Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 105

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 sty 2007, 14:48

Nie no ja jestem w szoku. Szkoda mi Deislera jak cholera, zawsze g lubiłem i liczyłem że będzie podporą w rundzie wiosennej z tu taka lipa. Odchodzi tez Salihiamidzić. Sypie się kadra. Dodajmy do tego kontuzję. Teraz Bayern został zmuszony to kupna nowych graczy.

A jeszcze niedawno czytałem, że przyjście Ribery zależy od formy Desilera. Trzeba coś z tym zrobic i to najlepiej w tym okienku transferowym.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 sty 2007, 14:52

Ebi pisze:Teraz Bayern został zmuszony to kupna nowych graczy.
Musiec nie znaczy moc...

Ja do tej pory nie wierze ze Basti zakonczyl kariere... Przeciez wyleczyl uraz, moglby chociaz sprobowac pograc a nuz forma bylaby swietna... Ebi wspomnial ze Bayern bedzie zmuszony do kupna nowych graczy... Byc moze odejscie Deislera otworzy furtke do transferu Riberego, ktory ostatnio w Marsylii nie moze sie odnalezc... Ale czy zarzad wylozy gruba kase na transfery i to nie tylko Riberego, ale takze na napastnika i defensywnmego pomocnika? Watpie...

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 16 sty 2007, 14:52

Prezydent OM wypowiadał się, że do końca sezonu Ribery nie odejdzie z Olympique'u, przynajmniej wg tego, co pisali na nieoficjalnym polskim serwisie tego zespołu.
Mam nadzieję, że Hoeness w tej sprawie coś zdziała i Ribery wzmocni nas już w tym okienku transferowym.
Ale to, że będzie się starał to nie znaczy przecież, że dopnie swego. :(

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 16 sty 2007, 15:35

Ewentualne sprowadzenie Francka juz teraz graniczyloby z cudem :? sam pilkarz ponoc obiecal ze zostanie do konca tego sezonu w Marsylii i jakiekolwiek przenosiny zima wogole nie wchodza w gre :? tak wiec znajac Nas zarzad cieszmy sie jesli Ribery wogole przyjdzie do Bayernu chocby latem ;) i tak pewnie bedzie, w tym oknie transferowym nikt nie zasili skladu bo zarzad stwierdzi ze mamy dosc silna kadre aby wywalczyc mistrzostwo i powalczyc z Realem a dopiero po tym sezonie bedzie cos dzialo ;) moge sie mylic :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 sty 2007, 15:41

spyrczak pisze:Ewentualne sprowadzenie Francka juz teraz graniczyloby z cudem :? sam pilkarz ponoc obiecal ze zostanie do konca tego sezonu w Marsylii i jakiekolwiek przenosiny zima wogole nie wchodza w gre :? tak wiec znajac Nas zarzad cieszmy sie jesli Ribery wogole przyjdzie do Bayernu chocby latem ;) i tak pewnie bedzie, w tym oknie transferowym nikt nie zasili skladu bo zarzad stwierdzi ze mamy dosc silna kadre aby wywalczyc mistrzostwo i powalczyc z Realem a dopiero po tym sezonie bedzie cos dzialo ;) moge sie mylic :P
Też uważam, że Ribery w zimie to byłby cud. Z Realem powalczyć sobie i moga, bo przecież przez 180 minut pobiegaja sobie za piłką. Nie ma co, nie wygląda to za ciekawie. W tej rundzie radzili sobie średnio a co dopiero po odejściach?

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 sty 2007, 15:42

Martinho pisze: i defensywnmego pomocnika?
:shock: Po co :shock:

Deisler - wielka strata :evil: piekny mecz z HSV az tu nagle taka decyza...trudno, troche Bayern jest w plecy na jego transferze, ale coz, sezon toczy sie dalej...

Brazzo - :D gigantyczne wzmocnienie Juve :lol: Bosniak co najleppsze juz dawno zaprezentowal w Munchen, w obecnej formie nie za bardzo byl wstanie pomoc druzynie...trzeba ladnie podziekowac za te lata gry, ale pozegnanie z lekkim usmiechem na twarzy, przynajmniej w moim przypadku...

kadra lekko ulegla nadruszeniu...mysle w zimie Ulli powinine kogos sprowadzic, moze byc nawet ten caly Altintop, chociaz Turasow strasznie nie znosze...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sty 2007, 17:36

Gomez pisze:Deisler - wielka strata
Naprawdę jestem zaskoczony. Chociaż można było przewidzieć, że te ciągłe urazy w ostatecznym rozrachunku doprowadzą go właśnie do takiej decyzji. :roll: Szkoda chłopaka, bo jeszcze kilka lat temu był uznawany za jeden z największych talentów w niemieckiej piłce, a tu w wieku 27 laty musiał zawiesić buty na kołu. No ale cóż taki jest futbol ...

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 16 sty 2007, 17:43

Dokładnie tak samo jak u Hoenessa...
Nadal ciężko w to uwierzyć, dwie nieciekawe wiadomości jednego dnia.

Ciekawa jestem teraz jak będzie ze sprawą transferów.
Nie będzie łatwo wygrać z Realem, chyba że rzeczywiście forma zawodników wzrosła. Oby.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 sty 2007, 17:45

Gomez pisze:Po co
Jezeli obok Hasana odejdzie Owen to nie bedzie kogo postawic na tej pozycji (oprocz Martina).

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 16 sty 2007, 17:47

Mi się wydaje, że zarząd w obecnej sytuacji nie da odejść Owenowi. To byłoby samobójstwo. :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 sty 2007, 18:49

Martinho pisze: Jezeli obok Hasana odejdzie Owen to nie bedzie kogo postawic na tej pozycji (oprocz Martina).
A jesli odejdzie jeszcze Lucio, to trzeba sie bedzie zastanowic nad sprowadzeniem stopera :roll:. Mamy obecnie wieksze dziury do latania anizeli pozycja defensywnego pomocnika, ktora i tak obsadzona jest bardzo solidnie.

O decyzji Deislera pisalem juz w innym temacie. Szkoda, ze odchodzi, ale z drugiej strony postapil bardzo rozwaznie. Jezeli nie moze grac na 100%, lepiej w ogole nie wystepowac. Poza tym, te kontuzje z kolanem :roll:.

Obecnie nasza prawa strona nie wyglada najlepiej. Dobrze, ze chociaz do lata zostaje Salihamidzic :roll:. Sagnol i Lell tez moga tam wystepowac, jest Goerlitz. Mam tylko nadzieje, ze z tym ostatnim nie bedzie jak z Deislerem, bo [odpukac!] zapowiada sie to obecnie identycznie jak u Seby :?. Do konca sezonu damy rade, w lipcu trzeba bedzie wzmocnic flanki. W styczniu na pewno nikogo nie pozyskamy. Zarowno Hoeness jak i Magath nie sa zwolennikami zimowych transferow, dlatego nie wydaje mi sie, zeby mialo sie to teraz zmienic. Latem trzeba bedzie powalczyc o Ribery'ego, a jak nie to poszukamy :lol:.

Nie chcialo mi sie wierzyc w odejscie Salihamidzica, ale jednak stalo sie. I dobrze. Tak chcialem od poczatku obecnego sezonu. Zrobil juz swoje w Monachium. Umiejetnosciami odstawal od innych zawodnikow, nadrabial to walecznoscia, nieustepliwoscia. Jednak niekiedy braki w wyszkoleniu Brazzo byly az nadto widocznie. Dziekuje za gre, ale na pewno nie bede plakal [co do Deislera to bym sie zastanowil :(].

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 sty 2007, 20:35

olson pisze:Nie chcialo mi sie wierzyc w odejscie Salihamidzica, ale jednak stalo sie. I dobrze. Tak chcialem od poczatku obecnego sezonu. Zrobil juz swoje w Monachium. Umiejetnosciami odstawal od innych zawodnikow, nadrabial to walecznoscia, nieustepliwoscia. Jednak niekiedy braki w wyszkoleniu Brazzo byly az nadto widocznie.
popieram, jego najlepsze lata już mineły, może w Juve uda mu się odbudowac formę

Deisler... byłem zszokowany tą wiadomościa, gdy ją pierwszy raz zobaczyłem to pomyslałem, że to jakiś żart, Prima Aprilis, jednak przeglądnąłem wszytkie strony i uwierzyłem
szkoda, nasza sytuacja kadrowa będzie teraz nie najlepsza, choć Deisler musial poinformowac wczesniej klub, że może taka decyzję podjąć, dlatego myśle, że działacze nie próżnowali i być może już w najbliższym czasie usłyczymy o kimś na jego miejsce.
Pamiętam, że bardzo się cieszyłem kiedy zasilał nasze szeregi, ale kontuzje z niszczyły mu karierę, w sumie lepiej żeby nie grał jesli nie czuje się na siłach, bo może stać mu się coś poważniejszego, naprawdę szkoda mi go...
Cóż może będzie nowym managerem zespołu jak Hoenness :?:
szkoda i tyle napewno by się przydal i być może grał w podstawowym skladzie, ale cóż...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 sty 2007, 11:16

olson pisze:Ribery'ego

Nie zrozumcie mnie zle, ale w walce o francuza stoicie wg. mnie na straconej pozycji. Podobnie jak było z transferem Ruuda.
Nie chodzi o pieniądze nie chodzi o klub chodzi raczej o ambicje.
Jednak bundesliga na rozwój kariery dla Riberiego moze sie nie wydać dobrym kierunkiem

Spokojnie bedzie mógł przebierać w ofertach m.in Arsenalu, Realu Madryt i wielu klubów w tym m.in Bayernu. Jesli bedzie chciał kontynuwać kariere i rozwijać sie to moze wybrać ciepłe kraje np. hiszpanie.

Deisler - szkoda go lubiałem patrzyc jak gra tak w Herthcie jak i w Bayernie o ile grał - niestet jeden wielki talent zmarnowany przez zdrowie, a jak nie miał zdrowia to i psychika siadła.

Salichamidzić - to jeden z najlepszych graczy i najbardziej wszechstronnych bedzie wielkim plusem dla Juve a wielka stratą dla Bayernu

Boje sie zauważyć ale mam wrazenie ze druzyna z Monachium troche sie sypie - duzo pilkarzy chce odejsc i sie z tym nie kryje Pizzaro, Hargreaves
wielu juz zapowiedziało odejsie jak Hassan.

A o realnych wzmocnieniach cisza

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 sty 2007, 11:25

vakabayashi pisze:Boje sie zauważyć ale mam wrazenie ze druzyna z Monachium troche sie sypie - duzo pilkarzy chce odejsc i sie z tym nie kryje Pizzaro, Hargreaves
wielu juz zapowiedziało odejsie jak Hassan.
Nie boj sie ;) :P niestety taka jest prawda :? po sezonie odchodzi Brazzo, Scholl, Karimi, Basti juz skonczyl, Owen jak nie teraz to latem juz na stowe odejdzie no a Pizza to raczej tez kandydat do odejscia, tak wiec sypie sie i to strasznie :P
vakabayashi pisze:A o realnych wzmocnieniach cisza
I to mnie najbardziej wlasnie przeraza :? narazie mamy tylko zaklepanego Janka z Aachen no ale Bayern potrzebuje prawdziwego klasowego grajka na odpowiednia pozycje a Schlaudraff narazie takim zawodnikiem nie jest ;)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2007, 16:35 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 sty 2007, 11:26

vakabayashi pisze:Podobnie jak było z transferem Ruuda.
Nie chodzi o pieniądze nie chodzi o klub chodzi raczej o ambicje.
:shock: Jako kibic Realu powinienes wiedziec, dlaczego Ruud wybral Krolewskich a nie Bayern :roll:. Podpowiem, ze nie byly to sprawy 'ambicji klubu'.
vakabayashi pisze:Salichamidzić - to jeden z najlepszych graczy i najbardziej wszechstronnych bedzie wielkim plusem dla Juve a wielka stratą dla Bayernu
:zgon: Co do uniwersalnosci to moglbym sie nawet zgodzic, nalezy tylko zaznaczyc, ze ostatnio prezentowal sie bardzo srednio z porownaniem do tego, co prezentowal jeszcze 2-3 lata temu. Na jesieni gral tylko i wylacznie z powodu braku klasowego prawoskrzydlowego [Deisler nie byl jeszcze wtedy zdolny do gry].
vakabayashi pisze:Boje sie zauważyć ale mam wrazenie ze druzyna z Monachium troche sie sypie - duzo pilkarzy chce odejsc i sie z tym nie kryje Pizzaro, Hargreaves
Najswiezsze sa wiadomosci, w ktorych Piza wypowiadal sie, ze jednak chce zostac :lol:. Hargreaves nie odejdzie, a jak juz to za spora sume. Wiosna trzeba bedzie dac rade, a latem poszukac wzmocnien. Z reszta, obecnie wcale nie jest az tak zle, jak to niektorzy probuja wmowic :roll:.
vakabayashi pisze:A o realnych wzmocnieniach cisza
Co dzien przewijaja sie w prasie plotki odnosnie transferow do Monachium. Zaklepane jest juz przejscie Schaludraffa. Na pewno nie bedzie to jedyne nasze wzmocnienie podczas letniego okienka transferowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”