AS Roma (zbiorczy) - Strona 106

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sty 2007, 14:01

goofii pisze:Moze to bierze sie z tego ze Spal widzi go na treningach i

komu jak komu, ale temu czlowiekowi ufam jak ojcu, i wiem ze jesli ktos nie gra to ma powod, chociaz wszystkim wydaje sie ze jest w formie, jak i na odwrot...

ja naprawde wierze w tego chlopaka...bardziej niz w Tavano...licze ze to bedzie nasz drugi Batistuta...wierze w jego talent (nawet sobie avka zmienilem :P )... jesli dzisiaj zagra od pierwszej minuty, bede sie bardzo cieszyl...bo naprawde, pokazanie sie w tzw "ogonie" meczu jest praktycznie niemozliwe...

Pamietajmy ze on jest jeszcze mlody, a najlepsze lata ma przed soba...byle w koszulce giallorossich... teraz zostaje tylko czekac na oficjalne sklady...

Forza Mirko!!!

// wg Gazzetta mamy Mirko w 11!!! :D

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 sty 2007, 14:46

Yukasz pisze: Gdyby Montella był w mega formie to chyba oczywistym jest że przynajmniej na końcówki pojawiałby się na boisku a on raczej był bez formy...
ale mu ta rola nie odpowiada.. on chce byc w 1 skladzie dlatego wyjechal do angli.. na koniec kariery chce jescze pograc
Tyle że po wyjechaniu do Anglii (jednej z najsilniejszych lig) od razu z dnia na dzień zaczął błyszczeć w Fulham.
powiedzmy sobie szczerze ze jakies angielskie puchary i druzyny typu Stoke City to nie jest poziom dla Montelli.. w lidze strzelil dopiero 1 gola i to z karnego.. z czasem pozanmy jak Montella sobie tam poradzi
szkoda że musiał odejść :(
nie ma chyba Romanisty ktory by nie czul z tego powodu smutku :( .. bo to legenda klubu i kawal historii i osiagniec.. poza Tottim juz nie ma nikogo kto zdobywal Scudetto :( .. ale takie zycie.. taka pilka nozna
Nie wiem czy piszesz poważnie a jak tak to nie masz racji bo możesz pisać 1000 swoich postów pod sobą tyle że nie mogą one być naspiane jednego dnia :roll:
Zresztą jak jednego posta nabijesz o 10 rano a drugiego o 22 to myślę że modzi zamiast Cię karać będą ukontentowani że odświeżyłeś dyskusję :P, w końcu oni podobno też są ludźmi ulepionymi z modeliny jak my :wink:
raz napisalem po 2 dniach i dostalem :)

A co do skladów na dziś to IlRomanista widzi to troche inaczej niz Totnik

zobaczymy :) .. Tavano i Vucinic zmiana bo nie chce mi sie wierzyc ze Mirko wybiegnie w 1 przeciez jest po kontuzji a Tavano gotow do gry... co do Manicniego to ostanio nie blysczal a Willy wrecz przeciwnie i dziwne jakby szed nie gral :|

ja naprawde wierze w tego chlopaka...
ja tez i mam nadzieje ze jak dojdzie do PELNEJ dyspzycji pokarze na co go stac

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 sty 2007, 14:48

dzieciol pisze:ja naprawde wierze w tego chlopaka
dzieciol pisze:...licze ze to bedzie nasz drugi Batistuta

Dzieciol sie zakochal :roll: ... :P ... :lol: ...

Mam dobra wiadomosc:

Official Line-up...

Doni
Panucci Mexes Chivu Tonetto
Pizarro De Rossi
Taddei Perrotta Mancini
Vucinic

Zobaczymy co ten twoj czarnogorzec pokarze :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sty 2007, 16:56

Spal sie nie pomylil, ja sie nie pomylilem, i co najwazniejsze Mirko sie nie pomylil :D ...Swietnieeeee... Dobry wystep Vucinica, udokumentowany bramka...a co zrobil po bramce..jak pobieg pod Sud i walil w plekse jak oglupialy?! :shock: czuje chlopak kilmat..i bardzo dobrze...
GRAZIE MIRKO!!!
teraz juz podzie z gorki!!!

Troche mnie zaskoczylo zachowanie Manciniego, ktory ponoc siedzial na lawce obrazony na caly siwat po tym jak go Spal sciagna?!...szkoda :? ale Spal wiedzial co robi, ...w przypadku zoltej kartki nie zagralby w waznym spotkaniu na San Siro.. :?

cieszmy sie z 3 pkt...w Mediolanie musi byc podobnie....

zmykam do nauki!!!

Forza Roma!!!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 sty 2007, 20:22

wykrakalismy dzis gola Mirko :P

VENI VIDI VUCINIC !!

Obrazek

MajorQ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MajorQ » 31 sty 2007, 23:07

No to mamy 3 raz z rzędu finał Roma : Inter, może sprawdzi się do trzech razy sztuka :) Oby , oby :D FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lut 2007, 0:19

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 iiii... 10 :!: Milan znokautowany :!: Milan na kolanach :!: Roma zwycięska :!: Roma w finale :!: :jupi: :mike:

Dobry meczyk i wynik też choć mogło być lepiej :maruda: Generalnie było dobrze póki się nie broniliśmy bo w obronie za dużo było niepewności, głupich strat na naszej połowie i ogólnie zbyt dużo chaosu :roll: W ataku o wiele lepiej bo z kolei Milan też za dobrze się nie bronił. Zresztą Mediolańczycy w całym meczu grali jakoś bezbarwnie i więcej się po nich spodziewałem :roll: Szkoda niewykorzystanego karnego ale jakoś byłem prawie przekonany że Totti go nie strzeli. I sądzę że przy wyniku remisowym albo gdybyśmy przegrywali to padłaby bramka. Zaś gdyby było 10:0 to pewnie ujrzelibyśmy home run'a :wink: Pierwsza bramka to w zasadzie prezent od wiecznie młodego Costacurty :rotfl: Dziwiłbym się gdyby siedział on na ławce nie mówiąc o bieganiu po murawie. Osobiście szczególnie w takim meczu dawałbym szansę komuś młodemu i perspektywicznemu a nie 40-letniemu piłkarzowi który może być tylko słabszy :badziewie: Zresztą Kaka też grał jakby go nie było. Szkoda straconej bramki bo można było jej uniknąć. W sumie to widziałem jeszcze dwie piłki w naszej siatce po okresach kiedy za bardzo się cofaliśmy. Na szczęście obyło się bez tego a dołożyliśmy jeszcze bramkę Perrotty po szczęśliwej interwencji Didy i akcji Tottiego. Wynik ustalił jak w pierwszym meczu strzałem z dalszej odległości Pizarro :P No a teraz trzeba przejechać się po Interze w niedzielę 4.02 oraz 3 i 15.05 w finale Pucharu Włoch :twisted:

PS1 Szkoda że tak krótko grał Wilhelmsson bo przy prowadzeniu 3:1 dłużej mógł sobie pobiegać a Vucinic i Tavano w ogóle zagrać :roll:
PS2 Co się dzieje z Mexesem :?:
PS3 Totnik co przeskrobałeś że strona asroma.pl nie działa :roll:

I tak ma zostać... :P

Obrazek

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 lut 2007, 0:40

PS2 Co się dzieje z Mexesem Question
On nie pauzowal?! w ogole meczu nie ogladalem..nie dosc ze mi sie limit na neo wlaczyl to jeszcze jutro egzamin, ale wynik i wydarzenie na boisku nie sa mi obce....

ale sie ciesze :D final final...no i to nie z byle kim po drodze...a w finale znowu Inter..hmmm uda sie?! a tak! dlaczego by nie?!

Yukasz pisze:PS3 Totnik co przeskrobałeś że strona asroma.pl nie działa Rolling Eyes
nie dziala bo jest przedluzanie domeny..i nie bedzie dziala jeszcze jakis czas;)

Yukasz pisze:PS1 Szkoda że tak krótko grał Wilhelmsson bo przy prowadzeniu 3:1 dłużej mógł sobie pobiegać a Vucinic i Tavano w ogóle zagrać Rolling Eyes
Tu mi sie wydaje ze sa oszczedzani na Inter..to taka tajna bomba ktora wybuchnie na San Siro..:)

bedzie sie dzialo!!!

Forza Roma! :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lut 2007, 1:02

dzieciol pisze:On nie pauzowal?!
To ja się pytam :P Wydaje mi się że na mecz był powołany a nawet na ławce nie zasiadł :roll:
dzieciol pisze:]Tu mi sie wydaje ze sa oszczedzani na Inter..to taka tajna bomba ktora wybuchnie na San Siro..Smile
Ja myślę że zagrają najpewniejsi czyli starzy znajomi czyt. dzisiejszy skład 8) Oby z takim samym skutkiem :pray:

Piłkarskie oskary za 2006 we Włoszech:

król strzelców 2006 - Luca Toni
najlepszy włoski piłkarz - Fabio Cannavaro

najlepszy obcokrajowiec - Kaka i Suazo
najlepszy młody zawodnik - Daniele De Rossi

najlepszy bramkarz - Gianluigi Buffon
najlepszy obrońca - Fabio Cannavaro

najlepszy trener - Luciano Spalletti
najlepszy arbiter - Roberto Rosetti - ciekawe który był Moggi :think:
najpiękniejszy gol - Francesco Totti

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 lut 2007, 1:17

Ja myślę że zagrają najpewniejsi czyli starzy znajomi czyt. dzisiejszy skład Cool
a jednak?! moze to bedzie element zaskoczenia...dwojka napastnikow z przodu (Tavano Mirko) i za nimi Il Capitano?! :P szczerze watpie...ale moze...
Yukasz pisze: Piłkarskie oskary za 2006 we Włoszech:
warto tez odnotowac to ze ponoc za Buffonem byl nie kto inny jak Doni
:twisted:

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 01 lut 2007, 1:26

He i znowu bedziemy walczyć o PW :]

Niezapominajcie ze najblizszy mecz bedzie sie toczyc w jaskni lwa :) :P
ps. jak padnie remis niebede rozpaczal ,obyśmy tylko nie stracili pierwsi bramki a bedzie dobrze ;]

Pzdr!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 lut 2007, 1:29

Tigertm pisze: ps. jak padnie remis niebede rozpaczal ,obyśmy tylko nie stracili pierwsi bramki a bedzie dobrze ;]
spokojnie spokojnie...Nasi juz wiedza jak strzelac bramki na San Siro...w tym sezonie srednia wynosi 2...wiec jest sie czego bac... 8)

o ile pamietam, w zeszlym sezonie tez nie byla taka zla....
oj jak ja pamietam te mecz i tamte bramki...Totti jak z bajki..Adriano podobnie... reklama meczu nie jest potrzebna...wygra lepszy..mam nadzieje :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 lut 2007, 8:30

Czyli odgrzewane kotlety w Coppa :p
Trzeba przyznać, że Roma była wczoraj lepsza. Milan w drugiej połowie kompletnie nie miał pomysłu na grę. W słabiutkiej dyspozycji jest Kaka i nie ma kto pociągnąć drużyny do przodu. Może coś Seedorf próbował grać, ale nie zawsze mu wychodziło. Costacurta faktycznie błysnął przy pierwszej bramce :king: Totti z kolei nie miał wczoraj najlepiej nastawionego celownika. Najpierw z 2 metrów nie potrafił pokonać Didy (dobitka Perrotty ocaliła sprawę), a później nie strzelił karnego. No, ale był aktywny i miał sporo innych udanych zagrań.

dzieciol pisze:Totti jak z bajki..Adriano podobnie

Dwie najładniejsze bramki sezonu :]

Ciekawe kim Spal zagra w ataku. Tradycyjnie Totti czy może Vucinic\Tavano ?
Dobrze, że Roma wygrała bo to oznacza dodatkowo kolejne 3 zwycięstwa nad Rzymianami w tym sezonie :glass: :D
FORZA INTER

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 01 lut 2007, 10:09

zeby Was ta pewnosc siebie nie zgubila...jak kilka sezonow temu..

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 01 lut 2007, 10:21

Nie wiem czy sie cieszyc czy smucic bo jak mamy 3 raz przegrac z Interem to wolabym zeby juz odpadli :/ ... no ale zobaczymy, martwi mnie tylko ilosc meczy w sezonie i to ze Spal nie oszczedza zawodnikow na zadnym froncie co sie moze zle skonczyc.. Lyon wyraznie odpuscza i szykuje sie na LM obysmy mieli forme i swiezosc na te mecze ;/

co do PW.. Milan w tym sezonie naprawde zapasc.. mam nadzieje ze dociagna do 4 miejsca bo LM bez Milanu ? :roll:

Roma nie zagrala wielkiego meczu. Pierwsza bramka dar Costacurty, druga chyba byl spalony no i trzecia im wyszla tak ladnie i magicznie jak potrafia :) takie akcjie bym mogl ogladac do znudzenia :D

slaby wystep Taddeia Perrotty i De Rosiego.. na Lyon musi byc lepsza gra bo bedzie bieda ! ... no i wciaz obrona to rewelacjyna forma nie grzeszy.. wiele razy tylko dzieki malej skutecznosci Milanu nasze bledy nie skonczyly sie golem
PS1 Szkoda że tak krótko grał Wilhelmsson bo przy prowadzeniu 3:1 dłużej mógł sobie pobiegać a Vucinic i Tavano w ogóle zagrać
zgadzam sie.. przeciez gramy z Interem mogl Spal dac odpoczac zawodnika :| .. sam po meczu ze Siena mowil ze bylo widac brak swiezosci przez granie Sroda - Niedziela.. ale chyba wie co robi :|
PS2 Co się dzieje z Mexesem
chyba mial lekki uraz i Spal go oszczedzil
PS3 Totnik co przeskrobałeś że strona asroma.pl nie działa

redaktor naczelny jak juz :D .. chyba opoznienie z finasami

co do meczu z Interem to mysle ze sklad bedzie identyczny jak wczoraj z tym ze za Ferrariego Mexes

p.s .. tak sie bawi tak sie bawi ASR !

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”