FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1039

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 sty 2010, 23:59

W Copa Del Rey jest zasada ze bramki na wyjezdzie licza sie podwojnie? Nie wiedzialem :o

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2010, 0:00

Najlepszy komentator na sky sport: Barcelona w końcu wypada z rozgrywek za Guardioli :lol: tak, jakby na to wszyscy czekali.

Oglądałem tylko ostatnie 30 minut, ale to co Puyol tam robił, to klękajcie narody. 2 znakomite interwencje, najpierw gdy kontra poszła i Capel chyba do Negredo zagrywał, a Puyol w ostatniej chwili mu ją wybił. I później z lewej strony chyba Navas biegł z piłką i Puyol zrobił wślizg, zgarnął piłkę, a tamten ciągle biegł :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 sty 2010, 0:09

W drugiej połowie było naprawdę dużo doskonałych okazji. Bramka Sevilli zdobyta co prawda prawidłowo, ale przewaga Barcy w drugiej części ogromna. Szkoda, że nic nie wpadło bo emocje były do ostatniej minuty. Jeszcze to dośrodkowanie Pedro w końcówce, naprawdę bardzo bardzo bliskie powodzenia... Szkoda, bo ten dwumecz należało wygrać.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 sty 2010, 0:17

szkoda loba Messiego, żeby trafił a sytuacja jak na niego była wyborna to by było już po sprawie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 sty 2010, 0:19

Podsumuje troche. Pierwsza polowa slaba. Draga swietna. Szkoda tylko ze gralismy bez napastnika. Xavi ewidentnie slabo. W obronie Pique sie gubi. Juz wiemy czemu mial ostatnio przerwe. Reszta walczyla i grala. Henry momentami podrywal sie do ataku. Sevilla grala madrze i uwaznie. Powinna nas skontrowac ale sedzia tudziez Puyol przeszkadzali przeciwnikom. Iniesta wraca do wysmienitej formy. Dobrze bo zamiast Xaviego robi gre w srodku. Katalonczyk ewidentnie ma kryzys mozna powiedziec wreszcie. Odpadamy z Cdr bez wstydu ale i bez szczescia ktore nam sprzyjalo w poprzednim sezonie. Osobiscie wolalem wygrac Cdr niz odpasc w polfinale LM z jakimis murarzami z Anglii.
Co do Ibry to sfrustrowala mnie jego gra maksymalnie. Zero serca do gry. Pamietam swego czasu jak Eto zapierdzielal jak bramkarz gral na czas, a ten jasnie hrabia odwalal stojke.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2010, 0:22

Mozna było odrobić strate, ale trzeba bylo zagrać na poziomie tego co pokazała Barca w drugiej odsłonie, przespana pierwsza. Szkoda, bo nawet w drugiej Blaugrana, a moze Messi w duzej mierze stworzyli kilka świentych okazji, Messi słaupek + podobna setka do tej która w pierwszej połowie miał Ibra. Sam Szwed nie popisał się przy dobitce strzału Leo. Słabe zawody Szweda, nie ma co ukrywać. Sevilla miała groźne kontry, ale to trzeba bylo poprostu do przewidzenia. Faulu na Pinto raczej nie było, ale widać nic w przyrodzie sedziów nie ginie.
Nie martwi mnie może samo odpadnięcie, ale styl szczegolnie pierwsze spotkanie, dzisiejsze rozpoczęcie, negatywny obraz pozostawiony przez rezerwowych. Rafa, Chygrynkiy, Maxwell dzisiaj Pinto- nie popisali się i to mówiąc delikatnie. Mogą mieć teraz problem z przekonaniem do siebie Pepa, nie wiem czy mnie to martwi czy raczej cieszy. Maxwella juz skeśliłem, wiec raczej jego los mnie nie interesuje. Ten puchar przydałby sie, zeby zobaczyć jeszcze wiecej Milito czy Bojana, a może po powrocie do zdrowia Jeffrena.
Mam nadzieje, ze te spotkanie zdecydowanie bardziej odbije sie na kondycji graczy Sevilli i ten dwumecz Barca odbije sobie w La Liga bijac ich dwukrotnie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 sty 2010, 0:42

Gdyby nie nieuznana, a prawidlowo zdobyta bramka, to obyloby sie bez emocji. Na cale szczescie tym razem blad sedziego nie byl brzemienny w skutkach i dalej awansowal zespol Sevilli. Ja bym sie na waszym miejscu cieszyl, bo gdybyscie awansowali to wasi antagonisci :lol: mieliby kolejny argument, iz to pan arbiter sprezentowal wam kolejna runde CDR,

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2010, 0:49

arek_ahig pisze:Gdyby nie nieuznana, a prawidlowo zdobyta bramka, to obyloby sie bez emocji. Na cale szczescie tym razem blad sedziego nie byl brzemienny w skutkach i dalej awansowal zespol Sevilli. Ja bym sie na waszym miejscu cieszyl, bo gdybyscie awansowali to wasi antagonisci mieliby kolejny argument, iz to pan arbiter sprezentowal wam kolejna runde CDR,
zazwyczaj pojawiają sie jak Barcelona skorzysta na błedzie sedziego, dlatego po pierwszym spotkaniu było cicho

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 sty 2010, 12:25

Nigdy bym nie zgadł że będę się cieszył z wygranej Sevilli (chodzi o dwumecz), ale się cieszę że to Sevilla, a nie Bracelona awansowała. Co do meczu to nawet mógł się podobać, ale tylko w II połowie. Barcelona miała trochę pecha, ale też szczęście. Bramka dla Sevilli jak najbardziej prawidłowa. Dodatkowo moim zdaniem Henry powinie wylecieć w 93 minucie za wślizg na Capel'u. Chyba niemożność powrotu do wielkiej formy Francuza bardzo irytuje i stąd te jego głupie/nieprzemyślane, a może nawet chamskie zachowania podczas tego spotkania.

I jeszcze jedno. Kiedyś rzygać mi się chciało jak oglądałem Alves'a, ale teraz to już się na niego i na to co wyprawia patrzeć nie mogę.

Żeby dzisiaj Atletico awansowało to droga do finału powinna być lekka i przyjemna i to też dlatego byłem za Sevilla, bo w finale lepiej zagrać z nimi niż z Barcą z którą ostatnio Atletico nie potrafi grać, no po za własnym stadionem. Jednak ciężko będzie odrobić trzy bramki w plecy. Taka szansa się już długo nie nadarzy, nie ma już Real'u, Barcelony, Valencii i Villarreal'u. Zostaje w sumie jedynie Sevilla, Deportivo, Atletico (o ile awansuje) Mallorca oraz Getafe.

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 16 sty 2010, 22:57

Czy was też tak irytuje gra Ibrahimovica i Henryka? Niech Pep wpuści Bojana i Pedro, bo oni chociaż się cokolwiek starają. Mecz do przerwy bardzo przeciętny w wykonaniu Barcelony, mało klarownych sytuacji ze strony Katalończyków.. Jedyny, którego można wyróżnić to Iniesta. Wydaje mi się, że już wraca do formy sprzed roku. Szkoda, że reszta drużyny nie bierze z niego przykładu. Mam nadzieję, że w drugiej połowie coś się zmieni w grze Barcy, bo zmarnować taką okazję na zwiększenie przewagi nad Realem byłoby frajerstwem z jej strony.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 sty 2010, 23:06

Wojtek1993 pisze: Mecz do przerwy bardzo przeciętny w wykonaniu Barcelony, mało klarownych sytuacji ze strony Katalończyków..
:shock:
Bardzo przeciętny? Barca ciągle atakuje, ma zdecydowaną przewagę na boisku, a Sevilla jak na razie ładnie się muruje i gra na osamotnionego Kone. Brakuje jak na razie dokładności i wykończenia.
Pique i Puyol świetnie czyszczą. Iniesta wymiata, szczególnie w tej sytuacji, co ograł 2 czy 3 przyjezdnych. Nie wiem, jak Zlatan mógł tego nie strzelić w pierwszych minutach po podaniu Henryka...

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 16 sty 2010, 23:16

Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie, twierdząc, że brakuje dokładności i wykończenia. To właśnie decyduje o ocenie gry Barcelony. Trzeba było nam nam pomocy Sevilli, by pokonać Palopa, który dzisiejszego wieczoru znów broni fantastycznie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2010, 23:18

Moze i Barca miała jakąs przewagę, może atakowała, ale w zwolnionym tempie. Nie wiem, ale im chyba potrzeba jakiegoś wstrząsu w postaci brami dla przeciwnika czy świetnej sytuacji. Wtedy kilku zawodnikow nagle dochodzi do wniosku "hej jest 0-0. ruszmy dupe i coś strzelmy". Tak było dzisiaj i dobrze, że kone coś takeigo zrobił i pozniej dzieki Valdesowi Barca nie przegrywała. Mam nadzieje, ze teraz bedzie łatwiej, choć Palop znowu wyciaga jak najlepszy z najlepszych w bramce.

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 17 sty 2010, 0:00

Druga połowa to już całkowita dominacja Barcelony. Wszystko mi się podobało w jej grze, oprócz postawy Ibrahimovica. Szwed nie potrafił się odnaleźć, podawał nie w tempo. przegrywał pojedynki główkowe... Mam nadzieję, że Pep postara się rozwiązać jakoś ten problem, bo bez środkowego napastnika w dobrej formie może być ciężko w decydujących spotkaniach tego sezonu. Na plus oczywiście Iniesta, Xavi i Messi, pozatym na pochwałę zasługuje Pedro, który to w swoim stylu zaraz po wejściu na boisko zdobył bramkę. W pierwszej połowie świetnie czyścił Puyol, miejmy nadzieję, że ta kontuzja to nic poważnego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2010, 0:02

Eric Abidal. Gloryfikowałem go w tym sezonie tyle razy jak nikogo i poraz kolejny napisze, że to jest najlepszy dzisiaj obronca Blaugrany, najpewniejsza osoba jesli chodzi o cały skład, i jeden z najlepszych zawodników w tym sezonie. Jeden moze z 2. Jesli ktoś mógł mu coś zarzucać za Ryja czy w zeszłym sezonie, dzisiaj poprostu robi, wszystko, czego mozna by było wymagac od bocznego obrońcy i to na najwyższym poziomie.
Co do psotkania, tak jak pisałem, szkoda, ze Barca musi dostać jakiś wstrząs zeby sie ocknac i zaczac grać. Nie wiem dlaczego Blaugrana nie wchodzi od poczatku spotkan tak jak choć w dwoch ostatnich meczach z Sevilla. Ten mecz powinien być szybciej rozstrzygniety. Skuteczność wołała o pomste, nie wiem jak Zlatan czy Henry nie wepchneli pilki do bramki, Messi takze miał bramke bez Palopa, pozniej Pedro. Na całe szczęscie chwile poźniej Pedro zrobił to co robi w tym sezonie dość często, czyli znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Xavi 2 asysty, w drugiej polowie naprawde wygladal nieźle. Oby teraz było juz tak samo/ lepiej.
Jest powiekszona przewaga i to cieszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”