FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1037

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 07 sty 2010, 16:18

Jeżeli Secco i spółka będą chcieli go kupic, to kiedy dadzą ustaloną kwotę, to nie macie nic do gadania w tej kwestii
barcelona oczywiscie nie bedzie miala nic do gadania,ale jesli-czysto teoretycznie-pojawi sie klub ,ktory bedzie martinowi z jakichs wzgledow bardziej pasowal to nie musi od nowego sezonu grac w turynie
sam uwazam,ze na prawej obronie nie ma przyszlosci,ze wzgledu na slabe dosrodkowania,mierny drybling
sama szybkosc,agresja,dobre wslizgi to za malo jak na bocznego obronce-widze w nim raczej takiego pilkarza jak montero-tez super wzglizgi,zadziornosc

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2010, 17:30

dobre wslizgi
Wczoraj te dobre wślizgi dały mu czerwoną kartkę, a wcale nie miał mocnego przeciwnika.

Caceres to przypadek niecodzienny. Wcześniej pisałem, że zrobił progres, że dobrze zaadaptował się na prawej obronie i sporo się na niej nauczył. To fakt, ale wtedy Martin miał ewidentną zwyżkę formy po której śladu już nie ma i znów robi błędy. Nie chodzi nawet o to, że jest słaby w ofensywie, Martin popełnia błędy w obronie, źle się ustawia, nie potrafi trzymać swojej pozycji, nie radzi sobie w pojedynkach 1:1, jest mocno chaotyczny. To już jest dla JUVE wyraźny problem na prawym boku obrony, na środku obrony to jest strzelanie sobie w stopę. Już lepiej by było grać w 10 niż z nim ma środku. Przynajmniej Chielliniemu by się nie pałętał pod nogami. Caceres to niestety na razie bardzo przeciętny zawodnik, gra w JUVE bo sytuacja kadrowa na bokach obrony jest wybitnie ciężka, czasem gra lepiej, czasem gra gorzej, a na środek obrony nie nadaje się kompletnie
Ja jego w JUVE w przyszłym sezonie się nie spodziewam. Nie chodzi o to czy będzie wart 10 mln czy nie (teraz jest wart z 6 jak dla mnie), chodzi o to, że JUVE w przyszłym sezonie musi być o klasę, albo i dwie mocniejszy na bokach obrony, Caceres się aż tak nie zepnie... to gracz na poziomie jakiegoś mocnego średniaka.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 sty 2010, 18:12

Czy aby na pewno Barca nie ma nic do gadania ?
Czy te 10 mln to cena pierwokupu czy wykupu, tzn jak FC Barcelona będzie chciała Caceresa sprzedać to za tyle go odda Juventusowi ?

Mnie osobiście bardziej niż niewypał w postaci hleba czy chyba mimo wszystko Caceresa martwią interesy robione z firmą Traffic. Keirisson i Henrique to piłkarze z ich stajni. Wolałbym, żeby Barca nie robiła takich dilów

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 07 sty 2010, 19:20

Jak Barca będzie chciała go sprzedać to nawet za 5mln puści. Jeżeli Juve nie załatwi sobie przed kolejnym sezonem dobrego transferu na obrone to napewno skorzysta z klauzuli Caceresa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2010, 19:24

znaczy się, jak JUVE go będzie chciał to składa wcześniej wynegocjowaną ofertę (11 mln dokładnie) i Barcelona musi ją zaakceptować. O wszystkim decyduje JUVE i sam zawodnik, który zawsze może ofertę JUVE odrzucić
Jeżeli Juve nie załatwi sobie przed kolejnym sezonem dobrego transferu na obrone to napewno skorzysta z klauzuli Caceresa.
OWszem zawsze to jakaś alternatywa jest, ale pierwszy plan pewnie będzie inny

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sty 2010, 20:42

jordan20 pisze:sam uwazam,ze na prawej obronie nie ma przyszlosci,ze wzgledu na slabe dosrodkowania,mierny drybling
Dosrodkowania ma poprawne, z dryblingiem faktycznie jest kiepsko, ale na poziomie Grygery.
(L)oczkerson pisze:Wczoraj te dobre wślizgi dały mu czerwoną kartkę, a wcale nie miał mocnego przeciwnika.
A z Bayernem dały karnego...

Dla mnie Caceres nie powinien zostać wykupiony. Jak go oglądam, to - mając w świadomości Barcelonę z 6 trofeami - zastanawiam się jak on tu trafił (do Katalonii w sensie). I nadziwić się nie mogę... Miał być alternatywą dla Alvesa? Phi...

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 08 sty 2010, 10:01

Bienias pisze:
od kogo dostali swoje szanse na wypozyczeniach bo chyba nie od trenera Barcy ktory w tym temacie ma decydujace slowo. Idac twoim tokiem myslenia Czyhry i Maxwella za pol roku nie powinno byc bo graja slabo i sie prezentuja gorzej niz swego czasu Hleb i Caceres na swoich pozycjach.
Keirrison oraz Henrique to inny przypadek. Do dzis sie zastanawiam jaki sens maja wypozyczenia? Jak dla mnie Pep w kwestii transferow daje wiecej dupy niz pozytku.
Obaj dostali swoje szanse w poprzednim sezonie, zespół wygrał wszystko a wkład tych piłkarzy w sukces był mizerny. Teraz na wypożyczeniach idzie im różnie i jak dla mnie nie mają po co wracać. Czyhry i Maxwell mogą sobie za pół roku odchodzić, pozegnam ich bez żalu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 sty 2010, 10:55

Boromir pisze: Dla mnie Caceres nie powinien zostać wykupiony. Jak go oglądam, to - mając w świadomości Barcelonę z 6 trofeami - zastanawiam się jak on tu trafił (do Katalonii w sensie). I nadziwić się nie mogę... Miał być alternatywą dla Alvesa? Phi...
Caceres przychodził na środek, ale Pique wszystko zepsuł :lol:
Na prawej stronie to on chyba w Barcy nigdy nie zagrał(ale mogę sie mylić), za to na lewej obronie szansę dostał(również mogę się mylić :wink: )
A kto jest alternatywą dla Alvesa ? Puyol. kiedyś miał być to Victor Sanchez, ale to stare dzieję

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2010, 18:13

Dzisiaj spotkanie z Tenerife. Zespołem, ktory ma jedna z najgorszych defensywi i ofensyw w lidze. Nie widze innego wyjscia jak mocno -przekonywujace zwyciestwo. Patrzać na dwa ostatnie spotkania z perspektywy kolejnych spotkan 2 tegorocznych przeciwników Barcy i w lidze i Copa del Rey, to można sie zastanawiać czy w Barcelonie wszystko jest OK. Villarreal i Sevilla to ekipy, które zawalaja spotkanie po spotkaniu ostatnio, maja problemy kadrowe z roznych przyczyn, a jednak Barca dwukrotnie nie potrafila z nimi wygrac na własnym obiekcie. To moze napewno niepokoić.
Dzisiaj jest dobra okazja do powrotu na własciwe tory. Nie wiem czego sie spodziewać po Pepie, ale licze, ze Thiago zagra od początku, nie chciałbym widzieć Titiego na środku, ale takze nie Bojana. Nie ździwie sie jeśli na środku zagra Messi, a Pedro z Henrym na bokach. Mam nadzieje, ze poroci styl z poczatku sezonu 2008/09 i w 30 minut bedzie po zawodnach i skupienie sie na rewanzu w CdR. 8)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 sty 2010, 18:23

Jak podobno twierdzi oficjalna Barca została gorąco powitana na Teneryfie, a najbardziej Pedro 8) więc wypadłoby, zeby zagrał od początku, ale to żaden argument dla Pepa. Myśle, ze Thiago ma szansę zagrać od początku. Pep może wystawić na środku Bojana i na prawej Henrego, bądź Henrego na środku ataku a Iniestę na lewym ataku, wtedy w pomocy mógłby zagrać Thiago

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sty 2010, 18:36

Jak dla mnie gramy wazny mecz. Musimy wygrac i wreszcie cos nastrzelac. Henry tydzien temu sie obudzil mam nadzieje ze dzis przelamie swoja i nasza niemoc. W kazdym razie widze go w napadzie. Bojan? Z Sevilla gral slabiutko. Wole Henryego na szpicy i Pedro z Messim na skrzydlach. Iniesta na srodku z Xavim i jedziemy w pierwszej polowie tak zeby w drugiej kontrolowac 3 punkty.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 sty 2010, 20:37

Valdés, Alves, Puyol, Márquez, Maxwell, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Henry, Messi i Bojan
Bojan na środku, Iniesta w pomocy

Pique nie ma nawet na ławce rezerwowych :shock:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 sty 2010, 21:50

:lol:

Spokojnie moglismy przegrywac po 2:0 po pierwszych 10 minutach, a wygrywamy 3:0. Jest juz pozamiatane, mimo ze gramy dzisiaj slabo. Mecz bez historii.

Martwi jedynie, ze Pique siedzi na trybunach. Oby to nie byl zaden uraz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sty 2010, 21:52

a ja sie ciesze. Zagralismy cos a la Madryt. Czyli dobry bramkarz i zabojcze kontry. Jak dla mnie fajnie. Ostatnio nie idzie nam gra w srodku boiska. Jakos nie potrafimy uszanowac pilki. Trzeba bylo znalezc wyjscie i mamy 3.
Puyol z ta reka dal ciala

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2010, 21:56

Nie pamietam ekpiy, ktora rozegrała za Pepa tak dobre 30 minut z Barca. To nie jest dobra wiadomość, ale wynik jest jaki jest i cieszyć się można. Ostatni kwadrans powinien być od poczatku i by było OK.
Martwi fakt, ze dwojka środkowych obrońców ma żółtka, ale teraz powinno być spokojniej. Bojan dzisiaj duzy plus, w obu sytuacjach patrząc wstecz by strzelał ale podał. Messi dwie bramki i asysta. Dobrze dzisiaj ze skutecznoscia teraz spokojnie dograć spotkanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”