Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 105

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sty 2007, 19:10

Adaś_1983 pisze: Przepraszam, ale z zaproszenia chętnie skorzystam. Chodzi mi o to, że kibiców Legii nie lubi się w Polsce, gdyż Legia to taki polski Real Madryt.
Albo polski Bayern ? :think:
Adaś_1983 pisze: Chodzi o to, że Legia słabo się potrafi wkomponować w mój krajobraz piłkarski...
A ty się słabo wkomponowałeś w krajobraz tego forum. Dziękujemy. :idzze:
bartbuks pisze:Niestety Lech nie ma tyle odwagi by zrezygnowac z majstra.
A co to za różnica czy zrezygnuje czy nie ? Nawet jak by się zrzekł tego tytułu (jest w ogóle taka możliwość ?) to PZPN nie przyznałby mistrza nikomu. Ewentualnie wręczyłby go następną drużynę w tabeli

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2007, 19:15

Adaś_1983 pisze:
bartbuks pisze:Czlowieku gdzie Ty zyjesz Skad sie wziales Byles kiedys na Legii Podejrzewam ze nie Nie opowiadaj takich bzdur, bo mi Cie szkoda PZPN na Ł3 jest bardziej znienawidzone niz Wisla Lech czy Widzew A czasy CWKSu i zarzadzanie klubem przez wojsko dawno minely. A jezeli juz szukasz powiazan PZPNu z warszawska pilka to spojrz na inny klub ze stolicy. I mam do Ciebie prosbe. Nie obrazaj kibicow Legii. Zapraszam Cie do stolicy Zabiore Cie na mecz wojskowych i wtedy bedziesz mogl na wlasnej skorze przekonac sie o kilku sprawach.

Przepraszam, ale z zaproszenia chętnie skorzystam. Chodzi mi o to, że kibiców Legii nie lubi się w Polsce, gdyż Legia to taki polski Real Madryt. A kto będzie lubiał klub który zbiera na sobie całą opinię publiczną, bo jak wiadomo, wszystkie brudy Legii prasa wypierze. Chodzi o to, że Legia słabo się potrafi wkomponować w mój krajobraz piłkarski...
Fakt ze w kraju jestesmy znienawidzeni ale tylu ilu nas nie lubi tylu tez nas kocha :!: :!: I sie tu nie wywyzszam nad innych kibicow bo szanuje innych ultras i hooligans. Niestety masz racje ze media bardzo interesuja sie teamem z Ł3 i musze podziekowac im gdyz na jesieni mistrzowsko popsuli atmosfere w druzynie. Szanuje to ze nie jestes fanem mojego klubu i napewno nie bede Cie do tego przekonywal ale prosze o jedno :!:
Uwierz mi ze Legia ma fantastycznych kibicow i atmosfera jest oki :P I PZPN nas nie wspiera.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 19:17

Zico_FCI pisze:A ty się słabo wkomponowałeś w krajobraz tego forum. Dziękujemy.
Proponujesz mi bana? Ale za co.
bartbuks pisze:Fakt ze w kraju jestesmy znienawidzeni ale tylu ilu nas nie lubi tylu tez nas kocha I sie tu nie wywyzszam nad innych kibicow bo szanuje innych ultras i hooligans. Niestety masz racje ze media bardzo interesuja sie teamem z Ł3 i musze podziekowac im gdyz na jesieni mistrzowsko popsuli atmosfere w druzynie. Szanuje to ze nie jestes fanem mojego klubu i napewno nie bede Cie do tego przekonywal ale prosze o jedno
Uwierz mi ze Legia ma fantastycznych kibicow i atmosfera jest oki I PZPN nas nie wspiera.
Ja również nie wywyższam się ponad innych kibiców. Chodzi mi o jedno, klub taki jak Legia zawsze będzie miał kibiców, którzy będą niezadowoleni. Bo Legia to Real i nic tego nie zmieni, w moich oczach piłkarze Legii mają się za snobków...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2007, 19:35

Zico_FCI pisze:bartbuks napisał:
Niestety Lech nie ma tyle odwagi by zrezygnowac z majstra.

A co to za różnica czy zrezygnuje czy nie ? Nawet jak by się zrzekł tego tytułu (jest w ogóle taka możliwość ?) to PZPN nie przyznałby mistrza nikomu. Ewentualnie wręczyłby go następną drużynę w tabeli

Roznica zadan.Teraz nie ma takiej mozliwosci ale o ile dobrze sie orientuje mistrz - Lech musial przyjac tytul zeby zagrac w eLM. Jezeli on by odmowil to
zagrala by inna druzyna.

Adaś_1983 pisze:

Ja również nie wywyższam się ponad innych kibiców. Chodzi mi o jedno, klub taki jak Legia zawsze będzie miał kibiców, którzy będą niezadowoleni. Bo Legia to Real i nic tego nie zmieni, w moich oczach piłkarze Legii mają się za snobków...

Pozdrawiam
Stary czy Ty jestes jakis uprzedzony do Legii
:?: :?: Czlowiek albo jest snobem albo nie i tyle. Nie ma tak ze kazdy legionista to snob. Np Choto jest bardzo sympatyczny. A ze brazylijczycy maja gwiazdorskie zapedy to wina mediow. To oni wmawiali im ze sa gwiazdami. W kazdej druzynie trafi sie jakis cham lub gwiazdeczk wiec znow chyba sie mylisz.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 19:48

bartbuks pisze:Stary czy Ty jestes jakis uprzedzony do Legii
Czlowiek albo jest snobem albo nie i tyle. Nie ma tak ze kazdy legionista to snob. Np Choto jest bardzo sympatyczny. A ze brazylijczycy maja gwiazdorskie zapedy to wina mediow. To oni wmawiali im ze sa gwiazdami. W kazdej druzynie trafi sie jakis cham lub gwiazdeczk wiec znow chyba sie mylisz.
Ale chodzi mi o to, że piłkarze Legii są źle przyjmowani przez wszystkich, łącznie z prasą. Tyle szumu ile tworzy się wokół piłkarzy Legii to nie ma czegoś takiego w żadnej polskiej drużynie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 sty 2007, 2:12

Adaś_1983 pisze:Ale chodzi mi o to, że piłkarze Legii są źle przyjmowani przez wszystkich, łącznie z prasą. Tyle szumu ile tworzy się wokół piłkarzy Legii to nie ma czegoś takiego w żadnej polskiej drużynie.

I takie sa media (mam nadzieje ze z Ciebie inny dziennikarz) :D Jak Legia awansowala by do LM to inaczej by o niej pisano :P A ze niestety jeszcze do tego nie doroslismy to zaczeto wieszac na niej psy. A jak media reagowaly na sytuacje w Krakowie gdy odchodzil Petrescu :?: :?: Tez trzeba bylo troszke poszydzic z Krakowian.

Ten temat nie ma sensu wiec niech pismaki robia swoje a pilkarze niech wezma sie za robote bo wiosna nadchodzi....

Pozdrawiam Adaś_1983 i nie badz tak pesymistycznie nastawiony do Legii :D

Mistrz i tak bedzie w Wawie :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 10:24

Za legia.com.pl, która na zjeździe Pzpn-u miała swojego delegata, przytoczę dokładniej podsumowanie "pracy" komisji:
Komisja zapoznała się z materiałem dowodowym, w tym postanowieniem o umorzeniu dochodzenia prokuratury rejonowej w Krakowie. Pomimo umorzenia, prokuratura poddała jednak w wątpliwość zaangażowanie piłkarzy Wisły na boisku. Brak zaangażowania potwierdzili kibice Wisły Kraków, a kierownictwo klubu ukarało wszystkich zawodników tego meczu za pozorowanie gry. Biorąc pod uwagę czas, jaki upłynął od tamtego zdarzenia – 13 lat, oraz aktualną atmosferę wokół korupcji w polskiej piłce, komisja nie widzi podstaw do zmiany decyzji PZPN w tej sprawie
Same mocne argumenty i dowody.:wink: Najgorszy w takiej sytuacji jest fakt, że klub nie może podać związku do sądu cywilnego, gdzie Legia wygrałaby na 100%. Nie może bo zostanie z miejsca zawieszona przez Pzpn, a jak Pzpn by jej nie zawiesił to Fifa zawiesza Pzpn. I w ten sposób leśne dziadki mogą robić co tylko im się podoba, argumentując swe decyzje "bo cała Polska widziała". Albo w ogóle nie argumentując - bo kto może im coś zrobić?

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 08 sty 2007, 12:54

deltinho jestes przeciwko korupcji w Polskiej lidze i wogole??

smiesyz mnie to ludzie ktorzy domagaja sie walki z korupcji bedac jednoczesnie uczestnikiem takich wydarzen nie przyznają się do tego.

to jest dopiero paranoja i polska pilka ma byc zdrowa. Skoro głowni bohaterowe milczą udajac wielkich obroncow praworządnosci. SMiechu warte. Mniej obludy w tym wszystkim.

Skoro farsa byl 93 rok to farsa sa tez argumenty.

Domaganie sie zwrotu tytulu to przyzwolenie na korupcję i chwalenie tego co byli pilakrze i dzialacze Legii i Wisły zrobili w 93. Domagajacy sie zwrotu tytulu uwazaja pilkarzy za bohaterów i swietnych pilakrzy bo ograli Wisle 0:6, byli tacy dobrzy ze jakby trzeba bylo to ograli by i 8:0 jakby trzeba bylo. Byli dobrzy i mogli wygrac 0:2 1:3 ale wygrali tyle ile trzeba bylo :))) Porostu w dwoch meczach pada tyle bramek ile trzeba. Coz za emocje.

My swoich pilkarzy jasno okreslilismy ze są to k...y i sprzedawczyki. W Legia swoich uwaza za bohaterów 93 roku.

Wiec nastepnym razem jak ktos przekreci Legie na ruzt karny to mam nadzieje ze nie poleci "Sedzia [ch**]" bo przeciez co z tego ze kazdy widzial :))) Mylic się ludzka rzecz!!! :))

W swietle prawa jest wszystko czysciutko ale choc troche moralnosci by wypadalo zachowac zwlaszcza ze wszysyc chca walczyc z korupcją w pilce, Czy jednak aby napewno wszyscy? Moze i wszyscy ale niektorzy chyba chca zamazac swoj wklad jej rozwoj.

Dla mnie mogą Legii oddac ten tytuł. Pewnie wszyscy beda sie w W-wie cieszyc a moralny kac nie wystapi i odbedzie sie feta na placu zamkowym.

Powodzenia w walce z korupcją.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 13:49

Marco pisze:deltinho jestes przeciwko korupcji w Polskiej lidze i wogole??
Co za głupie pytanie - to chyba oczywiste. Ale jestem też za praworządnością - i jeżeli nie ma najmniejszych dowodów, baaa - nie ma nawet poszlak, to nie można kogoś skazał na podstawie "bo mnie się wydaje, że nie było ok". Bo dla mnie "coś nie ok" było także w pamiętnym meczu pucharowym Wisła-Pogoń. A po tym meczu mamy chociaż poszlaki - sędzia go prowadzący ma zarzuty prokuratorskie.
Decyzja z 93 nie ma żadnych podstaw prawnych. Wtedy szukanie i karanie za korupcję polegało na zdobyciu większości w Pzpn. Na czym polega walka z korupcją pokazuje obecnie prokuratura z Wrocławia.

Żeby była jasność - dla mnie ten mecz też śmierdzi. Słyszałem także, że po "zobowiązaniach" Wuja jeszcze długo były nieprzyjemne sytuacje. Jeżeli byłyby jakieś dowody, to każdy z zamieszanych powinien być przykładnie skazany. Ale nie było nawet połowy dowodu, jednego skruszonego. Do puki nie ma dowodu - nie można kogoś uznać za winnego. Podstawowa zasada cywilizowanego państwa. Chciałbym, żeby tym państwem była także Polska, żeby cywilizowana była nasza piłka i struktury nią zarządzające.

I na koniec coś czego nie potrafię pojąć - minęło tyle czasu od pamiętnego meczu - dlaczego nikt jeszcze nie puścił pary z ust. Takiemu delikwentowi spada ciężar z serca, wszyscy wiedzą, że mecz był ustawiony - zatem żadną infamią nie zostanie okryty. Może zostanie nawet (jako skruszony grzesznik) wzięty za przykład do naśladowania na pierwszej linii krucjaty antykorupcyjnej. Kiedy ma się publicznie spowiadać jak nie teraz. Przecież minął nawet 10letni okres przedawnienia - nie grozi mu zatem żadna sankcja karna. Zatem dlaczego?

----------------edytka----------------
Jeszcze dam przykład jakie standardy reprezentują panowie, którzy karali Legie, a dokładnie jeden z panów który zasiadał w "pracowitej" komisji. Przypomnę, że w uzasadnieniu opinii dość lekko potraktowała ustalenia prokuratury. Ale czy prawo jest im zupełnie obojętne?
legia.com.pl pisze:Witold Dawidowski - prezes Podlaskiego Związku Piłki Nożnej (Białystok), członek zarządu PZPN; w czasie pierwszej części zjazdu stanął w obronie Listkiewicza argumentując: - Wszystkie gromy za zło w polskiej piłce spadają na prezesa i jego, jak napisała jedna z gazet, betonowych klakierów. A przecież nikt z zarządu związku nie został zamknięty, nikomu nie postawiono żadnych zarzutów.
Człowiek na jednym zjedzie, w ciągu jednego dnia, najpierw broni Lista, stawiając, że nikt nie postawił zarzutów, a potem podciera sobie tyłek decyzją prokuratury, która nie postawiła żadnych zarzutów w sprawie meczu Wisła-Legia.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 08 sty 2007, 14:34

deltinho pisze:
Co za głupie pytanie - to chyba oczywiste. Ale jestem też za praworządnością - i jeżeli nie ma najmniejszych dowodów, baaa - nie ma nawet poszlak,
poszlaki sa bo poszlaka to nie dowod, czyli poszlaką jets to co sie odbylo na murawie, a dowody tez sa tylko są ukrywane, dlatego poszlaki nie moga stac sie dowodem.
Decyzja z 93 nie ma żadnych podstaw prawnych. Wtedy szukanie i karanie za korupcję polegało na zdobyciu większości w Pzpn. Na czym polega walka z korupcją pokazuje obecnie prokuratura z Wrocławia.
wtedy byly inne czasy i kazdy kombinowal jak sie ustawić

I na koniec coś czego nie potrafię pojąć - minęło tyle czasu od pamiętnego meczu - dlaczego nikt jeszcze nie puścił pary z ust. Takiemu delikwentowi spada ciężar z serca, wszyscy wiedzą, że mecz był ustawiony - zatem żadną infamią nie zostanie okryty. Może zostanie nawet (jako skruszony grzesznik) wzięty za przykład do naśladowania na pierwszej linii krucjaty antykorupcyjnej. Kiedy ma się publicznie spowiadać jak nie teraz. Przecież minął nawet 10letni okres przedawnienia - nie grozi mu zatem żadna sankcja karna. Zatem dlaczego?
wiesz kiedy zacznie sie mowienie? wtedy kiedy ten tytuł zostanie zwrocony a narazie zasada tych co wiedzą co zrobili jest prosta. sprzedajacy siedzą cicho bo swoje wzieli , a wiedzac ze Legii odebrano MP nie bedą ich jeszcze pograżac bardziej bowkoncu dostali kase a kupujacy nie osignał tego co zamierzal , bo teraz mamy jak mowisz tylko domysly i przypuszczenia w swietle prawa ,a kupujacy tez siedzą bo by sie musieli przyznac. Dlatego uwazam ze Legia domagając się zwrotu chce pokazać ze wszystko bylo. Jednak wtedy sie moze okazac ze milczenie zostanie przerwane i sie okaże ze bylo nie fair. A jak nie ma rozwiązanego tematu to jest wlasnie to co mówisz skazano nas bez dowodów.

Paradoksalnie te żadania mogą obrocic sie przeciwko Legii.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 08 sty 2007, 15:26

bartbuks pisze:
Adaś_1983 pisze:Ale chodzi mi o to, że piłkarze Legii są źle przyjmowani przez wszystkich, łącznie z prasą. Tyle szumu ile tworzy się wokół piłkarzy Legii to nie ma czegoś takiego w żadnej polskiej drużynie.

I takie sa media (mam nadzieje ze z Ciebie inny dziennikarz) :D Jak Legia awansowala by do LM to inaczej by o niej pisano :P A ze niestety jeszcze do tego nie doroslismy to zaczeto wieszac na niej psy. A jak media reagowaly na sytuacje w Krakowie gdy odchodzil Petrescu :?: :?: Tez trzeba bylo troszke poszydzic z Krakowian.

Ten temat nie ma sensu wiec niech pismaki robia swoje a pilkarze niech wezma sie za robote bo wiosna nadchodzi....

Pozdrawiam Adaś_1983 i nie badz tak pesymistycznie nastawiony do Legii :D

Mistrz i tak bedzie w Wawie :!: :!: :!:

Ja nie jestem pesymistycznie nastawiony do Legii, po prostu chodzi mi o to, że Legia to taki elitarny klub, który krzywo patrzy na inne kluby. Myślę, że nawet Wisłę Kraków Legia ma za coś gorszego, wywyższając się ponad wszystko. Ale taka już jest historia Legionistów.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 15:37

Adaś_1983 pisze:po prostu chodzi mi o to, że Legia to taki elitarny klub, który krzywo patrzy na inne kluby. Myślę, że nawet Wisłę Kraków Legia ma za coś gorszego, wywyższając się ponad wszystko.
Dokładnie tak jest - Legioniści uważają że reszta Polski (e tam Polski - Świata!) nie jest godna im butów pastować.

Jednocześnie proponuje tym humorystycznym akcentem zakończyć dyskusję w temacie "poczucia wartości wśród piłkarzy, działaczy i kibiców Legii". :D To forum o piłce noznej, a nie o psychologii.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 08 sty 2007, 15:39

deltinho pisze:Jednocześnie proponuje tym humorystycznym akcentem zakończyć dyskusję w temacie "poczucia wartości wśród piłkarzy, działaczy i kibiców Legii". To forum o piłce noznej, a nie o psychologii.
Jak możesz proponować zakończyć dyskusje, jak ona dopiero co się zaczęła???

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 16:03

Z mojej strony - Dlatego że poparłem Twoje zdanie w 100% i nie za bardzo jest o czym dyskutować. Ale jak chcesz to dyskutuj.

Mam nadzieje, że reszta forumowiczów posłucha apelu Piwusa i nie będzie reagować na Twoje prostackie zaczepki.

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 sty 2007, 16:28

Marco pisze:My swoich pilkarzy jasno okreslilismy ze są to k...y i sprzedawczyki. W Legia swoich uwaza za bohaterów 93 roku.
Różnica pomiędzy piłkarzami Legii s Wisły polega na tym, że ci drudzy nie musieli wiedzieć i całej „sprawie”. Może jest to mało prawdopodobne, ale możliwe. Dostawali sygnał z ławki, że trzeba strzelić kolejną bramkę to przyśpieszali grę, a że wiślacy przewracali się o własne nogi to zdobywanie goli nie przychodziło zbyt trudno.

Gdyby w tej sprawie były dowody to wszystkie kluby powinny być zdegradowane. Dowodów nie było więc PZPN nie odważył się na takie kroki, a odebranie mistrza było zagraniem pod publiczkę.
Marco pisze:Wiec nastepnym razem jak ktos przekreci Legie na ruzt karny to mam nadzieje ze nie poleci "Sedzia [ch**]" bo przeciez co z tego ze kazdy widzial )) Mylic się ludzka rzecz!!! )
Krzyknąć zawsze można 8) ale nie żeby od razu skazywać bez dowodów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”