Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1053

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sty 2014, 17:50

LGdS pisze:Fredy Guarinowi nie podoba się to, że działacze Interu Mediolan nie zezwalają na transfer do Juventusu. Piłkarz poinformował klub i postawił swoje warunki: albo dostane zielone światło na transfer do Juventusu, albo nie będę trenował
Krzyż na drogę panie. Takich cyrków nawet Balotelli nie odstawiał. Skandal, gość w jeden dzień stał się dla mnie nikim. Kompletny brak profesjonalizmu.

Fantastycznie rozpoczął się ten rok dla Interu, nie ma co.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sty 2014, 17:54

Podobno na stronie internetowej Interu ma ukazać się w najbliższych godzinach oświadczenie, że Thohir zablokował transakcję. Będzie Grazie Presidente? :)

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 21 sty 2014, 18:10

Jak już pisałem, z mojej strony będzie. Ok, wizerunek zostanie (został) nadszarpnięty, ale jest szansa trochę to załagodzić eliminując odpowiedzialnych za tą samowolkę. A Guarin tępak. Teraz jak się okazuje, że najważniejszy decydent w klubie nic nie wiedział o tej transakcji to ta kolumbijska zakuta pała powinna zrozumieć postępowanie Thohira. "Sorry gwiazdo ale sram na Twoją karierę, tu chodzi o moje imię, nikt na moim podwórku nie będzie ze mnie robił wała przy mojej niewiedzy" - tak to widzę. Trenować nie musi, jego strata - jego wartość drastycznie spadnie i pewnie w lecie pójdzie do słabszego klubu niż miałoby to miejsce obecnie, ale to jego problem. Gwiazdor pieprzony. Dodatkowo nie wydaje mi się aby Juventus był nim dalej zainteresowany - teraz chcieli go brać, bo to grzech nie skorzystać z takiej okazji, gdzie pozbywają się balastu a zyskują człowieka w pomocy. Do lata o nim zapomną i załatwią sobie kogoś innego :)

Z drugiej strony może nie być tak pięknie i pójdą na rękę temu cwelowi. Wtedy też nie należy załamywać rąk, bo już widać jakiego typu to gość. Szkoda jedynie, że ten Vucinic taki stary i dopłata ma być tak mała.

Tak czy inaczej najważniejszy cel transferowy to pozbyć się kretów.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sty 2014, 18:15

Na moje to tylko gra o PR. Przykro mi, ale nie wierzę, że nowy właściciel klubu w swoim pierwszym okienku transferowym nie wie nic o transakcji przeprowadzanej od dobrych kilku dni. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sty 2014, 18:16

Sam nie wiem co już sądzić o całej sprawie. Jeśli Thohir faktycznie o niczym nie wiedział i negocjacje odbywały się za jego plecami, nie będzie można mieć do niego żadnych pretensji. Ale liczę zarazem na to, że za tą samowolkę polecą głowy. Jedno w obecnej sytuacji jest pewne, bez względu na dalszy rozwój wydarzeń Guarin nie ma prawa założyć już koszulki Interu.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 sty 2014, 18:16

"Sorry gwiazdo ale sram na Twoją karierę, tu chodzi o moje imię, nikt na moim podwórku nie będzie ze mnie robił wała przy mojej niewiedzy"
No, to byłby ostre słowa jak na kolesia, który kieruje mediolańskim klubem z Dżakarty, a o transferze swojego zawodnika dowiedział się z twittera :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sty 2014, 18:20

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 sty 2014, 18:23

I odwołali transakcje, z jednej strony beka z Interu konkretna, ale z drugiej nie są stratni finansowo także chyba to drugie ważniejsze (choć to też ma swoje minusy - kwasy w szatni, burdel, spadek wartości rynkowej zawodnika).

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 sty 2014, 18:25

Inter się po prostu ośmieszył. Żałosne, nieprofesjonalne zachowanie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sty 2014, 18:25

Stracili sportowo przede wszystkim (przynajmniej na tę chwilę). Guarin w klubie jest skończony, a zawodnik, który miał za niego przyjść i którego zwolennikiem jest trener ostatecznie zostaje w Turynie. Ciekawe co jeszcze się zdarzy u Was w to mercato.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sty 2014, 18:34

EnJoy pisze:I odwołali transakcje, z jednej strony beka z Interu konkretna, ale z drugiej nie są stratni finansowo także chyba to drugie ważniejsze (choć to też ma swoje minusy - kwasy w szatni, burdel, spadek wartości rynkowej zawodnika).
Burdel jest, ale to będzie pierwszy sprawdzian dla Thohira. Zobaczymy jak sobie poradzi z zaistniałą sytuacją i jakie wyciągnie konsekwencje za niesubordynację działaczy. Spadnie wartość Guarina? To będzie jego najmniejszy problem. Czeka go pół roku przerwy w grze, a Mundial za pasem. Byłbym niesamowicie usatysfakcjonowany gdyby nie otrzymał powołania.
Snipp_ pisze:Inter się po prostu ośmieszył. Żałosne, nieprofesjonalne zachowanie.
Nie Inter tylko kilku panów, którzy okazali się być na tyle perfidni i bezczelni by próbować podejmować decyzje bez wiedzy, zgody i upoważnienia prezydenta. To nie może pozostać bez echa.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 sty 2014, 18:36

Salas11 pisze:Nie Inter tylko kilku panów, którzy okazali się być na tyle perfidni i bezczelni by próbować podejmować decyzje bez wiedzy, zgody i upoważnienia prezydenta. To nie może pozostać bez echa.
Co t o obchodzi Juventus? Była zgoda, piłkarze przystali na warunki klubów a tu nagle wyskakuje gościu i blokuje transfer. Żałosna postawa całego klubu, w którym nie wiadomo kto za co odpowiada.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sty 2014, 18:42

Nie rób z siebie ignoranta. Do żadnych negocjacji by nie doszło gdyby Thohir wiedział o wszystkim od początku. Jak chcesz się ponapinać to przynajmniej rób to z głową...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 21 sty 2014, 18:44

Chyba Babel kiedyś pisał o Juve jako niepoważnym kontrahencie, ponieważ Conte zablokował transfer Isli. Jak nazwać w takim wypadku Inter?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sty 2014, 18:45

Stracili Vucka, Guarina i może stracą trenera za burdel i staram się nie śmiać, bo mi co niektórych szkoda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”