Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1037

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 18:23

Maćku nie wiem czego Wy od niego oczekujecie, ale jeśli chcecie, by był rozgrywającym zawieszonym za napastnikami, to naprawdę lepszy jest już Vaart. Sneijder się do tego nie nadaje. Co prawda przewyższa kreatywnością Waszych pomocników, ale cudów w tym elemencie nie można od niego oczekiwać.

Ze stałymi fragmentami gry u Wesa jest tak, że jak jest w formie to bije je znakomicie, ale gdy formy nie ma... to ['] wali jakieś świece nikt nie wie do kogo, a strzela 10 metrów od bramki.

Tylko nie denerwujecie mnie z tym wypożyczeniem. Transfer definitywny ma być.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 sie 2009, 19:03

Teraz polecasz VdV, a tak napisales w temacie Interu :P
RealFan pisze:Z Van der Vaartem jest jeden problem. On nie umie grać w defensywnym zespole. To piłkarz, który sam niewiele zrobi, musi mieć z kim grać z przodu i raczej nie umie prowadzić gry daleko od bramki. Natomiast Inter systemem Salasa grać nie będzie, więc jak chcecie go, to tym lepiej, ale możecie się na nim przejechać, coś jak Zabłocki na mydle :P
Czego oczekuje. Jezli chodzi o naszych napastnikow to wyglada na to, ze Milito sobie poradzi, sprawia wrazenie samowystarczalnego. Dla Eto'o faktycznie przydalby sie ktos stymulujacy. Przede wszystkim jednak w Sneijderze upatrywalbym ofensywnego lidera pomocy (kogos takiego jak Lampard w Chelsea).

To jeszcze wroce do EURO pamietam, ze VdV sprawial wrazenie bezradnego jezeli nie zostal dobrze obsluzony przez kolegow, zupelnie przeciwnie do Wesleya. Ponadto wazne sa tez kwestie ambicji boiskowej i w tym elemecie rownie Sneijder mi imponowal. Generalnie to od tamtej pory wielkim moim pragnieniem stalo sie zobaczyc Holendra w koszulce Interu bo naprawde niewielu pilkarzy zrobilo na mnie takie wrazenie jak on wowczas.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 19:11

No prawdę napisałem (no może trochę wyolbrzymiłem), bo van der Vaart jest najlepszy gdy ma z kim grać w okolicach 20 metra. A jak nie ma komu podać to się wkurwia i wali na bramę :P Mimo to jako wysunięty pomocnik w 4-3-1-2 sprawdza się dużo lepiej od Wesleya. Powiem ci, że Sneijder to piłkarz, który bardziej pasuje do tej cofniętej trójki pomocników niż do roli tego wysuniętego, podczas gdy mediapunta to nominalna pozycja dla Vaarta. :wink: Dlatego jeśli nie będziecie grać ciągle duetem Eto'o - Milito to Rafael byłby dla Was nieporównywalnie lepszy, choć pewnie skrzydeł też do końca by nie rozwinął tak długo, jak Inter nie dałby mu więcej graczy ofensywnych i potrafiących grać piłką. Gdyby sobie wyobrazić, że w ataku macie jednego z wcześniej wymienionej dwójki, a obok jest Cassano (pewnie nic z tego), to VdV byłby w stanie już naprawdę zrobić różnicę. Kupując Sneijdera w moim przekonaniu nadal zostajecie bez idealnego człowieka na wiadomej pozycji.

Więc wszystko sprowadza się do tego, czego chcecie. Jeśli to ma być piłkarz grający tuż za napastnikami to lepszy jest Rafa i trzeba pamiętać by dać mu kogoś z kim może wymienić kilka podań. W innym wypadku naprawdę moglibyście się na nim przejechać. Jeśli to ma być ktoś grający bliżej środka pola to wtedy lepszy jest Sneijder, bo tam van der Vaart nie istnieje.

Więc podsumowując ja proponuję pakiecik. :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 sie 2009, 19:39

No nie wiem, sam juz nie wiem. Dla Mourinho nie bez znaczenia moze byc fakt, ze Wesley gral skrzydlowego w reprezentacji przy 4-3-3 (nie wiem czy VdV ma do tego predyspozycje), Zasadniczo jednak nastawiamy sie na 4-3-1-2 i szukamy takiego lacznika ataku z pomoca. Jednak pamietac nalezy, ze jestesmy zespolem defensywnym (wiec zawodnik duzo czasu spedzi w srodku pola), ja jednak bardziej widze Sneijdera u nas.
W kazdym razie jezeli prawda okaze sie wypozyczenie to naprawde malo ryzykujemy.
Więc podsumowując ja proponuję pakiecik
To byloby nieglupie Jednak biorac pod uwage jaki mamy problem z pozbyciem sie niechcianych pilkarzy jest to malo prawdopodobne rozwiazanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 21:11

Maciek (interista) pisze:Dla Mourinho nie bez znaczenia moze byc fakt, ze Wesley gral skrzydlowego w reprezentacji przy 4-3-3 (nie wiem czy VdV ma do tego predyspozycje)
I jeden i drugi z boku boiska tracą więcej niż połowę wartości, więc ustawianie tam któregoś z Holendrów mija się z celem.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 sie 2009, 22:36

RealFan pisze:proponuję pakiecik. :P
Sam Granero wiosny nie czyni. IMO jeden z Holendrow powinien zostac, bo musimy przeciez miec solidna lawke. Sneijder jest bardziej uniwersalny, wiec to jego bym zostawil. Jesli dobrze licze mamy obecnie w kadrze 29 pilkarzy. Odejda Huntelaar, Negredo, Vaart, Drenthe( :pray: ) i - w przypadku przyjscia Xabiego - Diarra i wystarczy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2009, 23:06

Spośród Holendrów tylko van der Vaart nadaje się na zmiennika dla Kaki. Skoro on ma odejść to Sneijder też może, bo on do gry na bok nawet ze schodzeniem do środka się nie nadaje i dał na to aż zbyt wiele dowodów. Sneijder tylko na papierze jest wszechstronny, ale na boisku jest to weryfikowane i dobrze może grać tylko na jednej pozycji tak naprawdę. Poza tym Rafael pojawił się w Madrycie w zwiazku z kontuzją Wesleya. Mieliśmy (właściwie nadal mamy) Sneijdera, Van der Vaarta i Gutiego, teraz możemy mieć Kakę, Granero i Gutiego. Starczy.

Mamy mieć dwóch piłkarzy na każdą pozycję. Nie zapominaj o tym. Są jeszcze pozycje wymagające trzech graczy. Dwóch DM (Lass i pewnie Gago, choć Mahamadou jest dla mnie bardziej przekonywujący), dwóch piłkarzy na środku pomocy (Guti i oby Xabi), dwóch ofensywnych pomocników grających też jako fałszywi skrzydłowi (Kaka i Granero), dwóch piłkarzy na drugą stronę boiska (Cristiano i Robben), reszta to 9 obrońców (Arbeloa, Marcelo, Pepe, Albiol, Metzelder, Garay. Ramos, Torres, Salgado (nie odejdzie)), 4 napastników (Raul, Benzema, Higuain i trudno wyczuć kto) i trzech bramkarzy. W sumie jest 24 piłkarzy, czyli o jednego za mało. Teraz co jest nam bardziej potrzebne. Przydałoby się mieć 3 typowych DM, bo to wrażliwa pozycja, więc może zostać Diarra.

Zostanie Sneijdera ma sens tylko i wyłącznie przy niepowodzeniu zakupu Alonso. Można oczywiście namieszać i odskoczyć od zasady dwóch na każdą pozycję, tylko po co to robić? Można oddać kogoś z obrony, czyli Torresa (opcja warta rozważenia) lub Garaya (co by było średnim pomysłem). Podsumowując oddanie dwójki Holendrów wcale nie byłoby złe i nie zrobiłoby nam luk na ławce.

EDIT:

Post trochę zmieniony ze względu na mały błąd w matematyce :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 sie 2009, 0:50

No niezle... Salgado rozwiazal kontrakt z Realem, mimo ze mial jeszcze rok czasu. Nie spodziewalem sie tego zupelnie, zaskoczenie straszne, ale w sumie madra decyzja - po transferze Arbeloi nie pogralby za wiele, schodzi ze sceny w dobrym momencie. Wielki dzieki dla Michela za 10lat profesjonalnego zachowania i zostawiania serca na boisku...

Kto 4 kapitanem? Ramos?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2009, 10:16

cru pisze:No niezle... Salgado rozwiazal kontrakt z Realem, mimo ze mial jeszcze rok czasu.
Rozwiązał? Z doniesień prasy wynika, że to Real zerwał z nim kontrakt, i to telefonicznie. Jeśli to prawda, to jest to styl godny pożałowania. Fakt, że dostanie odszkodowanie, tego nie usprawiedliwa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 12:10

Co prawda nie telefonicznie, tylko w biurze, ale :shock: W życiu bym się nie spodziewał.
cru pisze:Kto 4 kapitanem? Ramos?
Po co aż czterech kapitanów. Raul, Guti i Casillas wystarczą w zupełności.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 sie 2009, 12:16

Takie Hierro bis trochę wyszło.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 sie 2009, 12:23

Jestem zaskoczony tą nagłą decyzją. Przyznam, że to 'trochę' nieładnie ze strony klubu, w końcu Salgado był w Realu od tylu lat. Dobrze Maciek zauważył, że to bardzo podobna sytuacja co z Hierro. Tak się nie robi, choć z drugiej strony nie ukrywam że cieszę się, że Michela już nie ma w Realu, jego czas już dawno przeminął, ale klub mógł jakoś subtelniej to rozwiązać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 13:03

Klub jeszcze nie potwierdził doniesień o Salgado, ale to raczej kwestia czasu, gdy dopięte zostaną wszystkie formalności. Dzięki za wszystko Michel! Szkoda, że nie będzie miał swojego meczu pożegnalnego.

Tymczasem Valdano wypowiedział się w podobnym tonie, co wczoraj agent Sneijdera. Coraz więcej wskazuje więc na to, że Holender może zostać w klubie. Jeśli tak się stanie to musi się ogarnąć (wtedy mógłby być wartościowym zmiennikiem, a może i w pierwszym składzie by pograł), bo w innym wypadku długie siedzenie na ławie ma jak w banku. :wink: Jeśli jednak Pellegrini naprawdę chce mieć go do swojej dyspozycji, to nie ma powodu, by robić coś wbrew jego woli.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 sie 2009, 13:52

Moze wiec jednak wyjdzie na moje, RealFan :wink:
O odejsciu Salgado mowilem juz od dawna. Michel ma ponoc zwolac konferencje prasowa. Z niej pewnie dowiemy sie wiecej o kulisach tego rozstania. Jakie by one nie byly, nalezy mu sie wdziecznosc za te wszystkie lata spedzone w klubie :beer: Muchas gracias.

EDIT: Konferencja Michela jutro o 13. Wedlug niepotwierdzonych informacji oficjalne pozegnanie pilkarza nastapi podczas mecz z Milanem o Trofeo Bernabeu 25 sierpnia.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 sie 2009, 19:14

Alonso w Realu! :mike:

Oficjalna Liverpoolu potwierdza http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldow ... 4-1808.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”