Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1052

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 kwie 2014, 20:33

MGiggs pisze:OFICIALNIE

Januzaj wybiera Belgie.
Szkoda. I to wielka, bo mógł pójść do Kosowa, to na pewno by pomogło tej reprezentacji w dołączeniu do FIFA. W dodatku "zwołałby" tam wielu innych piłkarzy, którzy też na razie nie wiedzą gdzie zagrają, a mogli kopać dla repry Kosowa. Był nawet osobny wątek na forum o nich i była pokazana jedenastka - mieli potencjał.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2014, 20:35

West Ham lubie takich graczy :wink: a ich stylem gry i zawodnikami z przodu Young może być przydatny.
Mam nadzieje że pozbędziemy się balastu, szkoda że macheda zaczyna strzelać jak mu się kontrakt kończy :lol: . No i ciekawe co z Zaha.
Najważniejsza jest jednak praca na treningach system gry i styl, u Mojsa Roo z RVP sobie nie podawali i nie wierze że na treningach było inaczej.Mam też nadzieje ze nowy trener postawi Mate na 10 i nie będzie się bał księcia za 300 wywalić na ławke

Bagg- nikt mu nie zaproponuje ale grać nie będzie i może wzorem Downinga obniżyć swoje żądania. Young to 1 facet dla mnie do odstrzału.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 kwie 2014, 21:22

Po przeczytaniu oświadczenia Moyesa można dojść do wniosku, że to piłkarze zwolnili Szkota. Na boisku też to często właśnie tak wyglądało. Ani słowa o piłkarzach znaczy, że relacje z zespołem nie mogły być dobre. Potwierdza się to co było podejrzewane, Moyes w ogóle nie zdobył szatni, bez tego nie było szans na sukces ani w tym, ani w następnych sezonach.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 kwie 2014, 11:30

fieldy pisze:Young nigdy nie grał znakomicie, chyba ze o wymuszeniu karnych mówimy, to mu wychodziło elegancko.
No z jednym zespołem wyszedł mu mecz życia. 8-2 chyba było :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 kwie 2014, 11:39

często w necie właśnie mozna przeczytać, ze piłkarze wręcz kpili sobie z Moyesa, czy w ogóle ze sztabu. Takie nieoficjalne informacje, no i trudno je zweryfikować, bo nikt na treningach z nas nie przebywa :P ale tak na prosty chłopski rozum, to coś w tym jest. Jak trener, który nic nigdy nie wygral może wzbudzać szacunek u zawodników, ktorzy wygrali wszystko? I widzą, że sobie nie radzi i nie wierzy, ani w siebie, ani w zespół... Van Gaal by ich ustawił do pionu
Cris7 pisze:
fieldy pisze:Young nigdy nie grał znakomicie, chyba ze o wymuszeniu karnych mówimy, to mu wychodziło elegancko.
No z jednym zespołem wyszedł mu mecz życia. 8-2 chyba było :twisted:
taaak, dopiero jak zagrał przeciwko juniorom (Jenkinson i Traore) wyszedł mu dobry mecz :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 kwie 2014, 12:22

Van Gaal juz pewny czy na razie plotki?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 kwie 2014, 12:22

cruel pisze:Van Gaal juz pewny czy na razie plotki?
Plotki.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 kwie 2014, 20:56

Obrazek

Lubię takie bannery, serce od razu zaczyna bić szybciej i przez te momenty chce się wierzyć, że z tej drużyny jeszcze coś będzie. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 kwie 2014, 21:02

ilu z tych piłkarzy będzie za rok grało na Old Trafford?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 kwie 2014, 21:44

W sumie trafne pytanie. :P Giggs chyba na pewno zostanie w klubie, nawet jeśli nie jako piłkarz, to zasiądzie na jakimś stanowisku w klubie? Myślę, że Robin także zostanie z nami choćby jeszcze rok. Przyjdzie nowy trener, a on przepuścił większość obecnie trwającego sezonu, więc być może będzie chciał w jakiś sposób odkupić sobie ten czas i zobaczyć jak będzie się pracowało z nowym menadżerem.
Vidic jest już myślami w Mediolanie, więc to jedyny pewny człowiek, który na stówę odejdzie. ;)
Rio w sumie też jest niepewny i sam nie wiem co z nim będzie. Evra ma podobną sytuację do Van Persiego, chociaż nie opuścił tylu meczów. Wierzę, że uda się z nim jeszcze przedłużyć kontrakt.

Ogólnie jest wiele pozytywów po odejściu Moyes'a, a jedną z nich jest to, że trenera na przyszły sezon poznamy pewnie pod koniec lipca albo w sierpniu. Dzięki temu część piłkarzy na pewno nie będzie szukać szybko klubu tylko poczeka i zobaczy z kim przyjdzie im pracować.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 25 kwie 2014, 21:59

Nie ma co czekać do sierpnia. Trzeba załatwić to szybko i porobić przemyślane transfery. Chyba wszyscy pamiętamy jak się skończyło ostatnie letnie okienko i czekanie z wzmocnieniami na ostatnią chwilę.
Tottenham, Barca, może Real również bedą szukać

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 kwie 2014, 11:58

MU już zdementowało poranne doniesienia, że Van Gaal jest już dogadany i będzie nowym trenerem. Nie zmienia to jednak faktu, że Holender w tym momencie wydaje się pewniakiem i jeśli przyjdzie ktoś z zewnątrz to raczej będzie to on. Jak już wspomniano, z DOSTĘPNYCH opcji Holender wydaje się najsensowniejszy. Minusów jest sporo, prowadzi Holandię i do końca Mundialu trudno spodziewać się zmian kadrowych, do tego okres przygotowawczy byłby rwany (choć i tak znaczna część kadry będzie zaangażowana w MŚ), no i Van Gaal ma trudny charakter i zostawia po sobie często kwas.

Plusy po jego stronie w momencie, w którym się znaleźliśmy wydają się jednak istotniejsze. Holender świetnie mówi po angielsku, ma silny charakter, który jest potrzebny zespołowi po kimś tak wielkim jak Ferguson i kimś tak bezbarwnym jak Moyes. Co prawda z kilkoma zawodnikami może być mu nie po drodze ale pozwoli to przywrócić odpowiednią hierarchię w drużynie, która została zachwiana przez poprzednika. Do tego Van Gaal umie i lubi pracować z młodzieżą, coś co jest nierozerwalnie związane z MU i co powinno być pielęgnowane. Jego filozofia gry może nie da od razu spektakularnych wyników ale powinna przywrócić nam odpowiednią organizację i konsekwencję w grze. Tak jak Moyes wydawał się kulawy taktycznie, tak przy Holendrze drużyna powinna istotnie skorzystać. Ucieszyć powinien się też Van Persie, który za Van Gaala zanotował bodaj najlepsze eliminacje w swojej karierze i był najlepszym strzelcem w Europie jeśli się nie mylę. Swoją drogą, pytanie do kibiców Bayernu, jak się układały relacje holenderskiego trenera z Kroosem? :twisted:

Nie oszukujmy się, z dostępnych opcji nic lepszego obecnie nie znajdziemy więc albo bierzemy Holendra albo zostajemy z Giggsem i spółką. Walijczyk może być równie dobrze świetny jak i mizerny jako trener. Póki co nie ryzykowałbym z powierzaniem mu zespołu kiedy ma praktycznie zerowe doświadczenie w trenerce. Ma jeszcze czas żeby objąć stery, zwłaszcza, że Van Gaal jeśli trafi na OT to nie będzie opcją długoterminową. Wolałbym chyba tylko Kloppa, za to Holender wydaje mi się lepszą opcją niż Simeone, który nie mówi po angielsku.

Dziś mecz z Norwich, wczoraj bardzo sympatyczna konferencja Ryana, który widać, że się świetnie bawi w roli trenera. I dobrze, drużyna przegrała sezon ale potrzebujemy nieco entuzjazmu na koniec. Liczę, że dziś zobaczę MU głodne gry, czerpiące radość z możliwości grania na OT. Rewolucji nie ma co się spodziewać ale chcę wreszcie widzieć ludzi mających frajdę z grania w piłkę czego w tym sezonie często nie doświadczałem.

Co do Moyesa to chyba nie jest aż taki nieszczęśliwy skoro po zwolnieniu wybrał się na urlop z żoną na Florydę do posiadłości Glazerów?

I na koniec filmik z reakcją Van Gaala łączonego z MU, nie martwcie się to przeróbka:

:lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 kwie 2014, 13:39

Van Gaal jest dla Was w obecnej sytuacji najlepszą opcją. Pomoże przywrócić relacje drużyna - trener, choć musicie liczyć się z potencjalnymi ofiarami :) Giggs raczej byłby za wcześnie, natomiast, jeśli rzeczywiscie Ferguson chce go forowac, to można zrobić go asystentem - na pewno sporo sie nauczy przy Holendrze ;)

Co do Kroosa :P - relacja chyba była całkiem ok, van Gaal jako pierwszy trener ustawiał Kroosa jako "8", wcześniej Toni grywał praktycznie zawsze w ofensywnej pomocy.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 kwie 2014, 14:23

Morrow pisze:kiedy ma praktycznie zerowe
Czy o czymś nie wiem? Bo za bardzo nie interesuje się MU, ale żeby Giggs już kogoś w życiu trenował to jeszcze nie słyszałem. Praktycznie zerowe, a zerowe to lekka różnica.

Mam nadzieję, że nawet jeśli wszystkie spotkania z Giggsem na ławce wygracie do końca sezonu (co zdarzało się i za Ferrary w Juve) to nie przyjdzie nikomu do głowy zatrudnienie Walijczyka na stałe (dopóki nie potwierdzone jest podpisanie umowy z Van Gaalem). Juventus też chciał z Ciro zrobić drugiego Guardiole, a drużynę prowadził tak żałośnie, że sezon był po I części stracony.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 kwie 2014, 15:54

wloski pisze:
Morrow pisze:kiedy ma praktycznie zerowe
Czy o czymś nie wiem? Bo za bardzo nie interesuje się MU, ale żeby Giggs już kogoś w życiu trenował to jeszcze nie słyszałem. Praktycznie zerowe, a zerowe to lekka różnica.

Mam nadzieję, że nawet jeśli wszystkie spotkania z Giggsem na ławce wygracie do końca sezonu (co zdarzało się i za Ferrary w Juve) to nie przyjdzie nikomu do głowy zatrudnienie Walijczyka na stałe (dopóki nie potwierdzone jest podpisanie umowy z Van Gaalem). Juventus też chciał z Ciro zrobić drugiego Guardiole, a drużynę prowadził tak żałośnie, że sezon był po I części stracony.
Był asystentem w tym sezonie, więc jakieś tam doświadczenie złapał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”