F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 102

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 cze 2005, 15:30

Mark van Bommel w Barcelonie. Holender rano przybył do miasta, by najpierw udzielić wywiadu ( ;) ), później podpisać kontrakt, a na końcu zostać zaprezentowany jako gracz FCB... Brakowało mi na konferencji prasowej Sandro Rosella - bez niego 'Duma Katalonii' to nie to samo. :?

W wyżej wspomnianym wywiadzie van Bommel stwierdził, iż do Barcelony przybył po to, by wygrywać. :) Oczywiście to zawsze wszyscy mówią, ale w jego przypadku to jest naprawdę ważne - przecież jest półfinalistą LM. ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 cze 2005, 16:19

Ficyk pisze:[

bienias, a czy przypadkiem deco nie kosztowal nas 20 baniek + quaresma ???
?? Cos mi musialo sie pomylic :oops:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 cze 2005, 17:22

Bez przesadyzmów. Za Romana takie śmieszne pieniądze. Wisła za Żurawia chce ok 3 mln€, a Roman jest tylko 2 razy lepszy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Prowadzi reprezentacje Argentyny do finałów MŚ w Niemczech, ale my go sprzedajemy za 7 mln€ :shock: :shock: :shock: . Przecież to gracz światowej klasy, a takich nie 'oddaje' się za marne 7mln :?

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 10 cze 2005, 17:28

Krzychu ty znasz fakty tego transferu ?

z tego co wiem Barca ma sprzedać 80 % praw do tego zawodnika za 7mln euro

poza tym nie takie marne 7 backsow, ciekawe kto by go kupil za tyle... wlasnie chodzi o to ze nikt, a sprzedaje sie temu kto da najwiecej, bo chyba nie uwazasz ze mamy go trzymac bezsensownia na lawce.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 cze 2005, 10:17

Ale zauważ, że jest początek czerwca, a Roman sie rozkręca wraz z reprezentacją Argentyny. Miał świetny sezon i napewno jakiś kupiec by się znalazł. Ale nie chodzi mi już o te 7 mln€ tylko o to, że z planowanego zakupu cracka został juz tylko Joaquin z Betisu, bo Henry'ego nie chcą sprzedać a Torres miał zostać zakupiony wraz ze sprzedażą Savioli i Romana Riquelme .

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 cze 2005, 11:02

Joaquin nie przejdzie do Bracelony predzej wybierze real albo MU :D
O Henrym możecie zapomnieć tak samo jak i o Torresie.
Może lepij zaiwesyowac w jakiegoś obrońce bo boki Barca ma bardzo słabe jak na taki wielki klub.
Trzeba więcej szans dawać Messiemu bo się zdenerwuje i będzie chciał odejsić a już kiedyś chelsea się pytała o niego.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 11 cze 2005, 13:15

A okres transferowy tak dobrze się zaczął... Van Bommel i Ezquerro to naprawdę świetne nabytki, ale teraz coś zaczyna się mieszać. Może i za Riquelme nie dało się więcej wyciągnąć (jak twierdzi Bienias), choć według mnie oddaliśmy go prawie za darmo :x W dodatku nie trzeba było się tak z tym spieszyć, później mogły napłynąć lepsze oferty, tym bardziej że JRR dobrze gra w reprezentacji...
Inną, w sumie też lepszą opcją, było oddanie Romana z Saviolą w zamian za obiecywanego 'cracka'. Teraz ta perspektywa odpada, a 7, 10, czy nawet 12 mln euro ma nikły wpływ na pozyskanie klasowego gracza typu Henry, Torres, czy Joaquin.
Co do dwóch pierwszych nazwisk to możemy już raczej o nich zapomnieć. Wygrać wyścig o Joaquina (mając za rywali Abramowicza i Pereza) też będzie bardzo trudno. :(
Oj żeby się nie okazało, że przybycie Van Bommela i Ezquerro rozpoczęło i zarazem zakończyło zakupy Barcy w letnim mercato :?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 cze 2005, 14:39

Rossi pisze:Joaquin nie przejdzie do Bracelony predzej wybierze real albo MU :D
Czemu niby miałby wybrać real albo ManU :shock: :?: :?: Czy te drużyny w tym sezonie coś osiągnęły :?: Natomiast Barca zdobyła mistrzostwo Hiszpanii i grała chyba najpiękniejszą piłkę w Europie. Jeśli mysli jeszcze o rozwijaniu swojego talentu to z pewnością powinien wybrać Barcelonę.

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 11 cze 2005, 14:46

szczerze powiedziawszy nie rozumiem po co Barca chciala Torresa i Henia...przeciez maja bardzo dobry i mlody atak...
A Van Bommel jest swietnym nabytkiem...przyda sie bez watpienia w zespole

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2005, 15:46

Sergeboy pisze:szczerze powiedziawszy nie rozumiem po co Barca chciala Torresa i Henia...przeciez maja bardzo dobry i mlody atak...
Larsson jest zajebiscie mlody??
Maxi jest zajebiscie dobry?
Saviola nie wroci!

Jest tylko Eto wiec kolejny napastnik napewno sie przyda bo Ludo nie jest tak dobry jak w Monaco

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 11 cze 2005, 15:51

Ja sądzę, że Van BOmmel nie pasuje do Barcelony.

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 11 cze 2005, 16:24

Mi się jednak w przeciwieństwie do BUNCHA wydaje, że Van Bommel będzie potrafił się wkomponować w skład ekipy z Katalonii i będzie bardzo ważnym ogniwem w przyszłym sezonie w barwach Barcy. Czy znowu nadejdzie era Holendrów w Barcelonie??? Tak jak to było kiedy Barcę prowadził van Gaal.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 11 cze 2005, 19:34

moje zdanie na temat jrr jest wczesniej.
slabe boki? a co MU ma lepsze? arsenal ma lepsze? chelsea ma lepsze? kto ma lepsze boki? bo naprawde nie wiem.
napastnik jest niezbedny!!! nie chce krakac, ale wydaje mi ze eto'o w przyszlym seznie nie bedzie taki swietny. nie zapominajmy, ze 4 gole strzelil z karnych, ten jeden to gol deco, trakze strzelil 20, a jest jedynym napastnikiem. bez szalu. asyst ma jedna! jest kontrowersyjny i rzada podwyzki. zadufany w sobie i pyszny. a konkurencja na tej pozycjui w barcy jest zadna! napastnik jest koniecznoscia!
nie wiem co zrobi zarzad, ale powinien sprowadzic napastnika, cracka! henry raczej nie, tyorres jest za drogi w porownaniu do umiejetniosci. jest przereklamowany. najlepiej jakby kluivert przyszedl :lol: ale to niemozliwe. cos wymysla, mam nadzieje. joaquin tez bardzo sie przyda na prawa zamiast żulasa. jest malo kasy, a wzmocnienia niezbedne.
bunch - nabijasz!
vB nie pasuje do barcy? dlaczego. guardiola pasowal! nie ma ich co porownywac, bo vB nie ma szans, ale pozycja ta sama.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 11 cze 2005, 19:47

Van Bommel z pewnością pasuje do Barcy, mam nadzieję, że będzie miał pierwszy sezon bardzo udany. W ogóle brawo dla barcy, że pozyskała takiego zawodnika, wiele klubów o Holendra się biło. Henrego nie uda wam się chyba pozyskać, niedość, że odrzedł Rossel, poza tym Arsenal nie sprzeda króla strzelców ubiegłego sezonu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2005, 20:19

Mikusinski pisze:Arsenal nie sprzeda króla strzelców ubiegłego sezonu.
Jak nie sprzeda to za rok odda za darmo. Jeszcze lepiej wyjdzie.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”