Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1039

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 20 paź 2013, 23:16

Wielka szkoda, wielka. Najgorsze jest to, że zarówno po bramce Icardiego z Cagliari, jak i dzisiaj Palacio byłem gotowy na to, że ostatecznie nie dowieziemy tych wygranych. Nie można tak grać. Głupio stracone 4 punkty.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 paź 2013, 6:25

Nie wytrzymałem. Czerwona kartka, obroniony karny i pozniej stracony gol to bylo za duzo, wyłaczylem tv. Pewnie stracilem wiele z widowiska, ale zyskałem spokojna noc. Z ktorej strony by nie spojrzec to Inter stracił 2 punkty i to nawet nie chodzi o gola w 90 minucie. Z powtorek mozna zauwazyc to, ze kazdej straty: goli i bramkarza, dałoby sie uniknac gdyby lepiej zachowali sie poszczegolni defensorzy i brmakarz. Nie ma Campagnaro i obrona nam sie rozleciała. Dwa mecze, 6 goli straconych! Tak nie uzyskamy awansu do czołowej trójki.

Ładny mecz, drużyna pokazała charakter i wiele innych banałow przychodzi do głowy, ale nie ma kolejnych trzech punktów w tabeli, tylko jeden. Tyle dobrze, ze Juve i Napoli nie odjechały.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 paź 2013, 9:08

Żal i niesmak pozostanie jeszcze chwile, bo można było to zakończyć w najlepszy możliwy sposób, ale tyle o tym. Teraz czas na powiedzenie sobie prosto w oczy, Walter jesteś trenerskim mistrzem, roztrzaskana mentalnie drużyna od 5 minuty potrafiła zrobić coś tak niezwykłego jak odrabiać stracone bramki, by w końcu wyjść na prowadzenie. Wielkie brawa, za podejście, za mentalność, za nieugięcie się, niewiele jest drużyn z takim charakterem jak obecnie Inter. Dzięki Walter !

Rozumiem wasze rozgoryczenie, po tym meczu i po zeszłym sezonie, jednak zadajcie sobie pytanie czego wy na prawdę oczekujecie w tym sezonie ? naprawdę oczekujecie mistrzostwa ? Ja przed tym sezonem założyłem sobie taki margines strat, porażek i błędów na 5 meczy. Byliśmy rozbitą zgrają indywidualistów po zeszłym sezonie, Walter sprawia że ta maszynka potrafi być drużyną. Nie mamy w składzie wielu klasowych zawodników, żeby jak za dotknięciem magicznej różdżki odmieniali nam losy meczu, albo robili cuda, mamy solidnych ligowych piłkarzy i Palacio. Niemniej jednak ten sezon z Mazzarrim pozwoli tym piłkarzom rozwinąć się jeszcze bardziej, przypomnę tylko że w Napoli nie było ani jednego magicznego gracza, Walter sam wszystko stworzył, i to samo zrobi u nas. Takie mecze jak ten wczoraj, budują charakter drużyny, i jakby nie było dało nam jeden punkt, który nie jest złym wynikiem biorąc to co działo się na boisku, i przede wszystkim mamy rewanż u siebie. Najważniejsze w 1 rundzie jest zawsze to żeby u siebie wygrywać ile się da, a na wyjazdach tracić jak najmniej. Uważam, że nie jest źle, zobaczymy jeszcze jak Thohir wprowadzi się do klubu i czy da kase na 2 rozsądne wzmocnienia, które wydają się być niezbędne.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 paź 2013, 9:59

Naprawdę boli ten gol stracony w 90 minucie. Nie winię tu Carrizo bo ten i tak nam mecz uratował obronionym karnym, ale mam pretensje do debilnego, kompletnie niepotrzebnego faulu Wallace po którym gol padł.

Ogółem na duży plus po raz kolejny Belfodil - mam nadzieję że będzie teraz częściej występował, bo gość jest IMO po prostu lepszy niż Icardi.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 21 paź 2013, 10:33

Może nie lepszy, może nie tak. To są gracze o zupełnie innej charakterystyce. Icardi to właśnie taki snajper, który wsadzi dowolny człon swojego ciała w miejsce lotu piłki i wciśnie bramkę w kluczowym momencie, kiedy klubowi nie idzie. Belfodil zdaje się być bardziej uniwersalnym graczem - pod takiego Palacio stylem gry podchodzi. Tak tylko sądzę, bo w grze nie widzieliśmy go za dużo.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 paź 2013, 13:23

Zdecydowanie godne uwagi jeszcze było to:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 paź 2013, 10:20

New Inter owner Thohir "In the premier league I support Arsenal, while my sons like Man Utd, in Spain we are divided between Real & Barca."

A w Serie A pewnie kibicował Juve :roftl3: :chill:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 paź 2013, 10:34

Moze kibicowac komu chce, ale najblizsze okienko transferowe moze byc dla Interu przelomowe wlasnie dzieki jego kasie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 paź 2013, 13:14

Ozdobny pisze:Moze kibicowac komu chce, ale najblizsze okienko transferowe moze byc dla Interu przelomowe wlasnie dzieki jego kasie.
No co ty nie powiesz.
Dziwne jest by właściciel klubu powiedział tak otwarcie. Jak Agnelli wypowiadał się o sytuacji finansowej klubu przykładem dając Pogbę wielu myślało że chce go sprzedać tym samym tokiem myślenia można pomyśleć że nie będzie robił problemów jak Arsenal będzie chciał jego gracza.
Ale to nie moja logika więc wiem że to bzdury.Taka ciekawostka

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 paź 2013, 14:52

jak któryś chce zabłysnąć to może by podał cały fragment, a nie jedno zdanie wyrwane z kontekstu które nic nie wnosi

tutaj cały fragment tej wypowiedzi, w której ja nie widzę nic złego
Twój syn Aga, jest kibicem.. Juventusu. Ma 14 lat i jest młody, ma sporo czasu na zmianę zdania.
- Jestem otwartym ojcem. Moja rodzina szanuje zdanie innych. Jeśli chodzi o futbol, nie zgadzamy się w prawie wszystkich kwestiach. Ja w Premier League cenię Arsenal, natomiast moich dwóch synów, fanów futbolu (w sumie Thohir ma 4 synów - przyp.red.) lubi Manchester United. W Hiszpanii jesteśmy podzieleni między Barcelonę i Real Madryt. Każdej niedzieli popołudniu dyskutujemy przez wiele godzin przy obiedzie. We Włoszech jest 2 do 1 dla Interu z Juventusem. Ja i mój najstarszy syn, kontra jeden syn.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 paź 2013, 20:33

INTER (3-5-1-1): Carrizo; Rolando, Ranocchia, Juan Jesus; Jonathan, Guarin, Cambiasso, Alvarez, Nagatomo; Kovacic; Palacio.

VERONA (4-3-3): Rafael; Cacciatore, Moras, Maietta, Agostini; Romulo, Donati, Jorginho; Iturbe, Toni, Martinho.
jedziemy, dzisiaj nie ma innej opcji jak zwycięstwo :!:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 26 paź 2013, 20:38

Trochę się tej Verony obawiam. Sprawiła w sezonie już kilka niespodzianek.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 paź 2013, 20:40

nie dzisiaj, nie wierzę że przegramy, na litość boską to jest Verona, a my gramy dobrze, zadecydowały epizody w ostatnich meczach, ja tam jestem dzisiaj spokojny.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 paź 2013, 20:41

Toni coś dzisiaj wsadzi :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2013, 20:43

coco pisze:nie dzisiaj, nie wierzę że przegramy, na litość boską to jest Verona
Verona to naprawdę fajna ekipa. Dziś fajny pojedynek Jorginho-Kovacić!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”