Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1036

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2009, 15:53

Masakra. jak wszedłem sobie z ciekawości na forum Juventusu. Niektórzy mają nierówno pod sufitem:
szczypek pisze:Zdenek jeszcze raz chciałem bardzo serdecznie Ci podziękować za to, co zrobiłeś. Obrońcą jesteś marnym i nie powinno Cię być w Juventusie, ale dla milionów zbulwersowanych głosów sezonowych kibiców Ronaldo warto żyć i warto Cię w składzie mieć.
stahoo pisze:Zdenek! Dziękuję Ci z całego serca za to, co zrobiłeś Ronaldo. Co prawda mogłeś tą nogę złamać, no ale nie oczekuję od ciebie zbyt wiele. Ta minuta grozy kibiców Realu to i tak wystarczająca zabawa
Juventini2007 pisze:Zwycięstwo nad Realem cieszy, choć pamiętajmy, że to tylko turniej towarzyski. Pierwsza połowa w naszym wykonaniu przeciętna za to w drugiej aż miło się oglądało. No i te kosy na Krysi.. miodzio rotfl
Azrael pisze:Przez chwilę się zastanawiałem czy sezon za 94 mln euro już się dla Cristiano już nie skończył. Zdenek ma mózg w końcówce lewego (?) buta. Evil
Jestem trochę "pod wpływem" więc powiem, że ucieszyłbym się gdyby "Krystynie" coś się stało... Whistle
oliver pisze:Widać, że to nie był zwykły sparing, kości trzestrzały. Jestem zaskoczony dość pozytywnie ilością fauli z naszej strony ja tam lubię jak gwiazdki wąchają murawę.
:|

Są to oczywiście wyjątki, ale jak się widzi takie wpisy to nóż się w kieszeni otwiera.

Dajcie spokój z tym Messim. Do niektórych nigdy nic nie dotrze, bo mają klapki na oczach.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 sie 2009, 15:57

I tak te komentarze to nic w porownaniu z hala dziecmi z rm.pl. :twisted: 8)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 sie 2009, 15:57

Real fanie- był taki mecz Villareal-MU gdzie niejaki Capdevilla wjechał wyprostowana nogą w piszczel Ronaldo,5cm i nog by była złamana.Ja pamieam jak na stronkach Barcy i Realu ludzie pisali że szkoda ze nie trafił i jak smiał udawać faul.Dlatego idioci są wszędzie i nie warto ich cytować, tak samo jak fani MU ktorzy wybielali Scholsa po jego wejsciu w finale LM z Barca.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 sie 2009, 16:04

Hala dzieci stanowią już osobną grupę społeczną, a ich komentarzy jest tak wiele, że nikomu nie chce się już ich banować. :lol:

Do komentarzy nawet nie zajrzałem, bo tam głupoty zawsze najwięcej. To były wpisy z forum.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2009, 16:07 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 sie 2009, 16:06

Jeżeli ja jakiegoś polityka nazwę debilem , to znaczy że mam jakieś kompleksy wobec niego
tzn ze jestes niekulturalny :)
Jak dla mnie lalkuje i tyle . Nie bardzo rozumiem dlaczego mam mieć jakieś kompleksy na jego punkcie z tego powodu .
A jak dla mnie poprostu aktorzy i cwaniaczy . Czemu ja mimo ze Ronaldo nie lubie , nie wolam na niego placzek , beksa , lalka , dziewczynka , paniusia?

I znowu wojna Messi vs Ronaldo :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2009, 16:07

Sami sobie nakrecacie temat, wejscie wygladało jak wygladało, ale czesc widzi to tak jakby pilkarz Juve biegł za Ronaldo i chciał mu ummyslnie nogi połamać.

Co do Ronaldo to, ze smieje sie z niego coraz wiecej osob to nie wina kibiców Barcy. Nie trawie go za bardzo, ale spokojnie mozna dostrzec, ze nawet na blogach o innych sportach lubia dolozyć coś smiesznego o Ronaldo.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 sie 2009, 16:14

RealFan pisze:Masakra. jak wszedłem sobie z ciekawości na forum Juventusu
Kibice Juventusu wstydzą się forum juvepoland. Nawet tam nie zaglądaj.

Davson
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 01 sie 2009, 16:53

Tak, tak Snipp, Ty jesteś najmądrzejszy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 sie 2009, 18:19

MGiggs pisze:mistyku chcesz powiedzieć że w Hiszpani gra się ostrzej niż w Angli? :mrgreen:
Ronaldo jeszcze nie kopie w jaja jak Ronaldinho wieć jest dobrze.
iszpanii

Chce powiedziec, ze w Hiszpanii jest duzo wiecej chamskich i umyslnych fauli, tylko po to by zrobic przeciwnikowi krzywde. Ilosc czerwonych kartek w kazdej kolejce to nie przypadek, jednie czesc z nich jest przyznana nieslusznie badz zbyt surowo. Jesli ktos oglada La Liga i PL na biezaco to wie o czym mowie. Co nie zmienia oczywiscie, ze w Anglii gra sie bardziej fizycznie, jednak chamskich wejsc jest zdecydowanie mniej.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 sie 2009, 15:01

Podobno porozumielismy sie z Interem ws wypozyczenia Sneijdera z opcja pierwokupu i wszystko teraz zalezy od samego zawodnika. Byloby szkoda, Wesley jest jednym z moich ulubionych pilkarzy i jestem pewien, ze moze jeszcze wiele zaoferowac tej druzynie :roll: Mam nadzieje, ze to plota i jednak zostanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 15:33

Jeden konkurent dla dużo lepszego Granero mniej. Patrząc na formę Wesleya od dawna to aż tak bardzo mi nie szkoda. Od półtora sezonu z przerwą na Euro kopie się w czoło. Po dłuższym zastanowieniu jakiś czas temu wolę już van der Vaarta, który ze swoim stylem gry lepiej pasuje na zmiennika dla Kaki. Ale on pewnie też odejdzie.

Tylko wypożyczenie mi się nie podoba. To jest gówniana zabawa. Niech dają kasę od razu, robimy transfer i dziękuję. Bo albo go chcą albo nie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 sie 2009, 16:28

RealFan pisze:Jeden konkurent dla dużo lepszego Granero mniej.
Ja rozumiem, ze Granero moze mial zeszly sezon lepszy o Holendra (w duzej mierze przez kontuzje Wesleya), ale biorac pod uwage caloksztalt napewno nie jest pilkarzem lepszym i to jeszcze duzo. Dla mnie Sneijder w formie to absolutny top pomocnikow na globie, co udowodnil chociazby na ostatnim EURO. Hiszpan na taki satus musi sobie jeszcze zapracowac (chociaz niepowiedziane, ze kiedykolwiek go osiagnie).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 16:39

To zależy co chcesz porównywać. Wesley to nie jest piłkarz z bajeczną techniką, nie jest rozgrywającym i w pojedynkę raczej nie uciągnie gry, bo nie ma takiej wizji. Granero w Getafe nie miał rewelacyjnych statystyk, ale na tle kolegów wyróżniał się inteligencją boiskową (i teraz też to robi) i to jest rzecz za którą go cenię najbardziej. Wesley to piłkarz bardziej siłowy i pewnie dlatego podoba się Mourinho. Co więcej grając szeroko jako boczny pomocnik Sneijder ustępuje Hiszpanowi zbacznie i to też ważne.

Tu nie chodzi o kontuzję. To zbyt duże uproszczenie. Sneijder miał dwa miesiące dobrej gry w Realu (na samym początku), potem do końca sezonu miał pojedyncze dobre mecze i do dobrej gry potrzebował Guteigo obok siebie. Właściwie obaj siebie potrzebowali. Ogólnie sezon jako całość miał słaby. Potem było Euro, gdzie grał świetnie, potem wejście Diaby'ego, leczył się parę miesięcy, grał kaszanę i teraz w okresie przygotowawczym również gra słabiutko. Czy to ta zła kontuzja jest przyczyną? Minęło dość dużo czasu. A Sneijder gra gorej od Granero, gorzej od Gutiego i gorzej nawet od Vaarta, który jednak już nie zagra w Realu ani minuty. Popatrz ile czasu leczył się Rosicky. Zobaczysz, że jak się znowu nie połamie to w ciągu miesiąca uzyska wysoką formę.

Mówiąc o Sneijderze ciągle mamy obraz zawodnika z Euro 2008. Smutne jest to, że nie do końca jest to Wesley na co dzień. Po prostu miał życiową formę, której od tamtego czasu nikt nie widział ani w Realu ani w reprezentacji. Wielki Sneijder to Sneijder, który strzela gole i świetnie wykonuje stałe fragmenty, a nie Sneijder, który kieruje grą całego zespołu i nadaje jej tempa. Zapamiętaj, bo być może będziesz miał okazję się o tym przekonać.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 sie 2009, 17:17

Wiadomo to Holender, technika ustepuje Hiszpanom czy Brazylijczykom. Mimo wszystko jest to chyba najlepsza dla nas opcja na 10tke.
Majac w pamieci EURO mam pewnie nieco skrzywiona wizje tego pilkarza, ale pokazal tam, ze potrafi liderowac druzynie. Dla Interu najwazniejsze jest, ze doczekamy sie srodkowego ofensywnego pomocnika.
W Madrycie mu nie wyszlo, ale nowy zespol, nowa liga, nowa motywacja moze wyjsc mu na dobre. Jest stosunkowo mlody i nic nie stoi na przeszkodzie, aby odbudowal forme (nawet niekoniecznie ta z EURO).
Generalnie z naszej strony widze tylko plusy tej transakcji. Za rok mamy juz zaklepanego rozgrywajacego :]
świetnie wykonuje stałe fragmenty
To jest wielki atut dla nas bo bardzo nam brakuje opcji przy stalych fragmentach, szczegolnie, ze nie ma juz Figo.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sie 2009, 18:02

Maciek (interista) pisze:Dla mnie Sneijder w formie to absolutny top pomocnikow na globie, co udowodnil chociazby na ostatnim EURO.
Top :P Niespełnione pichichi z poczatku kariery w Realu. :wink: Holandia MvB :idea: Osobiscie nie pamietam jak sobie tam radzil, ale moze jest cos w tym co piszeRealFan tam takze miał obok graczy, ktorzy mu pomagali w rozgrywaniu i to bardzo. Sam druzyny nie pociagnie, nie bedzie jej liderem.
Nie wiem co potrzeba Interowi, ale skoro chcieli Hleba to moga chciec i Sneijdera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”