Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 103

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 16:01

Cris7 pisze:Słabiutki mecz The Blues. Marnują szansę na nadrobienie trzech punktów i do tego w fatalnym stylu. Rozumiem jeszcze błędy w defensywie, bo rzeczywiście Essien-Geremi to nie jest para marzeń jeśli chodzi o środek obrony. Ale nieudolność w tworzeniu jakichkolwiek szans podbramkowych wywołuje już śmiech. W pełni zasłużone zwycięstwo Liverpoolu.

Jak na kibica MU i okreslenie"słabiutki" to dosc dobrze.
Mecz przypominał raczej pojedynek Liverpoolu z Watfordem niz Chelsea. Z gry to nawet jedna bramka sie nie nalezała Londynczykom, zagrali tragicznie, a symbolem tego powinien byc rzut wolny wykonany przez Drogbe i Ballacka :P
Para stoperow to raczej Essien- Ferreira.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 16:03

a nie grali na srodku obrny Essien i Ferreira?

Co do meczu, to juz jak zobaczylem pierwszy sklad Chelsea to wiedzialem, ze to sie dla nich dobrze skonczyc nie moze.

Srodek obrony [*], defensywny pomocnik Obi Mikel [*], napastnik Kalou, ktory ostatnio jest w "znakomitej" formie [*]. Czy Chelsea naprawde nie ma lawki biorac pod uwage to ile pieniedzy w tym sezonie wydali na zawodnikow? Chyba, ze je zle wydali.

Jedyne z czego kibice druzyny ze SB moga sie dzisiaj cieszyc, to powrot Cecha.

Szanse na obrone tytulu sa coraz mniejsze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8709
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sty 2007, 16:10

Czy Chelsea naprawde nie ma lawki biorac pod uwage to ile pieniedzy w tym sezonie wydali na zawodnikow?
Ano na lawce nie ma znakomitych pilkarzy, nie ma nawet bardzo dobrych. W koncu, ktory bardzo dobry gracz chcialby siedziec przez caly sezon na lawce i czekac na kontuzje, ktoregos z kolegow z druzyny. Chelsea ma dobrych 11 zawodnikow, co graja w pierwszym skladzie + 2-3 rezerwowych, a reszta to przecietni gracze, umiejetnosciami nie rozniacy sie od przecietnego zawodnika Premiership.

Nie wiem czy to dobrze, ze Cech wrocil na tak trudny mecz, jakim byl pojedynek z L'poolem, Hilario na lawce siedzial. Moze mi ktos powiedziec co z Cudicinim ? Przeciez to bardzo dobry golkiper. Wiem, ze mial kontuzje, ale chyba juz sie wyleczyl - prawda ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 16:40

Chelsea w tym meczu nie istniała, grała wręcz fatalnie. Nie było chyba dzisiaj zawodnika który nie popełniłby głupiego błędu, stracił piłki czy bezmyślnie sfaulował. Kolektyw zaczyna się rozsypywać, teraz to już nawet pieniądze Romka nie pomogą :lol:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sty 2007, 16:42

Kompromitacja mozna powiedziec. Wykonanie rzutu wolnego przez Ballacka i Drogbe idealnie odzwierciedla Chelsea w tym meczu. Come on the Blues :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 16:59

mistyk pisze:Srodek obrony [*], defensywny pomocnik Obi Mikel [*], napastnik Kalou, ktory ostatnio jest w "znakomitej" formie [*]. Czy Chelsea naprawde nie ma lawki biorac pod uwage to ile pieniedzy w tym sezonie wydali na zawodnikow? Chyba, ze je zle wydali.
A czy ty wiesz cos na temat Chelsea :?: Czy tylko tak piszesz.

cloner pisze:Chelsea ma dobrych 11 zawodnikow, co graja w pierwszym skladzie + 2-3 rezerwowych, a reszta to przecietni gracze, umiejetnosciami nie rozniacy sie od przecietnego zawodnika Premiership.
Nie wiem teraz ktorzy to sa ci przecietni :arrow:
Obrazek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 17:02

jak tak dalej pójdzie to Mourinho odejdzie

widać ze kolejny cyrk a`la 'Galacticos' też nie wypali

lepiej zamiast marnować na Szewczenke kase było kupić Andy Johnsona :wink:

Chelsea dziś to po prostu kompromitacja

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 17:06

@Jarzinho wiesz tylko tak sobie pisze, posty nabijam, bo przeciez o Chelsea nie mam zielonego pojecia. Slyszalem tylko kiedys, ze tak jakis Zola gral i to wszystko....

Nie zadajmy sobie takich glupich pytan bo i odpowiedzi beda nie wiele madrzejsze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 17:12

mistyk pisze:@Jarzinho wiesz tylko tak sobie pisze, posty nabijam, bo przeciez o Chelsea nie mam zielonego pojecia. Slyszalem tylko kiedys, ze tak jakis Zola gral i to wszystko....

Nie zadajmy sobie takich glupich pytan bo i odpowiedzi beda nie wiele madrzejsze.

mistyk pisze: Czy Chelsea naprawde nie ma lawki biorac pod uwage to ile pieniedzy w tym sezonie wydali na zawodnikow

To jest poważne pytanie.. Zastanow sie co piszesz,

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 17:17

To bylo pytanie retoryczne. Chyba, ze uwazasz, ze Chelsea ma bardzo szeroka lawke. Wedlug mnie nie ma. Szczegolnie w obronie. Zreszta sam Mourinho o tym mowil.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 20 sty 2007, 17:17

Spodziewałe msie więcej po tym meczu i wiecej po grze Chelsea ...
Wiadomo ze grali osłabienie ... ale jeżeli wydaje sie tyle kasy w przeciągu trzech lat na transfery i jeżeli kontuzjowni są dwaj obrońcy to taki klub nie ma godnych zastępców?? troche to śmiesznie wygląda :lol:
Widac tez ze Lampard jest zupełnie bez formy i juz nie ma kto pociągnąc gre zespołu bo Balack raczej sie nie sprawdza a Essien musiał grac w obronie :warrior:
Troche dziwnie wyglada ta gra Chelsea ostatnio ... ale jak wiadomo Jose wie co robi :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 17:27

luk1208 pisze:To bylo pytanie retoryczne. Chyba, ze uwazasz, ze Chelsea ma bardzo szeroka lawke. Wedlug mnie nie ma. Szczegolnie w obronie. Zreszta sam Mourinho o tym mowil.
Co Jose mowil, moze rzuc mi jakims linkiem...
10 zawodnikow czy 11 z pola to mysle wystarczjaca ławka rezerwowych +3 bramkarzy. Zlaezy takze ile dla ciebie to szeroka ławka 20 pilkarzy :?:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 sty 2007, 18:39

No i rozkręcił sie nam Liverpool w lidz.e Po średnim starcie, kiedy to liczono mu minuty bez gola na wyjeździe teraz włącza się do walki o mistrzostwo. Mnie to cieszy, bo to mój ulubiony angielski klub. Chelsea? Przechodzi chyba syndorm nadmiaru gwiazd czyli to samo co Real. Real też z początku ery galacticos był najlepszy (LM 2002, półfinał LM 2003 i mistrz Hiszpanii) a teraz przechodzi największy kryzys w historii klubu. Chelsea robiła podobnie, zachłysnęli sie pieniędzmi, co roku kilku graczy odchodziło, kilku przychodziło wreszcie transfery nie są jakos specjalnie udane, zasłużeni gracze poodchodzili. Jestem coraz bardziej przkonany, że Chelsea jednak mistrzostwo nie zdobędzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8709
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sty 2007, 19:00

Jarzinho pisze:Nie wiem teraz ktorzy to sa ci przecietni
cloner pisze:Chelsea ma dobrych 11 zawodnikow, co graja w pierwszym skladzie + 2-3 rezerwowych, a reszta to przecietni gracze, umiejetnosciami nie rozniacy sie od przecietnego zawodnika Premiership.
Mialo byc 14 dobrych zawodnikow, reszta przecietnych.
Chcialem zrobic podzialu i wyszlo mi, ze tych dobrych jest wlasnie tyle. A jak kilku ma kontuzje, to wtedy zostaje 10 dobrych, reszta to przecietni gracze.

1 Petr Cech
2 Ashley Cole
3 Ricardo Carvalho
4 John George Terry
5 Khalid Boulahrouz
6 Claude Makeléle
7 Mickaël Essien
8 Frank Lampard
9 Joe Cole
10 Andriy Shevchenko
11 Didier Drogba
12 Arjen Robben
13 Michael Ballack
14 John Obi Mikel
15 Paulo Ferreira
16 Gérémi
17 Shaun Cameron Wright-Phillips
18 Salomon Kalou
19 Wayne Michael Bridge
20 Magnus Hedman
21 Carlo Cudicini
22 Hilário
23 Yves Makaba-Makalamby
24 Sam Hutchinson
25 Nuno Morais
26 Lassana Diarra
27 Fabio Ferreira
28 Adrian Pettigrew
29 Per Weirauch
30 Ricardo Fernandes
31 Jonas Elmer
32 Michael Woods

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 sty 2007, 19:09

cloner pisze:14 John Obi Mikel

Ten zawodnik...pamiętam jak byłem zawiedziony gdy tak potraktował United tymbardziej że oglądajac jego mecze na PNA i MŚ U20 2005 pokazywał wielką klase.Mysłem ze Chelsea bedzie mieć zawodnika nietuzinkowego bo w tym czasie oczarowal mnie swoją grą...naprawde nie pamiętam tak inteligetnie grajacego zawodnika w tym wieku( może Cesc :roll: ) A teraz co Mikel pokazuje jeżeli już dostanie szanse to az sie ogladac nie chce, nie wiem czy coś z niego wyrosinie bo nie dosci że trafił najgorzej jak mógl to jeszcze pracowac za bardzo mu sie nie chce. Szkoda takiego talentu bo tego mu odmówić nie można :? dzisiaj dostosował sie do druzyny....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”