sven na ławce. Ciekawy jestem co na skrzydle będzie grał Julian, ja tego za dobrze nie widzę :P Obrona Bayernu też nie najlepsza, choć rzuca się w oczy ultra defensywne ustawienie bo gra można powiedzieć sześciu obrońców + na DM Tymoszczuk. Ciekawy jestem jak sobie Kevin poradzi przeciwko takiemu Shaqiri'emu. Wydaje mi się, że padnie remis, zapewne 1:1.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”