FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1042

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 sty 2010, 14:11

http://www.blaugrana.pl/news/4445/pep_g ... rakt!.html

Guardiola przedłużył(a raczej przedłuży) umowę z Barcą :jupi: :beer:
Tylko o rok :? , ale sam upierał się przy takiej długości kontraktu.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2010, 17:27 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sty 2010, 16:58

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sty 2010, 1:00

Długość kontrkatu mnie nie martwi, jeśli Guardioli bedzie po drodze z nowym prezydentem, to jestem pewny, ze nawet w lato ten kontrakt ulegnie zmianie na okres dłuzszy. Zobaczymy jak potoczy się dalej sezon i jak bedzie udany i kto wygra wybory.
Dzisiaj wraca Keita, nie wiem czy Pep, bedzie go brał na spotkanie z Valladolid, ale dobrze, ze wraca zdrowy i troche pogral po kontuzji. Przyda sie, szczegolnie, ze teraz Barca gra z Realem V i Gijon na wyjezdzie i u siebie z Getafe. Komplet powienien, a raczej musi być w tych spotkaniach i mozna spokojnie dać odpoczać czy to Xaviemu czy Iniescie i wystawiać Seydou. Choc z innej strony teraz kilka kolejek co 7 dni i az tak ciezko nie bedzie, do momentu wznowienia LM.
W sobote Pep pewnie wystawi Rafe w miejsce Sergio, bo ciezko sobie uzmysłowić, że wyjdzie tam Dima, ktory w spotkaniu z Kazma tam grał. :lol: Carles i chyba Keita sa zagrozeni kartkami, dobrze by było gdyby je nazbierali teraz a nie przed spotkaniami ze zdecydowanie grozniejszymi rywalami.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 sty 2010, 19:21

Znamy już skład na dzisiejszy mecz, który zacznie się za ponad 30 min:
Valdes - Alves Puyol Pique Abidal - Xavi Keita Iniesta - Messi Ibrahimovic Henry
Pod nieobecność Yaya i Sergio, na Dm'ie zobaczymy zapewne Keite. Były pogłoski, że ta pozycja może być obsadzona Xavim, ale on niech lepiej zajmie się kierowaniem gry. Obrona w optymalnym składzie, więc z tyłu powinno być pewnie. Mam nadzieję, że Ibra wreszcie coś ustrzeli, bo w lidze coś dawno nie trafił. Najważniejsze jednak to zgarnąć 3 pkty.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 23 sty 2010, 19:55

oooo w końcu zobaczymy jak wygląda gra tej trójki w środku, bo z tego co pamiętam Mentor twierdził, że to niemożliwe:] Bardzo mnie to ciekawi jak to będzie wyglądało z Keitą na DMie. VeB!

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 sty 2010, 20:07

SiKor pisze:oooo w końcu zobaczymy jak wygląda gra tej trójki w środku, bo z tego co pamiętam Mentor twierdził, że to niemożliwe
Jeśli mnie pamięć nie myli, to jemu chodziło o to, że przy zdrowych i gotowych do gry Toure i Busquets'a Keita nie będzie grał na DM'ie. W końcu to nie jego pozycja. Jednak sytuacja jest taka, a nie inna i Keita musi zagrać defensywnego pomocnika.

Btw. co się z nim dzieje? Dawno go tu nie było...

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 23 sty 2010, 20:49

Prowadzimy 2:0, dominując przez praktycznie całą pierwszą połowę. Gospodarze mieli 2-3 groźniejsze akcje - tak to nie istnieją. Cieszą ładne gole Daniego i Xaviego, martwi postawa Ibry - stara się, ale nie idzie zupełnie. Mam nadzieję, że ustrzelimy coś, utrzymamy z tyłu 0 i powiększymy przewagę nad Realem.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 23 sty 2010, 22:57

Gra ładna do stanu 0:3 dla nas, a później :?: rozumiem że chłopakom może się już nie chcieć, no ale bez przesady ostatnie 10-15min to całkowity zanik gry.
Oczywiście cieszą 3pkt i czyste konto, irytuje oddanie inicjatywy pod koniec meczu. Rozumiem że przeciwnik może i nie najsilniejszy, ale jak im to wejdzie w nawyk to przy silniejszych przeciwnikach może się taka gra obrócić w koszmar :cry:
Bojana mógł trochę wcześniej wpuścić :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2010, 23:20

Dobry mecz mimo wszystko, pierwsza runda zakonczona pozytywnie, oby tak samo bylo za kolejne 19 kolejek. Zaskoczyla mnie obecność Keity, spodziewałem sie mimo wszystko kogoś innego, ale było dobrze. Ten fakt chyba jasno daje do zrozumienia, że Rafa, czy Chygrynski moga sobie juz w tym sezonie czasami nie pograć. Dzisiaj nie bylo Sergio i Toure, a Milito dostaje kolejne minuty i wyglada nadal pewniej niz Dima, ktory dzisiaj takze dwa takie podania dał, że Puyol musia za niego zapierdalac. Sami sa sobie zawinili, mieli Cdr i tam okno wystawowe dla nich, żeby sie pokazac a spartolili totalnie.
Mecz podobny do kilku ostatnich, nic wielkiego, ale to nalda wystarcza. Dobrze wyglada gra Iniesty coraz lepiej wg. mnie wchodzi w kluczowe momenty sezonu Xavi, Alves i Abidal takze pewnie, podobnie Carles. Henry sie stara, ale i to nie jest ten Henry, ktory swietnie grał w poprzednim sezonie do kontuzji w GD i brakuje mu zdecydowanie szczescie, moze gdyby cos wpadlo to by juz było zdecydowanie z górki. Zlatan przez kilka spokań praktycznie się błaka po murawie. Eto'o nie lubił schodzić na skrzydła, Szwed notorycznie to robi i to doprowadza mnie do irytacji, ile mozna. Czasem wypadało by go przywiacac do srodka pola karnego, bo tam powinien byc najczesciej.

Keita dostał dzisiaj żółtko czy nie. :?:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2010, 23:22

Keita dostal zoltko, czyli w Gijon nie zagra.

Mecz bez historii jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sty 2010, 13:33

Mecz srednio pamietam, znaczy to tyle ze byl tak jak Mistyk napisal bez historii.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sty 2010, 13:49

Mysle, ze czas juz podsumowac polmetek rozgrywek, tym bardziej, ze po raz pierwszy w historii jestesmy po polowie spotkan nie pokonani.

W lidze mamy dorobek 16 zwyciestw i 3 remisow. Czyli lepszy niz przed rokiem, mimo ze wedlug mnie nie gralismy juz takiego kosmosu jak w zeszlym sezonie. Jestesmy za to bardziej wyrachowani, a jedyne mecze w ktorych stracilismy punkty to ciezkie wyjazdy do Valencii, Osasuny I Bilbao. Moze to zabrzmiec troche dziwnie, ale uwazam, ze odpadniecie z Pucharu Krola moze nam jeszcze wyjsc na dobre.

Messi zaliczyl swoja najlepsza polowe sezonu w karierze, strzelajac 15 goli i zaliczajac 6 asyst w 16 meczach.

Jesli nie bedzie wiekszych kontuzji, to jestem dobrej mysli.

edit: Dziekiza poprawienie. To jednak i tak nie zmienia faktu, ze bilans mamy swietny :wink:
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 14:16 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 sty 2010, 13:58

mistyk pisze:W lidze mamy dorobek 16 zwyciestw i 3 remisow.
mistyk pisze:jedyne mecze w ktorych stracilismy punkty to ciezkie wyjazdy do Valencii, Osasuny I Bilbao.
Nasz bilans to 15-4-0. Zremisowaliśmy jeszcze z Villarrealem na CN.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2010, 14:13

W rundzie rewanzowej Barca jedzie dwukrotnie do Madrytu, Villarrealu czy Sevilli, cięzkie jak zawsze spotkanie derbowe. To napewno sa zagadki, jednak sa i plusy mniej dalekich wyjazdów jak za nasza wschodnia granice, KMŚ itp. Fajnie y bylo gdyby kontuzje omijały Inieste, wróci Toure, jest Milito, wiec naprawde dobrze Barca wyglada na kolejnym starcie.
W zeszłym sezonie Barca grała zdecydowanie lepiej, efektowniej, Realowi uciec i tak nie potrafiła, w tym roku gra efektywniej i ponownie nie moze odskoczyć Realowi. Zapowiada sie ponownie wyscig az do GD. Ponownie te spotkanie moze zadecydować o tytule, bo watpie, zeby Real do tego czasu stracił czy nadrobił w stosunku do Barcy wiele.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2010, 13:59

Robinho podobno odchodzi do Santosu, na wypozyczenie. Nie bylem spejalnie zachwycony plotakm laczacymi go z Barca. Jednak mozna bylo ponownie zrobić rozpoznanie w tej sprawie. Wypozyczenie go z opcja wykupu po sezonie nie było by złe, nie grał sporo przez uraz, a teraz wyglada słabo, moze jednak by cos sie z niego wyciaglo, a ryzyko małe.
Nie wiem czy on sam by był az tak chetny, bo z pewnościa do Brazylii idzie po to, żeby się odbudować i znaleźć w kadrze na Mundial, a w Blaugranie mimo, ze bieda z nedza na lewym ataku, musiałby troche mocniej powalczyć.
Szkoda bo okazja była, trzeba mieć jednak nadzieje, ze Jeffren bedzie wygladał tak jak podczas dwoch ostatnich spotkan przed urazem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”