Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1030

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 13 wrz 2013, 19:22

Po dwóch zwycięstwach z rzędu oczekiwania są spore, ale ja jestem daleka od hurraoptymizmu, bo Juventus jakoś Interowi nie leży. Wierzę jednak, że ekipa Mazzarriego powalczy o zwycięstwo. Może zobaczymy Milito? Meczu nie mogę się doczekać. Jutro od 18:00 mąż może mieć mnie dosyć : :lol:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 wrz 2013, 19:29

Po dwóch zwycięstwach z rzędu oczekiwania są spore, ale ja jestem daleka od hurraoptymizmu
wiesz co, z mojej strony to nie jest jakiś hurraoptymizm, ale widzę że dzieje się coś lepszego niż w ostatnich latach, teraz drużyna ma jakieś pojęcie taktyczne, i przede wszystkim mentalne. Ostatnio taką wiarę jak Mazzarri rozpalił we mnie Mourinho i wyszliśmy na tym znakomicie, nie mam nic przeciwko temu aby Walter zdobył z nami jeszcze więcej, zwłaszcza że po nim widać świadomość tego co potrafi.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 13 wrz 2013, 19:34

Ja będę szczera - za Mazzarrim nie przepadałam. Kojarzy mi się z zarozumialcem z Napoli, który widzi tylko błędy arbitra na korzyść rywala, nawet te, których nie ma :). Podoba mi się jednak to, co zrobił z Jonathanem, bo Brazylijczyk przeszedł niesamowitą przemianę. Przecieram oczy ze zdumienia.

Zobaczymy, jak będzie. Inter rzeczywiście wygląda lepiej niż w ubiegłym sezonie, ale przypominam, że przed rokiem do pewnego momentu Stramaccioni też był wychwalany, bo Inter potrafił wygrać niemal z każdym rywalem (nawet z Juventusem w Turynie), a później stało się to, co się stało.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 wrz 2013, 19:39

ale przypominam, że przed rokiem do pewnego momentu Stramaccioni też był wychwalany, bo Inter potrafił wygrać niemal z każdym rywalem (nawet z Juventusem w Turynie), a później stało się to, co się stało.
no ale błagam Cie, gdzie Walter a gdzie Strama ? to doświadczenie zrobi tutaj różnice, że takie wypadki już się nie zdarzą jak w zeszłym sezonie, poza tym jeden zajebiście istotny aspekt, mianowicie przygotowanie przed sezonem, nasi dostali taki wpierdol na treningach, że nie ma teraz szans na to żebyśmy mieli blisko 50 kontuzji w sezonie. Nie z tym sztabem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2013, 19:59

Szkoda że mecz akurat jutro o 18., bo nic sobie nie zobaczę. Jestem jednak optymistą, umiarkowanym, ale optymistą, nie powinniśmy przegrać tego spotkania. Wierzę w umiejętności Palacio.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 13 wrz 2013, 20:05

Szkoda że mecz akurat jutro o 18., bo nic sobie nie zobaczę
Czyżby przez mecz Polonii z Odrą Opole? ;)

Wracając do tematu.
Początkowo rozważano rozegranie tego spotkania w piątek ze względu na mecz Ligi Mistrzów, którzy przed Juventusem, a to po wyjazdach piłkarzy na zgrupowania reprezentacji byłoby poronionym pomysłem. Ja w tym meczu najbardziej liczę na Guarina, obym się nie rozczarowała.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 wrz 2013, 20:19

Jeśli żadanie 10-letniego kontraktu dla Mazzariego po 2 meczach ligowych (z Catania i Genoa) nie jest hurraoptymizmem, to już naprawde nie wiem co nim jest. Na jednym krańcu coco, na drugim Ebi i stękanie na Guardiole po 15 min meczu.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 wrz 2013, 21:10

Jeśli żadanie 10-letniego kontraktu dla Mazzariego po 2 meczach ligowych (z Catania i Genoa) nie jest hurraoptymizmem, to już naprawde nie wiem co nim jest.
wpadasz tutaj jak Filip z konopii sugerując się jednym zdaniem, może przejrzyj kilka stron w tył jeśli chcesz wejść w dyskusje. Chodzi o to że Mazzarri to obok Conte i Allegriego najlepszy fachowiec w Serie A. Nic lepszego nie mogło nas spotkać bo Serie A jeszcze nie przyciąga tak wielu fanów jak dawniej, ale powoli się to zmienia, a co za tym idzie ciężko wyciągnąć jakiegoś topowego trenera a co dopiero jakiś topowych playerów. Dlatego napisałem o 10 letnim kontrakcie. A jeśli idzie o optymizm to wiem że to będzie o wiele lepszy sezon niż poprzedni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 wrz 2013, 8:34

10-letni kontrakt tylko Stawowemu. Mazzarri jest na tyle ambitnym trenerem, ze jesli cos zbuduje to bedzie chciał brac udział w dalszej budowie i z pewnoscia przedłuzy kontrakt. Przynajmniej do momentu w którym sie wypali jego wspolpraca z druzyna. Nie ucieknie gdzies za pieniedzmi. Zreszta wiecej zarabia chyba tylko Conte i tyle samo Benitez, wiec naprawde wysoka polka zarobkowa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 wrz 2013, 10:12

Conte Benitez i Mazzari zarabiają tyle samo. Po 3,5 mln €

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2013, 17:27

Inter (3-5-1-1): Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus; Jonathan, Guarin, Cambiasso, Taider, Nagatomo; Alvarez, Palacio.
Rezerwowi: Castellazzi, Carrizo, Andreolli, Belfodil, Icardi, Kovacic, Kuzmanovic, Wallace, Milito, Samuel, Pereira, Rolando.
Trener: Mazzarri.

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Vidal, Asamoah; Tévez, Vucinic.
Rezerwowi: Storari, Citti, Ogbonna, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Llorente, Motta, Padoin, Quagliarella, Isla.
Trener: Conte.
zgotujmy im piekło :twisted:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 wrz 2013, 20:53

Berele Lewartow pisze:Jeśli żadanie 10-letniego kontraktu dla Mazzariego po 2 meczach ligowych (z Catania i Genoa) nie jest hurraoptymizmem, to już naprawde nie wiem co nim jest. Na jednym krańcu coco, na drugim Ebi i stękanie na Guardiole po 15 min meczu.
Moim zdaniem po obejrzeniu kilku setek meczow mozna z duza dokladnoscia przewidziec przebieg spotkania juz na podstawie pierwszego kwadransa. Tym bardziej, ze narzekania sa glownie na styl gry, a nie wyniki.
Agnieszka pisze:Ja będę szczera - za Mazzarrim nie przepadałam. Kojarzy mi się z zarozumialcem z Napoli, który widzi tylko błędy arbitra na korzyść rywala, nawet te, których nie ma :).
Ja wlasnie lubie trenerow z osobowoscia, ktorzy nie boja sie wyrazac wlasne opinie, nawet czasem kontrowersyjne.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 wrz 2013, 22:36

Berele Lewartow pisze:Jeśli żadanie 10-letniego kontraktu dla Mazzariego po 2 meczach ligowych (z Catania i Genoa) nie jest hurraoptymizmem, to już naprawde nie wiem co nim jest. Na jednym krańcu coco, na drugim Ebi i stękanie na Guardiole po 15 min meczu.
:won: Ej! Ja stękałem po pierwszej połowie. A jak się naoglądałem meczów w poprzednim sezonie i widzę to, co jest teraz to mam prawo napisać o spadku jakości? :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 wrz 2013, 12:40

Swoja droga Argentynczycy to jednak jakis fenomen w Interze. Campagnaro i Icardi fajnie sie wprowadzili do druzyny, nawet stary transfer Alvarez zaczyna grac na miare oczekiwan. :)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 wrz 2013, 19:35

Sky Sports podało właśnie że Thohir nieoficjalnie jest już właścicielem pakietu większościowego w Interze
Według telewizji Sky Sports, Massimo Moratti i Erick Thohir doszli do porozumienia w sprawie sprzedaży większości udziałów w klubie inwestorowi z Indonezji.

Na razie nikt nie zna szczegółów umowy na linii Moratti - Thohir. Wiadomo, że Włoch i jego rodzina wciąż będzie blisko Interu i wspólnie z Thohirem będzie zarządzała klubem. W przyszłym tygodniu ma odbyć się oficjalne podpisanie dokumentów. Z pewnością będzie to ważne wydarzenie dla Interu.
kwestią jest czy to rzeczywiście nieoficjalne potwierdzenie, czy kolejny nieoficjalny domysł, których już było kilka. Ponoć Moratti ma zachować 30 % akcji żeby mieć jakąś kontrolę nad tym co dzieje się w klubie i ewentualnie wyciągnąć Inter w potrzebie jeśli Indonezyjczyk odstawi szopkę. Czekamy...

Edit

Massimo potwierdza że coś ruszyło w negocjacjach :
Trwają rozmowy na temat sprzedaży Interu Mediolan. Obecny właściciel klubu Massimo Moratti wyjawił, że wciąż nie osiągnięto porozumienia.

Nerazzurri mają trafić w ręce indonezyjskiego biznesmena Ericka Thohira. Obaj panowie spotkali się w Paryżu, by ustalić kolejne szczegóły. – To była dobra okazja, by wzajemnie się poznać i zrozumieć, kim są ludzie, którzy mogą wraz z Thohirem przejąć klub. Wszyscy inwestorzy pochodzą z Indonezji. W naszych pertraktacjach nie ma większych problemów do rozwiązania – powiedział Moratti, pełniący jednocześnie funkcję prezydenta klubu. – Czego jeszcze brakuje do złożenia podpisów? Musimy zdecydować, kiedy nadejdzie najlepszy moment i czy odpowiada on obu stronom. Uczyniliśmy dzisiaj krok naprzód, zwłaszcza na płaszczyźnie ludzkiej. Doceniłem ludzi, z którymi prowadzę negocjacje i to mnie usatysfakcjonowało – dodał.

Moratti potwierdził, że nie wycofa się z klubu całkowicie. To oznacza, że obejmie na San Siro nowe stanowisko, a przy okazji zachowa 30 procent akcji Interu. – Moja rodzina zostanie w Interze. Powiedzmy, że jest to bardziej kwestia restrukturyzacji klubu w celu radzenia sobie z wydatkami we współczesnym futbolu. Wystarczy spojrzeć na fakt, że niektóre transfery są warte 100 milionów euro, by zrozumieć, czego potrzeba do utrzymania Interu na takim poziomie – wyjaśnił prezydent Nerazzurrich, który pełni tę funkcję od 18 lat. – Mniej więcej kolejne 30 dni zajmie doprowadzenie transakcji do finału. Trzeba jednak pamiętać, że to samo mówiliśmy trzy miesiące temu. Czy nadal będę prezydentem klubu? Nie myślę o tym w tym momencie – powiedział tajemniczo Moratti.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”