Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 lip 2009, 21:46
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 21:50
Skoro Real nie ma nic do zaoferowania to co tam robią sponsorzyMazurXIII pisze:Real nie ma do zaoferowania nic,co zmusiłoby/skłoniło tych sponsorów do renegocjacji tych długoterminowych kontraktów.
Strusiek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 21:57
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 21:58
Co do tego to nie byłbym taki pewny. Co to za strategia to jest biznes i gdyby była taka możliwość Nike nawet nie zastanawiałoby się. Przecież osłabiłoby to pozycję Adidasa który jest głównym konkurentem Nike. Jakoś Adidas nie zastanawiał się w przypadku Liverpoolu i ChelseaKillerbean pisze:Nike ubiera Barcelone i ich strategia market. nie zakłada zapewne płacenia obu największym klubom hiszpańskim
Strusiek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2009, 22:02
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 22:02
Zacznie leżeć gdy będzie się kończył kontrakt co prawda za trzy lata ale... poza tym przecież nikt nie wierzy w podwyżkę o 100%MazurXIII pisze:Napiszę ci drukowanymi literami - SPONSORZY MAJA JUŻ PODPISANE UMOWY Z REALEM,RENEGOCJACJA ICH NA NIEKORZYSTNYCH WARUNKACH NIE LEŻY W ICH INTERESIE...
Strusiek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 lip 2009, 22:04
W tym sezonie na pewno nie to przecież logiczne, ale w przyszłym może spokojnie renegocjować kontrakt oczywiście go przedłużając na dłuższy okres. Przecież umowy przedłuża się lub renegocjuje przed ich upływem. Myślicie, że Real informując Adidasa, że ma na ofertę z Nike nie zmusi chociaż to chyba złe słowo Adidasa do rozmów. Co Niemcy powiedzą, że nie rozmawiamy. Ok wtedy Real podpisuje umowę przedwstępna z Nike określa w niej warunki kontraktu i umowa wchodzi w życie z dniem wygaśnięcia kontraktu z Adidasem. Straci na tym tylko Adidas nawet gdyby Real podpisał umowę z Nike na taką samą kwotę. Choć w taki scenariusz wątpię. Min tak samo robi się z piłkarzami kontrakty przedłuża się i renegocjuje przed ich końcem np. Barca zgłasza się po Javiera to Liverpool przedłuża z nim kontrakt który obowiązuje jeszcze trzy lata i daje mu podwyżkę. A co ma piłkarz do zaoferowania, tylko to że będzie grał. A jak złapie kontuzję tak jak np. RVN to nie będzie tak różowo. W przypadku Realu i Adidasa na pewno to wygląda trochę inaczej ale to taki przykład. Zasada pewnie za bardzo nie będzie się różniła.RealFan pisze:To jest niemożliwe, by Real przeszedł do Nike, czy też tym kogoś szantażował. Więcej by na tym stracił niż zyskał. Wystarczy tylko wspomnieć o tym, że stroje na nowy sezon są już znane, a koszulki i inne rzeczy z logiem Adidasa zostały już sprzedane w niemałych ilościach.
Strusiek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 14 lip 2009, 13:58
DareN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 lip 2009, 14:12
wianuch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2009, 15:32
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 14 lip 2009, 16:40
Z tego co ja się orientuję, to nie zostało to oficjalnie potwierdzone. Były takie pogłoski na jakis czas przed oficjalnym podpisaniem kontraktu, ale wtedy mowilo sie o kwocie 9 mln euro + 25% podwyzki. A z tego co wiem, to CR9 zarabia 13 melonow euro rocznie, bez zadnych rocznych wzrostow oplat.Mentor pisze:Swoją drogą skoro już tu jestem to chciałbym zapytać o kontrakt Cristiano. Prawda to, że jego zarobki będą rosnąć co 25% z roku na rok?
DominoWalcz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lip 2009, 8:08
Zważywszy, że kosztował o jakieś 60 baniek mniej + zarabia może połowę tego co CR, a może i mniej, to raczej prawda.DareN pisze:Przypominają mi się słowa, że pieniądze za Gomeza zwrócą się znacznie szybciej, niż te za Ronaldo- by Uli Hoeneß, chyba.Michał M pisze: Z drugiej strony, nie robimy też zbyt wielu spektakularnych czyt. drogich transferów (w ostatnich 2 latach w zasadzie tylko Gomez spełnia to kryterium, wcześniej Ribery).
Zwłaszcza jak mieszane są w nim pojęcia przychodu i dochodu, a wcześniej też padały twierdzenia o zyskachVianuch pisze:Żaden artykuł nie uciszy znawców
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 15 lip 2009, 11:50
Jestem wstanie uwierzyć w dużo rzeczy napisanych na tym forum, ale stwierdzenie, że kwota wydana na Gomeza zwróci się szybciej to już paranoja.Zważywszy, że kosztował o jakieś 60 baniek mniej + zarabia może połowę tego co CR, a może i mniej, to raczej prawda.
DareN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lip 2009, 12:21
Wierz sobie w co chcesz, nikt Ci tego nie zabrania. Z pewnością i tak się tego nie dowiemy, no chyba, że prowadzisz bilans Realu na bieżąco (ja w księgi finansowe Bayernu nie mam wglądu). Łatwiej jednak zwraca się ok 40 mln niż ok 110 mln, to wynika z prostej matematyki.DareN pisze:Jestem wstanie uwierzyć w dużo rzeczy napisanych na tym forum, ale stwierdzenie, że kwota wydana na Gomeza zwróci się szybciej to już paranoja.
Aha, kolejne plotki z gazet. Każdy ma prawo mieć drobne urazy nie pozwalające trenować - taki Schweinsteiger też jeszcze nie przystąpił do treningów, a nikt go nigdzie nie wytransferowałDareN pisze:A tymczasem Ribery coś się średnio pali do treningów. Czyżby jedną nogą w Madrycie?
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 12:22
Pelart
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio