AS Roma (zbiorczy) - Strona 105

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 17:32

Ale ta nowa umowa Francesco była w jakims stopniu czynnikiem do odejścia Cassano, bo on nie chciał grać za 2,5 miliona skoro Tottiemu zaproponowano 6 :wink: Narazie to informacje o rzekomym odejsciu Amantino trzeba traktować z dystansem, bo to ładna plota - tylko że wspomniana przepaśc pod wzgledem płac jest faktem i naprawde to może miec znacznie. To jest coraz delikatniejszy temat. Bo np. Spalletti nie powie przeciesz głośno co mysli. Ale Roma musi to rozwiązać. Nawet tymi nowymi umowami dla Chivu i Mexesa.

Pamietasz ostatnie info na temat deklaracji Francesco że jest w stanie podpisać nową umowe ? A przeciesz obecna kończy sie 3 lata [?] ale gdy podpisze teraz nową na kolejne 2 lata, to bedzie o dwa lata wiecej zarabiał "obecną sume".

Inaczej to rozwiązała mi. Valencia, bo obojetnie czy Villa czy Vincente czy Joaqiun suma max wynagrodzenia wynosi chyba 1,5 miliona. [czy 2,5 ?] Taką "Nietoperze" wyznaczyli granice. Właśnie by nie było podobnych sytuacji jak ta [czy jak ostatnia z Ayala]

Inna sprawa że Mancini odrazu łaczony z Juve i Interem - tylko chyba jak cos sie wydarzy to najbliżej mu do Realu :] Nominalnie gra na lewej flance wiec jak miał by zastapić Figo ? - po co Romie Walter Samuel ? zamieni ławke na ławke ? Pizzaro to inny temat, ale on ma wbitą w umowe kwote za która Roma może go wykupić. Po sezonie zapłaca te pieniądze, i Inter nie bedzie mógł zmienić warunków umowy.

Dobrze wiemy że jutro może nie być tematu, albo sam Amantino to zdementuje albo Rosella Sensi :) i tyle w temacie transfer Manciniego - tylko ta "przepaśc" to stały punkt programu :?

A co do kobiety to :] Daj mu Boże by grał tak jak Ona wygląda :P

Nawiasem mówiąc powodzi sie tym piłkarzą :P ta galeria w tym portalu to pokazuje :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 sty 2007, 19:59

Zaza pisze:Ale ta nowa umowa Francesco była w jakims stopniu czynnikiem do odejścia Cassano, bo on nie chciał grać za 2,5 miliona skoro Tottiemu zaproponowano 6 :wink:
nie sledziles chyba negocjacji z Cassano.. tak fochowal ze Rosela kaza mu sie wyniesc .. nie chodzilo o pieniadz tylko o jego zryta psychike :)
Pamietasz ostatnie info na temat deklaracji Francesco że jest w stanie podpisać nową umowe ? A przeciesz obecna kończy sie 3 lata [?] ale gdy podpisze teraz nową na kolejne 2 lata, to bedzie o dwa lata wiecej zarabiał "obecną sume".
tworzysz konflikty ktorych nie ma :P

A co do kobiety to :] Daj mu Boże by grał tak jak Ona wygląda :P
moze powiedza o nim jak o Bekamie kiedys .. "kazde dziecko chce grac w jego butach a kazy mezczyna che byc w jego kobiecie " :P
Nawiasem mówiąc powodzi sie tym piłkarzą :P ta galeria w tym portalu to pokazuje :P
nie tylko pilkarza.. kazdemu kto ma kase :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 20:10

Konflikt, nie konflikt ale kasa gra i zawsze bedzie grała. A to jest naprawde dziwna sytuacja z ta przepascią. Już pomijając plotki na temat Amantino. Zreszta jak wyżej przewidziałem - Rossella Sensi już sie odniosła do plotek :P Pewnie temat zniknie.

Każdy kto ma kase ? mit :P to już nie są te czasy gdy kobiety leciały na kase :P Szanują sie, trzeba miec coś wiecej niż kase. Tylko te panie "Buffonowe, Borriellowe, Corradiowe i inne z tych galeri to wyższa szkoła jazdy :P Tu nie ma mowy o kasie bo same są na szczycie :]

Zobacz tam prezentacje tych sexownych prezenterek TV :P Jak by tak w Polsce poszukać to też by sie kilka kandydatek z TV znalazło, których programy byc oglądał non stop :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 sty 2007, 21:32

Jasne ale Totti juz ma kontrakt dlugo i zadnych z tym problemow nie ma.. tez nie uwazam ze powina byc az taka dysproporcja w zarobkach ale to juz Zarzadu kwestia. Mam nadzieje ze beda nowe kontrakty i sprawa bedzie wyjasniona a slowa zawodnikow deklarujacych lojalnosc Romie prawdziwe :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 13 sty 2007, 12:31

No i teraz medai nie do konca stycznia nie dadza zyc ani Manciniemu ani Tottiemu ani Roselli. :roll: Oczywiscie powiecie ze caly czas takie plotki towarzysza Mexesowi i Chivu ale ci na kadego takiego newsa odpowiadaja przywiazaniem do Romy i moc przekazu takich newsow jest slabiutka. Natomiast wczorajsza plotka o Mancinim wywolala burze w szklance wody :? ... mimo szybkich reakcji ze strony Roselli i Tottiego nadal niesmak pozostal ... milo by bylo jakby z strony Manciniego tez pojawila sie jakas wypowiedz ktora by wyjasnila ta sytuacja raz na zawsze :roll:

Do grona zawodnikow ktorzy mogliby wzmocnic lewa strone Romy dolaczyl Placente ... Roma sie nim interesowala bodajze rok czy poltora temu ... osobiscie nieobrazilbym sie na taki transfer ... gdyby tez zawodniczek prezentowal forme z Leverkusen :P ... bo obecnie ten zawodnik az tak wielkiej furory nie robi w Espanyolu :?

Zainteresowala mnie tez wypowiedz Galianiego ... a to tylko z jednego powodu ktory przytocze w formie cytatu:
Galliani: ‘50% chance of Oddo coming here. If Sheva is put on the market, we’ll be on it. Cassano? The manager did not want him. Trezeguet is our target, we never wanted Mexes
Dobrze ze chlopak nazywa rzeczy po imieniu :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 12:59

Goofii Diego Placente gra w Celcie Vigo i zaufaj mi warto spróbować. On już z Calcio jest łaczony od dwóch lat, może najwyższa pora :P Tylko nie wiem czemu gdzie niegdzie piszą o transferze na zasadzie wolnego skoro ma umowe jeszcze przeszło rok ?

Widziałem Rossell wychodzacą chyba z siedziby Lega Calcio :P z uśmiechem na ustach, masz racje wszystkiemu zaprzeczyła, ale temat pewnie pozostanie troche. Wiem że to jest czesty temat - nie konflikt na lini ktoś tam kontra ktoś - ale różnice w zarobkach. Bo każdy wie że Roma to nie tylko Francesco Totti [no może oprócz panów z TVP] ale przepaśc płac jest czestym tematem. Teraz czas by sam Amantino zaprzeczył i temat umrze. Pewnie do czasu nowy negocjacji w sprawie umów Chivu i Mexesa. Ale to normalne że szuka sie tematu :P

Galliani ? to cytat z czatu z fanami wiec bardzo oficjalne stanowisko na każdy temat - a co ciekawe jest coraz wiecej wersji tych wypowiedzi :lol: Jedna mówi coś w stylu "no fajnie ale nie myślimy o tym". Inna bardzie pod seriwisy mercato

[...] Barzagli? - Jest to świetny obrońca. Na pewno przydałby się u Nas. Zobaczymy co da się zrobić. Mancini? - Ten pomocnik odpada, mamy inne plany wobec lini pomocy. Mexes z Romy ? byłby idealnym wzmocnieniem, ale wątpię, aby Rzymianie go puścili. :wink: Uroki mercato

Z tego co ja wiem Milan poważniem śledzi rozmowy na lini Mexes - Roma, a ja nie ukrywał że nawet wolał bym by to Francuz zasilił Milan niż Barzagli ! Jednak prawda jest taka że znacznie łatwiej było by "wyrwać" gracza Palermo... bo nawet jak Mexesowi zaproponują umowe rzędu 4 milionów to wcale nie jest powiedziane że za 1,5 mniej nie pozostanie w Rzymie. Bo kasa nie zawsze gra, i to może być taki przykład. A Francuz jest moim idolem od gry na Abbe Deschamps w parze z Boumsongiem, wtedy to nawet obrońca Juve miał wiecej do "zaproponowania". Jednak życie pokazuje ze to młodszy wychowanek Guy Roux lepiej sobie radzi na półwyspie Apenińskim. Jeśli nie odejdzie do Milanu to oby wcale nie odchodził i pozostał na długo w Romie ! :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 sty 2007, 19:21

Zaza za bardzo troche ulegasz urokowi mercato :P .. 90% z tych doniesien to po prostu bzdury bo dzienikarze musza cos pisac.. a ze sa nieraz gorsi od dzieci ...

wracajac do spraw powaznych to s Serie A koniec sezonu... 2 miejsca juz niemal roztrzygniete a to dopiero polmetek :| .. emocje moga jedynie przynies druyzny walczace o LM .. slaby sezon oby za rok bylo lepiej

nic trzeba czekac na emocje w LM moze tam bedzie lepiej :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 sty 2007, 13:36

Totnik uroki meracto to jedno, i tak staram sie zachować dystans, bo chyba nikt nie wierzy iż powodem jakiegoś konfliktu może być brak współnego świetowania bramke :lol: Wczoraj temu zaprzeczyli. Ale tyle razy już czytałem o tej przepaśc płać [nawet nie odnoscie spekulacji meracto] to juz jest argument.

Co do meczu to Chivu sie podpalił :? Po co ? przeciesz wygonił go to boku, Doni skrócił kąt - nic by nie zrobił Di Napoli :? Inna sprawa że wcześniej ponoć Ferrari też sie podpalił ? ja tego nie widziałem ale też mógł byc karny ? Inna sprawa że Roma chciała wygrać na stojąco, chyba zgodzisz sie zemną że zagrali jeden z najsłabszych meczy w sezonie. Nawet w przegranym z Reggina nie zagrali tak słabo. Tylko to tez pokazuje co innego, nie idzie słaby dziś, ale jedna kontra i 1:0 :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 15 sty 2007, 14:12

Rzeczywiscie zagrali zajebiscie slabo ... na poziomie zagrali moze z ostatnie 10 minut 1 polowy kiedy strzelili bramke :roll: To prawda ze Ferrari ze dwa razy ciagnal za koszulke w polu karnym ... ale dwa razy napastnik tego nie wykorzystal i szedl do konca zeby oddac strzal a nie upadal zeby szukac karnego ... prawie jak nie Wloch :P

Brameczka strzelona po zajebistej akcji ... klepa klepa klepa i podcinka na lezacym bramkarzem :P No ale co to Chivu wywalil w tym polu karnym to rzeczywiscie dramat :roll: ... tak jak piszesz mial juz go odstawionego do linii to jeszcze chcial pojsc na dupie i wybic pilke zamiast wyczekac i blokowac ... a ze Di Napoli sie elegancko zastawil to Chivu wyszedl na juniora :oops:

Warto zauwarz debiucik Wilhemsona ... cos tam niby pokazal ze dwie akcje ktore w miare rokuja na przyszlosc :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 sty 2007, 19:39

Zaza pisze:[ Ale tyle razy już czytałem o tej przepaśc płać [nawet nie odnoscie spekulacji meracto] to juz jest argument.
zadnych doniesiec wiarygodnych ze cos sie z tego powodu dzieje nie bylo :) Spal przedluzyl mam nadzieje ze za niedlugo pojda inne umowy i sprawa bedzie jasna :)

Co do meczu to Chivu sie podpalił :? Po co ? przeciesz wygonił go to boku, Doni skrócił kąt - nic by nie zrobił Di Napoli :? Inna sprawa że wcześniej ponoć Ferrari też sie podpalił ? ja tego nie widziałem ale też mógł byc karny ?[/quote]

Ferrari mi sie wydaje ze na karny to nie bylo.. Chivu no niestety koszmarny blad :/
Inna sprawa że Roma chciała wygrać na stojąco, chyba zgodzisz sie zemną że zagrali jeden z najsłabszych meczy w sezonie.
ja to juz mowilem w czasie meczu :) ... to najgorszy mecz w sezonie.. myslalem ze z Atalanta byl najgorszy ale tam ciezko szlo bo rywal dosyc sobie pozwalal a tutaj Messina 1 akcji groznej nie miala ;/ a Roma grala BEZNADZIENIE .. cala druyzna.. wrecz kompromitujaca.. wyszla im 1 akcja i to z kontrataku a tak to dno patrzec mi sie na to nie chcialo.. Roma na zwyciesto nie zasluzyla chociaz Messina tez nic nie pokazala.. szkoda ze nie ucza sie na bledach.. Roma zadko wygyrwa 1-0 czesto jak graja na utrzyamanie takiego wyniku to sie zle konczy :/ np. z Interem mecz o 12 zwyciestwo nasze w zeszlym sezonie

nie rozumiem dlaczego nie wyslili sie z 20 min troche przycisnac mogli lekko bramke na 2 strzelic bo rywal byl cienki jak barsz i bylby spokoj.. bardzej bylem wkurzony po tym meczu niz po Derbach ;/

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 sty 2007, 21:26

Co sie co sie co sie stao :?: Czmu nikt nic nie pisze :?: Pisaki się wam wypisały czy co :roll: A w klubie oprócz zapowiedzi że Scudetto nie jest jeszcze przyznane i Roma cały czas będzie próbowała zniwelować przewagę Intru nic nie wynika a drużyna notuje same remisy. Podział punktów z Messiną i Livorno w lidze oraz ciężka przeprawa z Parmą w Pucharze Włoch i w efekcie szczęśliwy awans chwały klubowi nie przynoszą a jedynie powodują że o początku 2007 roku najchętniej możnaby zapomnieć. Jedynie ostatni mecz w pucharze z Milanem może nieco napawać optymizmem choć strzelone przez Rzymian bramki raczej wynikały z błędów obrony czy też bramkarza rywali niż były akcjami po których bramka paść musiała. Strata dwóch bramek w ponad 20 minut tez może nieco niepokoić choć sam rezultat 2:2 należy uznać za korzystny i z nadziejami powinniśmy wyczekiwać ostatniego dnia stycznia i awansu do finału bo po jego braku będę czuł wielki niedosyt :evil: A póki co dwa nabytki tego okienka transferowego - Tavano i Wilhelmsson już dawno debiuty mają za sobą i właśnie mógłby ktoś do diaska napisać jak się spisują :roll: Z graczy którzy Rzym opuścili a ściślej mówiąc mam tu na myśli Montellę wiadomo chociaż że w Fulham czuje się lepiej niż w domu bo na dzień dobry dziurawi siatki w bramkach rywali. Ten fakt na pewno nie świadczy zbyt dobrze o Spallettim no bo skoro zawodnik wyjeżdżający z Rzymu nie ma problemu ze skutecznością a w Romie jest cieniem samego siebie to coś musi być na rzeczy :roll: Jak dla mnie mistrz Włoch jest już znany i tylko zbytnia pewność siebie Interu może zmniejszyć przewagę dzielącą pierwszy i drugi zespół w tabeli ale nie na tyle żeby włączyć się w walkę o tytuł. Choć zawsze można się łudzić że Inter dopadnie mega wypasiony kryzys a Roma zacznie grać jak za najlepszych okresów tylko że na dziś poza nic nie wnoszącymi słowami nie widać nawet najmniejszego światełka w tunelu podczas gdy Inter nie pamięta co to brak zwycięstwa. Jeszcze należy coraz bardziej oglądać się za siebie w tabeli bo Palermo zmniejszyło już stratę do zaledwie czterech pkt i coraz bardziej depcze nam po piętach. Mam też nadzieję że Spalletti myśli też o meczach w LM z Lyonem bo do nich wcale tak dużo czasu nie zostało a sami Fracuzi obecnie też nie są w życiowej formie niedawno przegrywając u siebie z Bordeaux a w tej chwili remisując w 71' także u siebie z Nice. Drugą sprawą może być fakt ze Houlier lekko odpuszcza ligę w której od dawna ma pewny tytuł i szykuje formę właśnie na puchary. Pewnie tak właśnie jest ale jak nie to Lyon wydaje się być spokojnie do przejścia :P Natomiast jutro czeka nas mecz ze Sieną w którym nie zagra pauzujący za czerwo Totti a same zawody trzeba wygrać co po ostatnich remisach i fakcie że trzy ostatnie mecze między tymi zespołami na Stadio Olimpico wygrali goście może nie być najłatwiejszym zadaniem. A tak w ogóle to jak 3 pkt nie zostaną w Rzymie po mału można zaczynać wołać na pomoc Houston :wink:

Lista powołanych na mecz ze Sieną:

BRAMKARZE:
Gianluca CURCI, Marangon Alexander DONI, Julio Sergio BARTAGNOLI;

OBROŃCY:
Marco CASSETTI, Christian CHIVU, Matteo FERRARI, Phillipe MEXES, Christian PANUCCI, Max TONETTO;

POMOCNICY:
Ricardo FATY, Daniele DEROSSI, Alessandro MANCINI, Simone PERROTTA, David PIZARRO, Aleandro ROSI, Rodrigo TADDEI, Christian WILHELMSSON, Valerio VIRGA;

NAPASTNICY:
Stefano OKAKA, Francesco TAVANO, Mirko VUCINIĆ.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 sty 2007, 10:28

Yukasz pisze:Co sie co sie co sie stao :?: Czmu nikt nic nie pisze :?: Pisaki się wam wypisały czy co :roll:
napisze posta pod postem to bedzie kara :D
A w klubie oprócz zapowiedzi że Scudetto nie jest jeszcze przyznane i Roma cały czas będzie próbowała zniwelować przewagę Intru nic nie wynika a drużyna notuje same remisy. Podział punktów z Messiną i Livorno w lidze oraz ciężka przeprawa z Parmą w Pucharze Włoch i w efekcie szczęśliwy awans chwały klubowi nie przynoszą a jedynie powodują że o początku 2007 roku najchętniej możnaby zapomnieć. Jedynie ostatni mecz w pucharze z Milanem może nieco napawać optymizmem
ja juz Scudetto pozegnalem dawno temu.. szanse sa juz tylko iluzoryczne.. wolabym zeby Spal skupil sie juz na pucharach bo walka na 3 frotnach znowu Nas moze wykonczyc jak rok temu :/

co do formy to rzeczywiscie ostanio zgroza... w meczu z Milanem gra Romy (ta po 2 bramkach Milaniu a nie przed) napawa nadzieja.. 2 mecze najblizsze pokaza .. niech sie chlopaki biora za siebie bo Lyon blisko

najbardzej budzi obawy postawa obrony ostanio :/
Tavano i Wilhelmsson już dawno debiuty mają za sobą i właśnie mógłby ktoś do diaska napisać jak się spisują :roll:
Tavano malo gral wiec trudno okreslic... ale Willy to prawdziwe zaskoczenie.. facet nic sobie nie robi z "aklimatyzacji" i z marszu zagraj w 3 meczach i byl wyruzniajaca postaca w zespole.. technika, zadziornosc i walka.. ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.. czekam na jego gola bo nalezy mu sie za ostania gre

Z graczy którzy Rzym opuścili a ściślej mówiąc mam tu na myśli Montellę wiadomo chociaż że w Fulham czuje się lepiej niż w domu bo na dzień dobry dziurawi siatki w bramkach rywali. Ten fakt na pewno nie świadczy zbyt dobrze o Spallettim no bo skoro zawodnik wyjeżdżający z Rzymu nie ma problemu ze skutecznością a w Romie jest cieniem samego siebie to coś musi być na rzeczy :roll:
wybacz ale farmezony prawisz ... nie mozna porownywac gry w obu ligach i obu zespolach.. Mido tez szalal w Angli a w Romie co?? kicha .. Roma gra 1 napastnikiem i mamy Tottiego Vucinica Tavano Willego gdzie Montelle wcisniesz?? nie mial szans na gre w pierwszej 11stc, nie chcial sidziec na lawie to wyjechal.. ON poprosil o mozliwosc odejscia a nie Spal
Jeszcze należy coraz bardziej oglądać się za siebie w tabeli bo Palermo zmniejszyło już stratę do zaledwie czterech pkt i coraz bardziej depcze nam po piętach.
jak Roma zacznie gral swoje Palermo Nas nie dogoniet :) .. dostali manto od Lazio jak dzis wygramy bedzie znowu 7 pkt

Mam też nadzieję że Spalletti myśli też o meczach w LM z Lyonem bo do nich wcale tak dużo czasu nie zostało a sami Fracuzi obecnie też nie są w życiowej formie niedawno przegrywając u siebie z Bordeaux a w tej chwili remisując w 71' także u siebie z Nice. Drugą sprawą może być fakt ze Houlier lekko odpuszcza ligę w której od dawna ma pewny tytuł i szykuje formę właśnie na puchary.
to logiczne.. Spal powien robic to samo :/

przypuszczalny skad na Siene

R O M A

(1-4-2-3-1)

[32]Doni

[2]Panucci [5]Mexes [13]Chivu [22]Tonetto

[16]DeRossi [7]Pizarro

[11]Taddei [20]Perrotta [4]Wilhelmsson

[17]Tavano

Fajnie jakby nowi cos strzelili Tavano Willy albo Mirko z lawki :)

FORZA ROMA !

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sty 2007, 11:48

Pauzującego za czerwoną kartkę Francesco Tottiego w niedzielnym meczu na Stadio Olimpico przeciwko Sienie, wyręczy ktoś z dwójki: Tavano – Vucinic.

Opiekun Giallorossich Luciano Spalletti, na sobotniej konferencji prasowej w Trigorii, nie chciał jednak odkrywać kart:

"Któryś z tej dwójki na pewno, ale decyzję podejmę tuż przed meczem. Muszę wziąść pod uwagę kilka aspektów. Przecież po meczu z Milanem nie wszyscy trenowali z pełnym obciążeniem. A nawet jeden dzień bez zajęć ma znaczenie." - stwierdził Mister.

Dziennikarze zapytali czy w takiej sytuacji na ławce mecz rozpocznie jeden z bohaterów czwartkowego starcia z Milanem - Christian Wilhelmsson:

"To mój największy ból głowy. Musimy pamiętać, że kilkadziesiąt godzin temu rozegraliśmy trudne spotkanie, z wymagającym rywalem i niektórzy muszą odpocząć. Tak czy inaczej skłaniam się ku grze jednym napastnikiem." - dodał Spall.

26-letni Tavano w Serie A rozegrał dotychczas 81 spotkań (w tym 1 w barwach Romy), w których strzelił 23 bramki. Natomiast reprezentujący Czarnogórę 23-letni Vucinic wystąpił dotąd w 92 meczach (9 w barwach Romy) i 29 razy wpisywał się na listę strzelców.
ciekawy news odnosnie dzisiejszego spotkania...
i cos mi mowi ze dzisiaj od pierwszych minut zobaczymy na boisku Mirko Vucinica... :D ale bede szczesliwy jak sie sprawdzi...
bo tylko on nie gral w meczu z Milanem, moze to bylo celowe zachowanie ze strony Spala, i oszczedzal Mirko na ten mecz...zobaczymy...nie obraze sie na zadne rozwiazanie...Spal wie najlepiej ;)

Forza Roma!!!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sty 2007, 13:07

Totnik_ASR pisze:wybacz ale farmezony prawisz ... nie mozna porownywac gry w obu ligach i obu zespolach.. Mido tez szalal w Angli a w Romie co?? kicha .. Roma gra 1 napastnikiem i mamy Tottiego Vucinica Tavano Willego gdzie Montelle wcisniesz?? nie mial szans na gre w pierwszej 11stc, nie chcial sidziec na lawie to wyjechal.. ON poprosil o mozliwosc odejscia a nie Spal
Masz rację że nie da się porównać obu lig, zespołów a także przytaczając przykład Mido jednak o nim już dawno nic nie słyszałem więc chyba także w Tottenhamie nie błyszczy jak dawniej. Piszesz że mamy Tottiego, Mirko, Tavano oraz Wilhelmssona tylko że dwaj ostatni pojawili się całkiem niedawno a Mirko wiecznie leczył kontuzje czasem pojawiając się na boisku na kilkanaście minut o ile w ogóle się na nim znalazł bo przeważnie zdrowie mu nie pozwalało więc pozostawał sam Totti :roll: Gdyby Montella był w mega formie to chyba oczywistym jest że przynajmniej na końcówki pojawiałby się na boisku a on raczej był bez formy... Tyle że po wyjechaniu do Anglii (jednej z najsilniejszych lig) od razu z dnia na dzień zaczął błyszczeć w Fulham. Mimo że Fulham to nie Roma, ligi różne itd to jednak jak dla mnie trochę za szybko doszedł do wysokiej formy, zresztą wczoraj w pucharze znowu strzelił bramkę :P Ale teraz to zgodzę się że przy zdrowych wszystkich wymienionych wyżej piłkarzach ciężko byłoby go gdzieś upchać choć szkoda że musiał odejść :( Jeszcze mam nadzieję że Vucinic zacznie się jak najszybciej spłacać no i nowi strzelać gole :P
Totnik_ASR pisze: napisze posta pod postem to bedzie kara Very Happy
Nie wiem czy piszesz poważnie a jak tak to nie masz racji bo możesz pisać 1000 swoich postów pod sobą tyle że nie mogą one być naspiane jednego dnia :roll: Zresztą jak jednego posta nabijesz o 10 rano a drugiego o 22 to myślę że modzi zamiast Cię karać będą ukontentowani że odświeżyłeś dyskusję :P, w końcu oni podobno też są ludźmi ulepionymi z modeliny jak my :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 sty 2007, 13:53

dzieciol pisze: cos mi mowi ze dzisiaj od pierwszych minut zobaczymy na boisku Mirko Vucinica

Ja od jakiegos czasu zauwazylem ze Spal mocno wierzy w chlopaka. Przeciez wystawial go nawet czesciej niz Montelle jak obydwaj rywalizowali o sklad :roll: Moze to bierze sie z tego ze Spal widzi go na treningach i wie ze Mirko ma zajebisty talent tylko jeszcze nie mogl go pokazac w meczach z roznych powodow :roll:

Yukasz pisze:Ale teraz to zgodzę się że przy zdrowych wszystkich wymienionych wyżej piłkarzach ciężko byłoby go gdzieś upchać choć szkoda że musiał odejść
Dlatego w czerwcu trzeba bedzie rozliczyc wszytskiem napadziorow ktorzy sa u nas badz na wypozyczeniach i podjac decyzje ktore sprzedac, ktorego wykupic itd. Powiem szczerze ze nie chce mi sie wierzyc ze wykupimy Tavano i Vucinica naraz, nawet jakby grali wysmienicie :roll: Poprostu byloby nas nie stac ( chyba ze sprzeda sie Montiego i Nonde za naprawde dobre pieniadze... tak jak Mido :P )
Totnik_ASR pisze:jak Roma zacznie gral swoje Palermo Nas nie dogoniet
Powiedzmy sie szczerze ze Palermo jest za cienkie zeby nas przegonic. Mam tak ze jeszcze do konca sezonu to Milan ich dogoni i spusci na 4 miesjce :roll:

A co do skladów na dziś to IlRomanista widzi to troche inaczej niz Totnik :P

http://img181.imageshack.us/img181/4120 ... enadu7.jpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”