Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1022

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 lip 2009, 21:46

Jak trzeba to i na ekonomii każdy się zna :lol2:

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 21:50

MazurXIII pisze:Real nie ma do zaoferowania nic,co zmusiłoby/skłoniło tych sponsorów do renegocjacji tych długoterminowych kontraktów.
Skoro Real nie ma nic do zaoferowania to co tam robią sponsorzy

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 21:57

I jak tu z takimi dyskutować?Napiszę ci drukowanymi literami - SPONSORZY MAJA JUŻ PODPISANE UMOWY Z REALEM,RENEGOCJACJA ICH NA NIEKORZYSTNYCH WARUNKACH NIE LEŻY W ICH INTERESIE...

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 21:58

Killerbean pisze:Nike ubiera Barcelone i ich strategia market. nie zakłada zapewne płacenia obu największym klubom hiszpańskim
Co do tego to nie byłbym taki pewny. Co to za strategia to jest biznes i gdyby była taka możliwość Nike nawet nie zastanawiałoby się. Przecież osłabiłoby to pozycję Adidasa który jest głównym konkurentem Nike. Jakoś Adidas nie zastanawiał się w przypadku Liverpoolu i Chelsea

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2009, 22:02

To jest niemożliwe, by Real przeszedł do Nike, czy też tym kogoś szantażował. Więcej by na tym stracił niż zyskał. Wystarczy tylko wspomnieć o tym, że stroje na nowy sezon są już znane, a koszulki i inne rzeczy z logiem Adidasa zostały już sprzedane w niemałych ilościach.

Real z Adidasem współpracuje od dawna, ma ważny kontrakt z niemiecką firmą i to nie jest tak hop siup.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, 22:03 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 22:02

MazurXIII pisze:Napiszę ci drukowanymi literami - SPONSORZY MAJA JUŻ PODPISANE UMOWY Z REALEM,RENEGOCJACJA ICH NA NIEKORZYSTNYCH WARUNKACH NIE LEŻY W ICH INTERESIE...
Zacznie leżeć gdy będzie się kończył kontrakt co prawda za trzy lata ale... poza tym przecież nikt nie wierzy w podwyżkę o 100%

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 22:04

RealFan pisze:To jest niemożliwe, by Real przeszedł do Nike, czy też tym kogoś szantażował. Więcej by na tym stracił niż zyskał. Wystarczy tylko wspomnieć o tym, że stroje na nowy sezon są już znane, a koszulki i inne rzeczy z logiem Adidasa zostały już sprzedane w niemałych ilościach.
W tym sezonie na pewno nie to przecież logiczne, ale w przyszłym może spokojnie renegocjować kontrakt oczywiście go przedłużając na dłuższy okres. Przecież umowy przedłuża się lub renegocjuje przed ich upływem. Myślicie, że Real informując Adidasa, że ma na ofertę z Nike nie zmusi chociaż to chyba złe słowo Adidasa do rozmów. Co Niemcy powiedzą, że nie rozmawiamy. Ok wtedy Real podpisuje umowę przedwstępna z Nike określa w niej warunki kontraktu i umowa wchodzi w życie z dniem wygaśnięcia kontraktu z Adidasem. Straci na tym tylko Adidas nawet gdyby Real podpisał umowę z Nike na taką samą kwotę. Choć w taki scenariusz wątpię. Min tak samo robi się z piłkarzami kontrakty przedłuża się i renegocjuje przed ich końcem np. Barca zgłasza się po Javiera to Liverpool przedłuża z nim kontrakt który obowiązuje jeszcze trzy lata i daje mu podwyżkę. A co ma piłkarz do zaoferowania, tylko to że będzie grał. A jak złapie kontuzję tak jak np. RVN to nie będzie tak różowo. W przypadku Realu i Adidasa na pewno to wygląda trochę inaczej ale to taki przykład. Zasada pewnie za bardzo nie będzie się różniła.

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 14 lip 2009, 13:58

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 808&kom=ok

Nie wiem czy mogę wklejać linki do innych stron, jeśli nie, proszę mnie poprawić.

Ta wiadomość (o ile jest wiarygodna) chyba powinna uciszyć znawców "wszystkiego co się rusza". Komentarze zbędne...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 lip 2009, 14:12

Żaden artykuł nie uciszy znawców

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 15:32

Ale o co chodzi? :lol2:

Można się z tego tekstu dowiedzieć czegoś więcej aniżeli życzenia Florentino Pereza? Dobrze wiemy czego chciałby Real, ale to nie jest najistotniejsze akurat.

Powiem wprost. Rozpierdalacie mnie na łopatki. Dyskusja co jakiś czas powraca, ale odpowiedzi na najprostsze pytania wciąż nie ma. Pojawiają się za to kolejne teksty, które albo nie mówią nic albo przedstawiają wizje z kosmosu vide 100 mln dolarów zysków z Kaki w jeden sezon :lol2:

Swoją drogą skoro już tu jestem to chciałbym zapytać o kontrakt Cristiano. Prawda to, że jego zarobki będą rosnąć co 25% z roku na rok?

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 14 lip 2009, 16:40

Mentor pisze:Swoją drogą skoro już tu jestem to chciałbym zapytać o kontrakt Cristiano. Prawda to, że jego zarobki będą rosnąć co 25% z roku na rok?
Z tego co ja się orientuję, to nie zostało to oficjalnie potwierdzone. Były takie pogłoski na jakis czas przed oficjalnym podpisaniem kontraktu, ale wtedy mowilo sie o kwocie 9 mln euro + 25% podwyzki. A z tego co wiem, to CR9 zarabia 13 melonow euro rocznie, bez zadnych rocznych wzrostow oplat.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lip 2009, 8:08

DareN pisze:
Michał M pisze: Z drugiej strony, nie robimy też zbyt wielu spektakularnych czyt. drogich transferów (w ostatnich 2 latach w zasadzie tylko Gomez spełnia to kryterium, wcześniej Ribery).
Przypominają mi się słowa, że pieniądze za Gomeza zwrócą się znacznie szybciej, niż te za Ronaldo- by Uli Hoeneß, chyba.
Zważywszy, że kosztował o jakieś 60 baniek mniej + zarabia może połowę tego co CR, a może i mniej, to raczej prawda.
Vianuch pisze:Żaden artykuł nie uciszy znawców
Zwłaszcza jak mieszane są w nim pojęcia przychodu i dochodu, a wcześniej też padały twierdzenia o zyskach :] Pominąwszy fakt, że business plan a jego realizacja to czasami dwie dość różniące się od siebie sprawy.

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 15 lip 2009, 11:50

Zważywszy, że kosztował o jakieś 60 baniek mniej + zarabia może połowę tego co CR, a może i mniej, to raczej prawda.
Jestem wstanie uwierzyć w dużo rzeczy napisanych na tym forum, ale stwierdzenie, że kwota wydana na Gomeza zwróci się szybciej to już paranoja.

A tymczasem Ribery coś się średnio pali do treningów. Czyżby jedną nogą w Madrycie? Dodając do tego Robbena i Sneijdera, którymi zainteresowanie wyrażał Gaal, to bardzo prawdopodobne. Chociaż sam wyżej sobie cenię Robbena i to jego widziałbym na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lip 2009, 12:21

DareN pisze:Jestem wstanie uwierzyć w dużo rzeczy napisanych na tym forum, ale stwierdzenie, że kwota wydana na Gomeza zwróci się szybciej to już paranoja.
Wierz sobie w co chcesz, nikt Ci tego nie zabrania. Z pewnością i tak się tego nie dowiemy, no chyba, że prowadzisz bilans Realu na bieżąco (ja w księgi finansowe Bayernu nie mam wglądu). Łatwiej jednak zwraca się ok 40 mln niż ok 110 mln, to wynika z prostej matematyki.
DareN pisze:A tymczasem Ribery coś się średnio pali do treningów. Czyżby jedną nogą w Madrycie?
Aha, kolejne plotki z gazet. Każdy ma prawo mieć drobne urazy nie pozwalające trenować - taki Schweinsteiger też jeszcze nie przystąpił do treningów, a nikt go nigdzie nie wytransferował :P (w przeciwieństwie do Francka, który już był w Madrycie, Barcelonie i Chelsea :lol: ).

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 12:22

Wątpię w transfer Francka, mamy inne priorytety (Alonso i lewy obrońca), mam nadzieję, że Frncuz zostanie w Bayernie na kolejny rok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”