Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 103

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 wrz 2006, 17:16

Zebina to dobry zawodnik ,dowodnił to w pierwszym sezonie spędzonym w JUVE, z tym ze potem kontuzje i konflikty strasznie podkopały jego pozycje i jakos kibice przestali postrzegac go jako bardzo dobrego piłkarza jak to sie zdarzało gdy wyrózniał sie w formacji obronnej grając przecierz z Zambro, Canną i Lilianem.
Więc dla mnie dobrze że został w JUVE bo jeśli da mu sie stabilizacje to jak najbardziej możliwe moze odzyskac pewność siebie i forme, dzięki czemu może byc naprawde bardzo mocnym punktem defensywy.
PS: a konflikt to Zebina miał z zarządem bo chciał podwyzki, Capello go mardzo lubił, bo ściągnął go do JUVE z Romy

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 26 wrz 2006, 20:18

(L)oczkerson pisze:Zebina to dobry zawodnik ,dowodnił to w pierwszym sezonie spędzonym w JUVE, z tym ze potem kontuzje i konflikty strasznie podkopały jego pozycje i jakos kibice przestali postrzegac go jako bardzo dobrego piłkarza jak to sie zdarzało gdy wyrózniał sie w formacji obronnej grając przecierz z Zambro, Canną i Lilianem.
Dokładnie. Pierwszym sezonem w Juve udowodnił, że jego przyjście do Starej Damy było nie tylko zachcianką Capello, ale i rozsądnym ruchem. Francuz rzeczywiście grał świetnie.

Za nami mecz z Modeną, przed nami z Piacenzą. Deshamps ma kolejną szansę zarobić trochę zaufania u zarządu ropierniczając kolejnych ogórów. Forza Legro, Forza Boumsong!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 wrz 2006, 17:42

Wielkie brawa dla młodych Bianconerich :!: Dali Interowi nie mała lekcję futbolu :lol: W meczu o Superpuchar Włoch wygrali z Interem 5:1 :twisted: :lol:, a trzy bramki zdobył De Ceglie. Po raz kolejny Juventus pokazał swoją wyższość nad Interem 8)

Juventus - Inter 5:1 (3:1)
De Ceglie (trzy), Bianco, Maniero - Ribas

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 27 wrz 2006, 17:45

Snipp_ pisze:PS: a konflikt to Zebina miał z zarządem bo chciał podwyzki, Capello go mardzo lubił, bo ściągnął go do JUVE z Romy

eh. nie wiesz, nie pisz. Zebine sciagnal Moggi z wolnego transferu, na dlugo przed tym zanim bylo wiadome, ze Capello zostanie trenerem Juve. Zebina chcial odejsc z Romy zewzgledu na Capello. Gdy przechodzil do Juve, bylo prawie pewnie ze Deshamps zostanie nowym trenerem.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 paź 2006, 19:41

fffff .... fffff .... fffff .... zdmuchuje kurz jakby sie ktos pytal....

Dzis meczo 20.45 i nareszcie w jakiejs polskiej TV :wink: Polsat Sport Extra i ogladamy 8)

Tydzien temu nie grali bo jak wiadomo mecz przelozony ze wzgledu na mecze reprezentacyjne 8) Bardzo udane zresztą... Dwie Bramki Davida, bramka Camoranesiego i chielliniego, asysta Palladino jedym slowem mozna byc zadowolonym. Wprawdzie rezerwy przegraly z Sampą, ale tego można było się spodziewać.

Treviso zajmuje obecnie 13 pozycje w tabeli, Juventus jest ostatni, ale ten mecz trzeba wygrac .. jak zreszta jeszcze jakies 30 pare jesli myslimy o Serie A. Mamy -4 punkty ale dwa mecze zalegle, wiec calkiem mozliwe ze za dwa spotkania bedziemy na plusie, oczywiscie niemal pewne jest ze jeszcze cos nam "dodadza" szczerze mówiąć wierze w to, że na poczatku Listopada bedziemy w okolicach środka tabeli :wink:

Jesli bedzie dobrze to obejrzymy dzis 200 bramke Del Piero w barwach Juventusu 8) chyba wszyscy w wierza :P Trezeguet tez powinien cos strzelic bo 30 bramke to on musi przekroczyc :wink:

Treviso - Juventus, P:olsat Sport Extra, 20:45 :twisted:

FORZA RAGAZZI :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 paź 2006, 22:41

Treviso to nie Włoszczowa - tam sie nie zatrzymujemy :wink:

Strasznie ciezko było, ale ... Buffon show :twisted: , bardziej sprawiedliwy bylby chyba remis, wydaje mi sie ze powinien byc karny dla Treviso :roll:

InterCity to to nie było :? raczej Towarowy, ale jakos przejechalismy ta stacje, Edgar nas nie zatrzymał :wink: Treviso niesione dopingiem balkonowych kibicow zagralo swietne spotkanie :!: Na pełnej szybkosci, duzo akcji podbramkowych, ale Juventus ma Buffona i szczescie 8)

Nie udalo sie Alexowi zdobyc 200 bramki choc probowal i dwa razy bylo blisko ... David nie widoczny :cry: musi teraz nadrobic z Triestina :lol:

Bramka bardzo ładna :) podanie Balzarettiego do tyłu i Zanetti bez zastanowienia skierowal bilke do siatki 8)

Mecz na +, ale był bardzo cięzko

Po nastepnym meczu powinnismy byc na plusie 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 paź 2006, 23:42

Sawyer pisze:podanie Balzarettiego do tyłu
Balzaretti podawał do Camoranesiego, który asystował przy bramce Zanettiego, taka mała poprawka ;)

Zwycięstwo cieszy i mamy już tylko -1 pkt :lol: śmiesznie to wygląda, ale czołówka odeszła już nawet na 16 pkt, a to jest bardzo dużo, nie mam pojęcia jak bez pomocy z góry (mówię o Niebiosach, a nie o układach 8) )wejdziemy do Serie A... Kiedy miała zapaść decyzja w sprawie odwołań klubów? Chyba, że przeoczyłem bo ostatnio nie mam czasu na szperanie w newsach.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 paź 2006, 0:37

Owszem jest dalej 16 ale JUVE ma 1 mecz mniej na koncie więc powinno sie zmniejszyc do 13 więc 4 pkt bvyly by juz odrobione (a biorąc pod uwage ze mineła dopiero 1/6 sezonu wszystko wygląda OK. Nie wspominając że do barazy JUVe ma straty 13-12 pkt więc moze byc juz o niedługo nawet 10 do ścisłej czołówki
A co do "pomocy z góry" to w środe (11.10.2006) kluby prowadziły rozmowy gdize przedstawiały swoje racje odnośnie niwelacji kar i decyzja ma zapaść do końca października (choć to tak pewne jak termin budowy stadionu Legii więc jeszcze nic nie wiadomo)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 22 paź 2006, 15:32

Tu cichutko :roll: Choć bez bicia przyznaje, ze sam zapomnialem pisac cos w tym temacie, ale trzeba bedzie sie poprawić.

Wczoraj Juve rozegrało kolejny mecz, na szczeście wygrany 1-0, choć z tego co widziałem na skrócie, gra nie wygląda zbyt różowo. Były lepsze mecze w naszym wykonaniu nawet w tym sezonie. Ale najważniejsze 3 pkt, przyblizające nas do awansu, wiec jestesmy juz na klusie z 2 pkt( i mecz zaległy i mogą nam cos doliczyć :wink: ).

I jeszcze jedno
Prezydent Palermo, Maurizio Zamparini, niespodziewanie przyznał, że da wolną rękę jednemu ze swoich piłkarzy, Barzagliemu, w przeprowadzce do Juventusu Turyn. "Juventus chciał go pozyskać jeszcze w sierpniu, w ostatnich dniach mercato, ale porozumienie nie zostało osiągnięte" - powiedział Zamparini. "Jestem jednak pewien, że Bianconeri powrócą do rozmów następnego lata. Co prawda kontrakt Barzagliego jest ważny do 2010 roku, ale jeśli otrzymamy konkretną ofertę z zadowalającymi nas warunkami, pozwolimy mu odejść."
Jesli top prawda, to mam nadzieje ze Juve złoży odpowiednią ofere (byle szybko zeby nas ktos nie ubiegł) i że Barzagli będzie chciał do nas przejsc. Po tym sezonie, bedzie w sam raz do pary z Jeanem, ktory radzi sobie coraz lepiej i chyba powoli sie odradza.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 paź 2006, 19:53

Ha. Spodziewałem się tego. Presja związana ze zdobyciem historycznego gola nr 200 przez Del Piero odebrała mu trzeźwość myślenia. Strzelił focha na Didiera, który zdjął go z boiska w meczu z Triestiną, po czym zamiast usiąść na ławce, schował się w szatni. Nawet żartobliwy komentarz Deschampsa nie jest funta kłaków warty, widać, że między tymi panami nie dzieje się dobrze. Zresztą Donadoni też jest zły dla symbolu Juve. I Capello. :wink: Bojinov obiecał pomóc DP w zdobyciu upragnionego gola. Już to widze - Bułgar drybluje pół jedenastki Frosinone po czym będąc sam na sam z bramkrzem podaje do Del Piero, który w tym momencie przestrzela. He, żartowałem.
Mecz z takimi ogórkami jest najlepszą okazją jaką Pinturicchio mógł sobie wymarzyć, w sensie, że najłatwiej wtedy będzie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 paź 2006, 9:59

No to zredukowali nam kare o 8 punktow. Mnie to, szczerze powiedziawszy, troszke smieszy i coraz mniejsza wage do tego przykladam, bo to jest cyrk. Teraz jest 12 miejsce i mecz zalegly, wiec jesli nie awansujemy to bedzie wstyd. Mam gdzies te minusowe punkty, szkoda mi tylko scudetti!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2006, 10:56

Bagg chyba teraz nawet najwięksi sceptycy nie przewidują braku awansu ? Złaszcza że nawet ewentualny baraża bedzie kluczem. O scudetto teraz Juventus nie miał co walczyć bo sam wiesz że z znów z czasem zapewne wyjdą inne fakty :roll: Zarząd mówi że odbudowa Juve podtrwa z 4 lata, ale to chyba własnie podejscie sceptyków :roll: Bo jeśli bedzie zalecze finansowe to moga wiele. Cała sytuacja jest nie tylko śmieszna ale smiedząca :? Ale spokojnie, teraz to tych apelacjach trzeba mniej czasu by świat Calcio wrócił do normy :] Na pewno nie 4 lata. Obojetnie czy ktoś w Juve miał na mysli kadre itd czy inne klubowe sprawy. Nawet jak Viola zrezygnuje z odwołania do TAR to nie podetnie im to aż tak skrzydeł by nie latać. Także Najwyższy czas, czas znów obrać wspólną drogę
W końcu rozliczyć się z każdym wrogiem
- coś mnie dziś na piosenki wzieło :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 paź 2006, 9:31

Awansujemy na 100% do wicelidera mamy 4 pkt. straty i mecz zaległy :wink: nie ma innej możliwości jak awans w tym sezonie... za 5 kolejek bedziemy na 1 albo 2 miejscu.

Co do przyszłego sezonu to muszą wywalczyć miejsce w pucharach ... nie uda sie :?: ... spokojnie, zapewne beda jakies wzmocnienia i t powino wystarczyc na walke o puchar Uefa czy Intertoto ... walka w pucharach bardzo wazna bedzie ... bez tego szybko na szczyt w Serie A i europie nie wrócimy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lis 2006, 19:48

Bravo!!! Zwycięstwo z Brescią 2:0 w zaległym mweczu i juz jesteśmy na 3 miejscu z 3 pkt do straty do Lidera.
Deshamps obiecuje 1 miejsce do świąt Bożego narodzenia, ale ja jestem pewien ze jeszcze w pierwszej połowie Listopada bedziemy Liderem
OBY TAK DALEJ

Naleśnik
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Naleśnik » 01 lis 2006, 20:31

(L)oczkerson pisze:Bravo!!! Zwycięstwo z Brescią 2:0 w zaległym mweczu i juz jesteśmy na 3 miejscu z 3 pkt do straty do Lidera.
Deshamps obiecuje 1 miejsce do świąt Bożego narodzenia, ale ja jestem pewien ze jeszcze w pierwszej połowie Listopada bedziemy Liderem
OBY TAK DALEJ
zwycięstwo może i cieszy ale... styl kiepski (opina kumpla, meczu nie udało mi się obejrzeć), to że Juventus mocny jest jak na serie B to każdy wie. W serie A są obecnie na poziomie być może średniaków, mam nadzieje, że wzmocnią sie zimą i latem wtedy kto wie może mozna będzie powalczyć o puchary. Pozostaje mieć życzenie o poprawienie stylu gry który ostatnim czasy nieco przypomina Juve Capello, tylko orkiestra nie ta:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”