FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1036

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 sty 2010, 22:53

ja ogladam na sport klubie od 22 :D Juz wiem ze nie Alves a Alvis to prawidlowa wymowa wg komentatora.

Bojan do zmiany. Jak juz sie wychylil i mial na koniec sam na sam to chyba nawet nie dokopal pilki za linie nie wspominajac o celowaniu w bramke.
Pedro widac ze gra lepiej. Jeden na jeden a on kiwa i to juz parokrotnie.
W drugiej polowie Ibra i wzmacniamy srodek i strzelamy bramke.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sty 2010, 23:01

Jak się prezentuje Milito po tak długim okresie bez gry?

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 05 sty 2010, 23:20

Powinien mieć asystę przy bramce Capela w 1 połowie ale sędzia zinterpretował to jako podanie od Kone i odgwizdał spalonego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 sty 2010, 23:43

Milito gral poprawnie. Ciezko oceniac nasza gre w PK bo w tym sezonie w tych rozgrywkach gramy slabo. Jednak trzeba przyznac ze przy zajebistym zawodniku za 25 baniek Milito to profesor.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2010, 0:35

Widze ze nikt nie pisze to moza ja sprobuje o pare wnioskow z wczorajszego meczu.
1. Defensywa. Pep przed meczem mowil zeby nie lekcewazyc rywala a to co zrobil zakrawa o hipokryzje. Czyhra, Milito po kontuzji, Max oraz Rafa. Ci pilkarze graja slabo a w dodatku w takim ustawieniu. Przeciez to jest stzral w stope przeciwko dobrze grajacej w ofensywie Sevilli. Ukrainca zal mi sie nawet zrobilo bo zostal wygwizdany przez wlasnych kibicow. No coz publika bewzgledna. Moze Caceres wroci a Juve oddamy Czyhre :boruta:
Maxwell kolejny mecz slabo. Dochodze do zdania ze jedyny plus jego transferu to lepsza gra Abidala. Ale czy tak by sie niestalo w przypadku kazdego innego transferu? Ogolnie mielismy mase strat, niedokladnych podan co powodowalo ze gralismy duzo do tylu i w poprzek. Kreatywnosci w wyprowadzaniu pilki zero. Ogolnie zal bylo patrzec jak gramy na tylach.
2. Ofensywa. Co miala zrobic skoro na tylach ciezko bylo dostac dobra pilke. Jak juz taka poszla to bylo groznie. Ale zbyt malo zagran w stylu gola Ibry. Mozna bylo sie pokusic o wiecej. W srodku Messi nie gra zbyt dobrze. Staral sie, ale to nie to. Iniesta sobie podryblowal i mozna powiedziec ze staral sie ciagnac gre do przodu. Pedro to dla mnie pozytyw sezonu. Jak ktos tam na forum wspominal ze widac postepy u Czyhrynskiego to w przypadku mlodego hiszpana widac istne przeobrazenie z poczwarki w motyla. Zostal zmieniony kosztem Bojana ktory jest jego przeciwienstwem. Pedro robi to na co czekali cules w przypadku Bojana. Niestety Bojanek stoi w miejscu i mam wrazenie ze po tym sezonie nie bedzie go w Barcelonie. PK to jest turniej m.in dla niego a ten nie wykorzystuje szansy. Ogolnie w ofensywie nie bylo zle, a jedynie brakuje bramek. Mysle ze wina za to mozna obarczac nasza slaba lawke przy stalych rotacjach.

Podsumowujac przed meczem zakladalem remis i z bezbramkowego bylbym zadowolony. z remisu 1-1 tez. Teraz jestem pewien ze w rewanzu musi zagrac pierwszy sklad zebysmy mogli powalczyc o awans. Zobaczymy jak powaznie ten puchar traktuje Gaurdiola.
Odnosnie sedziowania to szkoda slow. Kiepskie zawody pana PB. Czesto sie mylil a ilosc kartek spowodowana jest jego slaba postawa na boisku. dziwne nieuznane bramki oraz gwizdane faule spowodowaly wypaczenie wyniku spotkania.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 06 sty 2010, 1:02

Nic dodać, nic ująć.
Czyhrynskiego chętnie bym oddelegował na Ukrainę... ale te 25 baniek....... :bicz2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2010, 15:14

Dzisiaj mozna się cieszyć, że wrócił Milito. Dwa dobre spotkania w jego wykonaniu po ilu 20 miesiacach?, wczoraj jeden powzany bład, ale tak mozna być optymista wobec jego osoby. Idac dalej podobał mi się Thiago, troche lepszy wystep niz dos Santosa w weekend. Było pozytywnie z przodu, mozna było wiecej ugrać, ale wina lezy w defensywie.
W momencie kiedy jest duet Rafa - Jezus na środku juz mozna sie spodziewac jakies parodi. Wszystko mzona było jakoś bronić Marquez po świetnej pierwszej połowie sezonu 08/09 kilka razy był kontuzjowany, Ukrainiec trafił na sam koniec okienka, pozniej takze uraz, ale to jest Barcelona i taką sytuacje jak wczoraj mozna wytłumaczyć raz, dwa nie wiecej. Obaja wygladaj dzisiaj gorzej niz Milito tak to wyglada. To jest problem bo miało byc inaczej i Barca miała miec środek defensywny pewny przez 2-3 sezony. O Maxwellu zal takze cos pisać, bo jesli to miala być wieksza alternatywa niz Sylvek to chyba ktoś sie mocno zjarał, to, że taki zawodnik trafia do Blaugrany źle świadczy o ludziach, ktorzy go ściagneli.

Lato moze być bardzo ciekawe, ale nie widze wyjscia jak zaplacić jeszcze wiecej niż chciało Depor latem'09 za Filipe. Martin takze sie moze odnaleźć, jesli Juve go nie wykupi, bo lepiej radzi sobie zarówno z piłka przy nodze, wyprowadzajac ją, i jest szybszy od Chygrynkiyego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sty 2010, 10:03

Lato moze być bardzo ciekawe, ale nie widze wyjscia jak zaplacić jeszcze wiecej niż chciało Depor latem'09 za Filipe. Martin takze sie moze odnaleźć, jesli Juve go nie wykupi, bo lepiej radzi sobie zarówno z piłka przy nodze, wyprowadzajac ją, i jest szybszy od Chygrynkiyego.
Lato nie moze a napewno bedzie ciekawe. Wybory rozgrzeja glowy socios. Ja jestem glownie za tym aby nasza kadre rozszerzyc. Mam nadzieje ze tacy zawodnicy jak Hleb czy Caceres dostana swoje szanse. W przypadku tego pierwszego to na jego nominalnej pozycji. Oczywiscie licze na wzmocnienie defensywy ale kosztem 17 czy 25 baniek. Mozna taniej 5 baniek :wink:
Maxwell musi zaczac cos grac bo jak nie poprawi sie to nie wierze zeby go zatrzymano na nastepny sezon.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sty 2010, 11:19

Meczu nie ogladalem, ale powiem szczerze, ze wynik mnie nie martwi. Juz wczesniej mowilem, zeby ten puchar sobie odpuscic i grac glownie zmiennikami. Cieszy mnie, ze Guardiola mnie posluchal, a odpasc z taka druzyna jak Sevilla to nie wstyd. Podobnie jak Bienias, bede usatysfakcjonowany tym sezonem jesli wygramy PD lub LM, na powtorke z zeszlego nie ma co liczyc.

Milito :jupi:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 07 sty 2010, 12:38

Hleb czy Caceres dostali swoje szanse na wypożyczeniach, za tego pierwszego nie dostaniemy ani grosza, a tego drugiego może łyknie Juventus za 1/5 tego co za niego zapłaciliśmy, Keirrison oraz Henrique również mają się znaleźć w Twojej szerokiej kadrze Bienias ??

To czy Pep odpuścił Puchar nie jest wcale takie pewne o czym świadczyć mogą zmiany jakich dokonał i w jakim czasie to zrobił, być może za tydzień w rewanżu zagramy pełnym składem i będziemy się wykrwawiać, moim zdaniem nie warto.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 07 sty 2010, 12:54

Hleb czy Caceres dostali swoje szanse na wypożyczeniach, za tego pierwszego nie dostaniemy ani grosza, a tego drugiego może łyknie Juventus za 1/5 tego co za niego zapłaciliśmy
na jakiej podstawie wydajesz sad ,ze za czerstwego nic nie dostaniemy? poszedl na rok do sztutgartu z darmo (ale placa mu 4,5 mln kontraktu).liczmy ze zagra dobra runde wiosenna i mysle ,ze za 8-10 baniek niemcy go wykupia,bo chyba jeszcze troche (z 30 mln za gomeza) im zostalo

co do caceresa to dogadalismy sie z juve na 10 mln klauzule wykupu po sezonie,a idzie mu tam coraz lepiej wiec prawie 60 % z jego ceny zakupu (10 :17) mozemy odzyskac
chyba ,ze zagra tam na super poziomie+ swietnie na mś i (jesli bedziemy chamscy dla juve,bo wzieli i ograli go nam) to nie sprzedamy go im a temu kto da wiecej
wole jednak sprzedac go im za te 10 niz jakiemus m city(bo dobre relacje z takimi silnymi klubami to klucz w pozniejszych negocjacjach,kontaktach handlowych) za 13-15
wiele osob powie,ze pilka to biznes i nie ma sentymentow,ja jednak stoje na strazy tego by byc fair wobec wlochow,za to ,ze podali mu pomocna dlon i jesli beda chcieli to pozwolic im go wykupic

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sty 2010, 14:21

Hleb czy Caceres dostali swoje szanse na wypożyczeniach, za tego pierwszego nie dostaniemy ani grosza, a tego drugiego może łyknie Juventus za 1/5 tego co za niego zapłaciliśmy, Keirrison oraz Henrique również mają się znaleźć w Twojej szerokiej kadrze Bienias ??
od kogo dostali swoje szanse na wypozyczeniach bo chyba nie od trenera Barcy ktory w tym temacie ma decydujace slowo. Idac twoim tokiem myslenia Czyhry i Maxwella za pol roku nie powinno byc bo graja slabo i sie prezentuja gorzej niz swego czasu Hleb i Caceres na swoich pozycjach.
Keirrison oraz Henrique to inny przypadek. Do dzis sie zastanawiam jaki sens maja wypozyczenia? Jak dla mnie Pep w kwestii transferow daje wiecej dupy niz pozytku.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 sty 2010, 14:38

Hleba u nas to można próbować moim zdaniem tylko w środku pola. Na bok ataku to on się nie nadaje. Jeśli jednak JDS i Thiago beda sie prawidłowo rozwijać, to dla Hleba miejsca nie widzę.
Caceres w Juve gra na prawej obronie z tego co słyszę i to bez rewelacji. Jak go wykupią to płakać nie będę.

Jezus ma jeszcze trochę czasu na ogarnięcie się. Szybszy pewnie nie będzie, ale lepiej ustawić się już może. Poza tym jest nowy i młody, niech uczy się na błędach w mniej ważnych mecz. Pepe też kopał się w czoło i był niebezpieczny tak dla rywali jak dla swoich kolegów na początku pobytu w Realu ale grał regularnie i dlatego jego błędy były widoczne.

Keirisson został wypożyczony do złego klubu. Para Cardozo-Sawiola spisuje się bardzo dobrze od początku sezonu, a trener Benfiki stawia w ataku na schemat mały-duży

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 sty 2010, 15:40

jordan20 pisze: co do caceresa to dogadalismy sie z juve na 10 mln klauzule wykupu po sezonie,a idzie mu tam coraz lepiej wiec prawie 60 % z jego ceny zakupu (10 :17) mozemy odzyskac
chyba ,ze zagra tam na super poziomie+ swietnie na mś i (jesli bedziemy chamscy dla juve,bo wzieli i ograli go nam) to nie sprzedamy go im a temu kto da wiecej
wole jednak sprzedac go im za te 10 niz jakiemus m city(bo dobre relacje z takimi silnymi klubami to klucz w pozniejszych negocjacjach,kontaktach handlowych) za 13-15
wiele osob powie,ze pilka to biznes i nie ma sentymentow,ja jednak stoje na strazy tego by byc fair wobec wlochow,za to ,ze podali mu pomocna dlon i jesli beda chcieli to pozwolic im go wykupic
Jeżeli Secco i spółka będą chcieli go kupic, to kiedy dadzą ustaloną kwotę, to nie macie nic do gadania w tej kwestii.
Caceres 10 mln (czy tam 12 nie było uzgodnione) w tej chwili nie jest wart. Słabo się ustawia i często w trakcie meczu nie używa mózgu. Trzeba jednak wziąc poprawkę na to, że jest młody i może się wyrobic. Chiellini w jego wieku w mojej opinii prezentował się gorzej, ale potem nastąpił progres i teraz praktycznie sam trzyma obronę. Jak będzie w przypadku Urugwajczyka, czas pokaże. Na prawą obronę wolałbym kogoś lepszego technicznie a Martin mógłby grac na środku, ale jest zbyt nieobliczalny na tę chwilę by grac na tak odpowiedzialnej pozycji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2010, 15:59

Bienias pisze: Mam nadzieje ze tacy zawodnicy jak Hleb czy Caceres dostana swoje szanse. W przypadku tego pierwszego to na jego nominalnej pozycji. Oczywiscie licze na wzmocnienie defensywy ale kosztem 17 czy 25 baniek. Mozna taniej 5 baniek Maxwell musi zaczac cos grac bo jak nie poprawi sie to nie wierze zeby go zatrzymano na nastepny sezon.
Bienias pisze:od kogo dostali swoje szanse na wypozyczeniach bo chyba nie od trenera Barcy ktory w tym temacie ma decydujace slowo. Idac twoim tokiem myslenia Czyhry i Maxwella za pol roku nie powinno byc bo graja slabo i sie prezentuja gorzej niz swego czasu Hleb i Caceres na swoich pozycjach. Keirrison oraz Henrique to inny przypadek. Do dzis sie zastanawiam jaki sens maja wypozyczenia? Jak dla mnie Pep w kwestii transferow daje wiecej dupy niz pozytku.
Ja sobie nie wyobrażam, że po sezonie w kadrze bedzie Maxwell. Dzisiaj to jest kolejny Ezquerro nic wiecej. Zadnego pozytku z niego nie bedzie.
Hleba takze sie nie spodziewam, moze i nie dostal za duzo szans, szczegolnie na pozycji ktora lubi, ale za kazdym razem jak gral to wygladał najgorzej z druzyny, i to nawet w momencie kiedy obok niego grali Xavi Torres czy Eidur. Gosciu nie ma charakteru na miare Barcelony, jego pozaboiskowe sprawy wzgledem sowich druzyn takze nie przystoja zawodnikowi Barcy. Płaczek nie potrzeba.
Chygrynskiy gdyby nie kosztował tyle ile za niego zapłacono juz by zapewne był skreslony, ale to pomysł Pepa i on bedzie robił wszystko, zeby gosciu grał na miare Barcy, a oodejsc nie odejdzie takze z powodu ewentualnych strat na jego kupnie. Kto da za niego taka kase po takim sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”