Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 106

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 sty 2007, 11:45

vakabayashi pisze:Salichamidzić - to jeden z najlepszych graczy i najbardziej wszechstronnych bedzie wielkim plusem dla Juve a wielka stratą dla Bayernu
hehe :lol: ...przyjecie, podanie, drybling, strzal...bardzo przecietny poziom...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 sty 2007, 16:06

Gomez pisze:przyjecie, podanie, drybling, strzal...bardzo przecietny poziom...
To co robił tyle lat w Monachium jak był taki przeciętny :?:

Bedzie strata dla Bayernu bo ciezko bedzie znalezc tak wszechstronego pilkarza dodatkowo tak doswiadczonego, nawet na ławke :wink:
choć moze z wyrazem 'wielka strata' przesadziłem

olson pisze:Podpowiem, ze nie byly to sprawy 'ambicji klubu'.
olson to co to było, finanse :?: naprawde nie wiem :oops:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 sty 2007, 17:34

vakabayashi pisze:
olson pisze:Ribery'ego

Nie zrozumcie mnie zle, ale w walce o francuza stoicie wg. mnie na straconej pozycji. Podobnie jak było z transferem Ruuda.
Nie chodzi o pieniądze nie chodzi o klub chodzi raczej o ambicje.
Jednak bundesliga na rozwój kariery dla Riberiego moze sie nie wydać dobrym kierunkiem

>>>>A co to? Sam siebie dowartościowujesz pisząc, że Ribery już w Realu? Wszystko jest sprawą otwartą.

Spokojnie bedzie mógł przebierać w ofertach m.in Arsenalu, Realu Madryt i wielu klubów w tym m.in Bayernu. Jesli bedzie chciał kontynuwać kariere i rozwijać sie to moze wybrać ciepłe kraje np. hiszpanie.

>>>>To samo co wyżej. Sam sobie wmawiasz i sam siebie oszukujesz, że Ribery już zaklepany dla Realu. Czy myślisz, że młody piłkarz będzie chciał się rozwijać w tak niezorganizowanym i nieułożonym klubie jak Real, który niejednego młodziaka zmarnował?

Deisler - szkoda go lubiałem patrzyc jak gra tak w Herthcie jak i w Bayernie o ile grał - niestet jeden wielki talent zmarnowany przez zdrowie, a jak nie miał zdrowia to i psychika siadła.

>>>>Tutaj się zgadzam. Szkoda mi Deislera, bo zawsze go lubiłem i za każdym razem jak wracał po kontuzji tylko czekałem na jego rajdy i strząły z dystantu.

Salichamidzić - to jeden z najlepszych graczy i najbardziej wszechstronnych bedzie wielkim plusem dla Juve a wielka stratą dla Bayernu

>>>>Jako kibic Bayernu nigdy nie uważał go za gwiazdę. Ot taki przyzwoity gracz, nieco stary najlepsze lata mający za sobą. Zawsze w cieni innych piłkarzy Bayernu takich jak Basler, Effenberg, Kahn, ostatnio Ballack, Makaay czy nawet LAhm. To są/były gwiazdy.

Boje sie zauważyć ale mam wrazenie ze druzyna z Monachium troche sie sypie - duzo pilkarzy chce odejsc i sie z tym nie kryje Pizzaro, Hargreaves
wielu juz zapowiedziało odejsie jak Hassan.

>>>>Spokojna twoja rozczochrana. Wolę kibicować sypiącemu się Bayernowi niż rozklekotanemu Realowi, który od prawie czterech lat nic nie wygrał i ciągle topi grube miliony w niespełnionych graczy. Kupowanie graczy w ciemno, inwestowanie najpierw w staruchów, teraz w dzieciaków nie wychodzi za dobrze. Po prostu pozazdrościli Kaki i Messiego i myślą, że sami wyłowią jakis talent. Gdyby Real grał w Niemczech i na warunki niemieckie już dawno zbankrutowałby ze swoja politką. Bayern jest rozważny i wie co robi.

A o realnych wzmocnieniach cisza

>>>>Jak to cisza? Bayern ma pierwszeństwo w kolejce po Ribery'ego, Ostatnio zarząd posatwonił się nieźle wzmocnić i przeznacza na transfery grube miliony. W kjręgu zainmteresowania są tacy gracze jak Basturk, Robben, Ribery, Toni.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 sty 2007, 17:38

vakabayashi pisze:
Gomez pisze:przyjecie, podanie, drybling, strzal...bardzo przecietny poziom...
To co robił tyle lat w Monachium jak był taki przeciętny :?:
poczatki mial bardzo dobre, ale ostatnie 2-3 lata to szczerze mowiac bardzo srednia dyspozycja...

vakabayashi pisze:choć moze z wyrazem 'wielka strata' przesadziłem
nawet bardzo...

vakabayashi pisze:
olson pisze:Podpowiem, ze nie byly to sprawy 'ambicji klubu'.
olson to co to było, finanse :?: naprawde nie wiem :oops:
owszem...rozchodzilo sie tylko i wylacznie o kwote odstepnego...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 sty 2007, 18:28

vakabayashi pisze:olson to co to było, finanse :?: naprawde nie wiem :oops:
Tak jak wspomnial Gomez, poszlo o pieniadze [jak zwykle]. Ruudowi zalezalo tez na szybkiej tranzakcji, Bayern wolal troszke poczekac i jeszcze wytargowac te 1-2 mln euro :lol:. Wyszlo jak wyszlo :roll:.
Gomez pisze:oczatki mial bardzo dobre, ale ostatnie 2-3 lata to szczerze mowiac bardzo srednia dyspozycja...
Dokladnie. Ostatnio jego najwieksza zaleta byla wszechstronnosc. Niestety, tylko ona, bo w innych elementach gry znacznie odstepowal od pozostalych zawodnikow.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 sty 2007, 20:15

olson pisze:Tak jak wspomnial Gomez, poszlo o pieniadze [jak zwykle]. Ruudowi zalezalo tez na szybkiej tranzakcji, Bayern wolal troszke poczekac i jeszcze wytargowac te 1-2 mln euro . Wyszlo jak wyszlo
a ok dzieki za info.

w temacie Chelsea dziele sie przemysleniami odnosnie tego jak poszedł i zmarnował sobie karieire jak narazie Ballack a mógł Michael być symbolem Bayernu jak np. Effenberg.

Wystraczyło zeby Ballack chciał zostać, Bayern mogł sie postarać o jakiegos napastnika i mozliwosc realnej walki o LM by sie stworzyła dla Ballacka

No ale on tez wolał podpisać kontrakt i cos z petrodollarów zarobić.

Kto sie szykuje do Bayernu w zimie czy w lecie :?:
Jakis wiekszy transfer jeszcze w zimie :?:

Pytam w konteksie meczu z Realem :D

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 sty 2007, 20:23

vakabayashi pisze:Pytam w konteksie meczu z Realem
W takim razie nic nie powiemy :foch:.

W zimie transferow juz nie bedzie, nie musicie sie obawiac 'nowych twarzy' w zespole Bayernu. Co do zmian kadrowych w przerwie, wypozyczony zostal dos Santos do konca rundy, a, jak wiadomo, kariere zakonczyl Deisler :(. Do gry po dlugich kontuzjach wrocili Hargreaves i Goerlitz, Ismeal bedzie na dniach do dyspozycji Magatha.

Mozna powiedziec, ze w porownaniu z runda zasadnicza sklad nam sie wzmocnil. Bo Seba i tak cala jesien pauzowal, teraz bedzie mozna skorzystac z uslug Owena, Goerlitza, Ismaela, Scholl [koncowka poprzedniej rundy z glowy] czy Podolskiego, ktory tez na ponad miesiac wypadl ze skladu.

Runda jesienna byla dla nas wyjatkowo nieudana pod wzgledem problemow zdrowotnych [z reszta nie tylko]. Przytrafilo sie kilka ciezkich kontuzji, na wiosne bedzie lepiej, mam nadzieje. Forma od poczatku wznowienia bedzie rosnac, tak aby na najwazniejsze spotkania w CL i BL byla optymalna 8).

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 17 sty 2007, 20:52

Znacie moze wynik mecz sparingowego:

Saarbrucken-Bayern ?? Mecz był dzis i nigdzie nie moge znaleźć wyniku.
Jak gdzies znajdziecie to prosiłbym jeszcze o Reutlingen-Schalke 04

:D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 sty 2007, 21:30

olson pisze:W takim razie nic nie powiemy
Niezła konspira :D

Balon pisze:Saarbrucken-Bayern ?? Mecz był dzis i nigdzie nie moge znaleźć wyniku
5:1 dla Bayernu

Balon pisze:Reutlingen-Schalke 04
4:1 dla Schalke

info stąd:

http://www.flashscore.com

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 sty 2007, 22:06

vakabayashi pisze:5:1 dla Bayernu
1. FC Saarbrücken - FC Bayern 1:5 (0:3)

sklady:

1. FC Saarbrücken: Birkenbach (69.Marina) - Genet, Halet (57.Lücke), Assoumani (45. Haffner), Hornig - Gebhardt (45. Zydko) Hadji (76.Hajdarovic), Samb (57.Saglik) Nehrbauer (76.Diane), Humbert (45.Laping) - Jäger (69.Karaoglan).

FC Bayern: Rensing - Lahm, Lucio, Demichelis, Lell (46. Görlitz) - Salihamidzic (46. Podolski), Ottl, van Bommel, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro (46. Karimi).

Bramki dla Bayernu zdobywali: Pizarro (3.), Salihamidzic (10.), Schweinsteiger (13.), Karimi (73.), Schweinsteiger (80.) ;) a honorowe trafienie dla gospodarzy zanotowal Hadji (63.) ;)
olson pisze:W zimie transferow juz nie bedzie, nie musicie sie obawiac 'nowych twarzy' w zespole Bayernu.
Nowych nie ale bardzo prawdopodobne ze Karimi jeszcze Nas opusci podczas tej przerwy :? ponoc Bayern juz dogadal sie z poprzednim klubem Aliego i teraz wszyscy czekaja na decyzje "Czarodzieja z Teheranu" ;) po Deislerze byloby to kolejne oslabienie linii pomocy przed runda rewanzowa :? no chyba ze Ali podmotywowany dziejsza bramka zostanie do konca sezonu :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 sty 2007, 22:10

Dzisiaj Bayern rozegral spotkanie z zespolem z Regionalligi, 1. FC Saarbrücken, z okazji 50- lecia wlaczenia Kraju Saary do Republiki Federalnej Niemiec, której stolicą jest miasto Saarbrücken. Stadion byl wysprzedany co do ostatniego miejsca, na trybunach zasiadlo 35 tys. widzow :shock:. Bawarczycy wygrali pewnie 5-1, juz po 13. minutach prowadzac 3-0. Bramki dla Bawarczykow strzelali: Pizarro [3.], Salihamidzic [10.], Schweinsteiger [13. i 80.] oraz Karimi [73.]. Honorowe trafienie dla gospodarzy uzyskal z rzutu karnego Hadji [63.].

Bayern: Rensing - Lahm, Lucio, Demichelis, Lell [46. Görlitz]- Salihamidzic [46. Karimi], Ottl, van Bommel, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro [46. Podolski].

Z powodu kontuzji nie zagral Sagnol, ciekawe kiedy Francuz wroci do gry. Ostatnio Hoeness wypowiadal sie, ze jego uraz moze byc calkiem powazny :roll:.

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 19 sty 2007, 4:25

Chłopaki bądźcie spokojni o Bayern, on da rade, zawsze daje. Ribery z Robbenem przyjdą, Pizarro odejdzie, Huntelaar przyjdzie, zdobędziemy LM :D, Kahn ustąpi w chwale, Bayern ściagnie Ustariego, Curciego lub Akinfeeva ( lub jakiegos innego cfaniaka ) i będzie dzielił i rządził. Jak jeszcze Deisler wróci, to już będe zupełnie w niebie. Może i nierealne są moje plany, ale jakże miłe, i póki co bardzo możliwe, jestem w miare pewny tego ze przyjdzie Robben, Ribery oraz że Deisler wróci. Jak odejdzie Pizarro ściągną Huntelaara i tego tez w miare pewien jestem. Wygranie LM i ściągnięcie UStariego i inne plany to już lekka sfera marzeń ;].

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 sty 2007, 8:43

el_sniezka pisze:Może i nierealne są moje plany
Dlaczego nierealne? Jak na moje oko niezwykle prawdopodobne.

Ustari od przedwczoraj w Milanie, takze on nim mozna zapomniec. Z reszta, jest nam niepotrzebny, bo mamy Rensinga, naturalnego nastepce Kahna :]. Sciagniecie Huntelaara jest tak samo prawdopodobne jak przyjscie Robbena, wiec mozna zaczac szukac alternatyw. Z Ribery'm jest troche inaczej, ale jezeli zasili on Bayern, bede naprawde zaskoczony.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 19 sty 2007, 15:14

Co do ewentualnych transferów nie wypowiadam się, bo zarząd niejednokrotnie mnie zaskakiwał. ;)

Swoją drogą bardzo się ciesze, że Philipp Lahm znalazł się w "11" roku 2006 UEFA. To duże wyróżnienie, na które moim zdaniem, obrońca Bawarczyków i reprezentacji Niemiec bezsprzecznie zasłużył. ;)
Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 20 sty 2007, 18:27

Bayern wygral dzis ostatni juz sprawdzian pred startem rundy rewanzowej Bundesligi juz za tydzien. Przeciwnikiem Bayernu bylo HSV ktore przed wlasnymi kibicami uleglo Bawarczykom 2-0 po bramkach Aliego Karimiego ('6) i Lucio ('23) ;) po pierwszych 5 minutach meczu moglo byc juz 2-0 dla HSV ale nieskutecznoscia popisal sie David Jarolim oraz Daniel Ljuboja ;) Magath nie mogl skorzystac z uslug az 7 zawodnikow ale i tak udalo mu sie jak sie pozniej okazalo wystrczajaco mocna jedenastke ;) oto sklady obu druzyn:

HSV: Rost - Schmidt, Reinhardt, Mathijsen, Benjamin - Jarolim, de Jong (46. Feilhaber), Demel (46. van der Vaart), Laas (67. Sorin) - Ljuboja (59. Berisha), Sanogo (75. Ben-Hatira)

BAYERN: Kahn - Ottl, Lucio, van Buyten, Lahm (61. Goerlitz) - Karimi (46. Fuerstner), van Bommel (84. Hummels), Schweinsteiger, Salihamidzic (69. Lell) - Makaay (82. Wagner), Pizarro

Karimi znowu strzela w sparingu :think: czyzby ta runda byla jego? 8) oby :P pod nieobecnosc Deislera byc moze Felix bedzie czesciej siegal po Karimiego zwlaszcza ze niezle prezentowal sie podczas okresu przygotowawczego i w sparingach :) ma okazje zrobic cos dobrego przed odejsciem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”