AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1037

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2011, 17:16

Zebralem to co Twoim zdaniem jest argumentem w dyskusji i jeszcze mi zarzucasz klamstwo?
Podawałem Ci dane dotyczące pojedynczych piłkarzy, a Ty to chciałeś przysłonić ogólną statystyką przekłamywaną przez nadmierny wysiłek trzech piłkarzy, którzy biegali ponad normę. Oczywiście nie wspomniałeś ani o tym, ani o tym, że wszyscy inni biegali mnie, niż zwykle. Rewanż został wyraźnie odpuszczony, co wychodzi ze statystyk, dlatego chciałem ujawnić Twoje nieczyste zagrania ze statystykami.
Jak Flamini biega 13 kilometrów, a Boateng 8, to wychodzi, że obaj przebiegli grubo ponad 10 kilometrów na łebka. Tymczasem jeden się na boisku obijał, a drugi się starał.
Chyba że uważasz odpuszczenie meczu za bieganie po trzy kilometry w spotkaniu. Jeśli tak, to powodzenia. :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 mar 2011, 17:22

Chcesz cos udowadniac na podstawie pojedynczych pilkarzy przepisz wszystko do tematu i nam napisz dlaczego ten biegal mniej a ten wiecej. Ile kto gral w danym spotkaniu kto jest rezerwowym wiec bardziej sie staral a kto nie mial motywacji (skoro tak wszystko wiesz). Potem nam udowodnij dlaczego z Realem biegaja mniej a z Ajaxem w meczu o nic wiecej. Ja nie bede odwalal za Ciebie calej roboty. Wkopales sie w asensowny argument o przebieganych metrach to teraz go bron.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 mar 2011, 17:38

Kurczę dużo tego natworzyliście. Teraz nie mam za bardzo jak się odnieść do części argumentów ale na szybko. Boateng przebiegł 9km i zszedł kwadrans przed końcem, Flamini grał praktycznie do końca, jak tu można mówić, że jeden się obijał? Poza tym zgadzam się z tym co napisał Łukasz_, przecież każdy mecz jest inny i na to ile kto biega ma wpływ kilka składowych np. posiadanie piłki ,drużyna grająca z Barcą ganiałaby jak głupia za piłką, kiedy indziej mamy szachy i mniej ganiania więc jak tu opierać się na tym w ocenie "starania się".

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 mar 2011, 13:56

Kontynuując temat przebudowy Milanu ciekawy news się dziś pojawił:
Propozycje przedłużenia kontraktów otrzymają tylko: Pirlo (6 mln), Nesta (4.5 mln), Ambrosini (3 mln) - 50% dotychczasowych zarobków. Dobry pomysł, jak komuś nie pasują takie warunki to może poszukać sobie innego klubu, który będzie mu płacił więcej. Podobno oferta Juve dla Pirlo to 3 mln rocznie, więc pewnie zostanie.

Pozostali zawodnicy: Seedorf (4 mln), Zambrotta (3.5 mln), Jankulovski (2.8 mln), Legrottaglie (ostatnio w Juve 1.5 mln), Van Bommel (nie mam danych) mają odejść.

Max chce znacznie uszczuplić kadrę, stawiając na jakość graczy a nie ich ilość - to jest także dobry pomysł. Obecnie mamy strasznie szeroką kadrę, z dużą ilością zaawansowanych wiekowo zawodników, co sprawia, że często nie są oni dostępni i nie ma komu grać. Allegri chce mieć 20 graczy nadających się do gry w pierwszej drużynie i to jest dobra liczba. Chociaż trudno sobie to wyobrazić.
Obecnie w kadrze seniorskiej Milan posiada: uwaga... 30 zawodników! A nawet 31 bo Onyewu póki co jest tylko wypożyczony do Twente.
W tym 13 obrońców i 10 pomocników :) A przecież to w tych formacjach mieliśmy w ciągu sezonu największe problemy z kontuzjami.

Jest w kim wybierać, w kwestii pozbywania się graczy.

W bramce jest Abbiati, Amelia i Roma. Jedyne ruchy prawdopodobne to wykupienie Amelii i jego transfer do Romy, a w jego miejsce Marchetti. Finansowo raczej porównywalnie. Romie przedłużyć jeszcze kontrakt na kolejny rok.

Na chwilę obecną z obrońców powinni tylko zostać: Thiago, Nesta, Antonini, Abate, Yepes, Vila. 6 graczy. Jeśli potwierdzą się plotki o Mexesie (jestem na tak), Taiwo (jestem na nie), to potrzebny będzie jeszcze tylko prawy obrońca - na niego zostaną wydane pieniądze. 9 graczy, kadra kompletna. Można ściągnąć Astoriego za niewielkie pieniądze ewentualnie.
Nie wiem co będzie z Soktatisem (1 mln), ale chyba zostanie sprzedany, Onyewu (1 mln) pewnie też zostanie w Holandii. Pozostaje jeszcze pozbyć się Oddo (1.5 mln), Bonerę (2 mln) i Legro.

W pomocy w następnym sezonie widziałbym z obecnych piłkarzy: Merkela, Emanuelsona, Gattuso, Strassera, Flaminiego, Boatenga i raczej Ambro z Pirlo.
To jest już 8 graczy. Cóż, tu powinny pójść duże pieniądze na Ganso lub kogoś podobnego.
9 graczy myślę, że byłoby również wystarczająco. Merkel i Strasser powinni grać coraz więcej.
Pozbyć się: Van Bommela i Seedorfa (4 mln)

W ataku piątka graczy: Zlatan, Pato, Robinho, Cassano, Pippo.
Najbardziej sensowne byłoby nie przedłużanie kontaktu z Inzaghim (2 mln) i w jego miejsce ściągniecie kogoś, kto mógłby grać zamiast Zlatana.
Juve podobno nie kwapi się do wykupu Matriego z Cagliari, więc myślę, że można spróbować. Cellino liczy sobie za niego 15 mln - oddajemy Astoriego i wysyłamy Łysego na negocjacje, cena spada do 10 mln.
Jednak pewnie Inzgahi dostanie przedłużenie kontraktu i nikt nowy się nie pojawi.

Z tej pobieżnej analizy wynika, że trzeba wydać pieniądze na prawego obrońcę i rozgrywającego, ewentualnie jeszcze na napastnika. Plus 1 rata za Zlatana i wykup Boatenga.
Pozbywając się kilku graczy i redukując umowy kilku innych budżet płacowy zmniejsza się grubo ponad 20 mln, a razem z podatkami 40 mln.
Można działać.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 mar 2011, 15:45

Co do obrony, to liczę na kogoś na prawą stronę choć jeśli Abate będzie grać jak grał to mi styka, jedynie zmiennik dla niego by się przydał. Oddo i Zambrotta nie odejdą bo mają jeszcze przez rok kontrakty, zresztą Oddo i tak nikt nie chce. Fajnie by było, ale to mało realna opcja, jeśli by się ktoś zgłosił po Bonerę, strasznie denerwuje mnie ten zawodnik, nic z niego już nie będzie i pożegnałbym go z uśmiechem na twarzyKoniecznie musi przyjść ktoś na lewą obronę, Emanuelson niech się uczy grać tam, ale i tak musi jeszcze ktoś przyjść, co do tego nie ma wątpliwości. Z pomocy odejść muszą Pirlo i Seedorf, niestety z nimi nasza pomoc jest zastygła strasznie. Jest Gattuso, Boateng, Flamini, mam nadzieję Ambrosini, zostawiłbym też Van Bommela, jako rezerwowy nadaję się na długi sezon w sam raz. Atak, wiadomo musi być Ganso, po prostu musi a nie jakiś tam Kaka. Co do reszty to muszą pracować a efekty tego będą widoczne, jestem tego pewien. Szkoda tylko, że Inzaghi ma wolną rękę w kwestii przedłużenia kontraktu bo tylko niepotrzebnie zajmuje miejsce komuś młodszemu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 mar 2011, 16:28

Bardzo podoba mi się pomysł z uszczupleniem kadry. Mamy za dużo graczy w kadrze i z tego powodu nie możemy zrobić nowych wzmocnień. Oferty przedłużenia kontraktu przedstawiłbym dwóm graczom: Nesta i Ambrosini. Obaj nie powinni robić problemu z obniżeniem pensji. Pirlo bardzo cenie, ale przeprowadzka powinna wyjść i jemu i nam dobrze. Inzaghi to fajny gracz, ale nie potrafił zejść ze sceny w odpowiednim momencie.

Ostatnio znów pojawiła się informacja, że Marchetti od lata zajmie miejsce Amelii i będzie kosztował 5 milionów euro. Jako opcja rezerwowa to całkiem solidny gracz, ale jeżeli zarząd myśli o nim jako sukcesorze Abbiatiego to średnio mi to przypada do gustu. Jako ewentualnego następcę naszego bramkarza widziałbym Stekelenburga, Sirigu(obom panom kończą się kontrakty w 2012 roku i obaj nie chcą ich przedłużać co znacząco wpłynie na kwotę odstępnego) bądź piłkarza, który by do nas zawitał już dawno, gdyby Abbiati zdecydował się na transfer bodajże do Torino, czyli Lloris. Jako 3 bramkarza widzę Romę.

Obrona i tu zaczyna się problem. Jako pewniaków w przyszłym sezonie z naszej obecnej kadry widzę: Nestę, Silvę, Abatę, Antoniniego, Zambrottę i Yepesa. Nie wiadomo co z Vilą i na jaką pozycję szykowany jest Emanuelson. Papastathopoulos pewnie odejdzie. Ruscy dobrze płacą to może się nawet zwróci. Ciągle niewiadomo co z Mexesem, ale liczę, że jest nasz. W takim wypadku trzeba ściągnąć dwóch bocznych obrońców z miejsca gotowych do gry w pierwszym składzie. Za priorytet uważam lewą stronę defensywy. Mówi się o Taiwo(jeżeli będzie możliwość ściągnięcia dwóch graczy z po za UE to jestem na tak, w przeciwnym wypadu na nie) i o Cissokho. Znacząca różnica między nimi to około 10-15 mln euro. Kiedyś pisałem, że Milan zainteresuję się napewno sytuacją kontraktową Alvesa i ostatnio prasa nas z nim łączy. Jeżeli miałbym wybrać między nim a Ramosem(dwóch drogich obrońców z nami łączonych) to bez wahania wskazuję Brazylijczyka. Zobaczymy jak sprawa się rozwinie w lecie.

W pomocy liczę na Boatenga, Ambrosiniego, Gattuso, Merkela i Strassera. Po Flaminiego liczę, że się ktoś zgłosi póki można jeszcze na nim coś zarobić, ale w innym przypadku zostawiłbym go na kolejny sezon. O Pirlo już pisałem, van Bommela nie chcę, Seedorf niech wybierze się do MLS. Ściągnąć trzeba ofensywnego pomocnika i nie mam tu na myśli Kaki. Moim faworytem jest Ganso, Lucasa będę obserwował w kadrze Brazylii i jak się uda w jakimś meczu ligowych, a Lamela mnie nie przekonuję, ale ufam Braidzie. W przypadku odejścia Pirlo, Bommela trzeba ściągnąć kogoś na środek pomocy, który potrafi coś zagrać do przodu. Montolivo, Poli to ciekawe nazwiska i łączone z nami.

O ataku nie ma co dużo pisać. Oby nie przyszedł Balotelli i w przypadku odejścia Pippo powinna nas tam czekać czysto kosmetyczna zmiana. Matri ciekawa opcja, wychowanek, ale zapewne drogi i trudno mi się zdecydować kogo bardziej bym wolał - jego czy Astoriego. Trzeba też dodać, że jeszcze nie wiadomo jakie plany ma wobec niego Juve

Wiecie z kim dziś Galliani jadł lunch? :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 mar 2011, 16:58

Mnie też się podoba ta opcja ze znaczną redukcją zarobków Nesty i Ambro, uważam też, że Pirlo na to co prezentuję nie powinien aż tyle dostać [ o ile miałby zostać, jakoś nie jestem za tym pomysłem ].

Piłkarze, którym miałoby się podziękować to też uważam za dobry manewr, liczyłbym też na odejście Urby'ego, ale na takie zasadzie jak ktoś już pisał - zrobić transakcje łączoną za Montolivo czy Poliego bo wtedy cena spada za jednego z tych graczy, a druga sprawa, że nie wiele tracimy na Holendrze bo przyszedł do Nas za grosze, a nadal jest młody.

Co do obrony to podoba mi się, że w obwodzie jest Yepes, oby Mexes oraz Thiago z Nestą.Ciężko mi powiedzieć jak wygląda Vila bo nigdy nie widziałem jak gra, Abate jak dalej będzie się tak rozwijać to nawet mi pasuję na tą prawą stronę i uważałbym, że lewa jest bardziej priorytetowa.Z tego co pamiętam Mete obstawał za Taiwo, ale dla mnie ten zawodnik jest mocno przeciętny - nie sądzę, żeby był znacznie lepszy niż Antonini.Jestem też na nie jak Nebula.Widziałbym Aly'ego w zespole, można pisać, że trzeba się liczyć z wydatkiem funduszy, ale nie oszukujmy się jak chcemy mieć kogoś klasowego to trzeba wydać cokolwiek.

W pomocy chciałbym przede wszystkim, żeby szybko dograna została sprawa z Kevinem-Princem i żeby szybko stał się Naszym graczem.Będzie Ambro, Gattuso, Prince, Strasser, Merkel i średnio widzę w zespole Flaminiego, ale na upartego mógłby zostać chyba, że dałoby radę zakontraktować Poliego bądź Montolivo [ jak z ceną za niego by bylo, do kiedy ma umowę z Fiorą ? ].I główna kwestia to rozgrywający, Nasz główny problem z grą do produ.Przyznam szczerze, że nie monituję rynku południowo-amerykańskiego jak Wy także ciężko mi powiedzieć jak Ganso wygląda, ale dużo naczytałem się w tym temacie dobrego na jego temat także optowałbym za jego ściągnięciem - a jak nie jego to po prostu klasowego rozgrywającego do Milanu [ tylko nie Kaka ].Nie wiem czy to były tylko rozważania Nasze na forum czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, ale jeśli tak to chętnie widziałbym Eriksena w Milanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 mar 2011, 17:22

Montolivo [ jak z ceną za niego by bylo, do kiedy ma umowę z Fiorą ? ].
Ma umowę do 2012 roku. Ponoć nie kwapi się do przedłużenia, więc w takim wypadku Viola będzie zmuszona go sprzedać w to lato za miarę rozsądną cenę. Na początku faworytem do jego podpisu miałbyć Inter, ale po sprawie Pirlo(ponoć nie zgadza się na mniejsze zarobki) Galliani kontaktował się z zarządem klubu z Florencji. Wtedy pojawiła się opcja Emanuelson + kasa = Monolivo.

Co ciekawe z Interem walczymy napewno o Ganso, mówi się, że niebiescy włączyli się do walki o Mexesa i wszystko na to wskazuję, że Montolivo też może być wspólnym celem.
Nie wiem czy to były tylko rozważania Nasze na forum czy rzeczywiście jest coś na rzeczy, ale jeśli tak to chętnie widziałbym Eriksena w Milanie.
O młodym duńczyku pisało się sporo w różnych gazetach pod koniec ubiegłego roku i w styczniowe mercato. Dla mnie to dość ciekawy gracz i przypadku fiaska rozmów w sprawie Ganso to jego widziałbym w barwach Milanu(z piłkarzy którzy byli z nami łączeni). Z tym, że Christiana ciągnie do Barcelony, ale oni pewnie kupią Fabregasa, więc dla niego tam miejsca nie będzie.

Galliani dziś jadł lunch z Messim :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 mar 2011, 17:51

Nebula RN
Skąd ten news? Bo ciekawie to zarysowałeś, ale na tuttomercato, LGdS, milannews i źródłach wtórnych - acmilan24, acmilan.pl, acmilan.com.pl nic takiego nie ma. Ani o redukcji kadry, ani o proponowanych nowych umowach, zero.
Pierwsze słyszę o zainteresowaniu przedłużeniem kontraktu z Pirlo, raczej słyszałem o dużej różnicy w stanowiskach obu stron i słowa powątpiewania agenta Pirlo na temat odnowienia umowy.
Swoje stanowisko na temat przedłużenia umowy z niektórymi graczami już przedstawiłem, więc nie będę się powtarzał. Od siebie chciałem dodać dwie rzeczy:
1. Prawa obrona jest dla mnie numerem trzy na liście priorytetów po lewym obrońcy i rozgrywającym (zależnie od przedłużenia umowy z Pirlo albo rezerwowy jak Poli, albo pierwszoplanowy gracz jak Montolivo), z tym, że bez tych dwóch piłkarzy nie wyobrażam sobie nowego sezonu, a prawy obrońca niezwykle by się przydał. Na temat Abate mam swoje zdanie, bardzo bym chciał, żeby na prawą stronę przyszedł odpowiednik Cissokho czy Taiwo.
2. Taiwo dał jasny sygnał, że chce do Milanu. Oby teraz Galliani wydał równie jasny sygnał w jego kierunku dając mu gotową umowę do podpisu.
Polecam artykuł La Stampy, mocno projuventusowego źródła informacji - gdyby nie sędziowie, Milan miałby +6 punktów przewagi nad Interem, a Ibra nie byłby zawieszony. Czasu się nie cofnie, ale dobrze wiedzieć, że niektóre profesjonalne źródła informacji zauważają takie rzeczy. Trudno się zgodzić z rozumowaniem gazety co do konkretnej ilości punktów dzielących Milan po tych różnicach, nie można się nie zgodzić z rozumowaniem gazety, że Milan tych punktów miałby więcej - dwie prawidłowe bramki nieuznane w zremisowanym meczu z Bari, brak kluczowego piłkarza w meczu z Palermo, w bezpośrednim starciu z Interem brak wyrzucenia Pandeva... Ale to Interiści obawiali się postawy sędziego w meczu z Lecce. :haha:
a jak nie jego to po prostu klasowego rozgrywającego do Milanu [ tylko nie Kaka ]
Kaka to nie jest rozgrywający. ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 mar 2011, 14:28

Ile prawdy jest w tym, że przed meczem z Palermo Boateng wraz z Merkelem i Emmanuelsonem mocno poimprezowali? :>

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 mar 2011, 14:33

KILKA DNI przed meczem. ;) Nie wiem po co ta afera. Wielkie przestępstwo. :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 mar 2011, 14:42

Allegri jednak ponoć nieźle się na nich wkurwił. O ile Merkel czy Emmanuelson nie odgrywają w klubie zbyt wielkiej roli, o tyle Boateng dobrą grą pracuje na transfer definitywny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 mar 2011, 14:57

Wiadomość została podana przez miało wiarygodne źródło to jest raz. Boateng nie miał być brany przy ustalaniu składu, że względu na kontuzje i od początku tygodnia mówiło się, że w pierwszym składzie nie zagra i na tą pozycje szykowany był Seedorf. Dodatkowo owy portal zastanawia się czego Milan grał 3 "drwalami" w środku pola, ale jakby oglądali mecze w tym sezonie to by wiedzieli, że Milan gra tak prawie cały rok pod rządami Allegriego. Jeżeli poszli na imprezę w dzień przed meczem to można powiedzieć, że zasłużyli sobie na rzekomą karę, ale jeżeli uczynili to w środku tygodnia to w czym problem?? Przecież to też ludzie i w dodatku młodzi. To, że grają zawodowo w piłkę nie znaczy, że nie mogą mieć czasu dla siebie.

Boateng już dawno zasłużył sobie na wykupienie i tylko jakimś głupim zachowaniem może zaprzepaścić szanse na stanie się w 100% piłkarzem Milanu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 mar 2011, 15:41

Nebula RN pisze:)
W ataku piątka graczy: Zlatan, Pato, Robinho, Cassano, Pippo.
Najbardziej sensowne byłoby nie przedłużanie kontaktu z Inzaghim (2 mln) i w jego miejsce ściągniecie kogoś, kto mógłby grać zamiast Zlatana.
Juve podobno nie kwapi się do wykupu Matriego z Cagliari, więc myślę, że można spróbować. Cellino liczy sobie za niego 15 mln - oddajemy Astoriego i wysyłamy Łysego na negocjacje, cena spada do 10 mln.
Jednak pewnie Inzgahi dostanie przedłużenie kontraktu i nikt nowy się nie pojawi.
Czy ktoś rozsądny myśli o pozbyciu się SuperPippo?A gdzie my znajdziemy rezerwowego tej klasy zdolnego siekać bramki Barcelonie,Realowi czy Bari - bez różnicy?I do tego tak regularnie?Bo Ibra jako środkowy ma pewny plac i każdy przychodząc tutaj będzie zdawał sobie z tego sprawę...Inzaghi to tzw. decydujący czynnik - ile razy wchodził z ławki i strzelał decydujące gole?Moim zdaniem właśnie jego zabrakło w takich meczach z Tottenhamem czy Palermo - gdzie mieliśmy przewagę a mimo tego nie potrafiliśmy wykończyć akcji,bo ktoś wyglądał jak paralityk (Robinho),koniecznie próbował sieknąć z przewrotki (Zlatan) albo jest małym chciwuskiem chcącym minąć wszystkich obrońców (Pato).Poza tym Inzaghi wyjątkowo wolno się starzeje - sprzyja temu jego specyficzny styl gry...nadal jest dość szybki - jeśli dostanie prostopadłą piłkę będąc w linii z obrońcami praktycznie jest nie do dogonienia...rozumiem - bezbarwny od 4 sezonów Pirlo,zrozumiem nawet Nestę...ale Pippo?Bez jaj...

Awatar użytkownika
rkn
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkn » 22 mar 2011, 17:23

dawanie 2 mln zawodnikowi, który wchodzi z ławki to trochę za dużo...forlana bym widział w milanie ale on by nie chciał jako rezerwowy grać, najlepiej gdyby pato ogarnął rozpierdol w głowie i złapał formę ale jest zbyt chimeryczny i nie można na niego liczyć przez cały sezon, robinho genialne mecze przeplata z totalnie marnymi, tak samo ibra. cassano po wejsciu smoka też obniżył loty ale po dobrze przperacowanym okresie przygotowawczym do nastepnego sezonu powinien wymiatac jeszcze przez 2-3 lata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”