Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1021

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 18:02

No więc twierdzisz, że na takiej nowo podpisanej umowie zyskałby tylko Real. Bo przecież nikt by nie pomyślał, żeby wprowadzić w umowie punkty korzystne dla obu stron. I nawet gdyby adidas zapłaciłby z bwinem z 40 mln rocznie więcej to dzięki właśnie tym nowym warunkom umowy kasa może by się im zwróciła, a nawet zarobili by trochę na tym interesie.
Pozwolicie,że walnę teraz swoje ulubione emotki : :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Oświeć mnie proszę o jakie nowe warunki chodzi - logo Adidasa i Bwinu jest obecne na koszulkach Realu - i za to płacą kasę + mają podpisane długoterminowe umowy...no chyba,że piłkarze zostaną zmuszeni do wytatuowania sobie danego logo - np. C.Ronaldo z logo Adidasa na pośladku...Bruno bis normalnie :haha: Real wspaniałomyślnie chce,by sponsorzy tytularni renegocjowali umowy (w domyśle płacili więcej),dzięki czemu zarobią więcej...no,logika godna naszego rządu i casusu łatania dziury budżetowej (podwyższanie podatków tak podziała stymulująco gospodarkę,że hej)... :haha:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 lip 2009, 18:13

DareN pisze: Po cholerę . Mają umowe na 7 lat i sami maja prosić o to by płacić więcej . Ty chyba nawet w monopoly nie grałeś , nie mówiąc o poważniejszych przedsięwzięciach . Czy jak wynajmujesz od kogoś mieszkanie i w bloku wyremontują klatke to biegniesz do właściciela żeby tobie podniósł czynsz ??? :lol: litości
Zastanów sie . Jak chcesz dyskutować , to wiedz o czym sie mówi .

No więc twierdzisz, że na takiej nowo podpisanej umowie zyskałby tylko Real. Bo przecież nikt by nie pomyślał, żeby wprowadzić w umowie punkty korzystne dla obu stron. I nawet gdyby adidas zapłaciłby z bwinem z 40 mln rocznie więcej to dzięki właśnie tym nowym warunkom umowy kasa może by się im zwróciła, a nawet zarobili by trochę na tym interesie.
Ale przecież co ja mówie, Perez stwierdził, że skoro kupił dwóch cracków to wszyscy mają płacić Realowi więcej booo... no bo tak. Tak myślisz, co?
Mi się wydaje że adidas nie da sie wydoić . Narpawde myślisz że zawarł by obowiazującą umowę wiedząc że mógł podyktować lepsze warunki . I na czym miałby wiecej zarobic płacąc te 40 mln??? Real by zaszantażował CR żeby ten się przeniósł do adidasa ??
Jestem ciekaw na czym miałby sobie odbić takie 40 mln rocznie . Tam gdzie mogą zarobić to już zarabiają , nie sadzę że pójdą na jakiekolwiek ustepstwa.
DareN pisze:Przez rok- ok, umknęło mi to gdzieś wśród głupot napisanych tutaj przez niektórych. Jednak na drugie pytanie nie odpowiedziałeś. Zysk ma napływać tylko z prawa do wizerunku danego piłkarza? Tak wyraźnie napisałeś. Tzn. że Real zyska na Kace tylko wtedy, kiedy ten łyknie sobie pepsi w tv? Bo inne czynniki już nie są brane pod uwagę.
O wszystkich innych czynnikach pisałem wcześniej , nie każ mi kopiować połowy postów. Wcześniej pisałem o różnych sposobach odzyskania tej sumy . Pisałem tez o tym czy i tym razem Flo się wywinie , z czysto socjologicznego punktu widzenia . Jestem tym zainteresowany czy uda mu sie oddłużyć klub , zadłużajac go . Ot taka refleksja . Inne czynniki tez są brane pod uwage , we wcześniejszych postach .
DareN pisze:Musi was to bardzo boleć skoro tyle czasu poświęcacie finansom Realu, no i najwięcej do powiedzenia mają kibice innych drużyn nieprzychylnych Realowi. Bo przecież oni najlepiej znają strukturę tego klubu. No ale oczywiście mity o kompleksach Barcelony w stosunku do Realu można głęboko w buty włożyć.
I jeszcze jedno . Zanim napiszesz tak śmieszną sentencję , to pamietaj , pieniądze nie grają i nabytki muszą udowodnić swoją wartość . Na tym forum nie ma reguł , że kibice Barcy nie mogą wchodzić na inne fora , tak samo inni mogą sie poruszać po wielu topicach . Jezeli masz coś do powiedzenia w temacie , to możesz to zrobić na forum i podyskutować . Sam fakt , że kibicuje Dumie Katalonii nie znaczy , że nie mam elementarnej wiedzy na temat tego co dzieje sie za miedzą . A aktualnie prowadzona dyskusja nie ma na celu ataku klubu , tylko kieruje nią cheć dowiedzenia się co kierowało Flo i jak Real wybrnie z długu . Ciekawość nie jest równoznaczna ze zło życzeniem a fakt wyśmiewania absolutnych niedorzeczności nie czyni tej osoby zakompleksioną .
Mity o kompleksach Barcy :haha: to rzeczywiscie było dobre podsumowanie . Rzeczywiście na przekroju ostatnich kilku lat dajecie nam po dupie. :lol:
Ale to już temat na inną dyskusję .

Widze że MazurXIII uprzedził mojego posta i niepasują mu te same argumenty :)

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 13 lip 2009, 18:32

Mazur, naprawdę wniosłeś tyle tym postem, gratuluje. Twój sarkazm mnie powala, no umieram ze śmiechu. Zastanawia mnie tylko czy ilość emotów nie jest czasem odwrotnie proporcjonalna do wieku. Oświeć mnie proszę.

Killerbean, dostajemy po dupie, tym bardziej mnie zastanawia skąd ta nagonka na Real. Odpowiedz mi, czy Perez, czy nawet nielubiany przeze mnie Calderon kiedykolwiek wypowiadali się na temat polityki transferowej, czy innych spraw Barcelony? Nie mówię już o biskupach, arcybiskupach, tudzież jakiś "grubych katalońskich rybach". Laporta tymczasem przy każdej nadarzającej się okazji wypowiada się na temat Realu, tym samym pomagając Realowi. Im głośniej, tym lepiej.
A na marketingu ja się nie znam, tak jak pewnie większość z was, jednak skoro Perez powiedział, że spróbuje wyciągnąć jakąś dodatkową kasę od sponsorów, to jestem wstanie mu uwierzyć. Bo chyba nikt nie neguje tego, że na marketingu zna się jak mało kto.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 18:37

Mazur, naprawdę wniosłeś tyle tym postem, gratuluje. Twój sarkazm mnie powala, no umieram ze śmiechu. Zastanawia mnie tylko czy ilość emotów nie jest czasem odwrotnie proporcjonalna do wieku. Oświeć mnie proszę.
Ilość sarkazmu (?) wprost proporcjonalna do logiki twojej poprzedniej wypowiedzi,co do wieku to niestety pewnie mógłbym być twoim ojcem.....
A na marketingu ja się nie znam, tak jak pewnie większość z was

No wiesz,niektórzy mają dłuższy czas tytuł naukowy w tym kierunku (też niestety,tak jak powyżej)
Bo chyba nikt nie neguje tego, że na marketingu zna się jak mało kto.
Perez robi w działce budowlanej,w której marketing nie odgrywa jakiejś szczególnej roli...

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 13 lip 2009, 18:42

Widzę kolega nadal w temacie i nadal śmieszy niczym stary, dobry Silvio.

Marketing to:

* świadomość, że klient i jego oczekiwania to najważniejszy element biznesu: jeśli nie ma klientów, przedsiębiorstwo traci rację bytu,
* wynikający z tej świadomości proces identyfikowania i zaspokajania potrzeb klienta – przy równoczesnym zapewnieniu zysku przedsiębiorstwa i ciągłości funkcjonowania,
* techniki wspomagające ten proces: badania rynku, kształtowania produktu, oddziaływania na rynek, ustalania ceny, sprzedaży.

by Wikipedia
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, 18:44 przez DareN, łącznie zmieniany 1 raz.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 18:42

Z kontraktem adidasa coś może wyjść a to chociażby z tego powodu że Real może zasugerować podpisanie nowego kontraktu np. z Nike. A to już Adidasowi chyba nie było na rękę. Sęk w tym, że nie wiem do którego roku Real ma kontrakt z Adidasem i czy czasem Nike nie za zapłaciłaby za zerwanie kontraktu z Niemcami. Adidas raczej musi zasiąść do rozmów wcześniej czy później. Poza tym można w kontrakcie dać zapis o wypłacie dodatkowej kasy w zależności od spełnienia pewnych warunków itp. Teraz Adidas płaci Realowi ok. 30 mln rocznie więc chyba im zależy bo nie sadzicie że przy podpisywaniu następnego kontraktu będzie chciał zapłacić mniej. A teraz z innej beczki. Gdyby Real związał się kontraktem z Nike to Amerykanie w Hiszpanii sponsorowaliby 2 najlepsze drużyny do tego dochodzi Villareal, więc wizerunkowo Adidas ma bardzo dużo do stracenia a Nike do zyskania. Poza tym Nike sponsoruje jeszcze ManU, Inter, Juve i tak naprawdę z liczących się ekip Adidasowi zostałby tylko Milan, Liverpool i Chelsea.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, 18:59 przez Strusiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 18:52

Widzę kolega nadal w temacie i nadal śmieszy niczym stary, dobry Silvio.
Nie jestem i nie będę twoim kolegą (sic!),ośmieszyłeś się swoją wiedzą,więc na twoim miejscu nie udzielałbym się z takimi txt,które albo są kompletnie wyprute z logiki albo noszą znamiona wycieczek osobistych...
Z kontraktem adidasa coś może wyjść a to chociażby z tego powodu że Real może zasugerować podpisanie nowego kontraktu np. z Nike. A to już Adidasowi chyba nie było na rękę. Sęk w tym, że nie wiem do którego roku Real ma kontrakt z Adidasem i czy czasem Nike nie za zapłaciłaby za zerwanie kontraktu z Niemcami. Adidas raczej musi zasiąść do rozmów wcześniej czy później.
Odszkodowanie zawarte w takim kontrakcie jest na 100% na tyle słone,że nawet taki narwaniec jak Perez go nie zerwie (szczególnie w obecnej sytuacji finansowej Realu i gospodarczej ogólnie),a kiedy taki kontrakt z adasiem się skończy to on na 99% nie będzie już prezesem Królewskich.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2009, 18:53

DareN pisze: Killerbean, dostajemy po dupie, tym bardziej mnie zastanawia skąd ta nagonka na Real. Odpowiedz mi, czy Perez, czy nawet nielubiany przeze mnie Calderon kiedykolwiek wypowiadali się na temat polityki transferowej, czy innych spraw Barcelony? Nie mówię już o biskupach, arcybiskupach, tudzież jakiś "grubych katalońskich rybach". Laporta tymczasem przy każdej nadarzającej się okazji wypowiada się na temat Realu, tym samym pomagając Realowi. Im głośniej, tym lepiej
nagonka na Real ? Gdyby nie galaktyczne transfery Realu, to nie byłoby dyskusji. Jakby Barca takie przeprowadziła, a Real żadnego [pozdro kibice Barcy :D] to ta dyskusja odbywała by się w temacie zwycięzcy LM.
DareN pisze:Musi was to bardzo boleć skoro tyle czasu poświęcacie finansom Realu, no i najwięcej do powiedzenia mają kibice innych drużyn nieprzychylnych Realowi.
Pod komentarzami też już to zauważyłem. Ciągle kompleksy, ciągłe zarzucanie innym że zazdroszczą. A czy nie wpadło jednemu z drugim do głowy, że kogoś może ciekawić np. jakim cudem wydatki Realu na gwiazdy spłacą się tak szybko ? Czy trzeba się od razu doszukiwać drugiego dna ?
Nie każdy nielubi Realu :lol:

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 13 lip 2009, 19:03

Nie jestem i nie będę twoim kolegą (sic!),ośmieszyłeś się swoją wiedzą,więc na twoim miejscu nie udzielałbym się z takimi txt,które albo są kompletnie wyprute z logiki albo noszą znamiona wycieczek osobistych...
Widzę napinka, i zarzuty nie potwierdzone żadnymi argumentami... czyli to co tygrysy lubią najbardziej. Jeden argument na temat mojej niewiedzy, jeden proszę.

fieldy, nie pamiętam, ale chyba to nie ja zacząłem doszukiwać się tego drugiego dna.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 19:03

Odszkodowanie zawarte w takim kontrakcie jest na 100% na tyle słone,że nawet taki narwaniec jak Perez go nie zerwie (szczególnie w obecnej sytuacji finansowej Realu i gospodarczej ogólnie),a kiedy taki kontrakt z adasiem się skończy to on na 99% nie będzie już prezesem Królewskich.
Perez raczej nie ale do spółki z Nike to kto wie. Ale nie gdybajmy podniesienie kontraktu przez Adidas o 100% jest nieRealne.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 lip 2009, 19:05

Strusiek pisze:Z kontraktem adidasa coś może wyjść a to chociażby z tego powodu że Real może zasugerować podpisanie nowego kontraktu np. z Nike. A to już Adidasowi chyba nie było na rękę. Sęk w tym, że nie wiem do którego roku Real ma kontrakt z Adidasem i czy czasem Nike nie za zapłaciłaby za zerwanie kontraktu z Niemcami. Adidas raczej musi zasiąść do rozmów wcześniej czy później.
Nie dadza wiecej Realowi . Jakby dali , to wyobraź obie ta lawine żądań innych zespołów ( np : chelsea da 60 baniek za pato albo 70 za ibre i powie że tez chce więcej ) itd.
Jak real zasugeruje podpisanie nowej umowy z nike to adidas , może mieć zastrzeżone określone kary na taka okolicznośc , poza tym pomijamy najważniejszy aspekt . Nike ubiera Barcelone i ich strategia market. nie zakłada zapewne płacenia obu największym klubom hiszpańskim . Podejżewam nawet ze umowa Nike-Barca ma odpowiednie obwarowania . Zmiana dostarczyciela sprzetu nie jest taka prosta , a mogłaby być dla realu bardzo kosztowna . Kontrakt podpisano do 2012 roku a wiec jeszcze 3 lata . W tej chwili Real dostaje od Adidasa 30 mln euro rocznie , Flo chce kolejne 30 mln a wiec podwyzke o 100% . Ale adidas szuka oszczędności wiec jest mało prawdopodobne aby się zgodzili .
DareN pisze:Marketing to:

* świadomość, że klient i jego oczekiwania to najważniejszy element biznesu: jeśli nie ma klientów, przedsiębiorstwo traci rację bytu,
* wynikający z tej świadomości proces identyfikowania i zaspokajania potrzeb klienta – przy równoczesnym zapewnieniu zysku przedsiębiorstwa i ciągłości funkcjonowania,
* techniki wspomagające ten proces: badania rynku, kształtowania produktu, oddziaływania na rynek, ustalania ceny, sprzedaży.

To teraz mądra definicje , przełóz prosze na realne działania , jakie miałeby podjąc Real . Jestem ciekaw co wykoncypujesz.

Fieldy słusznie zauważył , to co mówię od pewnego czasu ( zreszta nie tylko ja ) ciekawośc i założenia Flo nie świadczą o kompleksach . :)

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 19:08

Killerbean pisze:W tej chwili Real dostaje od Adidasa 30 mln euro rocznie , Flo chce kolejne 30 mln a wiec podwyzke o 100%
O 100% to na 100% nie da rady

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 13 lip 2009, 19:14

To teraz mądra definicje , przełóz prosze na realne działania , jakie miałeby podjąc Real . Jestem ciekaw co wykoncypujesz.
Chyba nie zrozumiałeś, chciałem wytłumaczyć pewnemu obywatelowi co ma wspólnego budowlanka z marketingiem. Stąd ta definicja. Przekładanie krótkiej definicji na realne działania marketingowe wielkiego klubu wg mnie mija się z celem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 21:27

Widzę napinka, i zarzuty nie potwierdzone żadnymi argumentami... czyli to co tygrysy lubią najbardziej. Jeden argument na temat mojej niewiedzy, jeden proszę.
Sugerujesz (a właściwie piszesz wprost !),że firmy będące sponsorem Realu mogą zyskać (sic!) na podwyższeniu apanaży dla Królewskich poprzez
Bo przecież nikt by nie pomyślał, żeby wprowadzić w umowie punkty korzystne dla obu stron.
.To ja pytam jakie będą te punkty,skoro trykoty etc. Realu już są nośnikiem reklamowym dla obu tych firm...Real nie ma do zaoferowania nic,co zmusiłoby/skłoniło tych sponsorów do renegocjacji tych długoterminowych kontraktów.Szczególnie,że mamy kryzys,jakby ktoś nie pamiętał...
BTW - Pacta sunt servanda...
Teraz proszę sypnij z rękawa garścią argumentów :rotfl:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2009, 21:40

Powiedzmy sobie jasno. Nie ma takiej możliwości, by wydatki z tego lata zwróciły się już do następnego lata, chyba że ktoś wierzy w cuda. A głównym sposobem na powiększenie dochodów nie ma być renegocjacja umów. Te mogą mieć miejsce, ale jeśli Real coś w ten sposób zyska, to nie będzie to jakaś bardzo duża różnica. Podstawa to oczywiście wyniki sportowe. Druga podstawa zwiększenia zysków poza prawami do wizerunków to zdobywanie nowych rynków, czy może raczej zwiększanie swojego znaczenia na niektórych rynkach. Tych, na których królują w ostatnich latach Barcelona i kluby angielskie. Głównie Azja i obie Ameryki, tam gdzie jest najwięcej kibiców chorągiewek, z Europy dużo więcej już się nie wyjmie. By zdobyć tamte rynki trzeba mieć ikony. Te Real już ma i teraz może planować sposób na wyciągnięcie jak najwięcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”