FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1040

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 17 sty 2010, 0:11

Abidal :shock: To co dzisiaj zagrał czarnoskóry Francuz to coś pięknego. W defensywie bezbłędny, w ofensywie siał postrach w obozie rywala, pod koniec zabawił się z pomocnikiem Sevilli, a swój świetny występ uhonorował piękną asystą do Messiego przy bramce na 4:0. Maxwell na razie może zapomnieć o pierwszym składzie, Abidal gra naprawdę bardzo dobrze, dzisiaj zmiażdżył.

W ofensywie, pomimo czterech goli trochę lipa. Messi cieniował do 80 minuty, później strzelił dwa gole i zamazał trochę plamę. Ibra po 60 minutach był już do zmiany - godzina gry to max dla niego - grał bardzo słabo. Henry starał się, walczył, strzelał - nieźle, chyba najlepiej z trójki napadziorów, przynajmniej w moim odczuciu.

Xavi, Iniesta, Busquets zrobili robotę. :shock: Zagrali tak naprawdę to, czego od nich oczekujemy, dobrze rozrzucali piłki, nie było zbyt wielu głupich strat - ogólnie na duży plus.

Valdes OK, chociaż dwie interwencje dość niepewne, poza tym jednak na poziomie.

5 punktów przewagi i oby tak dalej. VeB!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sty 2010, 0:12

Ja od siebie tylko dodam - Abidal :boje się:

A mowilem juz, ze wcale nie martwi mnie odpadniecie z Pucharu Krola? 5 pkt przewagi nad Realem, jest dobrze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sty 2010, 0:20

Meczu nie oglądałem, ale jak patrzę w jakim składzie grała Sevilla, to wynik mnie nie dziwi. W CdR grali normalnym składem, a w lidze rezerwami...

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 17 sty 2010, 2:44

Z tym Abidalem to racja w stu procentach. Wydaje mi się, że dopiero teraz w pełni pojął filozofię zespołu Barcelony, a może po prostu osiągnął apogeum formy. Oprócz Erica docenił bym jeszcze jednego obrońcę, mianowicie Carlesa Puyola. Ostatnimi czasy nasz kapitan gra po prostu fantastycznie.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 sty 2010, 10:28

Szybko zmartwychwstaliśmy po środowej śmierci. Niektórzy zagrali koncertowo jak Abidal czy Iniesta, część bardzo dobrze, a niektórzy poniżej swoich umiejętności (chyba wiadomo kogo mam na myśli) a osiągnelismy wysoki wynik, grając od samego początku to co lubimy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2010, 11:50

Lokomotywa ruszyla i miejmy nadzieje ze daleko odjedzie.
Tak jak sadzilem to bedzie mecz do pierwszej bramki. O dziwo wynik trafilem przed meczem :D Pewnie bym nie trafil gdyby w pierwszej polowie Ibra strzelil na pusta bramke. Swoja droga drugi mecz w ktorym zwalil taka klarowna setke. Ewidentnie Szwedowi nie idzie.
Teraz mamy powtierdzenie ze gdybysmy pierwszego meczu nie olali to bysmy dalej grali w Cdr.

RasAlghul
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RasAlghul » 17 sty 2010, 12:30

A ja mam pytanie, ktore miejsce zajmowalaby aktualnie Barcelona, gdyby nie gra Ibry na poczatku sezonu? Jestem pewien, ze Szwed odnajdzie jeszcze wielka forme, ale dajmy mu na to czas.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2010, 12:41

Co by bylo gdyby zostal Eto? Mozna gdybac ale po co. Jest Ibra, nie ma Eto.

RasAlghul
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RasAlghul » 17 sty 2010, 12:45

Ale to nie jest gdybanie, tylko stwierdzenie faktu, ze Ibra dal nam wiele punktow na poczatku sezonu, gdybaniem jest Twoja wypowiedz, bo nie wiadomo jakby wygladala Barcelona z Eto'o w skladzie.

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 17 sty 2010, 12:50

Ja myślę, że trochę przecenia się udział Ibry w pierwszych meczach tego sezonu. Owszem, strzelał dużo (passa pięciu meczów w lidze ze strzelonym golem), ale te jego bramki przeważnie były wypracowane przez kolegów z drużyny. Moim zdaniem inny zawodnik grający na tej pozycji w Barcelonie strzeliłby wtedy podobną ilość bramek. Teraz z kolei Zlatan nie umie trafić do pustej bramki. Pep powinien dać mu chwilę odpoczynku, niech pogra Bojan, który w meczu z Tenerife zrobił na mnie naprawdę duże wrażenie. Szwed ostatnimi czasy jest jakby poza grą, tak jak na początku jego pobytu wszyscy zachwycali się tym, jak szybko zaaklimatyzował się w zespole, tak teraz zdaje się, że gdzieś mu się pomieszały te filozofie gry Barcelony jak i Interu i nie potrafi się on odnaleźć na boisku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2010, 13:06

RasAlghul pisze:Ale to nie jest gdybanie, tylko stwierdzenie faktu, ze Ibra dal nam wiele punktow na poczatku sezonu, gdybaniem jest Twoja wypowiedz, bo nie wiadomo jakby wygladala Barcelona z Eto'o w skladzie.
Każdy chyba wie jak by wygladała Barca z Eto'o w skladzie i tu jakieś wielkiej niewiadomej nie ma.

Barcelona ma teraz naprawde dobry rozklad jazdy, naprawde jesli z kims straca to bedzie tu mozna mowic o wpadce. Pierwszym mocniejszym rywalem bedzie Atletico na wyjezdzie. Getafe i Valencia u siebie. Mam nadzieje, ze przed GD Barca powiekszy przewage o jeszcze jakies oczka, LM sie nie obawiam.
Puyol zdrowy, Jeffren wraca, Keita takze jedno spotkanie i wraca do Barcy, więc ze sporym optymizmem mozna patrzeć na kolejne kolejki.

RasAlghul
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RasAlghul » 17 sty 2010, 13:09

Tylko bramki Szweda, otwieraly wynik spotkania, czyli demolowaly taktyke druzyn przeciwnych, bo jak wiemy wszyscy przeciwko Barcelonie, atakuja :) No i zapomnialbym o tych asystach czy niezwykle waznej jak i efektownej bramce w GD. Ja tez uwielbialem Samuela, ale trzeba sie z tym pogodzic, ze "nie ma go juz wsrod nas", mamy Ibre i nalezy go wspierac by jego talent rozblysl w pelni na Camp Nou, a niezaprzeczalne walory by tak sie stalo posiada.
Jarzinho pisze:
RasAlghul pisze:Ale to nie jest gdybanie, tylko stwierdzenie faktu, ze Ibra dal nam wiele punktow na poczatku sezonu, gdybaniem jest Twoja wypowiedz, bo nie wiadomo jakby wygladala Barcelona z Eto'o w skladzie.
Każdy chyba wie jak by wygladała Barca z Eto'o w skladzie i tu jakieś wielkiej niewiadomej nie ma.
Niestety jest, bo Eto'o mial rowniez swoje dwa oblicza i te genialne jak chociazby dwa Finaly LM jak i te gdy odwracalem glowe po kolejnych niewykorzystanych 100% okazjach, i nie mow, ze Eto'o nie potrafil zmarnowac takich okazji jak chociazby Ibra we wczorajszym meczu, potrafil. Wiec skad pewnosc, ze w owych meczach gralby na 100% swoich mozliwosci? To jest wlasnie gdybanie. Byl Szwed, zrobil co do niego nalezalo i badzmy mu za to wdzieczni, bo niestety w poczatkowej czesci sezonu, zawodnicy, ktorzy blyszczeli w naszych barwach wiosna, nie zachwycali forma. Teraz oni biora ciezar gry na siebie wyreczajac z tej roli Szweda.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 sty 2010, 13:30

Już parę osób o tym napisało, ale można i jeszcze raz :P Abidal :shock: choć może zła emota, bo szoku nie ma. Jest tylko potwierdzenie tego o czym kibice Barcelony wiedzieli od dawna, że Erica w tym sezonie prezentuje baaardzo wysoką formę. Ale wczoraj zagrał chyba najlepsze zawody jakie widziałem w jego wykonaniu. Oprócz tego bardzo fajnie Andres no i Xavi, Busquets nie tracił piłek w środku, co zdarzało mu się we wcześniejszych spotkaniach. Messi za to uratował sobie dupsko tymi dwie bramkami, choć mam nadzieję że Pep uzmysłowił mu po meczu, że nie można tracić piłek w środku pola w taki sposób w jaki czyniłto wczoraj Argentyńczyk. Z tego mogły pójść bardzo groźne kontry i przy lepszym (w tym wypadku kadrowo, bo o cięższego rywala w La Liga trudno) rywalu mogło się to skończyć tragicznie. Ogólnie bardzo fajnie i teraz żal troche tego pierwszego meczu na CN z Sevillą, bo droga do finału CdR była by już raczej z górki.

RasAlghul
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RasAlghul » 17 sty 2010, 13:42

krzychu212 pisze:Ogólnie bardzo fajnie i teraz żal troche tego pierwszego meczu na CN z Sevillą, bo droga do finału CdR była by już raczej z górki.
A moim zdaniem przegrana w CdR, dala nam wiecej niz odebrala. Moze i nie obronimy potrojnej korony, ale co bylo widac juz wczoraj, wrocila w nasze szeregi radosc z gry, fantazja, to czego brakowalo nam od poczatku sezonu, a rywalem nie byla byle jaka druzyna i to trzeba rowniez podkreslic. Mam nadzieje, ze forma z poprzedniego sezonu wroci na dobre, a nie beda to tylko przeblyski geniuszu naszych gwiazd, pojedyncze zagrania, a kompleksowe odprawianie z kwitkiem kolejnych przeciwnikow, na sposob katalonski.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2010, 13:52

RasAlghul pisze:Niestety jest, bo Eto'o mial rowniez swoje dwa oblicza i te genialne jak chociazby dwa Finaly LM jak i te gdy odwracalem glowe po kolejnych niewykorzystanych 100% okazjach, i nie mow, ze Eto'o nie potrafil zmarnowac takich okazji jak chociazby Ibra we wczorajszym meczu, potrafil. Wiec skad pewnosc, ze w owych meczach gralby na 100% swoich mozliwosci? To jest wlasnie gdybanie. Byl Szwed, zrobil co do niego nalezalo i badzmy mu za to wdzieczni, bo niestety w poczatkowej czesci sezonu, zawodnicy, ktorzy blyszczeli w naszych barwach wiosna, nie zachwycali forma. Teraz oni biora ciezar gry na siebie wyreczajac z tej roli Szweda.
Eto'o marnował na potege, ale walczył wiecej niz Ibra, wazne bramki takze strzelał bardzo czesto. Wg. mnie z Eto'o Barca miał wieksza ilość sytuacji, moze dlatego, ze Czarna Perła nie brała sie za rozgrywanie, tylko czekał na okazje i zawsze ktoś był w polu karnym.
Do Ibry wiekszy pretensji narazie być nie może, bo na ocene przyjdzie pora po zakonczeniu sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”