FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1038

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 10 sty 2010, 22:52

Pierwsze 15 minut to katastrofa i już bałem się Realu na czele tabeli.. :|

Później jednak trzy bramki w sumie do szatni i pozamiatane. W drugiej połowie miejscowi trochu przycisnęli, ale bez efektów. Ostatnie 20 minut to pokaz bardzo niezłej gry FCB i fatalnego wykończenia. Bramki Leo i Pedro (mimo, że uznali, że samobój, to i tak dla mnie, zapisujemy na jego konto) palce lizać. :jupi:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 sty 2010, 22:53

Wynik być może lepszy niż gra, ale ja jestem zadowolony. Brawo Messi, ale przede wszystkim Bojan za 3 świetne asysty. Trochę słabo w środku i głupie błędy z tyłu. Ale nie ma co narzekać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 sty 2010, 23:03

Druga polowa to cos co czesto widzielismy w poprzednim sezonie. Fajnie ze wreszcie wygralismy wysoko. Dobrze bo bilans bramkowy troche podreperowalismy :wink: Messi pokazal klase. ta jego brameczka to miodzik. O meczu wiele nie ma co pisac, taki bez historii. Aj wroc....Milito zagral po ilus tam miesacach w lidze. Jak wczesniej napisalem w srodku nie gramy rewelacyjnie mam tu na mysli Creusa. Na szczescie mamy Inieste ktory ta luke w jakims stopniu zapelnia. Mam nadzieje ze Pep na dluzej zatrzyma obu na srodku. Szkoda tez ze Henry nie strzelil gola. Moze za tydzien sie odbloku z Sevilla, albo w tygodniu :) w kazdym razie czas na tydzien z Sevilla.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2010, 23:05

Taki Bojan ma napewno szanse na czeste wystepy, spier... świetna sytuacje na początku spotkania, ale pozniej zagrał jak nie on. Barcelona ma problem i wynik o wszystkim napewno nie mowi, taka sytuacja jak przez pierwsze pół godziny, nie moze mieć miejsca w spotkaniu z outsaiderem. Nie jestem przekonany, czy gdyby nie pierwsza bramka to czy obraz gry by sie zmienił. Dobrze, że ze zdrowiem wszystkich jest dobrze i mam nadzieje, że w 2 kolejnych spotkaniach przeciwko Sevilli druzyna wyjdzie z nastawienie na wygrane i gre lepsza niz dzisiaj. Nic wielkiego się nie stanie jesli Barca odpadnie mimo wszystko w CdR, ale musi zostawić zdecydowanie lepsze wrażenie niż po pierwszym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 sty 2010, 23:27

http://www.blaugrana.pl/news/4408/xavi_ ... iecie.html
Xavi Hernandez najlepszym piłkarzem świata w 2009r. Oto werdykt Międzynarodowej Federacji Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS).

Najlepszy organizator gry na świecie zostawił w tyle kolegów z zespołu, wraz z którymi w minionym roku święcił triumfy na wszystkich frontach. W plebiscycie IFFHS drugie miejsce zajął Messi, trzeci był Kaka, a czwarty Iniesta.

Nagroda dla Xaviego oznacza jednocześnie, że tegoroczne plebiscyty zdominowane zostały przez Primera Division i reprezentację Hiszpanii. Najlepszym bramkarzem został Iker Casillas, trenerem Pep Guardiola, selekcjonerem Vicente del Bosque, a klubem FC Barcelona.
Xavi :rydzyk:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sty 2010, 23:29

Xavi jest znakomity, ale wiele o jakości tego plebiscytu świadczy fakt, że na trzeciej pozycji jest Kaka. :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 sty 2010, 23:44

albo Iker na pierwszym. Mam duzy dystans do tych plebiscytow, ale ciesze sie ze wreszcie Xavi byl lepszy niz Messi. Fakt godny odnotowania.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 sty 2010, 21:22

Nie będzie odpuszczania meczu, bardzo mocna jedenastka, jedynie Pinto z rezerwowych:
Pinto - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Sergio, Xavi, Iniesta - Messi, Zlatan, Henry

W tak silnym składzie powinniśmy realnie powalczyć o awans.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sty 2010, 21:29

FCB keres pisze: W tak silnym składzie powinniśmy realnie powalczyć o awans.
A Ja myślę że i tak będzie wam strasznie ciężko. Sevilla nie zadość, że gra u siebie to strzeliła dwie bramki na wyjeździe,a więc w tym spotkaniu musielibyście strzelić dwie bramki więcej od nich lub strzelić trzy :roll: Trochę to mało realne ale cóż Barca to Barca może wygrać z każdym 3:0 i taka jest prawda na ten moment, że Barca z nikim nie może przegrać poza sama z sobą :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2010, 22:01

Sevilla ostatnio gra kaszane, traci bramki, a w ofensywie takze nie błyszcza, mimo tego wyniku w pierwszym spotkaniu. Pep daje najmocniejsze zestawienie jakie jest możliew, Zlatan wypoczęty, Abidal i Pique podobnie. Mam nadzieje, ze Francuz powstrzyma Navasa, a to bedzie mysle 70% sukcesu jesli chodzi o wylaczenie gry po stronie Sevilli. Jesli Barca wejdzie w mecz tak jak grała ostatni kwadrans spotkania z Tenerife moze być dobrze. Oby.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sty 2010, 22:52

Ibra gra na tyle statycznie ze nasze wrzutki sa bez sensu. Gdyby ruszal dupe jak Henry mielibysmy wiecej pozytku z jego gry.
Bedzie ciezko awansowac z druzyna ktora od 4 minuty gra na czas. Mam nadzieje ze w drugiej polowie ozywimy sie pod polem karnym Sevilli.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 sty 2010, 22:58

Ibra chyba się stara, bynajmniej szuka gry, ale kompletnie nic mu z tego nie wychodzi. Częściej widać go chyba na skrzydle niż na środku. Niedokładne podania, straty. Na razie jedynie Iniesta coś próbuje. Pinto w bramce kilka razy znakomicie a kilka razy bardzo głupio się zachowywał. Też mam nadzieję, że ta maszyna ruszy w drugiej połowie, bo inaczej pożegnamy się z Pucharem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2010, 23:01

Bienias pisze:Ibra gra na tyle statycznie ze nasze wrzutki sa bez sensu. Gdyby ruszal dupe jak Henry mielibysmy wiecej pozytku z jego gry. Bedzie ciezko awansowac z druzyna ktora od 4 minuty gra na czas. Mam nadzieje ze w drugiej polowie ozywimy sie pod polem karnym Sevilli.
Ibra za czesto schodzi dzisiaj na lewe skrzydlo, wogole gra czesciej idzie tam, bo i Zlatan tam schodzi, pojawia się Henry i Inieste tam ciągnie. ibra miał setke ale sp... totalnie + dobry strzał Leo to za mało jak na Seville, ktora i broni dobrego wyniku, niezłe ma kontry i wysoko i dobrze ustawia pressing. Pep wygladał na zdegustowanego, a nawet na kogoś komu sie skonczyły pomysły albo cierpliwość.
Awans dałby spore szanse na wygrana CdR bo odpadaja faworyci.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sty 2010, 23:07

Jarzinho zauwaz ze jego zejscia na bok nic nie daja. Na tej murawie jest wolny. Powinnysmy grac gora a tam Ibra bylby porzydatny. Mam nadzieje ze tak bedzie i Szwed bedzie szukal gry na glowe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sty 2010, 23:56

Jak w pierwszym meczu podziekowalismy Ukraincowi tak dzisiaj dziekujemy Szwedowi. Ibra :angry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”