Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1038

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 20:03

No i kuwa zajebiście :mike:

To jest ten piłkarz, którego nam brakowało w układance. Teraz tylko sprzedać piłkarzy niepotrzebnych i kadra kompletna. To jest najbardziej kompletny pomocnik jakiego kiedykolwiek widziałem na oczy, a teraz on da równowagę w środku pola Realu :jupi:

Kuwa z żadnego innego transferu tak się nie ciaszyłem. Xabi! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 sie 2009, 20:10

powiem tak, Xabi to geniusz środka pola, inne popierdółki ery Calderona będą mogły się czyć.

Moim zdanie piłkarze tacy jak Lass czy Gago nauczą się wiele od Xabiego. Mamy teraz najlepszą kadrę jaką widziałem jako kibic, mówię poważnie, najkompletniejsza kadra od lat.

Teraz musimy życzyć sobie ciężkiej pracy od wszystkich piłkarzy.

Sprawy Salgado nie skomentuję, moja symatia do Michela jest odwrotnie proporcjonalna do jego ostatniej formy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 04 sie 2009, 20:24

A kto będzie grał na obronie? Arbeloa Pepe Albiol Ramos? i jak wygląda z rezerwowymi defensorami?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 sie 2009, 20:28

Ramos,Torres Garay,Metze,Pepe,Albiol,Arbeloa, Marcelo

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 20:29

Nebula RN pisze:A kto będzie grał na obronie? Arbeloa Pepe Albiol Ramos?
Pewnie tak, choć nie musi tak być.

Na lewą obronę mamy Arbeloa, Marcelo i Torres (Drenthe celowo pomijam, bo wciąż liczę, że odejdzie)
Na środek Pepe, Albiol, Metzelder i Garay (mogą zagrać też Ramos i Arbeloa jakby była potrzeba)
Na prawo Ramos, Torres, Arbeloa i Lass.

Starczy. Trochę się obawiam lewej obrony, gdzie oddaliśmy naszego najlepszego piłkarza, ale mam nadzieję, że Arbeloa da radę.

Obrona jest młoda, odeszła cała trójka piłkarzy po 30-stce. Dobrze to czy źle to okaże się w praniu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2009, 20:53

RealFan pisze:mogą zagrać też Ramos i Arbeloa jakby była potrzeba
O nie, nie. Alvaro kiedyś grał w jakimś ligowym meczu na środku obrony i średnio mu to wychodziło.

Swoją drogą - gratuluję transferu Alonso. Pozyskaliście naprawdę niesamowitego piłkarza, który na pewno poradzi sobie z rolą rozgrywającego w madryckim klubie. Tego wam właśnie brakowało. Nie w tym okienku, ale od lat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 20:56

Daaaamian pisze:O nie, nie. Alvaro kiedyś grał w jakimś ligowym meczu na środku obrony i średnio mu to wychodziło.
Sam niedawno pisałem, że Arbeloa średnio nadaje się na tę pozycję, ale skoro on sam twierdzi, że może tam grać to go dopisałem :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 sie 2009, 20:58

Kiedyś Zaza mówił że problemy Realu skończą się wraz z przyjściem Alonso. :) Najbardziej boję się tego jak Arbeloa będzie wyglądał na lewej obronie. Nigdy go tam nie widziałem i w ogóle mnie to średnio przekonuje żeby prawonożny piłkarz grał po lewej stronie ale zobaczymy. Na prawej w Liverpoolu prezentował się całkiem solidnie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 sie 2009, 20:59

IMO najlepszy transfer Realu. Teraz ekipa z Madrytu ma swojego Xaviego. Xabi to było brakujące ogniwo tej układanki, jak dla mnie najważniejsze ogniwo, dyrygent, który pozwoli tym największym gwiazdom świecić pełnym blaskiem. Kadra Realu już wcześniej robiła wielkie wrażenie ale w tej chwili powala. Presja będzie ogromna i ta drużyna jest skazana na sukces, pytanie jak Pellegrini poradzi sobie z tymi puzzlami. W zasadzie to Real w tym momencie mógłby wystawić w tej chwili dwie ekipy i ta druga z powodzeniem mogłaby walczyć o pierwszą 4 w PD.

W tym wypadku szkoda mi Sneijdera bo mimo, że w formie to genialny piłkarz to zwyczajnie nie ma dla niego miejsca w Realu. Szkoda też Granero bo zapewne także będzie musiał zaprzyjaźnić się z ławką. Że o VdV nie wspomnę. Pomijając kwestie ekonomiczne, długi, przepłacanie, itp. to trzeba oddać Perezowi, że takie transfery w ciągu jednego okienka powalają. Bez wątpienia to najefektowniejsze okienko w wykonaniu jednego klubu jakie dotychczas miało miejsce. Odstawiając na bok ceny trzeba też oddać Floro, że dobór piłkarzy w większości był przemyślany i sensowny. Piszę w czasie przeszłym bo nie wierzę, że ktoś jeszcze do Realu w tym oknie dołączy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 21:07

brylancik pisze:Najbardziej boję się tego jak Arbeloa będzie wyglądał na lewej obronie. Nigdy go tam nie widziałem i w ogóle mnie to średnio przekonuje żeby prawonożny piłkarz grał po lewej stronie ale zobaczymy.
Ja go na lewej obornie widziałem nie raz w reprezentacji i radził sobie tam dobrze. Moje obawy są związane tylko z tym, że nie jest to piłkarz zbyt szybki.

Morrow

Ogromną przewagą Granero jest to, że w pomocy może grać właściwie na każdej pozycji, tylko nie na DM. W związku z tym na pewno może liczyć na częste pojawianie się na boisku. :wink: Przy transferach mówi się Perez, ale są ludzie, którzy mają tu więcej zasług niż Florentino. Valdano, Pardeza i Angel Sanchez, czyli dyrektorzy generalny, sportowy i wykonawczy. Te transfery to głównie ich zasługa, a nie Pereza, który naprawdę duży udział miał chyba tylko przy sprowadzeniu Kaka' :)

Edit:

Sam nie wiem co mi odbiło, żeby wpisać prezesa Getafe :lol: Teraz jest już dobrze.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2009, 21:23 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 sie 2009, 21:11

XABI ALONSO :mike:

Kadra skompletowana. Przydaloby sie teraz oddac kilku zawodnikow bo az taka rywazlizacja nigdy nie jest potrzebna.

Zaluje bardzo, ale nie ma miejsca dla Momo. Troche mniej zal VdV, Ruuda i Huntera.

Mimo wszystko dalbym szanse jednego sezonu dla Negredo. Sneijder rowniez powinien wedlug mnie zostac.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 21:15

peepe pisze:Zaluje bardzo, ale nie ma miejsca dla Momo
Ja bym się zastanawiał czy to dla niego nie ma miejsca, czy dla Gago, bo Mahamadou uważam za lepszego przecinaka. Jednak z racji wieku i możliwości rozwoju Argentyńczyk jest w klubie nietykalny i jest to zrozumiałe.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 21:17

Najlepszy wasz transfer w tym okienku. Liverpool sie oslabia, czyli po tym okienku jedynie Chelsea z czolowych zespolow PL sie nie oslabi.

Bedzie ciekawie, cholernie nie moge sie juz doczekac nowego sezonu :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 sie 2009, 21:21

eh, pomyslec, ze jeszcze niedawno ;) byl blisko juve. ale nie zaluje, bo zarzad swietnie sobie poradzil z wyobrem alternatywy.
generalnie gratuluje transferu, teraz wygladacie jeszcze bardziej mocarnie, co bardzo mnie cieszy.
milo byloby zmierzyc sie z wami w finale lm, takie pobozne zyczenie. grygerze zwiazemy nogi

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 sie 2009, 21:26

:jupi: Wisienka na naszym transferowym torcie.
Ciesze sie, ze ta telenowela wreszcie sie skonczyla. Kwota jaka za niego zaplacilismy w sumie srednio mnie interesuje (ponoc 30 mln). Wazne, ze go wreszcie kupilismy. W Ameryce kadra bedzie juz kompletna, wiec bedzie czas zeby zgrywac pierwsza jedenastke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”