Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1047

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 sty 2014, 19:25

Kolejny raz Inter gra kompletnie bezbarwną pierwszą połowę. Lazio broni się całym zespołem, na 20-25 metrze jest już tak gęsto że nie ma miejsca na jakąś prostopadłą piłkę czy próbę dryblingu. Inter praktycznie bez sytuacji bramkowej w pierwszej odsłonie meczu. Znów Kovacic będzie musiał rozruszać drugą linię, innej opcji nie widzę jeśli Inter ma w planach strzelić dziś jakąś bramkę. Mecz jak na razie w bardzo nudny. Jeśli Guarin się nie ogarnie, wyleci z boiska.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 06 sty 2014, 20:20

Ziemniaki gniją po piwnicach jak się patrzy na grę obecnego Interu. Takie bezproduktywne pierdolenie się z piłką. Pińciu pomocników i ciul. Akcji mniej jak za Zaccheroniego. Do tego nasz stalowy Ranocchia. Po prostu ręce opadają, się nawet o tym myśleć nie chce. No ale kupmy D'Ambrosio i jeszcze paru "kompetentnych graczy" i zagra gitara.
Trenerze, nie masz w drużynie zawodników do aktualnej formacji. Uświadom to sobie.

Handanovic za to dziś ładnie, raz tylko kopnął w Laziala piłką.
Koło się zamyka. W następnym sezonie może LE, a to i tak nic nie daje. 4 sezony przestoju, licznik tyka dalej.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 sty 2014, 20:36

Mediolan coraz dalej od Europejskiej piłki.

Mnie podczas tego meczu ciekawiło jedno, co skłoniło Mazzariniego do przeprowadzki z Neapolu do Mediolanu. Chyba tylko pieniądze. Kadrowo drużyna o wiele gorsza, na transfery kasy też za wiele nie macie a ADL sprowadza zawodników jeśli sobie tego trener zażyczy. Szczególnie po dwóch transferach Lavezziego i Cavaniego. Nie wiem po prostu nie wiem.

A sam Inter jest w dupie, dajcie szansę pograć ambitnym zawodnikom, którzy posiadają talent i umiejętności. Wprowadźcie jakiś wychowanków, polepszyć warto środowisko scoutów, nie liczyć, że pieniądze i zajebiście piłkarze spadną z nieba, to może za 3-4 lata będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 sty 2014, 20:44

Drużyna po przerwie świątecznej wygląda TRAGICZNIE! Mazzarri znów pierdoli się w asekuranctwo, a Palacio dalej biega osamotniony w ataku bo przecież nie można było ustawić Alvareza wyżej. Tyle że Rodrigo nie w każdym meczu będzie się popisywał magicznym zagraniem jak z Milanem. Klose strzela bramkę, co robi trener? Wpuszcza Zanettiego za Ranocchię! No krew człowieka zalewa! No to masz panie swoją równowagę. Swoją drogą jeśli równowagą nazywa się grę jednym osamotnionym napastnikiem, który po dostaniu piłki nie ma z kim jej rozegrać to coś tu jest nie tak. I co robi napastnik? Próbuje dryblować lub chociaż wymusić rzut wolny bo nic innego mu w tej sytuacji nie pozostaje. Bo pomocnicy są zbyt głęboko i za wolno podłączają się pod akcje ofensywne. Myślałem że Kovacic trochę ten bajzel rozrusza, ale jemu również przerwa nie posłużyła. Nie pokazał nic. Główka Nagatomo to w zasadzie jedyna groźna akcja jaką stworzył Inter w całym meczu.
Innym mankamentem z kolei była dziś murawa w Rzymie. Boisko jest strasznie wąskie co sprzyja w grze pressingiem i podwajaniu krycia. Rywal nie zagra szeroko, nie rozciągnie akcji a co za tym idzie szyków obronnych. No i dziś boki pomocy nie istniały.
Osobny akapit dla Guarina, któremu coś się zaczyna we łbie przewracać. Najpierw aż prosi się o czerwień i wdaje w niepotrzebne przepychanki z Radu, potem wyraźnie niezadowolony opóźnia zejście z murawy. Oby nie był to wpływ zawirowań wokół jego osoby względem zainteresowania ze strony klubów z Anglii. Bo jeśli na tym etapie sezonu Kolumbijczyk zacznie grac na transfer, będziemy w czarnej dupie :?

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 516

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 06 sty 2014, 21:06

Salas11 pisze:Innym mankamentem z kolei była dziś murawa w Rzymie. Boisko jest strasznie wąskie co sprzyja w grze pressingiem i podwajaniu krycia. Rywal nie zagra szeroko, nie rozciągnie akcji a co za tym idzie szyków obronnych. No i dziś boki pomocy nie istniały.
Nie oglądałem meczu, ale chodzi Ci o to, że boczne sektory były w fatalnym stanie? Bo chyba nie sądzisz, że boisko w Rzymie ma węższe wymiary, niż w Mediolanie czy Turynie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 sty 2014, 21:10

fekalia pisze:Nie oglądałem meczu, ale chodzi Ci o to, że boczne sektory były w fatalnym stanie? Bo chyba nie sądzisz, że boisko w Rzymie ma węższe wymiary, niż w Mediolanie czy Turynie.
Nie, boisko w Rzymie jest sporo węższe niż w Mediolanie. Są przepisy od do względem długości i szerokości boiska. Jezu co to za nick? :shock:

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 516

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 06 sty 2014, 22:01

Wiem, że są przepisy, ale byłem przekonany, że boisko na Olimpijskim ma takie same wymiary, ale faktycznie oficjalna strona Lazio podaje, że jest o 1,4 metra węższe, niż w Turynie czy Mediolanie (66,6 do 68) :think: Nie wiem czy to tak sporo, ale faktycznie.

Nick jak nick, na ch** drążyć temat.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 sty 2014, 22:27

Nie wchodziłem na oficjalną, ale wyglądało na węższe niż podają. To było widać gołym okiem. W sumie napisałem o tym bardziej w ramach ciekawostki, nie zmienia to fakty że Inter zagrał chyba najsłabszy mecz w sezonie i za samą postawę zawodników na boisku oraz koncepję trenera na porażkę zasłużył.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 sty 2014, 9:44

Nie powiedziałbym, że to był najsłabszy mecz w sezonie, było kilka podobnych. Tak naprawdę jesteśmy zależni od gry naszych wątpliwej klasy wahadłowych, którzy i tak w tym sezonie grają powyżej oczekiwań. Ale jak któryś schodzi na swój poziom - wczoraj obydwaj - to zaczyna się całkowita niemoc w akacjach ofensywnych.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 sty 2014, 11:53

Jak dla mnie najsłabszy w tym sezonie. Brak pomysłu na jakąkolwiek składną akcję, mało przyspieszeń. Wszystko flegmatyczne i najczęściej niedokładne. Najbardziej zastanawia mnie zmiana Mazzarriego po utracie gola. Co chciał zyskać poprzez wprowadzenie Zanettiego gdy trzeba było gonić wynik wie już chyba tylko on. Icardi OK, grypa. Nie był w stanie zagrać. Ale na ławce był jeszcze Belfodil.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 07 sty 2014, 12:02

Bardzo słaby mecz. Praktycznie cały zespół oprócz Juana Jesusa flegmatyczny, grający asekuracyjnie strasznie. Zasłużona porażka. Pora przewietrzyć skład - przydałby się jakiś napastnik, wahadłowy i pomocnik z prawdziwego zdarzenia. Zagraliśmy strasznie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 sty 2014, 20:27

Walter Mazzarri pisze:W pierwszej połowie zamknęliśmy Lazio na ich połowie, stworzyliśmy wiele akcji, ale problemem było wykończenie
Nie podobają mi się takie wypowiedzi. Tworzy jakąś alternatywną rzeczywistość. Jakich akcji? Jakiego wykończenia? Jedyną akcją meczu, w której można było pokusić się o lepsze wykończenie była główka Nagatomo. W drugiej połowie. Generalnie widzę że zaczyna się lanie wody.

Ponoć Reja lekko zdissował taktykę Mazzarriego. Ale w sumie ma rację, Inter potrafi grać do bólu mdłą piłkę.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 sty 2014, 0:41

Taaa.. dokładnie mam takie samo odczucie. Dlatego po podobnych wyczynach naszych milusińskich lepiej nie czytać wypowiedzi z obozu Interu.
Po co jakiego wała tak właściwie wypożyczamy Belfodila? Czemu ten chłop nie gra? Zawsze to odciążenie dla Palacio, trochę więcej szumu.

Dołują mnie ostatnie wyniki - obezsrane remisy, żenujące przegrane. Mazzarri nie zmieni taktyki, więc jak żyć?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 sty 2014, 2:11

Patrzac z boku na to co sie dzieje nie moge sie nadziwic postawie Mazzarriego! Wydawal sie takim opanowanym trenerem, facetem panujacym nad sytuacja, a tu w Interze wyglada jakby sie pogubil. Nawet zaczal narzekac na sedziow czego nie zwykl robic gdy prowadzil Napoli. To nie moze byc przypadek, ze tylu trenerow po Mourinho rwie sobie wlosy z glowy prowadzac te druzyne.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 sty 2014, 2:35

Od czasu triplete z tą drużyną jest coraz gorzej. Trenera można zmieniać i co pół roku, ale mam wrażenie że i Mourinho raczej by z tego zespołu wiele więcej nie wycisnął. Brakuje jakości. Gwiazdy zostały sprzedane lub się zestarzały, mało daje się szans młodym czego ofiarą był Coutinho. Teraz w LFC śmiga aż miło bo dano mu szansę i obdarzono zaufaniem. Transfery to półśrodki. Palacio wypalił ale on też ma już 31 lat. Tu trzeba gruntownej przebudowy, położenia zupełnie nowych fundamentów. Solidnych fundamentów. No bo kogo my tak na dobrą sprawę mamy? Podstarzałego i nierównego Cambiasso? Wieczny talent Ranocchię sabotującego mecze? Guarina który odejdzie z klubu najpóźniej po Mundialu? Alvareza który pewnego poziomu nie przeskoczy? Kovacic to przyszłość i widać że się rozwija, ale po niego też ktoś wreszcie wyciągnie ręce. I Chorwat odejdzie bo będzie chciał odnosić sukcesy a nie grać w drużynie w której okres przejściowy trwa już trzeci sezon i dalej nie widać światełka w tunelu. Szkoda gadać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”