El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 103

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Amaru
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 02 gru 2010, 19:26

Zgadzam się że był to piłkarski gwałt, gra Realu poniżej wszelkiej krytyki!tylko że co niektórzy chyba zapominają że mimo że Barcelona zmiotła Real w tym meczu to mistrzostwa sobie nie zapewniła i swoją drogą daleko jeszcze do tego faktu!Żeby nie było płaczu jak w maju ten beznadziejny i przereklamowany i w ogóle najgorszy we wszystkim Real z Mourinho na ławce zdobędzie mistrzostwo...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2010, 20:06

MGiggs pisze:Widze fani Barcelony dalej z piąteczkami czy zenującymi fotkami, czy Wy potraficie wygrać z klasą? Czy fani Realu po wygraniu 4-1 z Wami prezentowali taki dziecinny poziom?
Ogarnij temat a potem pisz. Ja na przykład nie wchodzę do tematu Manchesteru United i nie piszę co mi ślina na język przyniesie żywiąc przekonanie, że jestem zaznajomiony z tematem.

W razie gdybyś wciąż nie był w stanie pojąć o co kaman - polecam hasło 'manita'. Dla Ciebie może nie być różnicy między 4-1 a 5-0, ale w Hiszpanii różnica jest olbrzymia.

No, ale oczywiście to nie MGiggs jest dziecinny tylko fani Barcelony :lol: Supcio.

Bonus --->

To pewnie też napinka :]

Albo to ---> http://dariuszwolowski.blog.interia.pl/?id=1986762
Stacja „Eurosport” wykryła inny incydent. Po odepchnięciu Pepa Guardioli Cristiano Ronaldo zwrócił się do protestującego Pedro słowami: „A ty, kim jesteś?”. Portugalczyk nie ma dobrej pamięci, bo Pedro zdobył bramkę na 2-0 w poprzednim pojedynku Realu i Barcy (na Santiago Bernabeu), a także wystąpił w spotkaniu 1/8 finału MŚ w RPA, kiedy Hiszpania pokonała Portugalię 1-0. No i jest mistrzem świata.
Także napiąłem się, że aż strach. MGiggs zaraz wypali, że kibice Realu po 4-1 nie pokazywali dłoni i odeśle mnie do przedszkola :angry2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 gru 2010, 20:18

To jest temat o Gran Derby a nie tylko o Barcelonie. Co mnie obchodzi słowo manita, widze poprostu że wygrana niektorych przerosła, załosne teksty,beznadziejne zdjęcia,piąteczki i teksty z SE.Ja rozumiem gdyby tak sie zachowywali rodowici katalonczycy, ale nie kurna panowie ktorzy byli może raz na CN albo widzieli ten stadion jedynie z widokowki.Dla mnie jest to dziecinada,brak szacunku do rywala i tyle.

Ja się nie smiałem z Arsenalu jak dostawał od nas w dupe czy Chelsea nie mówiac o Liverpoolu.Rzeczywiscie jestem dziecinny bo nie wklejam jakis zburnych tekstow pana W oraz supcio tekstów z SE. Zastanawia mnie jedno, co bardziej cieszy fanów Barcelony , porażka Realu czy wygrana Barcelony, i widze ze 1.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2010, 20:22

To jest temat o Gran Derby a nie tylko o Barcelonie. Co mnie obchodzi słowo manita
Manita w GD ma znaczenie nie mniejsze niz SAF w MU wiec dziekujemy za dyskusje :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2879

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 gru 2010, 20:24

MGiggs pisze:To jest temat o Gran Derby a nie tylko o Barcelonie. Co mnie obchodzi słowo manita, widze poprostu że wygrana niektorych przerosła, załosne teksty,beznadziejne zdjęcia,piąteczki i teksty z SE.Ja rozumiem gdyby tak sie zachowywali rodowici katalonczycy, ale nie kurna panowie ktorzy byli może raz na CN albo widzieli ten stadion jedynie z widokowki.Dla mnie jest to dziecinada,brak szacunku do rywala i tyle.
Nadmuchali sobie balonik do granic możliwości a po meczu radośnie pękł. Przyznać, że się było zdecydowanie lepszym tylko raz to jakaś żenada, trzeba jechać cały tydzień. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2010, 20:30

Dziecinada. Brak szacunku do rywala.

Napisał koleś, którego nie interesuje co znaczy określenie 'manita' chociaż dla każdego fana Realu czy Barcelony jest to określenie znane i nierozerwalnie złączone z Gran Derby :lol: To samo tyczy się oczywiście popularnej piąteczki, ale komu ja to tłumaczę?

Które zdjęcia były beznadziejne?

Końcówka też dobra. Gdyby pisał to Katalończyk to OK, ale jeżeli nie to brak szacunku do rywala :lol:

Kiedyś jeden z kibiców Manchesteru United upomniał mnie, abym nie używał skrótu ManU. Poczytałem, zaakceptowałem i od tamtej pory nie używam go. Pretensje fana Manchesteru uznałem za jak najbardziej słuszne bo nieznajomość pewnych faktów nie może być usprawiedliwieniem. Co widzimy teraz? FC Barcelona powtórzyła historyczną manitę, historyczne 5-0, ale to fani Barcelony są dziecinni nawiązując do historii a nie fan MU, który pojęcia o tym nie ma, ale poczuwa się do oceniania.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 gru 2010, 20:42

Bo katalonczycy od lat niecierpią Realu i wszystkiego co z tym związane, z pokolenia na pokolenie, rozumiem w takich sytuacjach szyderstwo czy poprostu nienawisc. To jest Mentorze róznica od Fana Barcy z Warszawy ktory sobie idzie na mecz do pubu a w kataloni był 1-2 razy w zyciu i to przejazdem do Madrytu.

Rozumiem to na podstawie stosunkow Manchester-Liverpool co nie oznacza ze mam uraz i debilne,chore nastawienie do tego klubu.Wiem ze to trudne do zrozumienia ale nie będe Ci tego tłumaczył bo widze ze to walka z wiatrakiem.

Co do manity...jesli to jest tak zwiazane z GD, dlaczego wiec kazda wysoka wygrana Barcelony okreslana jest mianem manity? z Almeria tez była manita.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 gru 2010, 21:42

moj sasiad jest rodowitym barcelończykiem i chodzi w koszulce Barcy , w barze musze przyznac ze cieszyl sie strasznie , na nastepny dzien jak z nim gadalem to tez sie cieszyl i na koniec pokazal piatke ale wczoraj go widzialem i jakos nie szydzil juz za bardzo ;) ale co ja moge wiedziec wy jestescie fanami Barcy tyle lat ze hoho a to tylko 40 letni facet ktory byl na tylu meczach Barcy ze wy tylu pewnie przez sopcasta nie widzieliscie heh

roznica klas miedzy wami ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2010, 21:47

Co do manity...jesli to jest tak zwiazane z GD, dlaczego wiec kazda wysoka wygrana Barcelony okreslana jest mianem manity? z Almeria tez była manita.
Manita to 5-0.

Odnosnie tego fana z Warszawy jezeli to jest aluzja do mnie to srogo sie mylisz oceniajac mnie i wielu cules z Wawy. W kazdym razie prawdopodobnie stanowimy jedna z najwiekszych grup kibicow zagranicznego klubu w Polsce.

Tak jeszcze w klimacie piateczki

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 gru 2010, 16:38

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 gru 2010, 20:57

http://www.blaugrana.pl/news/6256/xavi_ ... pilke.html
5-0, koniec meczu. Po potrójnej agresji Sergio Ramosa, zamieszanie przeniosło się do tunelu Camp Nou. Atmosfera była na tyle gorąca, że Xavi Hernández z piłką w rękach podszedł do Lassa Diarry i włożył ją w ręce Francuza. Piłkarz Realu popatrzył ze zdziwieniem, nie wiedząc o co chodzi, gdy Xavi wypowiedział nagle zdanie sezonu: 'Skoro nie mieliście piłki przez cały wieczór, to teraz możesz sobie ją trochę potrzymać'.
:haha: :rotfl:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 15 gru 2010, 23:36

Ciekawe czemu Xavi nie robil tego po ostatnim polfinale z Interem, nie? Bo oni tez pilki za bardzo nie mieli.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 gru 2010, 0:02

Spierdolił do szatni bo włączyli zraszacze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2010, 0:16

Inter trzeba było zlać zraszaczami bo piłkarze zawiedli, Real zraszaczy nie potrzebuje ich Barcelona leje ostatnio regularnie. Lass dobrze, ze dostał piłkę bo on obok Ramosa pracuje najmocniej nad kolejnymi bramkami dla Blaugrany. Może to był spóźniony prezent za to co zrobił przy 2-6.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 16 gru 2010, 21:15

cru pisze:Ciekawe czemu Xavi nie robil tego po ostatnim polfinale z Interem, nie? Bo oni tez pilki za bardzo nie mieli.
z kim tam ostatnio Real odpadł w 1/8 Ligi Mistrzów? bo nie pamiętam :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”