Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1013

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 15 maja 2012, 16:41

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

To wam Nasri wbił szpilę :P

W moich oczach się tylko zbłaźnił, pokazał, że nie jest piłkarzem a najemnikiem. Pewnie nic do rzeczy się nie ma, że w City dostaje większą pensje niż w Arsenalu.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 15 maja 2012, 17:14

Koles zapomnial ile zawdziecza Arsenalowi ,nie ma honoru i tyle.Naprawde bardzo im Nasri pomogl w tym mistrzostwie :rotfl4:

Za pare miesiecy pewnie zawita Hazard i koles wgl juz z lawki nie bedzie wstawal,choc z dwojga zlego wole zeby zawital do United.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 maja 2012, 18:29

Wielu kibiców Arsenalu chciało tytułu dla City. Jakby ligę wygrały Diabły mielibyście przynajmniej satysfakcję, że ten pan nie zrobił tak genialnego ruchu jak chciał :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2012, 19:25

A kto to w ogóle jest Nasri?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2012, 19:27

taki maly hipokryta

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 maja 2012, 20:14

Może i trochę uszczypliwie, ale prawdą raczej jest, że odszedł aby zdobywać tytuły bo realnie patrząc to w Arsenalu nie ma na to szans i generalnie tutaj nie minął się z prawdą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2012, 20:29

Krótkie podsumowanie. Jeszcze pół roku temu po prostu nie uwierzyłbym w to, że kończymy sezon na 3 miejscu. Nikt nie ma jednak wątpliwości, że taka gra za rok może nie wystarczyć, bo nasza pozycja w tabeli wynika głównie ze słabości rywali. Przede wszystkim rzuca się w oczy to, że gdy graliśmy podstawową 11, byliśmy bardzo silni. To pokazuje, że powiększenie składu o 3-4 graczy do rotacji i będziemy za rok mocni. 2 wzmocnienia - Wilshere i Podolski już zaklepane. Teraz jeszcze M'Vila i jakiś wystrzałowy młodziak (stawiam na Ryo) oraz przy ewentualnych odejściach zastąpienie danego zawodnika do najmniej tak samo dobrym. No i oczywiście modlę się, że Podolski przyszedł do nas na skrzydło, a nie na szpicę, jeśli wiecie o co mi chodzi.

W kalkulacje można wliczać to, że w przyszłym sezonie będziemy mieli nieco lepszego bramkarza niż w obecnym, jeśli założyć że Szczęsny będzie notował stały progres. Nie ukrywajmy, że nie jest jeszcze bramkarz światowej klasy, choć w jego wieku i tak jest dużo ponad rówieśnikami. Almunia był takim bramkarzem, który meczów nie wygrywał, ale przynajmniej bronił to co miał obronić (wyjątki się oczywiście zdarzały), zaś Szczęsny jest takim bardziej lehmanowskim typem - czasem obroni coś niewiarygodnego, a czasem coś zawali. Niestety w zeszłym sezonie bilans jest ujemny, tzn więcej zawalił niż nam wygrał, choć oczywiście takie spotkania jak z Liverpoolem nie można mu zapomnieć.

W obronie oczywiście Sagna, Koscielny i Vermaelen to klasa światowa, gole tracone po stałych fragmentach to kwestia raczej złego przygotowania do meczu, a nie umiejętności obrony (Wenger & Rice :rozga: ). Mertesacker błędy popełniał i zdał się być niezdarowaty, ale poza tym grał nieźle, mimo faktu że przeszedł świeżo po kontuzji to znacznie ostrzejszej ligi w dodatku już po okresie przygotowawczym - to rokuje, że może osiagnąć podobny poziom co K i V . Andre Santos widać że bardzo dużo potrafi, jest przebojowy w ofensywie i jeśli popracują z nim nad koncentracją, kryciem czy ustawianiem się, to będziemy mieli z niego wielki pożytek + tak jak w przypadku Niemca, przyszedł już w trakcje sezonu. Wielkie pochwały dla Gibbsa, który występami pod koniec sezonu pozwolił uwierzyć, że Anglik zrobił wreszcie trudny krok w postaci przejścia z utalentowanego juniora do solidnego seniora. Jeśli będą go omijać kontuzje, to zapewni sobie stabilizację i będziemy mieli z niego wiele uciechy.
Totalnie niepotrzebne żadne wzmocnienie, nawet gdyby odeszli SS lub DJ, bo Miquel i Bartley myślę że daliby radę. Nazwisko Vertoghena pojawiało się w mediach od dawna w kontekscie Arsenalu, szczególnie po sukcesie transferu Verminatora, więc i teraz, gdy wiadomo że odchodzi z Ajaxu musiało się o Arsenalu mówić, jednak na chwilę obecną po prostu nie ma u nas dla niego miejsca.

Z pomocników trzeba pochwalić głównie Songa, który zaczął słynąć z kapitalnych długich podań - jak dla mnie Kameruńczyk to 2 gracz sezonu po ven Persim. Wspaniali byli Arteta i Rosicky, ale w ich przypadku możliwe jest, że za rok nie będzie aż tak dobrze. Brali na siebie ciężar gry, ale w przeciwieństwie do Ramseya sobie z nim radzili, grali inteligentnie, podejmowali dobre decyzje. Walijczyk poniżej krytyki, pamiętajmy jednak że to młokos. Potrzebny nam nowy DM żeby odciążyć wreszcie Songa - Frimppong powinien polecieć na wypożyczenie, Coquelin zdaje się być bardziej ofensywnym zawodnikiem. Ten nowy DM to najlepiej ktoś, kto będzie mógł grać nie tylko za Songa, ale i za np Artete jako cofnięty rozgrywający - M'Vila to marzenie, podobno nie wcale takie odległe. Zobaczymy. Pamiętajmy, że po kontuzji wróci Wilshere, a to jest crack. Nie przypołujcie sytuacji z Ramseyem, który po kontuzji wrócił znacznie słabszy - przypomnę tylko, że Ramsey przed kontuzją po prostu dobrze rokował, zaś Jack przed kontuzją był gwiazdą. Maks. pół sezonu i Jacka Wilshere znów będą bali się wszyscy rywale - mam nadzieję że będzie grał bliżej bramki przeciwnika, a czyli tam gdzie Rosicky. O Diabym nie będę pisał, bo mi się złamie klawiatura albo zerwę miesień nadgarstka - gość jest tak pechowy, że pewnie nawet grzebiąc w dupie móglby sobie złamać palec.

Na skrzydłach wielkim osłabieniem odejście Benayouna, jednak jeśli jego zastępcą będzie Podolski, to i tak wychodzimy na plus. Oxlade-Chamberlain będzie za rok grał znacznie więcej - mając w pamięci etapy wprowadzania do zespoły Walcotta - AOC będzie za rok regularnie wchodził z ławki żeby wygrywać nam mecze. Theo to już firma, mam nadzieję że za rok stanie się znów bardziej regularny. Gervinho ma wiele do udowodnienia, bo 2 część sezonu była w jego wykoniau fatalna. W pierwszej jednak był naszym motorem napędowym i jeśli wróci do tamtej dyspozycji + poprawy wykończenie, to możemy mieć z niego niemałą uciechę. Za rok może dojdzie Ryo lub Lansbury (Wenger ustawiał go na skrzydle kiedy na niego stawiał, np vs Spurs w poprzednim sezonie), bo Arshavin już raczej przekreślony.

Parę słów o ataku to formalność - jeśli odejdzie Robin, to będzie trzeba oprzeć zespół na graczach z innych pozycji, bo takiego snajpera mieć nie będziemy - nawet jeśli są gracze, którzy mogliby go zastąpić, to poza naszym zasięgiem (Gomezy czy Ronalda). Zresztą, jeśli odejdzie, to jego następcą będzie Podolski. Park i Chamakh mam nadzieję out i jakiś rezerwowy snajper w ich miejsce, bo Afobe stracił rok i raczej nie osiagnął jeszcze 'tego' poziomu. Kto nowym rezerowym? Ktos pokroju Bendtnera by wystarczył, niestety sam Duńczyk jest już chyba skreślony. Podobnie Vela. Myślę że nowego napastnika powinniśmy szukać gdzieś we Francji lub w centralnej Europie (jakiś nowy Dudu). A może Thierry Henry... :pray:

Zapewne po wrzuceniu tego na forum przypomni mi się jeszcze milion kwestii, które chciałem poruszyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2012, 20:36

sickstick pisze: Almunia był takim bramkarzem, który meczów nie wygrywał, ale przynajmniej bronił to co miał obronić (wyjątki się oczywiście zdarzały),
:boje się:
sickstick pisze:Niestety w zeszłym sezonie bilans jest ujemny, tzn więcej zawalił niż nam wygrał, choć oczywiście takie spotkania jak z Liverpoolem nie można mu zapomnieć.
:boje się: :boje się:

Serio tak uważasz? Almunia niestety wiele meczów zawalił , wyjątkami bym tego nie nazwał, świetnie spisywał się niesamowicie rzadko a Szczęsny jak dla mnie bilans niesamowicie na plus - w większości meczów ratował nam naprawdę dupę a tylko w kilku zawalił porządnie - głównie ostatnio, ale nie ma się co dziwić jak się na zastrzykach gra od miesiąca.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2012, 20:51

Ja mam bardzo dużo zastrzeżeń do Wojtka. Nie podoba mi się np to, że kiedy wiadomo że nie będzie miał czasu na reakcję, Wojtek pozostaje statyczny na środku bramki, zamiast intuicyjnie iść w któryś bok - gole Morrisona z Norwich, przeciw Swanesa (chyba Graham), plus jeszcze kilka goli (McCleana chyba?), wolny Rooneya. Przecież to oczywiste, że gość nie będzie strzelał w niego, tylko w któryś bok, więc jakiś ruch powinien robić. Do tego braki w koncentracji. Gol z Norwich wybaczmy mu bo niby miał kontuzję, ale już gol Walkera zdecydowanie na jego konto - niech nikt nie pieprzy że był zasłonięty, bo gdyby piłka jest na 30 metrze, to obrońca musiałby mieć ze 140 kg żeby mu ją zasłonić.Do tego te jego wybicia, choćby z Milanem. Duzo tego bylo :rozga:
Oczywiście jestem wielkim entuzjastą jego talentu, ale wad wciąż ma bardzo dużo

Z kolei opinię o Almunii mam jaką mam, zawsze gdy był w bramce czułem się pewnie, oczywiscie do póki nie zaczął regularnie nawalać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2012, 21:17

Będę szczery - kompletnie się z tobą nie zgadzam. Tak jak się czuję ze Szczęsnym w bramce tak nie czułem się pewnie od czasów świetności Lehmanna, Almunia miał swój dobry sezon ale zawsze coś tam spieprzył, nigdy nie był dla mnie wybitny i nigdy się z nim nie czułem pewnie.

Kiedyś w lecie planuje obejrzeć skróty wszystkich naszych meczów w tym sezonie, więc wrócę ws. Wojtka do ciebie jak to uczynię. Zanotuję wszystkie bramki które zawalił i wszystkie świetne interwencje i zobaczymy. Może patrząc na to jako całość zmienię zdanie? Nie wiem, jestem na to otwarty, bo z reguły jestem otwarty na zmianę zdania, ale jak mowię - nie wydaje mi się. :)

Ja swoje podsumowanie naskrobię jakoś w weekend, a jest co pisać. Odniose się też do innych części sicka :wink:

Awatar użytkownika
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matt. » 16 maja 2012, 16:59

sickstick pisze:Almunia był takim bramkarzem, który meczów nie wygrywał, ale przynajmniej bronił to co miał obronić
O kuźwa :rotfl:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2012, 14:03

Wilshere musi przejść operację kolana. Podobno jest to "mały zabieg" który "nie powinien znacząco wpłynąć na datę powrotu pomocnika".

Jasne. :suicide:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 maja 2012, 14:11

DNA Arsenalu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2012, 21:42

Twoja przygoda z Arsenalem dobiega końca?

Mam nadzieję... (śmiech). Zobaczymy, co na to boss.
Z Fabianem to już się chyba definitywnie żegnamy :P Kto wie może rzeczywiscie będzie trzeba kupić bramkarza, bo Mannone pewnie będzie chciał odejść, Almunia pójdzie, Fabian pójdzie.. i nie będzie komu siedzieć :lol:

mjetas
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mjetas » 18 maja 2012, 9:56

no ale niech Fabian faktycznie gdzieś pójdzie, bo on jest naprawdę dobrym bramkarzem i gdyby nie "gra" w Arsenalu, to teraz by z Wojtkiem może rywalizował o bluzę nr 1 na Euro :?: a tak będzie tylko trzecim...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”