AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1048

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 kwie 2011, 22:04

Ale pieprzysz Wilmore, a Zlatan to co :?: Kwestia przyjścia Clichiego jest prosta jeśli Milan wyłoży pieniądze i jemu jakiś sensowny kontrakt zaproponuje. Tyle.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 kwie 2011, 22:19

Zlatan to co
Wilmore pisze:Kolarov? Musiałby robić strajk jak Zlatan, żeby odejść. Maxwell to samo.
Jak wolisz dalej wierzyć w bajki jak fani Juventusu, którzy liczą na dwóch świetnych rozgrywających w lecie, to już Twoja sprawa. :wink:
Tak:
Kwestia przyjścia Clichiego jest prosta jeśli Milan wyłoży pieniądze i jemu jakiś sensowny kontrakt zaproponuje.
Już nie ma od ładnych paru lat, to nie lata 2001-2005. Teraz do tego stanu dopiero trzeba wrócić, a nie liczyć, że będziemy rywalizować z najlepszymi w Europie (sportowo czy finansowo) o najlepszych graczy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 kwie 2011, 19:52

Braida w tygodniu leci do Brazyliii w celu rozpoczęcia negocjacji z Santosem. Ciekawe czy uda się mu coś osiągnąć czy jednak Łysy też będzie musiał tam pojechać. Jeżeli nie da się dogadać z Santosem na racjonalnych warunkach(około 20-25 milionach euro) to chyba trzeba będzie skorzystać z pomocy jakiegoś innego Brazylijskiego klubu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2011, 14:02

Taiwo był w tym tygodniu w Mediolanie odwiedzić via Turati i spotkać się z władzami klubu.
Przypominają mi się wypowiedzi fanów Interu sprzed paru lat, którzy transfer Maicona krytykowali, bo to przeciętny grajek z Francji, a nie ktoś klasy Interu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 kwie 2011, 14:45

Taiwo był w tym tygodniu w Mediolanie odwiedzić via Turati i spotkać się z władzami klubu.
Możliwe również, że dostanie Francuzki paszport.

Silva pracuje u nas na dwa etaty - środkowy obrońca i następca Leonardo. Ciągle gada o Ganso i przekonuje go do wybrania właściwego klubu:) Oficjele Santosu potwierdzili, że Ganso wybrał już klub, w którym chcę grać a Thiago mówi, że jest to Milan!

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 kwie 2011, 17:24

Wilmore pisze: Przypominają mi się wypowiedzi fanów Interu sprzed paru lat, którzy transfer Maicona krytykowali, bo to przeciętny grajek z Francji, a nie ktoś klasy Interu.
Nie zapominaj jednak, że Maicon pochodzi z Brazylii, a Taiwo z Nigerii. To jest znacząca różnica w odbiorze tych transferów. Mnie Taiwo zwyczajnie nie przekonuje i uważam, że jest mocno przeciętny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2011, 17:38

Nie zapominaj jednak, że Maicon pochodzi z Brazylii, a Taiwo z Nigerii.
Celestine Babayaro.
Poza tym Taiwo trafił do Europy przed ukończeniem 20 roku życia, a w Milanie Tassotti nauczył niejednego gorszego obrońcę grać super. Jeśli Abate po roku kopania rywali po karkach nagle zaczął grać tak dobrze, to wierzę, że i Taiwo wykona kolejny postęp, a przecież już teraz jest lepszy od każdego z naszych lewych obrońców.
Jestem o ten transfer spokojny, oglądał go Braida, zatwierdzi pewnie Galliani, to nie może być byle amator, a przecież w niezłej lidze i w mocnej ekipie wyglądał dobrze. Jeśli będzie zawsze grywał tak, jak w meczach przeciwko Milanowi, to ja będę zadowolony.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 kwie 2011, 17:46

Jeśli przyjdzie i okaże się, że świetnie się prezentuje, to nie będę miał problemu z napisaniem, że myliłem się w jego ocenie, nawet wolałbym się mylić :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 kwie 2011, 17:52

Ja pamietalem Maicona z Copa America. On hulał na prawej, na lewej niezle gral niejaki Gustavo Nery, który pozniej przepadł w Europie w Werderze. Wicie jak to jest, roznie jest. Podejrzewam, ze nikt nie spodziewal sie po Douglasie ze sie tak rozwinie, nawet ludzie go do Interu sprowadzajacy. To mial byc solidny zmiennik dla Zanettiego. Na tym samym CA wystrzelił tez Julione. Pozniej jak przyszedl do Interu (po pol roku na wypozyczeniu w Chievo z przyczyn formalnych) i wszyscy sie pytali co to za pajac, który ma problemy z ocenieniem lotu pilki. Nie mozna odbierac zawodnikowi szans na zrobienie postepu chocby nie wiem jak słaby by był. Wazne, zeby osoby go trenujace i sprowadzajace wiedzialy co robia.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 kwie 2011, 21:41

Podobno ten transfer Taiwo jest bardzo prawdopodobny.
Jestem mocno zaskoczony bo od 3-4 miesięcy Portugalskie media informowały że Taiwo dogadał się z Benfiką.
Ciekawe, ciekawe. Poczekam jednak na oficjalne informacje, chociaż to pewnie jeszcze trochę może potrwać.

Pytanie co teraz z Vilą ? :>
Bo trzymanie 3 lewych obrońców plus Emanuelsona który w ostateczności też tam może zagrać to chyba lekka przesada :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 kwie 2011, 21:59

Wiecie co się dzieje z Rodrigo Ely'm? Może jego by czas ogrywać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2011, 22:36

chociaż to pewnie jeszcze trochę może potrwać.
Bardzo możliwe, że potrwa do momentu, w którym Taiwo otrzyma francuski paszport. ;) Wtedy rach, ciach i transfer zaklepany.
Pytanie co teraz z Vilą ? :>
On i tak nie miał szans na grę. Dla jego dobra wydaje mi się, że najlepszą opcją byłoby albo zabezpieczenie jako trzeci lewej obrony, albo jeśli będzie tam grywał Emanuelson w razie czego, to oddanie go na wypożyczenie.
Bo trzymanie 3 lewych obrońców plus Emanuelsona który w ostateczności też tam może zagrać to chyba lekka przesada
Duża liczba urazów z ostatnich lat to może tłumaczyć. ;)
Wiecie co się dzieje z Rodrigo Ely'm? Może jego by czas ogrywać.
To jest 17 letni środkowy obrońca. Serio teraz jest czas go ogrywać?
Dostawał nawet powołania na mecze primavery, ale trafił do niej na początku doskonałej serii tej ekipy, a duet Pasini-Albertazzi spisuje się świetnie, więc trudno jest mu ich wygryźć. Ale spokojnie, przed chłopakiem spora szansa otworzy się za sezon, gdy Albertazzi będzie za stary na primaverę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 kwie 2011, 8:14

TAIWO? Nie przejdzie do Milanu i nie spotkaliśmy się. Braida w Brazylii? Brazylia to piękny kraj. Słońce, muzyka, klimat. Istnieje wiele powodów, aby tam jechać.
Ach ten Galliani :)

BTW - czego Allegri tak się uparł na Lazzariego?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 kwie 2011, 13:45

BTW - czego Allegri tak się uparł na Lazzariego?
Z tej samej przyczyny, co Ancelotti na kilku swoich ulubieńców w dawnych czasach - pracował z nim, przypadł mu do gustu, to chce mieć go za wszelką cenę pod swoimi skrzydłami. Lazzari to może być fajne wzmocnienie kadry, choć przy Emanuelsonie nie wiem, po co jest nam jeszcze Włoch, mam tylko obawy, że po przyjściu Lazzariego Allegri wystawiałby go niezależnie od wszystkiego i wszystkich, tak jak kiedyś niezależnie od wszystkiego grywał Seedorf i Brocchi.

Na Florencję zabraknie nam Nesty, mam nadzieję, że Yepes trzyma formę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 kwie 2011, 18:54

Marc Formeaux - agent FIFA - powiedział dla Calciomercato.com, że Taye Taiwo nie powinien mieć problemów z transferem do Milanu, wynikających z tego, że nie posiada paszportu kraju z Unii Europejskiej: "Na podstawie porozumień zawartych w Cotonou, piłkarze z krajów, które podpisały ten dokument (czyli również Nigeria - przyp.), mają takie same prawa jak pracownicy z Unii Europejskiej. Najprościej dla Milanu jest poprosić Uefę albo Państwo włoskie o zatwierdzenie statusu piłkarza. To wymusiłoby na Figc zarejestrowanie zawodnika, na podstawie artykułu 13.3 z porozumień w Cotonou".
Spotkał się ktoś kiedyś z tym prawem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”