Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1016

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 lut 2014, 12:18

Jasne, najlepiej zrzucić na Cleverleya. To co powiecie o Carricku w tym sezonie? Dno, słabiak, to nie poziom United? Bo Caraś w tym sezonie nie zachwyca podobnie zresztą jak jakieś 3/4 zespołu, w tamtym sezonie jakoś nie widziałem narzekań na Cleverleya, nagle cały MU gra dno i za wszystko odpowiedzialny ma być Cleverley?

Tom wie jaka jest jego rola w obecnym United, i widocznie godzi się z nią, jak najbardziej jako zawodnik do rotacji mi pasuje, lepiej on niż jakikolwiek najemnik, który zacznie wybrzydzać, że za mało gra.

Bassu frunie ku marsowi, nie pierwszy raz. Sprzedajmy Cleverleya, ale jak kupimy kogoś innego to broń boże kogoś na miarę klasy Maty, ale trzeba szybko kupować :lol:

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 03 lut 2014, 12:28

Nikt nie zruca winy na Cleva, zwyczajna dyskusja na temat jego pozycji w składzie i przydatności. Czy w poprzednim sezonie spisywał się lepiej ? kilka pojedynczych przyzwoitych, a nie świetnych występów i tyle. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i powiedzieć że to nie jest gość na pierwszy skład. Wiadomo że każdy by chciał żeby to wychowankowie stanowili o sile drużyny ale w tym przypadku tak nie będzie. Ława i gra ogonów ot co go czeka.
Podania do tyłu, podania na boki, żadnej odważniejszej gry do przodu, żadnych prostopadłych piłek (pamietam tylko jedną z Fulham z tego sezonu)
, nic co robi różnicę. Ciut lepsza wersja Gibsona z tym że tamten miał chociaż młotek w nodze i potrafił huknąć z dystansu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 12:32

Obrazek :lol:

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 03 lut 2014, 12:41

Wygrałeś :rotfl4: szacun za ich skuteczność :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 03 lut 2014, 12:44

Ale kto zrzuca na niego winę za obecną sytuację? Kadra jest zbyt obszerna w porównaniu do jakości. Trzeba eliminować najsłabsze ogniwa, żeby ten zespół się rozwijał. W lecie będziemy mieli Jonesa, Carricka, Fellsa, Fletchera, Cleva, plus jednego a może nawet dwóch nowych zawodników do środka pola. Przyjmując optymistycznie że uda się sprzedać Ando, a Giggs zakończy karierę. Oczywiście jest jeszcze Powell gdzie istnieje możliwość uczenia go gry troszkę niżej. Ja osobiście wcale tego nie wykluczam.

Jak jakościowo taki zestaw pomocników ma się do najlepszych w Europie? Trzeba systematycznie iść na przód, również personalnie. O taktyce, sferze mentalnej tu nie mówię bo to jest podstawa, choć przy naszym obecnym trenerze najlepszy skład może nic nie dać. Odcinając się na chwilkę kto nas prowadzi i czy to będzie Moyes w kolejnych sezonach, kadra tak czy inaczej musi ciągle ulepszana. Gdzie my zmierzymy? Czy wzorem nie jest choćby Bayern?

Przykro mi redzie ale będę przytaczał to co mi się podoba/ nie podoba. Co mnie śmieszy, irytuję, uważam za brednie. Odpowiadać przecież nie musisz. Aczkolwiek będzie mi miło jeżeli się pokusisz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2014, 12:49

sie śmiejesz, a wszystkie celne

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 03 lut 2014, 13:02

Jak u Borewicza - krótka piłka z mojej strony.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 14:20

Ja się o dziwo zgodze z redem- Tom jest dobry do ekipy grającej szybką piłką z wymiana pozycji ,wtedy dzieki ruchliwości i dobrej klepie dawał rade. Niestety nie nadaje sie do szeroko grającego zespołu.Jest bardzo słaby fizycznie co w powiązaniu ze średnim dobiorem daje dosć sporo fauli w jego wykonaniu, łatwo przegrywa fizyczna walke. W przodzie też bez rewelacji, chyba 1 fajna piłka z Fulham w sezonie. Bardzo mało prostopadłych piłek, zero prób strzału, praktycznie jest cholernie nijaki-jednak to nie ON jest przyczyną takiego stanu rzeczy.Wiekszosc piłkarzy jest bez formy i gramy bez taktyki. Tom jako zmiennik uzupełnienie kadry jak najbardziej- wychowanek który odda cale zdrowie na boisku,tylko on nie jest przyczyna że obrona jest fatalna, pomoc beznadziejna a napad chimeryczny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lut 2014, 14:32

MGiggs pisze:Bardzo mało prostopadłych piłek,
wg whoscored zagrywał raz prostopadłą piłkę, która w dodatku była niecelna. Podobnie Carrick. Wasi środkowi to na skrzydła rozrzucają, a w pole karne wrzucają skrzydłowi (wiadomo z jakim skutkiem). Jeszcze Rooney, czy Januzaj coś sie starają w tym aspekcie (prostopadłych piłkach) reszta nawet nie próbuje. No teraz jak Mata się pojawił to będzie lepiej, bo już ma 1 celne takie podanie (na 1 próbę).

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 03 lut 2014, 14:40

Tylko ja podkreślam w składzie: Jones, Carrick, Fells, Fletch, Clev + 1 lub 2 zawodników nowych na dwa miejsca kogo widzcie do odpalenia ? Nikogo? Younga też zostawiamy w takim razie?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 14:45

Jones może zostac na stałe obroncą i zmiennikiem Rafaela na RB, Carrick zostanie rezerwowym zmiennikiem bo ma juz lata, Afro musi udowodnić klase, Fletcher jest niepewny(wiadomo czemu).Odejdzie Anderson,Jones na obrone i nagle zostanie Fells Fletcher Carrick - nowy Cm/Tom- 5 zawodnikow na 2 pozycje w tym 1 33 letni MC i 2 wychowankow z czego jeden wraca po chorobie-tragedii więc nie ma.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 03 lut 2014, 14:59

Z Jonesem, nie zanosi się żeby dostał stała "fuchę" na środku obrony. Również docelowo go tam widzę. Ale wydaję mi się że ciągle będzie brany pod uwagę jako pomocnik, więc mimo wszystko go liczę. Afro jest i choć mi się transfer nie uśmiechał szanse dostawać będzie. Co będzie jeżeli przyjdzie dwóch CM? Wykluczasz taki scenariusz? Ja uważam że nie jest to przypuszczenie z kosmosu. Będzie już 7 na dwie pozycję. Wiem że to gdybanie ale problem będzie już za chwilkę, w lecie...

Oczywiście problem podstawowy to Moyes i z tym wszyscy się zgadzają. To nie podlega dyskusji, żeby nikt nie zarzucił mi że nie widzę podstawowego problemu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 lut 2014, 15:17

Moim zdaniem na tą chwilę poza wiekowym Carrickiem i w moim mniemaniu obrońcą Jonesem, nie mamy Cma który gwarantuje przyzwoity poziom. Fellaini jest tutaj nadzieją, ale jak to wszystko się z nim uda, tego nie wiemy. Zawodnicy tacy jak Clev, czy Flecher to wydmuszki, ich gra w żaden sposób nie pomaga Untied, bo nie wznoszą się już na wyższy level. Niemal pewne jest, że kolejnym wzmocnieniem w lecie będzie ktoś do środka pomocy, żeby własnie uzupełnić tą lukę. Jak widać ze statystyk, nie ma u nas komu podawać piłki i to jest główny problem, którego nie rozwiąże jeden Mata. Dla mnie Jones wyrasta na lidera tej drużyny i widzę go na obronie razem z Evansem. Wydaje mi się, że przewietrzenie składu jest jak najbardziej wskazane i trzymanie wychowanków na siłę niczego tu nie zmieni.

Clev powinien się cieszyć, bo w tym sezonie może jeszcze pokazać swoje atuty. Jesli tego nie zrobi powinien zostac sprzedany.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 15:21

Trzeba brac pod uwage że odejść mogą Vidić z Rio.1 nie podpisał kontraktu i nie od dzisiaj wiadomo że jego żona chce wyjechać do innego kraju, Vida ma 33 lata i 2-3 sezony na dobrym poziomie i ma prawo chcieć pokopać gdzieś w Seria A gdzie liga dla piłkarzy plus 30 jest marzeniem.Rio jest już za słaby i zakonczy kariere albo pojedzie do USA. Zostajemy z Evansem Smallem Jonesm. Rafael nie ma zmiennika który byłby urodzonym prawym RB(chyba ze Jones który grał tam dobrze) to jednak dalej zostaje 3 stoperów- tutaj i tak bedzie potrzebny transfer. Dlatego myslę że Jones ma szanse stale zagościć w tyłach.

Poza tym Carrick ma 33 lata więc nadaje się już bardziej na rezerwowego,Flatcher to niepewny zawodnik zdrowotnie. Sielanki nie ma.Fells musi pokazać przydatność.

Mamy więc 33/34(biore pod uwage przyszły sezon) letniego Carrasa - blisko 30 letniego faceta o kruchy zdrowiu -Fletchera, Dobrego zmiennika Toma ale nie gracza na 1 skład,niesprawdzonego Fellsa i Jonesa który moim zdaniem będzie wiecej grał w tyle. Dlatego tutaj widze możliwość kupna 2 środkowych.Czas przebudować pomoc MU. Nikt nie jest Fergusonem który dymał wszystkich w europie(poza barca) Giggsem i Parkiem w pomocy :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 lut 2014, 15:44

czarny samael pisze:Przypomnę tylko, że Clev zbierał najlepsze recenzje gdy grał bliżej bramki przeciwnika, na pozycji Rooney'a, bodaj 2 lata temu. Wydawał się wtedy zawodnikiem, który nadaje się do gry kombinacyjnej i będzie mógł w przyszłości zastąpić Scholesa w pewnej mierze. Jednak cofnięty do środka obok Carricka, jest po prostu fatalny. Mam wrażenie, że stał się swego rodzaju ofiarą usilnego cofania zawodników przez Fergusona, który to samo zrobił z Andersonem i Alanem Smithem. Obaj mieli potencjał, a Anderson przez ową zmianę po prostu zatracił zmysł pod bramką przeciwnika.
Akurat Anderson swój najlepszy czas w United miał wtedy, gdy grał jako CM. On sam jest w pierwszym rzędzie winien tego, że nie dość, że się przestał rozwijać, to jeszcze się zapuścił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”