AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1045

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 kwie 2011, 12:22

Mało osób wie, że dziś gra 4 w tabeli Milan z 2 w tabeli Interem w rozgrywkach primavery (to chyba grupa B).
Primavera Interu gra cały czas na równym, wysokim poziomie, a primavera Milanu wygrała chyba 7 meczów z rzędu i fani pieją z zachwytu nad ich grą. Natomiast na żywo Sportitalia zapowiada... Fiorentina - Bologna.
Brak słów.

Swoją drogą marne były tegoroczne prima aprilis na stronach o Milanie:
http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... stwa_.html
http://acmilan.com.pl/?id=18524
http://acmilan.com.pl/?id=18522
http://www.acmilan24.com/news/id/10123/ ... akt__.html

Albo się starzeję, albo rok temu były te informacje bardziej wiarygodne i więcej osób się nabrało. ;)

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 02 kwie 2011, 21:56

No właśnie, w rozgrywkach Primavery Milan pokonał Inter 1-0 po bramce Verdiego. Pod tym linkiem : http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... rane_.html dokładna relacja z tego meczu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 kwie 2011, 23:37

dexter12
Szacunek za relację. Jeszcze powiedzcie, gdzie oglądaliście ten mecz, bo ja nigdzie streamu nie widziałem.
Kurde, a już straciłem nadzieję, że na którejś ze stron o Milanie pojawią się informacje o primaverze. Dobra robota, kurde, naprawdę dobra robota.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 kwie 2011, 1:07

Przylaczam sie do podziekowan Wilmore'a :spoko:
Do przerwy brakowało klarownych sytuacji po obu stronach, ale optyczna przewaga była zdecydowanie po stronie Milanu, który z minuty na minutę pozwalał sobie na coraz więcej na boisku - można się było łapać na tym, że Ghiringhelli właściwie nie schodzi z połowy przeciwnika, choć grał prawego obrońcę.
A ja narzekalem,ze boczni obroncy waszej Primavery graja zbyt defensywnie :lol: Nie moge sie doczekac wystepow Verdinho w pierwszej ekipie :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2011, 1:15

A ja narzekalem,ze boczni obroncy waszej Primavery graja zbyt defensywnie
Do końca sezonu zostały mecze z Vicenzą (koniec tabeli), Udinese i Brescią (średniacy) i Chievo (trzecia drużyna w tabeli w tej chwili, Milan jest czwarty). Może choć ten ostatni pokaże jakieś dobre źródło i będzie można zweryfikować te informacje z tej strony, póki sam nie zobaczę spotkania, to nie będą dla mnie do końca wiarygodni, bo drugi tydzień z rzędu szukam stream'a do meczu primavery i drugi tydzień z rzędu nic nie znajduję, to skąd oni to wzięli? :wink:
Dwa derby wygrane jednego dnia, pięknie.
I co jeszcze ciekawsze - w kolejnym meczu Verdi zdobywa bramkę na wagę zwycięstwa, lub wprowadza znaczne ożywienie w grę zespołu. Rok temu był jednym z kilku świetnych piłkarzy, ale w tym wygląda na to, że jest absolutną gwiazdą tej ekipy, to chyba ósme zwycięstwo z rzędu było. :shock:
Tylko gdzie go miałby ustawić Allegri, skoro (gdy ja go oglądałem) on najwięcej zyskiwał grając takiego Messiego - bardzo szeroko ustawionego skrzydłowego z dużą wolnością boiskową, który najwięcej robi schodząc ze skrzydła do środka. Kapitalny do ustawienia Leonardo, może bardzo wiele stracić przy zmianie na napastnika do 4-3-1-2.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 03 kwie 2011, 9:14

Wilmore
W dziale JUNIORZY są wszystkie drużyny młodzieżowe Milanu, od Primavery po Plucini 2002, jeszcze statystyki nie są pouzupełniane, ale niedługo się tym zajmiemy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2011, 13:23

http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... lanu_.html
Mam wrażenie, że wczorajsze derby nie były tylko meczem o trzy punkty - nagle Balotelli okazuje się być w oczach Silvio piłkarzem zbędnym, nie pasującym do klubu, akcje Allegriego też pewnie skoczyły znacznie - jak dotąd te naprawdę ważne mecze rozgrywał średnio, pół roku temu ośmieszył go Del Neri, a wczoraj było widać, że Leonardo został ośmieszony. Niby to tylko Leonardo, ale nastawienie zespołu odpowiednio na taki mecz do prostych zadań nie należy, a Max się świetnie z tego wywiązał.
Bardzo dobrze zagrał też van Bommel, ciekawe, jak teraz stoją akcje przedłużenia z nim kontraktu, trzeba to załatwić w ciągu najbliższych tygodni przecież.
Wydaje mi się, że Ganso dostał jasny sygnał, z którą ekipą mediolańską powinien się związać - w Interze ma gorszy zespół, dużo mocniejszego rywala do gry w pierwszym składzie i Leonardo. W Milanie ekipę, która naprawdę może daleko zajść, właściwie pewne miejsce w składzie.
Ten sam sygnał pewnie odebrała cała reszta kilkudziesięciu graczy, o których miałyby rywalizować oba kluby - tydzień temu myślałem, że to Inter będzie w pole position, ale jednak to Milan chyba będzie faworytem w lecie do większości z nich.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 kwie 2011, 13:52

Wilmore pisze:Wydaje mi się, że Ganso dostał jasny sygnał, z którą ekipą mediolańską powinien się związać
Też o tym pomyślałem wczoraj ;).

Zawsze narzekam podczas meczy z Bari, Cesena bo gramy słabo i tak od niechcenia.Wczoraj bardzo dobre zawody i tak na dobrą sprawę to zobaczyłem jaki potencjał ma ten zespół.Szkoda, że nie chce im się grać tak w każdym meczu bo jak widać efektowna gra przynosi skutki - więcej sytuacji, więcej strzałów = więcej goli.

Co z Gattuso, zszedł chyba z powodu kontuzji, coś poważnego ?

I coś z języka - co znaczy giuda ? Szukałem w głowie, słowniku, jako czasownik i nie potrafiłem znaleźć.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 kwie 2011, 13:53

I coś z języka - co znaczy giuda ?
Judasz. ;)
Co z Gattuso, zszedł chyba z powodu kontuzji, coś poważnego ?
Wspomina się o skurczu, jeśli tak, to powinien być na Violę dostępny. Jeśli nie, to i tak powinno być już lepiej ze składem - ma wrócić Pirlo, a wtedy van Bommel z Boatengiem dadzą radę we Florencji.

Dr.Football1 - fantastyczna sprawa z tym meczem, obejrzałem już najciekawsze akcje i potwierdza się tylko moja opinia o Verdim - te stałe fragmenty. :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 kwie 2011, 9:39

Cieszą mnie słowa Berlusconiego o Balotellim. Bardzo cenie jego niesamowity talent, ale z taką głową on nic nie osiągnie a tylko popsuje nam atmosferę w szatni. Mam nadzieję, że dopóki nie zacznie się zachowywać jak człowiek i grać na miarę swojego talentu bramy Milanello będą dla niego zamknięte. Wczoraj się odbyła impreza w restauracji Seedorfa i ponoć ma dostać przedłużenie kontraktu. Kolejny rok męczenia się z Clarencem i góra 2-3 mecze na najwyższym poziomie. Przedwczoraj zagrał kapitalnie, ale to na tym etapie wyjątek od reguły.

Bramka Lucasa z Sao Paolo. Jeżeli mamy płacić +30 baniek za Gasno to lepiej ściągnąć gracza Sao Paolo i cofniętego rozgrywającego(Montolivo, Poli, Cigarini). Kwota za Gęś jest za wysoko jak na gracza po 2 poważnych kontuzjach i nieogranego w Europie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 kwie 2011, 19:38

"Non ho mai percepito piena fiducia dell'ambiente Milan nei miei confronti. Anche se giocavo bene una partita, la domenica dopo mi ritrovavo nuovamente in panchina. In squadra c'erano giocatori che in Olanda sarebbero stati messi alla porta dopo un paio di giorni, perchè assolutamente nulli in fase di possesso palla. Però sapevano difendere molto bene, e in Italia questo è l'unico requisito richiesto ad un difensore. Il non far giocare l'avversario è un'arte per voi".
Cenię Huntelaara jako piłkarza. To dobry snajper, odpowiedni do klasy zespołu Schalke czy holenderskiej ligi, ma instynkt snajpera w polu bramkowym, którego brak wielu napastnikom, ale ma też potężne piłkarskie braki. Ot, taki piłkarski średniak z jedną wyjątkową cechą.
Jednak jako człowiek jest dla mnie po tej wypowiedzi zerem. Był zbyt słaby na Milan, przegrał rywalizację z lepszym piłkarzem, później z braku laku był rzucany na inne pozycje, na których nie miał prawa zagrać dobrze - jego problem. Niejeden lepszy piłkarz po nieudanym epizodzie w Milanie pochylał głowę i znosił z pokorą to, że nie dał sobie rady w zespole ze światowego topu - niech sobie Hunter to uświadomi, bo takimi wypowiedziami kompromituje sam siebie, a nie klub.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 kwie 2011, 10:28

Mexes doznał poważnej kontuzji co nam może skomplikować plany co do wzmocnień defensywy. W takim wypadku idealnym rozwiązaniem byłoby przedłużenie kontraktu z Nesta(co w przypadku zakontraktowania Francuza też byłoby konieczne) i ściągnięcie Astoriego. Davide jako 3 obrońca w kolejce sporo by pograł i od Nesty nauczył by się co nieco. Za rok byśmy się dopiero martwili o następce Sandro.

Ganso ma ponoć w kontrakcie klauzulę kupna dla brazylijskich klubów o wiele niższą niż dla zagranicznych. Kilka tygodniu temu były plotki, że Galliani zamierza kupić Ganso przez Corinthians. Dziś prezes tego klubu potwierdził, że jest w stałym kontrakcie z jednym z czołowych klubów Europejskich.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 kwie 2011, 12:28

Ganso ma ponoć w kontrakcie klauzulę kupna dla brazylijskich klubów o wiele niższą niż dla zagranicznych.
I to o wysokości 25 milionów euro - fantastyczna sprawa, bo Santos Ganso do Europy by nie sprzedał za mniej, niż 30 milionów patrząc na ich obecne stanowisko. A tak Milan z dnia na dzień wyłoży 25 milionów i voila.
Jedyne, co mnie martwi, to fakt, że to wyszło do prasy - teraz każdy będzie chciał tak robić, więc może Galliani zadbał o odpowiedni stopień zaawansowania transakcji zanim to wyciekło? To zbyt szczwany lis, by sobie tak życie utrudniać.

Mutu nie zagra z nami - znakomita wiadomość, to duże osłabienie Violi. Niech Allegri zadba o nastawienie, a będzie sukces.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 kwie 2011, 12:32

Jedyne, co mnie martwi, to fakt, że to wyszło do prasy - teraz każdy będzie chciał tak robić, więc może Galliani zadbał o odpowiedni stopień zaawansowania transakcji zanim to wyciekło? To zbyt szczwany lis, by sobie tak życie utrudniać.
Ale nie każdy ma takie układy jak my w Brazylii :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”