El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 104

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 mar 2011, 14:12

Wiadomo kiedy beda ligowe derby? Na pewno odbeda sie 17. kwietnia czy moze beda w sobote 16.? To dla mnie dosc istotne ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 mar 2011, 15:07

Wszędzie podaje się 17, ale to nie jest jeszcze pewne na 100%. Zazwyczaj dokładny terminarz kolejki jest podawany na około 2 tygodnie przed.

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 24 mar 2011, 16:33

13 w środę Real gra w Londynie LM więc z ich punktu widzenia lepiej grać w niedzielę. Tyle, że w Hiszpanii kluby mają mało do powiedzenia. Będzie pewnie tak jak ustali LFP i stacje TV. Te drugie pewnie będą naciskały na sobotę bo już w tym sezonie raz straciły gdy GD były w poniedziałek.
Zreszta nie wiadomo do końca czy GD odbędą się w weekend 16-17. Nie wiadomo co z kolejka 2-3 kwietania. Jeśli miałaby się nie odbyć jedną z opcji jest przesunięcie kolejek o tydzień.

Na dzień dzisiejszy strasznie dużo niewiadomych. A podobno w polskiej piłce burdel :P

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 05 kwie 2011, 10:24

GD oficjalnie w sobotę 16.o4 o 22

http://lfp.es/Default.aspx?tabid=105

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 07 kwie 2011, 9:55

Obrazek

4 meczyska w 18 dni - bedzie sie dzialo...

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 07 kwie 2011, 10:39

Czegoś takiego chyba jeszcze nie było. Dla kibiców obu drużyn niesamowite wydarzenie :) Można powiedzieć że w tych meczach puchary zostaną rozdane. Co tydzień GD :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 kwie 2011, 10:43

No miesiąc ciężki się szykuje, siwych włosów może przybyć. Mając w pamięci listopadowe starcie to nawet nie chce mi się myśleć o GD :lol: , ale czy Barca jest w stanie to powtórzyć? Czy Pep w końcu przegra z Realem, ciekawie będzie :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2011, 11:08

To bedzie prawdzwiwa pilkarska i nie tylko masakra. Szkoda ze gramy 3 maja bo trzeba bedzie przedluzyc majowke.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 kwie 2011, 11:23

Można powiedzieć że w tych meczach puchary zostaną rozdane.
Może trochę więcej pokory jeśli chodzi o LM,co?Nie jest powiedziane,że zwycięzca pary Real/Barca w finale na luzie pojedzie Chelsea/MU/Schalke...Ja stawiam na Fergusona/Ancelottiego.

Poza tym wydawało mi się,że sytuacja w PD jest już klarowna...Więc jeśli jakikolwiek puchar zostanie rozdany po tych meczach to tylko ten Króla.

Dla mnie osobiście 4x Barca-Real (nazywanie tego meczu derbowym to jakieś kpiny) w odstępie tak krótkiego czasu sprawia,że te spotkania tracą trochę ze swojej magii...ale wreszcie będzie mógł człowiek się przekonać z jakiej gliny jest zrobiony Mourinho (w pewnych kręgach zwany high five) - potencjalny czterokrotny wpierdol od Barcelony to chyba będzie za dużo dla Pereza,a Valdano jakoś nigdy go nie kochał...Moje przewidywania - PD - Real/remis,CdR - ciężko powiedzieć bo w 1 meczu wszystko się może zdarzyć (wykuruje się Puyol?),LM - Barca - na Camp Nou ta drużyna pojedzie każdego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 kwie 2011, 11:39

MazurXIII pisze:LM - Barca - na Camp Nou ta drużyna pojedzie każdego.
Też mi się tak wydawało, ale w sumie wczoraj pokazał Shahtar, że można im napędzić stracha.Bardzo łatwo momentami przedostawali się w pole karne Barcy Brazylijczycy i często ich nieporadność decydowała o tym, że nie było gola.Uważam, że jeśli Real zastosuje podobne rozwiązania do tych co gracze Lucescu to powinno im to się udać bo raczej problemów z wykończeniem nie będą mieć takich jak Ukraińcy.

Wczoraj ewidentnie było widać, że defensywa jak na Barcelone nie jest aż tak mocna, niestety nie zagra Abidal, nie wiem jak z Puyolem, zagra ? Jeśli tak to dobrze dla nich bo wtedy Sergio będzie mógł śmigać w drugiej linii.

Irytuje trochę Villa, stara się, biega, ale niestety nie strzela.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2011, 11:45

wykuruje się Puyol?)
juz trenuje z pilka wiec kwestia czasu jest gra. Pytanie jak z forma po 2 miesiecznym rozbracie z pilka. Cholernie przyda sie na 2 polowe kwietnia.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 07 kwie 2011, 14:31

MazurXIII pisze:
Dla mnie osobiście 4x Barca-Real (nazywanie tego meczu derbowym to jakieś kpiny)
To nie są zwykłe derby tylko gran derby, tak samo jak np derby włoch. Ktoś tak to kiedyś nazwał i tak już zostało.

Puyol niech wraca szybko, bo Busquets na obronie często nie wie jak się zachować/ustawić. Gra poprawnie, ale z Puyim w składzie na pewno łatwiej będzie walczyć na tych wszystkich frontach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2011, 11:36

W rozmowie z dziennikarzami trener Barcelony skupił się prawie wyłącznie na potencjalnej (i prawie pewnej) rywalizacji z Realem Madryt. "Chciałbym grać przeciwko Realowi częściej. Po prostu są ekipą najpotężniejszą, najsilniejszą, która staje na naszej drodze w najlepszym, najważniejszym momencie. Oczekujemy już na starcie z nimi. Każdy mecz traktuję jako szansę i dar. Chcę podjąć to wyzwanie" - wyjaśnił Guardiola.
ladnie poslodzil. Ciekawe co na to Mou-res.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”