Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 106

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 17 sie 2007, 8:52

fieldy pisze:Wasze 65 % się chowa
W pierwszym meczu było ponad 74%. Nie zmienia to faktu, że Manchesterowi brakuje tego czegoś. Nie spodziewajcie się też po Sir Alexie jakiś zaskakujących roszad czy zmian.
Morrow pisze:Zamiast desperacko wpuszczac O'shea do stracania górnych piłek co w dwóch meczach nie przyniosło rezultatu lepiej dac szanse Brazylijczykowi.
Zauważ, że Anderson nie strąciłby ani jednej górnej piłki, a przy tak defensywnie grającym zespole jak np. Reading innej opcji na zdobycie bramki Ferguson nie widział.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 17 sie 2007, 9:01

Morrow napisał:
Zamiast desperacko wpuszczac O'shea do stracania górnych piłek co w dwóch meczach nie przyniosło rezultatu lepiej dac szanse Brazylijczykowi.

Zauważ, że Anderson nie strąciłby ani jednej górnej piłki, a przy tak defensywnie grającym zespole jak np. Reading innej opcji na zdobycie bramki Ferguson nie widział.
Swoją drogą racja Feniks. Po drugie nie wiem skąd ta afera przecież wielu managerów podejmuje taka decyzję gdy nie idzie. Chociażby Bayern czy Chealsea.
O'shea jest bardzo dobrym piłkarzem jego problem tkwi troszkę w jego "ruchliwości" a wręcz jej braku. Najważniejsze że, nie chce odejść jak siedzi na ławce i nierobi scen.Na plus można mu zapisać warunki fizyczne i sporą uniwersalność.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2007, 13:42

No wiec - obejrzałem sobie dośc obszerne skróty 2 pierwszych meczów ManU.

Gra imponujaca, zwłaszcza Ronaldo. Oczywiscie teraz będzie pauzował, ale jego uderzenia, rajdy, podania [każde jedno dośrodkowanie znajdowało partnera w polu karnym] - znakomite.
Choć małe zastrzeżenia - uderzał na bramkę jakby specjalnie prosto w bramkarza, bo wiedział, ze ten wypluje piłke - bramkarze ją odbijali, ale pozostali gracze ManU nie potrafili z tego skorzystać.
Scholes pierwszy mecz beznadziejnie, a w drugim już był jednym z lepszych na boisku. ManU miało mase dogodnych sytuacji strzeleckich, raz brakowało precyzji, raz zimnej krwi, raz rywal dobrze zagrał, a innym razem po prostu szczęscia brakowało.

Nie powiem, ze sie nie ciesz z wyników, jednak styl gry daje nadzieje na "lepsze juto" dla ManU :D Oby nie :lol:

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 17 sie 2007, 13:52

fieldy pisze:Nie powiem, ze sie nie ciesz z wyników, jednak styl gry daje nadzieje na "lepsze juto" dla ManU Oby nie
Oby tak...Graj naprawde niezle jezeli chodzi o kontruowanie akcji itp ale skutecznosc narazie nie jest ich mocna strona.Niewiem czy to brak szczescia czy co? :roll: Co do meczu derbowego mam nadzieje ze Saha sie wykuruje a jak nie to chociaz Owen lub Anderson.Szczegolnie ten ostatni moglby sie teraz przydac ale ma chyba problemy z pachwina.Chyba pora zakonczyc to nieszczesliwa serie 2 remisow i pokazac kto rzadzi w Manchesterze :twisted:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2007, 18:10

Adas07 pisze:kto rzadzi w Manchesterze

Chyba Premiership :]

fieldy pisze:Gra imponujaca, zwłaszcza Ronaldo. Oczywiscie teraz będzie pauzował, ale jego uderzenia, rajdy, podania [każde jedno dośrodkowanie znajdowało partnera w polu karnym] - znakomite.
Chciałem coś napisać odnośnie tej czerwonej kartki dla Ronaldo. Nie pisałem wcześniej bo zaraz kibice innych klubów (szczególnie Milanu) zaczęli by mówić że jak zwykle Manchester szuka winnych i jest poszkodowany bla bla bla... Chodzi mi oto że też widziałem mecz nie na żywo tylko powtórke i stąd dopiero teraz o tym pisze. Otóż po meczu wywnioskowałem że nie ma co się dziwić Cristiano, skoro cały mecz ( kapitalny zresztą w jego wykonaniu) był brutalnie traktowany przez rywala i cały czas go zatrzymywano ostrymi wślizgami itp. Zastanawiam się dlaczego sędziowie nie wzięli tego pod uwagę. I wogóle to odnosze się z tym nie tylko do fauli na Ronaldo , bo tak jest wszędzie. Czy to Kaka,Messi, Ronadlino etc, ciągle są oni narażeni na takie rzeczy od strony niedorozwiniętych piłkarsko piłkarzy rywala. Czy sędziowie nie powinni jakoś reagować? Tzn nie chodzi mi o jakieś specjlane traktowanie bo piłka nożna to tez gra siłowa i takie kontuzje są włączone w zawód czy to elitarnego piłkarza czy przeciętniaka ale trzeba też spojrzeć na to w ten sposób że kontujza takiej gwiazdy strasznie osłabia zespół i czasem te faule są specjlane ( że przypomne np mecz Barca-Chelsea i kontuzje Messiego) . Tak mnie wzięło na tego posta po przeczytanie SAF który też ma podobne zdanie więc myślę że warto tu poruszyć ten temat.

Tymczasem został podany skład na mecz z City:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Bardsley, Pique, Ferdinand, Vidic, Evra, O'Shea, Fletcher, Eagles, Scholes, Carrick, Giggs, Nani, Tevez.

Ciekawe jaką taktykę obejmię SaF mając do dyspozycji w sumie jednego napiastnika.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 sie 2007, 18:19

BaSSu pisze:Tymczasem został podany skład na mecz z City:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Bardsley, Pique, Ferdinand, Vidic, Evra, O'Shea, Fletcher, Eagles, Scholes, Carrick, Giggs, Nani, Tevez.
Grając siedemnastoma zawodnikami raczej nie powinniście mieć problemów z rozgromieniem City.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 sie 2007, 18:21

Ja rozumiem złośliwośc, ale chyba oczywiste, że chodziło mu o pełną kadrę...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2007, 18:34

Jakbyś nie zawuważył albo nie przeczytał ze zrozumieniem to był tylko przykład a napisałem o wszystkich. Proszę bardzo-
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... edziowaniu
przeczytaj sobie artykuł i może bardziej zrozumiesz o co mi chodziło. Wątpie w sumie że coś to da bo SAF przy tobie to chłopiec do podowania piłek wielki mistrzu. :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 sie 2007, 18:37

Ferguson może sobie mówić dużo, cała heca polega na tym, że każdy trener stara się jakoś usprawiedliwić słabe wyniki. Mam Ci podać linki do równie bezsensownych wypowiedzi Wengera z zeszłego sezonu?
BaSSu pisze:SAF przy tobie to chłopiec do podowania piłek wielki mistrzu.
Desperacja? Bez wątpienia.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2007, 18:40

Przeczytałeś kiedyś coś a potem to komentowałeś? :angry2: przeciez on tam nie broni tylko Ronaldo ale wszystkich piłkarzy o jego umiejętnościach...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 sie 2007, 18:46

BaSSu pisze:Przeczytałeś kiedyś coś a potem to komentowałeś?
DevilPage nie jest aż tak zajebiście undergroundową stronką żebym do tej pory nie wiedział o jej istnieniu. I możesz mi wierzyć lub nie, ale czytam na niej newsy dość regularnie. Ten podany przez Ciebie przeczytałem już z godzinkę temu :] .
BaSSu pisze:przeciez on tam nie broni tylko Ronaldo ale wszystkich piłkarzy o jego umiejętnościach...
A pokazać Ci wypowiedzi Wengera broniące nie tylko Thierry'ego ale wszystkich najzajebistszych napastników?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2007, 18:50

Słuchaj ja nie wiem czy SAF ma racje czy tez nie ma. Dla mnie to co powiedział jest warte poruszenia na forum i dlatego napisałem tego posta. Dlaczego nie sądzisz że nie miał odrobiny racji w tym co mówił?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2007, 18:56

W każdym bądź razie SAF nie powiedział niczego odkrywczego. Zabolał go ten problem bo jego ofiarą padł Ronaldo i tyle. Niestety tak to jest, że jeżeli zawodnikom brakuje umiejętności (przeciwnik jest lepszy) to często decydują się na łamanie przepisów. Wiadomo, że im lepszy piłkarz, częściej będący przy piłce tym bardziej jest on narażony na faule, ale na to nic nie poradzimy. Nie może być żadnych specjalnych względów bo niby w jaki sposób? Co to za różnica czy faulowany jest Cristiano Ronaldo czy Piotr Włodarczyk? Przepisy obowiązuję każdego w ten sam sposób. No i oczywiście postawa przeciwników nie usprawiedliwia zachowania Ronaldo. Ronaldinho w ubiegłym sezonie też dostał czerwoną kartkę po tym jak kopnął przeciwnika wcześniej będąc niemalże tratowanym na boisku.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 sie 2007, 18:58

BaSSu pisze:Dlaczego nie sądzisz że nie miał odrobiny racji w tym co mówił?
Jeszcze się pytasz dlaczego? Naprawdę sądzisz że mógłby wejść w życie przepis o równych i równiejszych? W ten sposób dziura między tymi najlepszymi zespołami a ligowymi średniakami zamieniłaby się w prawdziwą przepaść. Na tym właśnie polega całe piękno piłki nożnej- każdy gra tak jak potrafi. Zasady są jednakowe dla wszystkich, nie ważne czy potrafisz zrobić non look passa z krzyżaka wcześniej obracając się trzy razy na piłce czy kopiesz ją byle do przodu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2007, 19:03

Ja nie chce żeby takie coś jak równi i równiejsi weszło w życie ale aby bliżej przyjrzeć się problemowi. Bo co to za równość skoro zawodnik cały mecz jest atakowany mimo że jest najlepszy na boisku i przeszkadza mu się w graniu a sędzia tego nie widzi. Ronaldo słusznie dostał kartkę i to nie podlego jakiejkolwiek dyskusji. Nie chce zmieniać przepisów ani nic podobnego tylko zastanawiam się czy nie da się temu problemowi jakoś zaradzić żeby był wilk syty i owca cała.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”