FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1011

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lis 2009, 20:53

RealFan pisze:O to może wreszcie na meczu Barcelony będzie ciekawie
Oglądasz? :lol:

Jest zdecydowanie ciekawie. Jestem mile zaskoczony, że w takim składzie możemy strzelić trzy bramki w 45 minut :P

Zlatan zniszczył system przy pierwszym golu. Nie pierwszy raz w tym sezonie zresztą.

Pedro szokuje. Dwie bramki i momentami naprawdę dobra gra z jednej strony a z drugiej jest nieskuteczny. Miał na nodze piłkę na 2-0, ale zmarnował z czego poszła akcja, błąd Pique, świetna interwencja Valdesa, rzut rożny i ostatecznie gol ['] Druga bramka trudna do opisania - grunt, że Pedro wepchnął ostatecznie piłkę do siatki :lol: Przy trzecim golu świetne zgranie do Henryka i do przerwy jest dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lis 2009, 14:56

Zapomniałem dopisać wczoraj drugiej części :P

W drugiej połowie na boisku pojawili się kolejno Messi, Xavi oraz Iniesta i... gra siadła :lol: Nie dziwi mnie to za bardzo bo wynik był dobry, mecz pod kontrolą a piłkarze trochę zmęczeni i trochę pod formą więc pewnie zależało im tylko na tym, aby mecz dograć.

Najlepsi na boisku Zlatan i Pedro. Na minus znowu obrona :/ Sami sobie strzelamy bramki w ostatnim czasie. Puyol to obecnie nasz najlepiej dysponowany stoper, ale wczoraj akurat grał na prawej bo Alves odpoczywał no i w środek w kilku sytuacjach się nie popisał.

Pierwsza bramka Pedro a w zasadzie nie tyle bramka co asysta Zlatana ---> http://www.soccerclips.net/videos/barce ... orca-pedro

Ibra zrobił też karnego i niestety podczas tej interwencji obrońca Majorki lekko uszkodził Szweda. Na szczęście to nic poważnego i ma pauzować mniej więcej tydzień. Najbliższy mecz ligowy gramy za 2 tygodnie więc lajtowo. Oby tylko nie wyszło coś głupiego jak z Cristiano - zagra w reprezentacji pomimo urazu. Ktoś musi tego dopilnować.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 lis 2009, 15:32

co to znaczy 'pod forma' ?

wytlumaczy mi ktos. wiem ze to zargon borka i jego kolezko ale nie bardzo wiem co to oznacza

mozna byc w dobrej badz zlej formie. nie mozna byc pod nia
MazurXIII pisze:A szlachcie pozostał Milan,ehhhh :twisted:
Nie zakładałbym od razu takich dużych różnic między np. MU a Milanem czy Interem - jeśli spojrzy się na portale piłkarskie(np. najpopularniejszy portal Milanu w PL),gdzie ilość komentarzy pod newsem meczowym przewyższa 2-3 krotnie ilość komentarzy na podobnej stronie MU to czymś to świadczy.
Biorąc pod uwagę tylko ten czynnik (popularność w sieci) to Real jest poza wszelką konkurencją a nie Barca :!:
ilosc komentarzy na stronie realu to wylacznie efekt braku walki z glupota na ich portalu

3/4 komci to 'hala madrid. wygramy 8-0'

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lis 2009, 9:13

pod forma to normalny zargon pilkarski. Znaczy mniej wiecej tyle ze zawodnik gra ponizej swojej optymalnej dyspozycji.

Mnie ucieszyl na meczu powrot Henryczka do pierwszego skladu. Fajnie ze strzelil gola ale jeszcze fajniej ze dobrze gral.

Teraz mamy przerwe tzn rewanz CdR i reprezentacje wiec Ibra z reszta skladu moze sobie odpoczac. Byle tylko bez kontuzji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2009, 22:42

Podobno Zlatan Ibrahimović zrezygnował z występów w reprezentacji :] Już jakiś czas temu czytałem, że ma zamiar podjąć taką decyzję i skupić się całkowicie na grze w Barcelonie, ale jakoś o tym zapomniałem a tu proszę jaki znakomity news :jupi: Bardzo fajno.

Jutro rewanż z Cultural. Tym razem nie powtórzę błędu sprzed 2 tygodni i ogarnę Sportklub w knajpie. Przy okazji obejrzę remontadę a więc szykuję się fajny, lajtowy wieczór.

Tylko nocne nie jeżdżą ['] :/ :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 lis 2009, 23:10

Pytanko moje, jak prestiżowe są rozgrywki o puchar króla? Coś w stylu FA Cup, Carling Cup czy pomiędzy?
Tylko nocne nie jeżdżą ['] :/ :lol:
Kochany Lublin :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2009, 23:21

Trochę trudne pytanie. Na pewno nie są zbyt prestiżowe, ale w przypadku Barcelony czy Realu po prostu wypada od czasu do czasu je wygrać :P Przynajmniej ja tak to widzę choć z drugiej strony nigdy nie ukrywałem, że stoją zdecydowanie na ostatnim miejscu i bez mrugnięcia okiem mógłbym je poświęcić. Grają przede wszystkim rezerwowi oraz młodziki. Długo nie mogliśmy wygrać tego trofeum aż w końcu przyszedł Pep i dał radę :] W tym sezonie zapewne podejdziemy do nich podobnie jak w ubiegłym - przynajmniej na obecnym etapie.

Real na pewno nie olał tych rozgrywek choćby wynik pierwszego meczu z Alcoron sugerował co innego. Perez na pewno chciałbym powtórzyć wyczyn Barcelony a Pellegrini nie powołując młodzików dał sygnał, że nie przechodzą obok CdR obojętnie.

Dla innych zespołów pewnie wygląda to podobnie. Można grać dopóki nie kolidują za bardzo z ważniejszymi meczami :P Przynajmniej ja tak to postrzegam.

A nocne jeżdżą tylko od czwartku do niedzieli :/

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lis 2009, 23:37

CdR to taki puchar drugiej kategorii. Każdy chciałby go wygrać i traktuje go poważnie, ale nikt z wielkich nie robi tragedii jeśli z niego odpadnie dość wcześnie. Bardziej serio traktują go kluby, dla których to jedyna droga do Europy.

Może akurat Realowi zależy na tym trofeum trochę bardziej. Nawet nie dlatego, że wstydem byłoby odpaść drugi sezon z rzędu z drużyną z Segunda B (choć to też :P ), ale przede wszystkim dlatego, że Blancos tego pucharu nie wygrali od 1993 roku i nawet Raul nie ma go na koncie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lis 2009, 0:54

Bienias pisze:pod forma to normalny zargon pilkarski. Znaczy mniej wiecej tyle ze zawodnik gra ponizej swojej optymalnej dyspozycji.

to raczej totalnie bezmyslnie powtarzany belkow polskiej mysli dziennikarskiej pokroju borka i koltonia. tylko nie wiem po co osoba znajaca sie na pilce czyli mentor ciagle tego uzywa :P

RealFan - poczytaj co pilkarze i dzialacze waszego klubu mowili przed meczem z alcoron. jak sie zachowywali a pozniej jaka byla panika. dopiero pozniej usprawierdliwiaj ten blamaz ktory stal sie udzialem twojego klubu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lis 2009, 7:39

W którym miejscu niby usprawiedliwiam 0:4 z Alcorcon?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lis 2009, 8:44

chyba tu
CdR to taki puchar drugiej kategorii. Każdy chciałby go wygrać i traktuje go poważnie, ale nikt z wielkich nie robi tragedii jeśli z niego odpadnie dość wcześnie.
Dla mnie CdR jest prestizowy. Wiadomo ze nic nie przebije Ligi ani LM ale to trofeum powinno byc trzecie przed superpucharami czy KMS(w naszym wypadku tylko jedno do kolekcji).

http://www.sport.pl/pilka/1,70997,72394 ... akero.html

Bakero trenerem Polonii W? To moze byc bomba.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lis 2009, 11:32

Może to głupie pytanie, ale szukanie w sieci dało mi kilka różnych wyników, więc najlepiej dowiedzieć się od was. Gran Derbi są w końcu 28. czy 29. listopada? I o której godzinie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lis 2009, 11:54

Jeszcze nie wiadomo i każdy kto twierdzi inaczej jest w błędzie. Jak już będzie znana konkretna data i godzina to na pewno się o tym dowiesz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lis 2009, 14:26

CdR jest dalece mniej prestiżowy od pucharu Anglii oraz dużo mniej ważny od ligi, więc można nazwać go pucharem drugiej kategorii.

Ja jestem za GD 29 listopada. Nie ma to jak pokonać Barcę na jej stadionie w jej urodziny :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 lis 2009, 14:42

GD na Camp Nou z tego co pamietam zazwyczaj odbywalo sie w sobote. Mam nadzieje, ze i tym razem tak bedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”