Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 104

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 11:55

człapuś pisze:Barcelona faworyt a potem równo Juve, Milan i LYON.
który bukmacher ?
w gamebookers faworytem jest barca [2,40] potem Arsenal [5,00] następnie chyba Milan, Inter i dopiero Juve [15,00] na końcu Benficka [19,00 - wczoraj było 26,00]
człapuś pisze:Będziesz się śmiał po meczu.
bagg bedzie płakał po meczu - ale to dopiero jutro :P

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 13:03

człapuś pisze:

Mimo wszystko Lyon ma wg mnie lepszy sklad i jest moim faworytem nr 2 (zaraz po Barcelonie) na zwyciestwo w LM. Tiago, Malouda czy Wiltord rowniez potrafia wiele i mam nadzieje ze pokaza gwiazdom Milanu jak sie gra efektownie i skutecznie.
N oto tu mnie rozbawiłeś Lyon ma lepszy skład od Milanu.Lyon choc ma dobrych zawodników to napewno nie lepszych od piłkarzy Milanu, powiedz mi chociaż kto według ciebie z Lyonu jest lepszy od piłkarza z Milanu(konkretny piłkarz).Czy Lyon jest faworytem raczej nie ponieważ nie grają na swoim boisku a także mieli nie korzystny wynik w Lyonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 13:06

El Verdugo pisze:Czy Lyon jest faworytem raczej nie ponieważ nie grają na swoim boisku a także mieli nie korzystny wynik w Lyonie.
Wynik można uznać za korzystny, bo przecież każdy remis bramkowy premiuje Lyon, a to, ze graja na wyjeździe akurat nie powinno sprawiać im wielkich kłopotów - nie przegrali ostatnich 6 meczy na wyjazdach, a 4 z nich wygrali.
Ciężki mecz do wytypowania, wszystko sie może zdarzyć, Nie wiadomo jak zagrają obie ekipy. Wygra ta drużyna, która lepiej wykorzysta błedy przeciwnika.

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 13:30

El Verdugo pisze:mi chociaż kto według ciebie z Lyonu jest lepszy od piłkarza z Milanu(konkretny piłkarz).

Pierwszy przykład z brzegu

:arrow: Cris jest napewno lepszy od Stama.
:arrow: Malouda od Seedorfa
:arrow: Coupet od Didy

i tak dalej i tak dalej.

W Milanie jedynie Scheva, kaka oraz Pirlo niemają sobie równych.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 kwie 2006, 13:49

bagg pisze:człapuś

:rotfl2:

Fajnie, fajnie...lepszy skład, dobre sobie. Jedyna formacja, w której Lyon jest lepszy to bramka moim zdaniem, a i z tym możnaby się sprzeczać.

Jakby nie było gadasz straszne głupoty :D Gratuluję :)
Czy Diarra jest słabszy od Pirlo?
Coupet nieprezentuje się lepiej od Didy?
A może Malouda nie dorównuje do pięt Seedorfowi? :roll:

Zbey nie było OT, obstawiam, że Arsenal powstrzyma Juventus i awansuje do 1/2, Milan pokona Lyon, choć po bardzo wyrównanym pojedynku. Villarreal poradzi sobie z Interem, Barca (podobnie jak Milan) zwycięży z Benficą.

Pzdr

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2006, 14:41

Człapuś weź się zastanów, pooglądaj mecze zawodników Milanu a potem się wypowiadaj bo to co napisałeś zwala z nóg.

Milan dziś napewno będzie uważał na faule :!: Trzeba uniknąć tylu sytuacji co w pierwszym meczu. Juninho na 5 wolnych średnio trafia 1 ale Lyon też będzie uważał bo Pirlo piłką którą dziś Milan będzie grał też dobrze sobie radził w pierwszej części sezonu. Co do przebiegu meczu myśle że Milan zaatakuje i z czasem to Lyonowi będzie zależało. Awans, Milan 8) Licze dziś na Szewe że poprawił skuteczność, nie wiem jak z murawą na San Siro ale powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 kwie 2006, 14:43

Czy Manumef potrafi czytać ze zrozumieniem? :roll:

Manumef pisze:Coupet nieprezentuje się lepiej od Didy?

odpowiedź:

bagg pisze:Jedyna formacja, w której Lyon jest lepszy to bramka moim zdaniem, a i z tym możnaby się sprzeczać.

Poza tym mógłbyś zwrócić uwagę na słowo formacja. Bo nie ulega wątpliwości, że gdyby porównać defensywę Milanu do tej Lyonu to wiadomo kto by na tym lepiej wyszedł. Podobnie jest z pomocą, a w ataku przewaga już jest chyba widoczna nadzwyczaj dobrze.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 15:14

Człapuś a nie sądzisz że najważniejsza jest jak to powiedział bagg formacja.Jednostka nie gra gra cały zespół a lepiej grają piłkarze Milanu choc może troszkę mniej efektownie co Lyon ale lepiej.Więc nie mów mi o pojedynczych zawodnikach w piłce gra zespół a nie jedna czy dwie gwiazdy, a Milane gra cały zespół,ja choc nie dażę sympatią Milan to jednak ich chwale bo jestem obiektywny a nie jak Ty człapuś nie jesteś obiektywny.Lyon gra dobrze ale faworytem jest Milan i trzeba powiedzieć prawdzie w oczy.Lyonie Milan był lepszy to i w Mediolanie przed własną publicznościę maja większe szanse.

Pozdro

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 04 kwie 2006, 18:23

Przed rewanżami. W Mediolanie dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku. Tamtejszy Milan podejmie mistrza Francji-Lyon. Jak wiadomo we Francji padł rezultat bezbramkowy. Wtedy nie wystąpił kluczowy zawodnik przyjezdnych-Juninho Pernambucano. Wszystko jeszcze nie jest stracone dla Lyonu, głupi faul w okolicy pola karnego i Milan może być w tarapatach. Jednak nie powinno dojść do czegoś takiego. Typ: 2-0 dla Milanu.
W Hiszpani, w mieście Villarreal, rozegra sie też bardzo ciekawa konfrontacja. Na półwysep Iberyjski przyjedzie Inter. W Mediolanie wygrał Inter 2-1. Villarreal strzeli jedną bramke i nie straci jej i jest w półfinale. Czy Riquelme i spółka przejdą Włochów?Według mnie nie. Typ: 1-1.
W Barcelonie Barca podejmie Benficę. Ronaldinho i spółka ostatnio zremisowali w meczu na szczycie z Realem 1-1. Czy ten sam rezultat będzie w katalonii. Blaugrana musi wygrać jesli chce dalej awansować, najlepiej bez dogrywek itp. Typ:2-0
W Turynie mistrz Włoch podejmie Arsenal. Bianconeri według mnie juz raczej bez szans, w Londynie polegli bezdyskusyjnie 2-0. Według mnie defensywnym style Capello i spóla nic nie zdziałają. Typ:0-0

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 19:10

Juve ma lipe zagrają bez Del Piero.Myślę że Juve będzie napierać ale nic z tego nie będzie,ale chyba coś wpadnie do bramki

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 19:18

Łukasz[ACM] pisze:Człapuś weź się zastanów, pooglądaj mecze zawodników Milanu a potem się wypowiadaj bo to co napisałeś zwala z nóg.

Milan dziś napewno będzie uważał na faule :!: Trzeba uniknąć tylu sytuacji co w pierwszym meczu. Juninho na 5 wolnych średnio trafia 1 ale Lyon też będzie uważał bo Pirlo piłką którą dziś Milan będzie grał też dobrze sobie radził w pierwszej części sezonu. Co do przebiegu meczu myśle że Milan zaatakuje i z czasem to Lyonowi będzie zależało. Awans, Milan 8) Licze dziś na Szewe że poprawił skuteczność, nie wiem jak z murawą na San Siro ale powinno być dobrze.
Może rzeczywiście źle się wyraziłem. Milan napewno nie jest gorszy od Lyonu. Ale jak czytam, że Milan jest lepszy w każdej formacjii to dla mnie gruba przesada. Francuzi są w tej chwili uważani za jeden z najlepszych klubów świata i myslę, że nikt nie będzie z tym polemizował. Milan owszem gra pięknie (zupełnie nie po włosku) i skutecznie ale niezgodze się aby stawiać Lyon w pozycjii z góry skazanej na porażke. Dla mnie faworytem są francuzi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2006, 19:31

Człapuś nikt ich nie skreśla, z tym że są w ścisłej czołówce na świecie to gruba przesada - to jest tak jak z Bayernem " za silni na lige za słabi na LM " aczkolwiek Lyon radzi sobie w niej coraz lepiej i nabiera doświadczenia, dziś będzie zacięty mecz ale ja wierze w końcowy sukces bo co mi innego pozsotaje... Co do formacji to prawda jest taka że obecnie może Dida troszke zawodzi ale jeżeli jest w wysokiej formie co pokazał rok temu w 1\8 1\4 1\2 to również przewyższa bramkarza Lyonu, wiadomo że nie są to jakieś kolosalne różnice ale jednak ;)

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 19:33

Chciałby zaznaczyć jeszcze tylko, że Milan od dłuższego czasu stara się o Crisa (przejdzie raczej latem). Więc jak widać porównanie Brazyliczyka do Stama na korzyść Crisa nie jest przypadkowa.

Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Verdugo » 04 kwie 2006, 19:34

Ok człapus ale zobacz obiektywnie Milan ma co jak co przewage własny stadion dużo daje.Dla mnie faworytem jest Milan choc chciałbym żeby awansował Lyon z wiadomych przyczyn.Czy w każdej formacji są piłkarze Milanu lepsi czy Lyon myslę że Milan w każdej formacji jest odrobine lepszy napewno Olimpique ma pomoc która może śmiało konkurować z Milanem,obrona Lyonu prezentuje się w defensywie bardzo nieźle a w ofensywie radzą sobie nie nagorzej.Atak Milan ma lepszy.No i bramka ja tam myślę że są na równi.

Człapuś Stam ma odejść bodajże do Psv i władze Milanu chcą kupić Crisa najpierw próbowali z wspomnianego PSV ale się nie udało.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2006, 20:04

Człapuś ale porównuj najlepszego stopera Milanu z najlepszym stoperem Lyonu - łatwe i proste ;) Stam ma już swoje lata i chce odejść do Holandii i życze mu jak najlepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”