AS Roma (zbiorczy) - Strona 103

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 sty 2007, 11:44

Dzień dobry :P Dzieciol a nie uważasz że Luciano dla tego grał z Tottim w ataku, bo Perrotta przesłuniety wyżej miał wiecej do zaoferowania niz Montella na spiszy. Zauważ że gdyby Montella grał na szpicy, Mancini i Taddei na flankach a Totti na swopjej pozycji "10" kto dla kogoś z tójki De Rossi, Perrotta, Pizzaro nie było by miejsca ? Nie mam racji ? Lepiej sie gra układała z Perrotta na pozycji Francesco a Tottim w napadzie niż sam Vincenzo na szpicy. Ale to chyba nie tylko efekt "zmian taktyczny" ale i przymusu bo kto miał grać jak Areoplanino w słabej formie ? Ciekawe jest tez to jak ustawi Rome Luciano z Tavano w ataku. No i Mirko przeciesz nie bedzie na L 4 wiecznie - swoją droga ma pecha koleś :? Szcześciem Romy jest to że tylko wypożyczony z Lecce :roll: Bo wtedy trzeba było za niego dać około 12 milionów a non stop jakies problemy - choc talent ma niczego sobie i w gazie wymiata :]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 04 sty 2007, 12:23

Moim zdanie brak miejsca dla Montelli nie było spowodowane ani ustawieniem taktycznym, ani żadnymi animozjami na linii trener-zawodnik. Montella ma swoje lata i po przeciągających się kontuzjach nie doszedł nawet do połowy swojej optymalnej formy. A Aeroplanino w optymalnej formie to moim zdaniem jeden z lepszych łowców bramek w Europie. Brak formy to także bak miejsca na placu (zwłaszcza przy grze jednym napadziorem), a to z kolei skutkuje brakiem możliwości odbudowania formy. Takie zamknięte koło.

Obawiam się także wyboru Montelli - moim skromnym zdaniem to nie jest liga dla niego (na powracanie do formy). Choć jak się odbuduje to poradzi sobie w każdej mocnej lidze. Bo wszędzie się przydaje zawodnik z takim "nosem do bramek".

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 sty 2007, 12:27

ja to widze troche inaczej...Totti gra jako wolny elektron, nie jest ustawiony typowo na szpicy..takie doswiadczelne ustawienie zostalo wymuszone na nas przez zeszloroczne kontuzje..i udalo sie..o to z jakim skutkiem!!! Wiec po co zmieniac ustawienie ktore potrafi huknac po 7 bramek na mecz?! :P...nie bez powodu mowi sie ze Roma gra najpieknieszy futbol nawet w europie...a Trzymanie Montiego "na sile"?! juz nie bylo sensu...odciazy klub..dorobi troszke do emerytury...kiedys koniec musial nadjesc..trzeba zauwazyc...ze kiedy Mirko byl w miare sprawny..to on byl tym pierwszym rezerwowym...

swoja droga w srodku nie mozna zapomniec tez o kontuzjowanym Alberto...ktory gra juz pilke na najwyzszym poziomie... ciekaw jestem jak to wszystko pogodzi Spal... wroci Alberto do formy wroci Mirko do formy..jest Tavano...i kto wyleci?! kto nie zagra?! czy nadal bedziemy mieli ustawienie bez nomilanego napadziora?!..albo miec dwojke: Tavano Mirko..jak dawnie Batistute, i Montiego?!...oboje sa w stanie powtorzyc wyczyny swoich starszych kolegow...nie watpie.. :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 sty 2007, 12:45

Deltinho to mowa to mowa :? Premiership, kontaktowa liga, czesto siłowa, trwada. A ostatnie czasy nie gośc że Vincenzo bez formy to i te urazy, dwa lata temu stracił cały sezon i w sumie od tego czasu sie zaczeło. To nie lada wyzwanie dla niego. Ale masz racje to przedstawiciel odchodzących armaty - On, Pauleta, Inzaghi i jeszcze kilku - Napastnicy którzy mieli czasem jedną szanse i było 1:0 :twisted: Sznuta jak nic :]

Dzieciol ale Totti grający na swojej pozycji klasycznego "10" też mógł by być "wolnym eletronem" - tylko kto miał grać w ataku jak Montella bez formy ? Jak Sero napisałem Okuka to nie ten poziom. Poprostu nie miał kogo Luciano wystawić przy urazach Mirko. Dla tego zrobił jak zrobił. Zobaczymy czy transfer Tavano coś zmieni, bo jeśli bedzie grała Roma z nim na szpicy a Tottim za placami [bez Perrotty] to znaczy że gdyby Luciano miał wcześniej zdrowego, w formie napastnika nie grał by z Francesco wysunietym. Potrzeba matką wynazazków. Choć efekt wiemy jaki był [jest] i pewnie nie żałuje że nie miał zbytnio wyboru do gry z przodu :)

No fakt jeszcze Alberto, który nic już nie musi udowadniać Spallettiemu. Tylko jeśli Tavano zajmie miejsce w napadzie to i tak Simone bedzie pełnił inna role - bedzie ewentulanie pierwszym do zmiany, Alberto drugim. Bo wątpie by Spaletti "odstawił" Daniele czy Pizzaro o flankach nawet nie mówiąc :wink: Zobaczymy jak zacznie grać liga :twisted: Sam jestem ciekaw kto "poleci" że tak powiem.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 sty 2007, 12:56

Zaza pisze:dwa lata temu stracił cały sezon
sezon temu..chyba...dwa to wymiatal, az milo..do korony mu nie wiele zebraklo...chyba ze sie pogubilem, w liczeniu;)

Zaza pisze:Sam jestem ciekaw kto "poleci" że tak powiem.
lepiej miec taki problem, niz braki w ewentualnym ustawieniu...
byle tylko tak bylo..i byle wszyscy byli w formie i zdrowi...

a tak...slyszalem jeszcze ze po sezonie ma byc sprowadzony Iaquinta...czyli kolejny napadzior...a dzis..pyta o niego Milan :P

Mexes potwierdzil jeszcze gdzie bije jego serce...co z reszta mam w podpisie...Conti obiecal ze nikt nie odejdzie, a kontrakty takich zawodnikow jak Philippe, Amantino, Chivu, beda sukcesywnie przedluzane...z optymizmem mozna patrzec w przyszlosc :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 sty 2007, 13:20

Dzieciol az mnie zmusiłeś bym sprawdził i przyznaje masz racje :wink: W poprzednim sezonie 13 wystepów i tylko jedna bramka. Dwa sezony temu 21 trafień... ale dwa sezonu w tył tez regres.

Czytałem co Mexes powiedział. Bo nie ukrywał interesuje mnie to :P Nie zdziwie sie jak on i Chivu pozostaną w Rzymie, przeciesz Rumun juz miał z 12 ofert z każdej czesci Europy :roll: Juz pokazał że przyszłośc wierze z Romą.

Tym czasem -
04.01 13.06 - UFFICIALE: Montella al Fulham
no chłopie powodzenia, obyś nie żałował tego.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 sty 2007, 15:07

Sprawa jest prosta. Spal nie widzial go w 1 skladzie i jasno to mowil nie raz. Zadne spiski animozje i te sprawy. Montella poprosil o odejscie bo chce na koniec kariery pokopac w pilke w Romie bylby tylko rezerwowym i to bardzo zadko grajacym?? Czy Roma cos traci ?? pod wzgleem duchowym napewno bo to jedna z legend Romy ostani po Tottim ze "starej gwardi" az sie lezka w oku kreci jak ten czas leci. Z mistrzowskiego skladu nie ma juz z nami nikogo, kawal hisotorii emocji i wrazan Montella byl bardzo wazna czescia Romy zreszta statystyki to jasno pokazuja. Ale fakty sa takie ze ze sporotwego punktu widzenia juz dawno przestal byc wazyn ogniewem zespolu i w tym wzgledzie Roma niewiele traci. Spal i tak nie gra napastnikami :lol: Totti Mancini Taddei Perrotta to trojkat nie do ruszenia za nimi 2 pomocnikow De Rossi i Pizzaro dalej obrona. Ten schemat jest niezatapialny na dzien dzisejszy Francesco na szpicy radzi sobie wysmienicie wystarczy spojrzec kto prowadzi w klasyfikacji strzelcow. Takze pierwsza jedenastka jest cacy co jest bolaczka Romy to lawka ktorej praktycznie nie ma a w takiej sytacji od starszego wiekowo Montelli lepiej mlodszy Tavano.. proste. Mozliwe ze wplyw mialy tez finanse bo Montella po Tottim mial chyba najwyzszy kontrakt a teraz Roma placi tylko 1/3 z tego a zawodnik i tak by siedzial na lawie

taka zycie niestety .. Grazie Vincezno za wszytko !!! zwlasza za 4 gole Lazio :P

p.s .. "My i Ty, dziewięć metrów nad niebem" zegnaj Vincezno !

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 15:17

Zaza pisze:Tym czasem -
04.01 13.06 - UFFICIALE: Montella al Fulham no chłopie powodzenia, obyś nie żałował tego.

Oto potwierdzenie oficjalnej strony Fulham: Fulham Football Club has today announced that A.S. Roma striker Vincenzo Montella has joined the Club on a six month loan deal that will see him wear the Fulham colours until the summer of 2007.

Czyli Roma musi sie rozgladnac za jakims napastnikiem ;) tak na moje oko przynajmniej bo z tego co sie orientuje z lini napadu maja jeszcze Vucinicia, Tottiego, Okake, Virge noi Tavano z czego Mirko chyba ma jakas kontuzje :> wczoraj wlasnie z kumplem Romanista prowadzilem zazarta debate na gg na temat ewentualnych wzmocnien lini ataku Romy i padaly rozne nazwiska min. Hunter i Iaquinta o ktorego ponoc Milan sie pyta wiec latwo nie bedzie ale Klass Jan jest mlodym perspektywicznym utalentowanym napastnikiem wiec napewno by dal sobie rade w Romie ;) zreszta mi Roma od jakiegos czasu kojarzy sie wlasnie glownie z takimi mlodymi wilczkami :P ale to pewnie za sprawa Mexesa i Chivu ktozy przychodzili na Stadio Olimpico w wieku zblizonym wlasnie do Huntelaara :P

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 04 sty 2007, 15:29

Huntelaara to chyba sobie twój kolega wymarzył. Nawet nie jest w kręgu zainteresowań. Iaquinta już szybciej, ale Udine sobie zaśpiewa kwotę z kosmosu i na tym się skończy.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 15:49

Diablo_ASR pisze:Huntelaara to chyba sobie twój kolega wymarzył.
Niee :P Huntera akurat ja :P poprostu wydaje mi sie ze bylby sporym wzmocnieniem Romy przed kolejnym sezonem w LM :) oczywiscie tylko w przypadku gdyby odmowil Bayernowi bo inaczej nie znioslbym kolejnego przegranego wyscigu o uslugi Klassowego zawodnika :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 sty 2007, 16:24

spyrczak pisze:
wczoraj wlasnie z kumplem Romanista prowadzilem zazarta debate na gg na temat ewentualnych wzmocnien lini ataku Romy i padaly rozne nazwiska min. Hunter i Iaquinta o ktorego ponoc Milan sie pyta wiec latwo nie bedzie ale Klass Jan jest mlodym perspektywicznym utalentowanym napastnikiem wiec napewno by dal sobie rade w Romie ;)
pozyskala Tavano i wystarczy.. Roma nie gra wogole napastnikami a w obwodzie jest Okaka Tavano Vucinic jak sie wyleczy wiec nie jest najgorzej.. pozatym na napadzie jest Totti a niedajboze cos z nim to i tak go nikt nie zastapi wiec kwestia rezerwowych... ja bym chcial Esposito .... ale po co te wymysly z sypamiem zawodnikow to nie wiem
Niee Razz Huntera akurat ja Razz poprostu wydaje mi sie ze bylby sporym wzmocnieniem Romy przed kolejnym sezonem w LM
no i ??? ale w czym rzecz.. Terry Nesta Eto tez byliby wzmocneiniami ale co z tego jak to fikcja ?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 sty 2007, 18:26

i jest dzisiaj chociaz pozytywny motyw dnia..po tym jak nasz Aeroplanino odlecial na wyspy...

Nowy nabytek juz trenuje z wilkami w Rzymie:

Obrazek

Wreszcie mozna powiedziec: Saluto Francesco!!!

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 05 sty 2007, 12:34

Na tym zdjęciu wyszedł jak brat Cufre :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2007, 12:45

Diablo a brat Curfe gra w Romie ? Czy znasz go od innej strony ?

Tu masz lepszą fotke :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 05 sty 2007, 13:23

Gdyby miał brata, to tak by wyglądał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”