Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10415

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 lis 2025, 21:17

Konfitura w formie. Parka z policji zaorana fest.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4389
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lis 2025, 22:10

Sygnalisci zasługują na osobne miejsce w piekle

Po 1 owszem auta łamią przepis o tych 10 m od przejścia ale nie stają tam na cały dzien tylko na chwile zeby podrzucic dzieciaka do szkoły. Nie wiem jak.moze.to komuś tak naprawdę Ale naprawde przeszkadzać. Zreszta nawet później pokazując to z perspektywy kierowcy. Odpowiednio wolniejsza jazda i ja tam żadnego ograniczenia widoczności nie widze

Po 2 sorry ale tak to jest jak miasto ogranicza ilosc parkingów i miejsc dla aut ale jakoś te dzieciaki trzeba do szkoły zawieźć (i nie piszcie mi tu ze mozna autobusem bo widze juz jak ludzie jadąc do pracy rano jada zbiorkomem z dziećmi w 1 miejsce a potem do robo w 2. Chyba by pol dnia poświęcili na dojazd w 2 strony...

Po 3 jakby gościu mi zaczął trzaskać czyms po aucie to ja bym zaczął trzaskać czyms po gościu;)

Typowy szukający atencji burak. 100% lewica

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2025, 22:32

Dziecko w wieku szkolnym może samo pojechać autobusem do szkoły. Nie trzeba go wozić.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lis 2025, 22:35

7 latek? W dzisiejszych czasach?

Ja do zerówki chodziłem sam z kluczem.na szyi ale to byly lata 80 a tez mialem szkole blisko miejsca zamieszkania

Teraz czasem ludzie zapisują dziecko do szkoły na 2 koncu miasta. Do tego zajęcia dodatkowe i jest ciemno zanim ono wróci ze szkoły. Ja rodziców w tym przypadku rozumiem

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 lis 2025, 22:36

Wszystko okej, ale czy ktoś staje na 5 minut czy na cały dzien to nie ma większego znaczenia bo wciąż popełnia w ten sposób wykroczenie. Ja tam jakimś wielkim zwolennikiem jego zachowania nie jestem, ale widać że chłop dobrze wie co robi i zna przepisy lepiej niż większość tych przygłupich policjantów których momentami w zasadzie ośmiesza jak tych dwoje ćwierćinteligentow powyzej, a to świadczy o dużym przygotowaniu do tematu i o tym że raczej traktuje swoją sprawę poważnie.

Brak parkingów również nikogo nie interesuje bo nawet gdyby powstawały to ludziom wciąż byłoby za daleko bo jak wiadomo oni musza pod same drzwi bo przejście kilometra to dla tłustych dup zbyt duże obciążenie.

A tekstu o lewaku się spodziewałem w 100%.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2025, 22:38

A co takiego jest w "dzisiejszych czasach", że 20 lat temu mogły a teraz nie mogą?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lis 2025, 22:45

Po 1 wychowywanie pod kloszem. Dzieci sa duzo mniej samodzielne

Po 2 mysle ze jednak mniej bezpieczne czasy

@Delpiero14 Ale to jest lewak jak 90% sygnalistow którzy nie maja co robić w życiu wiec sobie wymyślają ze beda społecznie nagrywać filmiki i robić kontent :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2025, 22:47

Czasy są takie same, ale społeczeństwo coraz głupsze, dzieci naiwne, nie są samodzielne. Złodzieje, bandyci byli i 25-30 lat temu, gdy ja chodziłem do szkoły.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2025, 23:02

Ja tam rodzicem nie jestem i nie będę. Ale kiedyś dzieciak nie miał smartfona z apką Jakdojadę i nawigacją, a jak musiał to dawał radę przy znacznie gorszych połączeniach niż obecnie w dużym mieście. Zawieziesz go tym autobusem kilka razy to ogarnie.

Podejrzewam, że ta niezdolność, by wyjść z samochodu to bardziej wygodnictwo niż jakieś inne czasy. Inne czasy zawsze były nieśmiertelną wymówką dorosłych na wszystko. :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2071
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 lis 2025, 0:49

Eyesmon pisze:
02 lis 2025, 22:10
Po 1 owszem auta łamią przepis o tych 10 m od przejścia ale nie stają tam na cały dzien tylko na chwile zeby podrzucic dzieciaka do szkoły. Nie wiem jak.moze.to komuś tak naprawdę Ale naprawde przeszkadzać.
Wiesz to z doświadczenia? Mieszkałeś kiedyś na osiedlu z podobnym problemem? Gdyby to były tylko auta parkujące faktycznie na 3-5min, żeby zaprowadzić dziecko do szkoły i odjechać, to by w praktyce nie było żadnego problemu, ale masa tych samochodów stoi tam od 8 do 16, a jak policja nie reaguje, to robi się jak na osiedlu obok mojego, gdzie ludzie zaczęli blokować samochodami chodniki, parkować blokując część przejścia lub na trawnikach uprawiając wolną amerykankę. W końcu chyba dzielnicowy się zmienił i po kilku odholowaniach znowu zrobił się porządek.

Niestety, jak dasz ludziom palec, to wezmą całą rękę. Przy szkołach powinny być praktykowane parkingi typu kiss n' go.
Kluchman pisze:
02 lis 2025, 22:32
Dziecko w wieku szkolnym może samo pojechać autobusem do szkoły. Nie trzeba go wozić.
Chyba sobie żartujesz :D może tak dopiero od 10 roku życia jak jest bardziej ogarnięte, ale dzieci z klas 1-3 nie powinny się same poruszać po mieście.
Kluchman pisze:
02 lis 2025, 22:38
A co takiego jest w "dzisiejszych czasach", że 20 lat temu mogły a teraz nie mogą?
20 lat temu też nie mogły. Tylko nie mówimy tu o pójściu do szkoły oddalonej o 300 metrów, ale o takiej, gdzie trzeba przejechać kilka przystanków.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 lis 2025, 2:14

Eyesmon pisze:
02 lis 2025, 22:45
Po 2 mysle ze jednak mniej bezpieczne czasy
W Polsce w dzisiejszych czasach jest nieporównywalnie bezpieczniej niż było w latach 90.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 lis 2025, 3:16

Konfitura, znam i lubię. Chociaż jego filmy czasem ciężko się ogląda. Dziecko może a wręcz powinno samo jeździć do szkoły. Najlepiej to w sumie chodzic. Bliższa szkoła to lepszy wybór niż ta z wyższym poziomem. Konfitura to człowiek który wykonuje niewdzięczna ale słuszna pracę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lis 2025, 7:24

Czy drugi koniec miasta czy 200 metrów rodzice i tak "z troski o dziecko" będą wozić swoje leniwe dupska autem.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 lis 2025, 8:40

W jednym temacie napiszesz, że nie powinno być żadnej cenzury, to lewaki odpiszą Ci, że powinna być, że dzieci trzeba chronić przed pewnymi treściami, bo są bardzo podatne. W drugim temacie napiszesz, że rodzice odwożą dziecko do szkoły autem (bo być może jakieś dziecko miało historię, gdzie zostało zaczepiane/ktoś je okradł/albo po prostu ma jakiś lęk i chodzi do psychologa) to odpiszą Ci, że rodzice to leniuszki i dziecko samo od najmłodszych lat powinno autobusem jeździć, a jak nie to jest sierotą.

Niech dadzą tabliczkę, że postój powyżej 30 minut jest karany mandatem/odholowaniem, postawią kamerę, albo niech siedzi tam policja i zbiera żniwo do większej wypłaty. A ludzi, którzy na chwilę podjeżdżają aby wysadzić dziecko, niech zostawią w spokoju.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lis 2025, 9:01

Uwielbiam takich co na 5 minut zatrzymuja sie a to na chodniku, a to na wjezdzie przez szlaban na osiedle albo pod samym garazem.
Na poczatku jeszcze rozmawialem, teraz to juz nawet mi sie nie chce z debilami rozmawiac. Tlumaczenia 5 minutowe sa oczywiscie bzdura bo juz nie raz zdarzylo sie, ze straz miejska czy policja zdazyla przyjechac i delikwent odjezdzal z jakims kwitkiem. Niestety wsiadanie do samochodu w Polsce wylacza myslenie ponad polowie kierowcow.
Jakis czas temu nawet policja zalozyla stronke gdzie mozna zglaszac takie parkowanie, ale po 1-2 dniach wylaczyli to i zmienili limit na 20 zgloszen, bo tyle tego bylo. To jasno pokazuje, ze prawo nalezy zmienic i na wzor kontrolerow platnych stref nalezy dopuscic na rynek laweciarzy i niech sciagaja takie auta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”