FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1033

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2009, 14:43

W pierwszych meczach tego sezonu Lass wnosił do ofensywy dużo więcej niż Alonso i to chyba wystarczy za argument :wink: Nawet bardzo rzadko gra jako typowy DM i dlatego odbiera mniej piłek niż choćby w zeszłym sezonie, gdy pełnił taką funkcję, obecnie ma bardzo zróżnicowane zadania.

Ilość strat jak na swoją pozycję ma w normie. Poniżej 7 w przeliczeniu na 90 minut. To dla zawodnika grającego na jego obecnej pozycji dobry wynik. Zdarzają się pod tym względem słabsze mecze, ale ogólnie w tej statystyce źle nie wygląda - wręcz przeciwnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 gru 2009, 14:55

Mentor pisze:Plotki o kombinacjach z wykorzystaniem Toure to normalka. Niedawno przecież pisano, że coś narzeka bla bla bla tyle tylko, że potem temu zaprzeczył i stwierdził, że nigdzie się nie wybiera.
To jest u nich rodzinne. Jakiś czas przed transferem do Man City pojawiła się informacja w której Toure mówił, że nie zrobi kroku wstecz i nie pójdzie do City :lol:
Bojana chcecie wypożyczyć ? Dawać go do Arsenalu, u nas wakat na tej pozycji. Może cena za Cesca bedzie mniejsza :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 18 gru 2009, 20:40

RealFan pisze:Osiągnięcie to nie byle jakie, ale bez przesady z tymi MŚ dla Pedro :wink:
A tu jak na złość Tobie wypowiedział się Del Bosque:
Selekcjoner reprezentacji Hiszpanii, Vicente Del Bosque jest zachwycony grą młodego zawodnika Barçy, Pedro. W wywiadzie dla Punto Pelota szkoleniowiec La Furia Roja powiedział, że "Pedro jest poważnym kandydatem do wyjazdu na finały Mistrzostw Świata do RPA".
fcbarca.com
Osobiście nie uważam, aby Pedro grał już na odpowiednim poziomie, by zasłużyć sobie na grę w MŚ, ale kto wie. Ma jeszcze sporo czasu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2009, 21:11

Właśnie miałem to wkleić, ale widzę, że ktoś mnie ubiegł co jest swojego rodzaju nowością :P Niemniej to miła niespodzianka :wink:

Całość newsa ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=30060

Odnośnie poziomu gry Pedro to sytuacja jest o tyle ciekawa, że jest po prostu bardzo efektywny. Poza strzelanymi bramkami jego gra raczej nie rzuca na kolana delikatnie mówiąc, ale co z tego skoro potrafi się świetnie odnaleźć i przede wszystkim nie kombinuje tylko błyskawicznie podejmuje decyzje.

Z wyliczeń serwisu ESPN wynika, że zdobył 10 bramek oddając 18 strzałów z czego 11 było celnych! Tylko jeden celny strzał Pedro nie wylądował w siatce :o :lol:

Pozwolę sobie po raz kolejny zacytować kolegę:
Pedro to zupełne zaprzeczenie tego, do czego nas przyzwyczaiła Barcelona (tym bardziej, że jako wychowanek można go mocno z tym utożsamiać) - nie czaruje, nie zrywa z krzesełek, ale jak strzeli to wpada, wpada i wpada...

i wpada i wpada i wpada...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 18 gru 2009, 21:52

Nawet gdyby Pedro miał pojechać na Mundial to tylko i wyłącznie po to, by zbierać doświadczenie. Może wszedłby na jakąś końcówkę, strzelił bramkę. Bardziej interesuje mnie sytuacja Valdesa, o której Del Bosque także się wypowiedział. Jeżeli rozegra naprawdę dobry sezon to moim zdaniem ma dużą szansę na MŚ pojechać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2009, 22:57

Tyle tylko, że Valdes ma dużo mniejsze szanse zaliczyć choćby epizod na murawie niż taki Pedro w przypadku wyjazdu.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 19 gru 2009, 16:39

FC Barcelona:

Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets, Xavi, Keita, Henry, Ibrahimović, Messi.

rezerwowi: Pinto, Márquez, Maxwell, Jeffren, Bojan, Miño, Touré, Pedro, Milito, Jonathan, Czyhryński.

Estudiantes La Plata:

Albil, Rodríguez, Desabato, Cellay, Re, Pérez ,Verón, Braña, Benítez, Díaz, Boselli.

Szkoda ze Toure nie ma w składzie ale nie mozna narzekac miejmy nadzieje ze wygraja.

VeB!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 gru 2009, 16:56

Skład nie liczac braku Iniesty podstawowy z tego sezonu. Pep nie chce nic ryzykowac. Licze na ładne spotkanie i oczywiscie zwyciestwo.

Co do Pedro ostatnio jakos na stronie Realu to wywołano, tam strasznie sie nabijano z ew. powolania dla Pedro czy nawet wystepu na MŚ a tu taki zonk i to ponownie ze stroni Sfinksa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 gru 2009, 20:15

Perfekcyjny rok 8) Czego chciec wiecej, no moze powtorki za rok. Mecz jesli nie liczac pierwszej polowy, w ktorej Barca czasami spała i pozwalała na równa gre przeciwnikom- dobry w wykonaniu Blaugrany. Bardzo dobre zmiany, zaskoczył mnie totalnie Jeffren, no nie wiem czy to nie był bład nie dajac mu szansy przy takiej grze w tym sezonie Henyego. Pedro poraz kolejny bardzo wazna bramka, efektywność na najwyższym poziomie. Dobrze, że teraz bedzie przerwa bo strasznie dzisiaj pod koniec wyglądali zawodnicy.

Nic tylko sie cieszyć ze zwyciestwa kolejnego, brakujacego tytułu i teraz wierzyć w obrone kolejnych pucharów.
Pep chyba najbardziej cieszył sie z tego właśnie tytułu, nie wiem czy to fakt, ze jego brakowało czy, że Barca zdobyła wszystko co mogła.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 gru 2009, 20:39

http://www.youtube.com/watch?v=el4EPm94iy0
się Guardiola trochę wzruszył...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 gru 2009, 21:04

To jest [k****] niemożliwe...

Jadąc do domu liczyłem na to, że ktoś zdąży wrzucić filmik z Guardiolą po meczu. Nigdy tego nie zapomnę. Pep płakał jak bóbr a ja wraz z nim. Nijak nie oddam tego co czuję...

Nikt nie może mieć wątpliwości, że Barcelona to wielki klub, ale to czego świadkami byliśmy w ostatnim czasie to wydarzenie bez precedensu w skali zarówno klubu jak i futbolowego świata. Niemal zawsze można powiedzieć, że coś mogło wyjść lepiej, że można było wygrać więcej. Teraz nie można tego powiedzieć bo Josep Guardiola objął Barcelonę i wygrał WSZYSTKO co tylko mógł wygrać. Nie mogę uwierzyć, że to właśnie w tym momencie (kiedy mam 22 lata) klub przeżył najpiękniejsze chwile w swojej historii. A ja wraz z NIM. Poza tym sukcesy to nie wszystko bo oczarowaliśmy świat nie samymi wynikami, ale grą. Grą zgodną z niezmienną od lat filozofią. Filozofią opartą na ofensywnej, odważnej grze. Pewne istnieją zespoły bardziej skuteczne, wyrachowane, efektywne, ale Barcelona jest nie do podrobienia. Właśnie ten niepowtarzalny styl dał nam równie niepowtarzalne sukcesy i miejsce w historii na samym szczycie.

Trudno mi się skupić na samym meczu. Zwieńczenie heroicznego boju? Bramka Messiego zdobyta herbem, sercem. Plac gry pełen wychowanków klubu. Łzy Guardioli...

cdn

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 gru 2009, 21:34

Na szybko bo dluga noc przed nami.

Tak sie gra kiedy sedzia ma slaby dzien. niech sie pseudofony po polfinale LM ucza bo mozna wygrac kiedy sedzia popelnia bledy. Oczywiscie w regulaminowym czasie powinnysmy wygrac. wszystko to ma male znaczenie bo dzis oficjalnie mozna mowic wielka FC Barcelona. Osiagnelismy cos czego nikomu sie nie udalo. Jestesmy historia!!! Visca el Barca

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 gru 2009, 21:47

Mam nadzieję tylko, że Guardioli i piłkarzom nie zabraknie motywacji jak już wygrali wszystko :) A tak na poważnie to Barcelona osiągnęła naprawdę piękny sukces bez precedensu. Wszystko co mogła zdobyć, przywiozła do gabloty na Camp Nou. Wielkie gratulacje! Szkoda, że nie miałem jak meczu obejrzeć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 gru 2009, 21:54

Obrazek

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 gru 2009, 21:54

Hmmm...z drugiej strony Pep ma przes#$ne - teraz może być już co najwyżej tak samo dobrze,a na 99,99% będzie już tylko gorzej... :roll:
BTW - Wołek mówiący podczas transmisji,że gracze z Europy nie sprawdzają się Ameryce Południowej - bezcenne :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”